Hassan Blasim Sydsvenskanin haastattelussa: ”Suomi ottaa liian vähän vastuuta”

13

2015-09-29 001 2015-09-29 003

Muuan uussuomalainen kirjailija Hassan Blasim on päässyt ääneen skoonen päivälehteen Sydsvenskaniin. Sarjassa kerrotaan Suomen 100-vuotisjuhlavuodesta. Mies kertoo asuneensa 13 vuotta Suomessa.

Kun Hassan Blasimilta kysytään millaista on olla maahanmuuttaja Suomessa, hän vastaa:

– On paljon rikkaita maita, jotka eivät ota vastuuta ja Suomi kuuluu näihin maihin, vaikka maassa on sekä rahaa että tilaa. Kun itse tulin 2004 Suomeen kohtasin uteliaisuutta. Maahantulijoita oli edelleen vähän ja vain harva ajoi bussia tai paistoi pitsaa. Sain kokea klassista rasismia kaikkialla. Sitä on edelleenkin. Toreilla on vihapuhujia ja monet suomalaiset saavat minut tuntemaan, että olisin edelleen juuri-maahan-tullut.

Uussuomalainen kertoo sen jälkeen, että Suomi on nyt kuitenkin alkanut muuttumaan:

– Suomalaiset ovat enemmän uteliaita ja monet auttavat pakolaisia vaikkapa somen kautta. Toivon, että uusi sukupolvi jatkaa samoilla raiteilla. Haluaisin silti kuitenkin nostaa keskustelun filosofisemmalle taholle.

Millaista filosofisempaa keskustelua:

– Ilmastonmuutos on fakta, sodat jatkuvat. Pakolaiset tulevat liikkumaan ympäri maapalloa. Onko ihmisillä vapaa oikeus asua missä päin tahansa maapalloa? Tätä ongelmaa ei voi painaa taustalle. Antakaamme lapsillemme fiksuja ajatuksia eikä muurin rakentamista.

Hassan Blasimin mukaan Suomen ei pidä tuntea esimerkiksi Irakin tilanteesta syyllisyyttä vaan vastuuta.

Hassan Blasim tekee mm. Ylelle joitakin käsikirjoituksia.

Advertisements

30 thoughts on “Hassan Blasim Sydsvenskanin haastattelussa: ”Suomi ottaa liian vähän vastuuta”

 1. Ei ole Suomen tai Ruotsin asia mitä tapahtuu Irakissa ja muissa kaukomaissa joissa on itsevalittu aggressiivinen ja väkivaltainen tapa elää. Itsepähän ovat sotkunsa järjestäneet, itse ne myös selvittäkööt. Saavat opetella tekemään TYÖTÄ niinkuin suomalaiset ja ruotsalaiset 1800-1900 luvuilla. Hyvinvointi on saavutettu vain ja ainoastaan kovaa työtä tekemällä ja sen hedelmät kuuluvat tekijöille ja heidän jälkeläisilleen, ei kaikenmaailman sylttyvieraille jotka tänne ovat itsensä valehtelemalla ujuttaneet.

  1. Itseäni tässä kohtaa vielä eniten raivostuttaa se että noissa maissa on massiiviset määrät luonnonvaroja ja jopa hedelmällistä useita satoja tuottavaa maanviljelysmaatakin jokien varsilla.

   Öljyä ja maakaasua riittää valtavia määriä kuten monessa muussakin Lähi-Idän maassa mutta useimmat ihmisistä eivät edes tiedä että Irakissa on myös timantteja ja kultakaivoksia. Varsinkin jälkimmäisten tuotantoa on viime aikoina laajennettu…

   Maassa on myös muitakin mineraaleja ja rikkauksia vaikka öljy on se mitä tapetilla pidetään yleensä eniten. Periaatteessa Irak voisi olla omavarainen maa ja mikäli kyseinen maa jatkojalostaisi edes hieman tuotteitaan niin kyseinen maa olisi nopeasti OECD:n listalla hyvissä asemissa.

