Mainokset

Ruotsi briljeeraa – ”hendagis” sukupuolineutraali päiväkoti

hen-genusvansinne-e1429880242370-657x360

Ruotsissa on otettu siellä täällä käyttöön sukupuolineutraalit päiväkodit, ruotsiksi ”hendagis”.

Ruotsin kielessä naisista ja miehistä käytetään eri pronominiä, kuten englannissa. Naisesta hän on ”hon” (englannissa ”she”) ja miehestä hän taas on ”han” (englannissa ”he”). Ruotsalaiselle feministille hon/ han on hyvin ongelmallinen. Kun henkilöstä siis sanotaan hän, sanotaan aina joko hon/ han ja samalla hetkellä ollaan otettu kantaa sukupuolisuuteen. Suomen kielessähän sana ”hän” voi olla hyvinkin sukupuolineutraali verrattuna ruotsin kielen vastaaviin pronomineihin. Kun ruotsalainen puhuu hanista/ honista niin siinä tulee aina sukupuolisuus selväksi.

Ruotsin kielessä hon/ hen- pronominien rinnalla on käytetty jo jonkin aikaa sanaa ”hen”. Hen vastaa pitkälti suomen häntä. Sillä poikkeuksella, että henkilö, joka käyttää ”hen”-sanaa, ottaa samalla myös kantaa. Toisin sanoen ”hen” sanaa ei voi käyttää neutraalisti kuten suomen ”hän” vaan henin sanojalla on aina taustalla sukupuolineutraalius. Hen-sanaa ei voi käyttää esimerkiksi lehtikielessä neutraalisti ”hen går” hän menee. Kirjoittaja ottaa henin käytöllä kantaa.

Oliko vaikeasti selitetty? Noh, ongelma pahenee.

Joissakin päiväkodeissa ollaan siis alettu harjoittamaan lapsia sukupuolineutraaliuteen ja lapset eivät saa kutsua poikia sanalla ”han” eikä tyttöjä sanalla ”hon”. Lapsien tulee kertoa toisista lapsista näiden nimillä, tai jos nimeä ei tiedetä niin pronominiä ”hen”. Jos lapsi vahingossa sanoo han/ hon, lasta ei varsinaisesti rangaista, mutta päiväkotitädit selittävät lapsille mitä hen/ hon- sanojen käyttö tarkoittaa.

Suomi on siinä mielessä ehkä hiukan paremmassa asemassa, että tuollainen ei voi ihan noin täysimittaisesti tulla Suomeen, koska suomen kieli on este.

 

Mainokset

26 Comments on Ruotsi briljeeraa – ”hendagis” sukupuolineutraali päiväkoti

 1. Joo ja lasten loppuelämän kestävä terapia kustantaa sitten jonkun satatuhatta euroa per nuppi.

  Tykkää

 2. Valtsu // 01/12/2017 12:59 // Vastaus

  Siinä tuli aika tarkkaan myös kerrottua, miksi muslimit ottavat Ruotsissa vallan: kantikset panevat Petterille kukkahametta päälle ja muslimien on erittäin helppoa kasvavalla massalla ja piutpaut heneille antavalla röyhkeydellä sanoa, miten jatkossa tehdään. Ja ensimmäiseksi lopetetaan Hendagis.

  Tykkää

  • Valtsu // 02/12/2017 10:52 // Vastaus

   Mutta jos ruotsidemokraatit eivät pysty tilannetta kääntämään, seuraava ja viimeinen mahdollisuus taitaa olla islamistien hallitusvalta – Hendagiksien, vähemmistöjen ymmärtämisen ja maailmanhalaamisen loppuminen kuin seinään voisi olla se herättävä tekijä, jolla kantikset vielä havahtuisivat ennen kuin kaikista on tehty tahdottomia aidanseipäitä.

   Tykkää

 3. Nimetön // 01/12/2017 13:16 // Vastaus

  Eikös se hen ole kana, vai ymmärsinkö väärin?
  Sama lopputuloshan siitä kuitenkin tulee, Ruotsin kruunupäistäkään ei tiedä ovatko kukkoja vai kanoja vai siltä väliltä.
  Tokihan kansakin on samaa kaliiberia.

  Tykkää

  • Sana ”hen” on englanniksi kana. Ruotsissa kana on ”höna”.

   Mutta svedut möhlivät, kun ottivat käyttöön sanan ”hen”. Ruotsin feminiini ”hän” on tietenkin ”hon”. Mutta ”hon” sanan akkusatiivi on ”henne” ja genetiivi ”hennes”. Siis sana ”hen” viittaa kumminkin naissukupuoleen. Olisivat edes valinneet muodon ”hän”, joka ruotsiksi ääntyy samalla tavalla kuin ”hen”.

   Tykkää

 4. tapperlund // 01/12/2017 13:20 // Vastaus

  Me kansallimieliset otamme käyttöön sanan HÖN – tarkoittaa suvakki akkaa, voidaan kohdentaa tarvittaessa myös homo”mieheen.”

  Tykkää

 5. rasisti // 01/12/2017 13:29 // Vastaus

  Ehdottomasti kantsii kattoo Alfa-tv:ltä, AlfaStudio
  Sukupuoli yhteiskunnassa. Onko sukupuoli ilmoitusasia? Toimittajina Markku Tenhunen ja Susanna Koivula. Uusinta torstailta ja seuraava uusinta su 3pvä klo 18.30. Itse katselen dokkareita ja erittäin ajankohtaisia keskusteluohjelmia, niissä kansallismielinen saa olla mitä mieltä haluaa ja saa sen myös sanoa. Tään päivän alfassa oli yks vihreevajakki, voisiko sanoa kuutta vastaan, mielenkiintoista…

  Tykkää

 6. Puosuvaari // 01/12/2017 13:39 // Vastaus

  Mitenkähän ne täällä Ruotsissa onnistuvat kääntämään biologiset lainalaisuudetkin ihan päälaelleen? Toistuvasti kokee, että tämän hullummaksi (esim. pikkulapset pride-paraatien maskotteina SM-asuissa) ei touhu voi enää mennä, mutta kyllä ne onnistuvat vetämään aina paremmaksi…

  Tykkää

 7. Nimetön // 01/12/2017 13:45 // Vastaus

  Kunnioitan mädättäjiä heidän valitsemallaan harhaisen mielisairaalla linjalla sen verran että kutsun heitä huoriksi.Sukupuolesta riippumatta.

  Tykkää

 8. Jarkko kainulainen // 01/12/2017 14:49 // Vastaus

  Kyllä on pöljää porukkaa ei voi muuta sanoa

  Tykkää

 9. Hentoo // 01/12/2017 15:32 // Vastaus

  #metoo’n seuraava versio tulee olemaan #hentoo

  Tykkää

 10. Timppa100 // 01/12/2017 18:12 // Vastaus

  Ruotsissa on sellainen korkoa korolle-ilmiö. Nyt on ensimmäisen polven 60-luvun suvakkihullujen lapsenlapset aikuisia ja he ovat todellakin vieläkin hullumpia kuin vanhempansa tai isovanhempansa.

  Tämä hulluus päättyy vaan karmean sisällissodan kautta joskus ehkä 2030-luvulla. Ei Ruotsissa kertakaikkiaan ole päättävissä elimissä tarpeeksi tervejärkisiä tai heidät on vaiennettu tehokkaasti näiden suvakkimädättäjien toimesta.

  Tykkää

  • Talvisodanhenki // 02/12/2017 00:14 // Vastaus

   Tuli tuosta korkoa korolle läpästä mieleen ne ruåtsalaisten yli sadan vuoden pituiset asuntovelat joita lainan ottanut tyyppi ei saa koskaan maksetuksi kokonaan pois. Herää kysymys onko systeemi suunniteltu maahantunkeutujien massiivisia kuluja silmälläpitäen? Kantaväestö maksaa henkilökohtaisesta velastaan lähinnä vain korkoja mutta kustantaa maahan tulleiden muukalaisten asunnot kokonaisuudessaan. Minusta melkoisen puistattava ajatus alistua 60-70 vuotta pankin armoille ja käyttää ”säästyneet” rahat maassa notkuvien kehitysmaalaisten hyyssäämiseen. Kuullostaako hyvältä diililtä???