   Keskiverto irakilaisen kuuluisi olla suomalaista monta rikkaampi ja he myös olisivat mikäli lopettaisivat sen keskinäisen riehumisensa.

   Hassanin käsitys asioista on hyvin kummallinen kaikenkaikkiaan. Suomessa ei ole muuta kuin pakkasen purema maa ja puuta siitä huolimatta nyt suomalaisten pitäisi sitten elättää nämä Babylonian ihmeet ja ”kantaa vastuuta” heidän täysin idioottimaisesta sekoilustaan?

   Se että ”Hassanit” ovat itse paskoneet maansa ja pilanneet siellä kaiken ei ole suomalaisten vika.

  2. Mitä helvetin vasuuta Suomen pitää tuntea irakin,enemmän kun yhenkään muslimivaltakunnan sekasorrosta? Se ei todellakaan kuulu Suomelle puupennin vertaa muslimien kähinät.

   Ensimäinen parannus olis muslimeilla heittää pois tuo pedofiili uskontonsa islami,se estää kaiken kehityksen ja parempaa lähetään etsiin vieraista valtioista jotka ei heille kuulu.
   Ja sitte patsastellaan tulemaan maihin mitkä on asiansa hoitaneet kuntoon ja aletaan esittään vaatimuksia.Täydellistä paskasakkia,muuta ei nuista vpoi sanoa.

 2. Turhanpäiväisiä tossunkuluttajia syömässä eläkeläisten ja lasten leipää sanoo:

  23389 uutta sylttyvierasta on tunkeutunut Ruotsiin pelkästään tämän vuoden aikana, tähän mennessä. Sylttyvieraista on enimmäkseen harmia ja kustannuksia, hyvin harva tuottaa yhtään mitään positiivista ja moni ei koko elämässään tule tekemään rehellistä työtä ja maksamaan takaisin velkaansa yhteiskunnalle. Kaikenlisäksi he myrkyttävät ympäristönsä jatkuvalla valituksellaan ja kohtuuttomilla vaatimuksillaan.

 3. Oi voi, taas tuli täyttä p**skaa ilmastonmuutoksesta lähtien. Hassan ei näe työllistyneitä muslimeita koska ne eivät halua työllistyä. Ja mitä tulee Suomen taakanjakoon, se pitäisi mitata työsskäyvien kansalaisten kappalemäärällä ja bkt:lla. Ei pinta-alalla eikä Suomessa asuvien ihmisten määrällä. On melkoinen aivopieru että jos invaasiota sallittaisiin maassa asuvien kappalemäärällä, niin lisää loisia = lisää invaasiota, koska kappalemäärä kasvaa.

  Mitä tulee pinta-alaan niin asuukos Hassan esim. Kainuussa? Taitaa asua eteläisessä Suomessa. Meitä aina verrataan Ruotsiin mutta pitää muistaa että vaikka meillä on paljonkin tyhjää maata, niin esim. Ruotsissa lähes koko kansa asuu Helsinkiä etelämpänä. Helsinkiä pohjoisempana asuu muutamia satoja tuhansia. Näin pohjoisessa asutettua maata kuin Suomi, sitä saa hakea, eikä löydy. Ja kun maan pinta-alasta poistetaan kalliot, järvet, suot, aavat ja muut asuinkelvotomat paikat, niin yllättäen Suomi onkin euroopan tiheimpiin asuttuja maita.

  Luulisi että Hassan olisi sinä aikana jonka se on täälä kuluttanut sukkia, ollut kiinnostunut edes vähän maan geologiasta tai kansantaloudesta. Mutta ei. Oma ruskea napa on niin lähellä sydäntä että.

  Ja Ruotsissa kaikki on paremmin, kuten aina.

 4. Vihaan kaikkia ruåtsalaisia ihonväriin katsomatta. Lähes päivittäin joku tuon mulattivaltion kusipää kitisee siitä ettei Suomi ole vielä riittävän täynnä saastaa. Osa näistä suomalaisvastaisista istuu MEIDÄN eduskunnassa ja toiset huutelee ohjeita lahden takaa. Hurreille on pakko tehdä selväksi että turvan repiminen saa nyt riittää!

 5. Jos jokainen maa huolehtisi vaan omistaan? Ja irakilaiset asuisivat Irakissa,afrikkalaiset Afrikassa ja jne… ja suomalaiset suomessa, olisi maailma paljon parempi paikka kaikille.

  1. Näinhän se on,mutta kerroppa tuo nuille kehitysmaa muslimeille tai Suomen suvakki hotoille.

 6. Suomessa on rahaa ja tilaa, silti ei kanneta vastuuta, sanoo tämä maahanmuuttaja. Millä perusteella tämä ”filosofi” kuvittelee Suomella olevan vastuu miljoonista irakilaisista? Hän on tyrkyttämässä meille vastuuta niin ilmastonmuutoksen kuin sotienkin aiheuttamasta siirtolaisvirrasta. Suomalaisten ei pidä tuntea Irakin tilanteesta syyllisyyttä, vaan vastuuta! Kappas vaan, vastuun taakka vain kasvaa. Tuskin muut kuin hallituksemme uusvasemmistolaisuuteen sairastuneet ministerit tuntevat syyllisyyttä Irakista, Syyllisyys on ihan siellä, missä sodat on aloitettukin, ihan tällä herralla itsellään. Pakolaisia muka, hyvinvointia etsiviä siirtolaisia, monet vieläpä laittomia, Suomen kannalta pelkkää haittamaahanmuuttoa.

 7. ”Ilmastonmuutos on fakta, sodat jatkuvat. Pakolaiset tulevat liikkumaan ympäri maapalloa. Onko ihmisillä vapaa oikeus asua missä päin tahansa maapalloa? Tätä ongelmaa ei voi painaa taustalle. Antakaamme lapsillemme fiksuja ajatuksia eikä muurin rakentamista”

  Eli herra ymmärtää itsekkin ongelman, mutta silti filosofia on: tänne vaan!
  Hyvin sä Hassan vedät.

  1. Vieraassa maassa on vapaus asua, jos sen vieraan maan kansalaiset siihen asumiseen oikeuden antavat.Ei siihen mitään ilman muuta selvää oikeutta ole yhelläkään hassanilla.

   Nuo on vain niin röyhkeää porukkaa,että niillä mielestään on oikeus tehdä mitä haluavat ja missä maassa vain haluavat.Mokomatkin maahantunkeutujat.

 8. ”maassa on sekä rahaa että tilaa” ..jännästi sanottu. Ei tullut mieleenkään sanoa turvallisuutta sekä rauhaa?

   1. Maassa on VELKArahaa sekä TILAA – SOILLA sekä JÄRVISSÄ. Tervemenoa Suomen soille ja tuhansiin järviin.
    Afrikan mantereelle mahtuu koko muu maailma. Afrikan mantereella on sitä TILAA!!!!

    1. Aivan. Näytä minulle yksikin muslimi joka on valmis omaan tilaan jossain Kuhmon metsissä syksyllä, ennenkuin talvi edes rankaisee. Paskapuhetta tuo ”tänne mahtuu”, jokainen muslimi haluaa HelsinkiTurkuTampereOulu-erämaahan jossa on TILAA ja yllättävästi myös kymmeniä tuhansia muita valehtelevia mekkaan päin runkkaavia saastoja. Tärkein homma on muslimeille maailmalle kuuluttaa se että heidän mielestään Suomella on varaa elättää heitä miljoonittain, ja jos tulee ahdasta nii Suomalaiset voivat painua metsiinsä urputtamaan. Meillä on nyt mitä, jotain parisataatuhatta sossuapinaa kerääntynyt viimeisten 30 vuoden aikana ja ne jaksaa vaatia lisää ja kehtaavat lisääntyä myös, eikä Suomen kansa tee VITTU MITÄÄN? Sun sakkorajaa juuri laskettiin, sun etuja leikattiin, sun lasten kouluja lakkautettiin, sun vanha äiti KITUU vanhainkodissa jossa kaikesta leikataan..lista on loputon. SINÄ JA MINÄ MAKSAMME NÄITTEN SAATANAN KUSIPÄITTEN JUHLIMISET/LOISIMISET. Mutta se ei ole mitään verrattuna siihen mitä lapseni ja lapsenlapseni joutuvat maksamaan. Nyt riittää tämä ylisuvakkius, vieraanvaraisuutemme ja kärsivällisyytemme on loppuun kulutettu. Tuloksena jäi vain paskaa käteen, sossumuslimi ei ole lamasta pelastajaksi, vaan laman aiheuttaja. Nyt se kuuluisa kaapin paikka!

  1. Kyllä Qatar tietää miksi ei pakoloisia kannata ottaa: eivät ole voimavaroja vaan voimansyöjiä sanoo:

   Qatar onkin viisas ja Suomi tyhmä. Ruotsi vielä tyhmempi potenssiin 100 korotettuna.

 9. Apuun huutelijat ja taakankantoon vaativat eivät itse tee muuta kui soittavat suutaan. Ottakoot itse vastuun liikakansoituksesta ja kaikesta muustakin. Jos sukupolvesta toiseen maksetaan kehitysapua ja muuta tulosta ei tule, kuin lisää ihmisiä ja liikaväestöä, jossain on mennyt suunnittelu pahasti pieleen. Ensimmäiseksi pitää lopettaa välittömästi kaikki kehitysapu!

 10. Näyttäkääpä yksikin arabi joka ei ulise rasismista niin näytän teille sen aidon yksittäistapauksen.

 11. Painu vittuu täältä maasta vaikka sinne irakiin nevomasta viisaampaa rotua. Te ette osaa kun tapaa, tuhota ja vaatia muilta tekemaan sitä mihin itse ette kykene tai viitsi. Suomi on avustanut lähes jokaista kylätappelua mitä nämä ählämit ja jenkit, venäläiset ja muut öljyvarojen perään sotivat ovat saaneet aikaan. Rahalla, rauhanturvaamisella ym. ja Suomella ei ole mitään velkaa yhtään kellekään. Saatana että nämä tyhjäntoimittajat ovat alkaneet röyhkeiksi ja röyhkeämmikisi käyvät kunhan saavat hellsingissä valtaa, muualla massahan se ei onnistu.

 12. Minä en ainakaan ole vastuussa yhtään mistään.

  Herra on hyvä ja läpsyttelee takaisin sinne paskastaniaansa, missä ei tarvitse kokea rasismia tai kelan etuisuuksia.

 13. ”– Ilmastonmuutos on fakta, sodat jatkuvat. Pakolaiset tulevat liikkumaan ympäri maapalloa. Onko ihmisillä vapaa oikeus asua missä päin tahansa maapalloa? Tätä ongelmaa ei voi painaa taustalle. Antakaamme lapsillemme fiksuja ajatuksia eikä muurin rakentamista.”

  Jos ihmisillä on vapaus asua missä päin maapalloa tahansa, niin miksi he eivät sitten voineet asua niisä lähtömaissa. Kun he tulevat pohjoiseen, niin tuovat tapansa mukanaan. Minne sitten minä pääsen pakolaiseksi? En usko, että näiden nykyisten pakolaisten maihin ainaakaan.

 14. ”On paljon rikkaita maita, jotka eivät ota vastuuta ja Suomi kuuluu näihin maihin, vaikka maassa on sekä rahaa että tilaa.” No mitenkäs sitten esim. Saudi-Arabia? Se se vasta rikas onkin ja tilaa on runsaasti, vaan eipä ota ensimmäistäkään läpsyttelijää riesaksensa. Kumma kun se merkillinen vastuu sälyttyy aina eurooppalaisille ja eurooppalaisille veronmaksajille, ei koskaan muille.

  1. Näin on allahi päättäny,vastuu kuuluu eurooppalaisille muslimin elättämisestä !
   Kaikkia perkeleitä se maa päällään kantaa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.