   Tuli vaan mieleen vaikka ei juuri jutun aiheeseen liity…✋

   Tykkää

   • 1. Kantikset maksavat elinikäistä asuntolainaa
    2. Valtio maksaa korkoa suuresta valtionvelastaan (Uusruotsalaiset on tärkeä joskaan ei ainoa syy velkaan)

    – Kuka on voittaja: Pankit.
    Red Ice radion kuunnelma ”Planet Rothschild and the lie of democracy” oli hyvin mielenkiintoista kuunneltavaa.

    Tykkää

 11. ”Tämä hulluus päättyy vaan karmean sisällissodan kautta joskus ehkä 2030-luvulla. ”

  Ja tuo on se hyvä vaihtoehto.

  Huonoimmassa tapauksessa ruotsalaiset jatkavat alistumistaan. Silloin lopulta kaikki ruotsalaiset miehet teurastetaan ja onnekkaimmat naiset otetaan seksiorjiksi.

  Tykkää

 12. Entäs kun hen-lapsella valahtaa sköndät lahkeeseen, saako ööö mies tai nainen pestä ja vaihtaa vaatteet? vai pitääkö olla hen/transu/mikävittuliesaatana siihen hommaan ettei hen-lapsi rupea instagrammailee tulleensa raiskatuksi? Saatana tätä nykymaailman paskaa. Me seiskytluvun kakrut syötiin multaa ja kaaduttiin/itkettiin, ihan ite sieltä ojasta piti nousta. Me oltiin tyttöjä ja poikii ja ihan hyvin meillä meni.

  Tykkää

 13. Otsikon lukee // 01/12/2017 22:29 // Vastaus

  Ja öyäk.

  Tykkää

 14. Hulluja ovat, totaalisen hulluja. Ruotsalaiset häviävät maailmankartalta sellaisina kun tämä kansa on opittu tuntemaan, 30 vuoden sisällä.

  Tykkää

  • Ruotsalaiset häviää eli Hurraa, hurreista päästiin eroon vihdoinkin!!! // 02/12/2017 12:05 // Vastaus

   Eikö se ole hyvä juttu? Moni suomalainenhan inhoo ruotsalaisia. Niin minun tuttunikin vaikkei koskaan ole asunut Ruotsissa, vaikka ei ole ruotsalaisten kanssa missään tekemisissä, ei osaa ruotsia eikä kukaan ruotsalainen ole koskaan tehnyt hänelle mitään pahaa vaikka hän on elänyt jo kohta 75 vuotta.

   Tykkää

   • Minusta se on huono juttu. En ymmärrä mitä hyvää on yhden kansan tuhoutumisessa. Maailman monimuotoisuus pienenee. Itse kannatan aitoa monimuotoisuutta, joka tarkoittaa maailmaa jossa on paljon erilaisia kansoja omissa valtioissaan. Kannatan myös arabien olemassaoloa omissa maissaan, joskin toivon että he luopuvat islamista ajan myötä sekularismin vakiintuessa myös Lähi-Itään.

    Ruotsi ei aina ole ollut Suomelle paras naapuri, mutta elämme todellisessa maailmassa, jossa yhteiset maarajat aiheuttavat usein kinaa naapurimaiden kesken. Norjan voi unohtaa sillä sen maaraja Suomen kanssa on niin pohjoisessa että ketään ei asia ole juuri ikinä kiinnostanut.

    Ja mitä tulee tilalle kun Ruotsi tuhoutuu? Kalifaatti. Ei kiitos, valitsen mieluummin Ruotsin.

    Tykkää

 15. Kieli on este monenmoiselle touhulle. ”Kasipallo”, tahi ”jantteri” ei varmaankaan loukkaa ketään, ellei tajua noiden olevan kiertoilmauksia.

  Tykkää

 16. Kansa ja yksilö joka tuhoaa oman Identiteettinsä joutaakin hävitä. Sama ilmiö lähi-idän tapahtumissa, isis tuohoaa wanhaa kulttuuria vimmalla ja mitä tilalle, ei mitään.

  Tykkää

 17. Nimetön // 03/12/2017 20:44 // Vastaus

  Kyllä joutaa mennä historian romukoppaan tuollainen hönö-väki.
  Eihän niistä ole koskaan ollut mihinkään.
  Tervemenoa vaan.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: