Mainokset

Poliisi otti Junes Lokan kiinni ilman mitään syytä

Kuvakaappaus 2017-12-06 16-05-04

Helsingin poliisi otti juuri hetki sitten rauhallisesti käyttäytyneen Junes Lokan kiinni kertomatta mitään syytä kiinniotolle. Kiinniottotilanteessa ja sitä ennen Lokka vain kuvasi ja käveli muutaman muun henkilön kanssa kameran kanssa.

Kiinniotto tapahtui siis ilman mitään aikaisempaa provosointia tai ”änkyröintiä”. Poliisi vain tuli rinnalle ja otti kuvaajan kiinni.

Seurataan tilannetta.

Mainokset

36 Comments on Poliisi otti Junes Lokan kiinni ilman mitään syytä

 1. Garry Nyman // 06/12/2017 16:44 // Vastaus

  Laiton pidätys, mutta huomena pääsee ulos ja poliisille ei tule mitään seuraamuksia.

  Tykkää

  • Qroquius Kad // 06/12/2017 22:41 // Vastaus

   Ensinnäkään Junesta ei liene pidätetty, vaan otettiin kiinni:

   http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20110806

   ”Pakkokeinolaki 806/2011

   1 §
   Poliisimiehen kiinniotto-oikeus

   Poliisimies saa rikoksen selvittämistä varten ottaa kiinni verekseltä tai pakenemasta tavatun rikoksesta epäillyn.
   Poliisimies saa myös ottaa kiinni rikoksesta epäillyn, joka on määrätty pidätettäväksi tai vangittavaksi. Poliisimies saa lisäksi ottaa tuomioistuimen pääkäsittelyn tai päätösharkinnan aikana kiinni vastaajan, jonka vangitsemista on vaadittu tuomitsemisen yhteydessä, jos kiinniottaminen on tarpeen hänen poistumisensa estämiseksi.

   Jos pidättämiseen on edellytykset, poliisimies saa ottaa rikoksesta epäillyn kiinni ilman pidättämismääräystäkin, jos pidättäminen voi muuten vaarantua. Poliisimiehen on ilmoitettava kiinniottamisesta viipymättä pidättämiseen oikeutetulle virkamiehelle. Tämän on 24 tunnin kuluessa kiinniottamisesta päätettävä, onko kiinni otettu päästettävä vapaaksi vai pidätettävä. Kiinnioton jatkuminen yli 12 tuntia edellyttää pidättämisen edellytysten olemassaoloa.”

   – Niinpä siis: Junes otettiin kiinni verekseltä tekemästä ajatusrikosta.
   Ajatusrikoksia ei ole kirjattu Suomen rikoslakiin, joka löytyy myös Finlexistä, mutta koska asiasta on jo Korkeimman oikeuden ennakkopäätös koskien ajatusrikollinen Jussi Halla-ahoa, voitaneen sitä ainakin näin viranomaistoiminnan tasoilla soveltaa myös alemman tason ajatusrikollliseen Junes Lokkaan. Mutta jatketaanpa lain kirjaimen parissa:

   ”Pidättäminen

   5 §

   Pidättämisen edellytykset

   Rikoksesta todennäköisin syin epäilty saadaan pidättää, jos:

   1) rikoksesta ei ole säädetty lievempää rangaistusta kuin kaksi vuotta vankeutta;

   2) rikoksesta on säädetty lievempi rangaistus kuin kaksi vuotta vankeutta, mutta siitä säädetty ankarin rangaistus on vähintään vuosi vankeutta ja epäillyn henkilökohtaisten olosuhteiden tai muiden seikkojen perusteella on syytä epäillä, että hän:

   a) lähtee pakoon taikka muuten karttaa esitutkintaa, oikeudenkäyntiä tai rangaistuksen täytäntöönpanoa;

   b) vaikeuttaa asian selvittämistä hävittämällä, turmelemalla, muuttamalla tai kätkemällä todistusaineistoa taikka vaikuttamalla todistajaan, asianomistajaan, asiantuntijaan tai rikoskumppaniinsa; taikka

   c) jatkaa rikollista toimintaa;

   3) hän on tuntematon ja kieltäytyy ilmoittamasta nimeään tai osoitettaan taikka antaa siitä ilmeisesti virheellisen tiedon; tai

   4) hänellä ei ole vakinaista asuntoa Suomessa ja on todennäköistä, että hän poistumalla maasta karttaa esitutkintaa, oikeudenkäyntiä tai rangaistuksen täytäntöönpanoa.

   Kun henkilöä on syytä epäillä rikoksesta, hänet saadaan pidättää, vaikka epäilyyn ei ole todennäköisiä syitä, jos pidättämiseen on muuten 1 momentissa säädetyt edellytykset ja epäillyn pidättäminen on odotettavissa olevan lisäselvityksen vuoksi erittäin tärkeää.

   Alle 15-vuotiaana tehdystä rikollisesta teosta epäiltyä ei saa pidättää.”

   – En yhtään ihmettelisi, vaikka poliisi todellakin pidättäisi Juneksen perusteilla, joita heillä ei ole, mutta joita ei ajatusrikollisuuden kyseessä ollessa näköjään enää tarvittane.

   Tykkää

 2. Suomi Finland // 06/12/2017 16:48 // Vastaus

  Jokohan poliisi on alkanut tutkia sitä väkivaltavasemmiston tekemää autonpolttoa vai onko energia kulutettu Lokkaa seuratessa?

  Tykkää

  • Huru-ukko // 06/12/2017 22:11 // Vastaus

   Tärkeämpää on kuin vassarien autonpoltot ym. on suomalaisten ynnä muiden isämaaallisten seuranta ja pidätykset.
   Jos polpo seuraisi takkutukkien nettikirjoittelua yhtä suurella innolla näkin tihutyöläiset olisivat jo häkissä.

   Tykkää

 3. Nimetön // 06/12/2017 16:49 // Vastaus

  Polpo on kansan vihollinen.

  Tykkää

 4. Johann // 06/12/2017 16:57 // Vastaus

  Juneksen suurin synti on totuudenmukaisuus ja väkivallattomuus. Polpon handlereilla on täysi työ pitää kenttäpossut rauhallisten suomalaisten perässä ja leikkiä että radikaaliarabit on humanitäärisyyden suurlähettiläitä ja laineen jarien olevan inhimillisyyden ja ihmisoikeuksien puolella.

  Natsijahdit ja muu satuolentojen vaino muistaen tottakai.

  Miten nuo kenttäsiat on onnistuttu tyhmentämään niin tehokkaasti, että eivät kyseenalaista mitään mitä tekevät?

  Tykkää

  • Helsingin polpossa on 100varmaa äärivassareita poliiseina. Päällystössä rasmusurpoja.

   Tykkää

   • Nimetön // 07/12/2017 00:34 // Vastaus

    En kyllä usko, että niiden aivokapasiteetti riittää edes vasemmistoliittolaisen ideologian apinointiin. Polpoon kelpaa vain keppihevoset, joilla on iso asuntolaina ja kova miellyttämisen tarve isäntäänsä kohtaan. Eräskin viherfasisti polpolainen näyttää lähinnä säälittävältä koiranpennulta, joka tekee kaikkensa saadakseen isännältään päänsilityksiä.

    Tykkää

 5. markku parkkila // 06/12/2017 18:19 // Vastaus

  tämähän on selvää vainoa kannattaisi pyytää seuraavalla kerralla amerikkalaisia uutistoimistoja kuvaamaan tilanne salaa tietenkin,johan suomi pääsisi usassa uutisiin.

  Tykkää

  • Nimetön // 07/12/2017 08:00 // Vastaus

   Kyllä. Mutta ei fake news valehtelijoita kuten cnn, nbc, cbc, msnbc, ustoday. On saatava Infowars, Owen Shroyer tahi Tim Pool paikalle niin globaali julkisuus on taattu. Myös FoxNews paremman puutteessa kelpaa.

   Tykkää

 6. Sisäministerikin vaihtuu vaaleissa, tiedoksi polpolle.

  Tykkää

 7. Mainilan mies // 06/12/2017 19:11 // Vastaus

  Pitäisi saada joku yhteinen ulkoinen vihollinen suomalaisille, ettei tarvitsisi kähinöidä keskenään ja keksiä omista joukoista vihollisia. Ehdotan pientä vittuilua vaikka itänaapurin suuntaan, niin saadaan vähän muuta ajateltavaa kuin tämä nykyinen pelleily. Tätä taktiikkaahan käyttävät kaikkien suurvaltojen presidentit ja muut suurvisiirit.

  Tykkää

  • Stulex Abido // 06/12/2017 21:37 // Vastaus

   Eli vihamielisen ideologian maahan systemaattisesti organisoimat maahantunkeutujajoukot ei riitä tai kelpaa? Sen sijaan pitäisi ryhtyä haastamaan riitaa kansan/ihmisten kanssa, jotka ovat sekä geneettisesti että kulttuurisesti meitä kaikkein lähimpänä?

   Ai niin siellä päästiin viimein kommunismista eroon niin siitä syystä sinne pitäisi nyt viherstallarien voimalla viedä uuskommunismi. Ymmärrän toiveesi, mutta en yhdy siihen.

   Meillä on jo ihan oikea ulkoinen yhteinen vihollinen, mutta toiset ovat niin vaikeasti sairaita että kokevat Helsinki syndrooman oireita ja ”rakastuvat” sortajiinsa. Ihan oikeaa xenofiliaa ja masokismia.

   Tykkää

   • Qroquius Kad // 06/12/2017 22:53 // Vastaus

    Kyllä se on edelleen ”Tukholma-syndrooma”, vaikka jenkkileffan ”Die Hard” käsikirjoittajat eivät tienneet mistä on kysymys eivätkä missä maassa Helsinki sijaitsee. Ihan hyvä leffa silti, ei siinä mitään.

    Tykkää

  • Talvisodanhenki // 06/12/2017 23:41 // Vastaus

   Meillä on yhteinen vihollinen jo nyt mutta tätä ei suostuta ymmärtämään. Sen vihollisen nimi on globalismi ja sen päästi meidän kimppuumme järjestelmä nimeltään euroopan unioni.

   -Globalistit tekevät kaikkensa ettei minkäänlaista kansanyhtenäisyyttä pääse syntymään koska se on ainut voima millä on mahdollisuus lopettaa tämä mielisairas kehitys. Se päivä vielä tulee että typerinkin antifantti tai viherpiiperö huomaa tulleensa tämän yhteisen vihollisen hyväksikäyttämäksi. Silloin on jo aivan liian myöhäistä -ei ole enää ketään jonka kanssa liittoutua.

   Tykkää

 8. Jenni Haukio // 06/12/2017 19:13 // Vastaus

  Poliisin toiminta menee aina vaan kusipäisemmäksi eli samanlaiseksi kuin poliisin ylin johto.

  Tykkää

 9. Miten niin ilman syytä? // 06/12/2017 20:20 // Vastaus

  Juneshan on määrätty pidätettäväksi aina tavattaessa. Tänään lisäksi rikkoi ulkonaliikkumiskieltoa.

  Tykkää

 10. Nimetön // 06/12/2017 22:00 // Vastaus

  No varmasti kuitenkin arabien peräaukon maku polpon suussa korvaa heidän pysyvästi menneen arvostuksensa ja kadonneen työturvallisuuden kansalaisten parissa työskennellessään jatkossa…

  Tykkää

 11. Poliisin kannattaisi perustella toimintaansa ja vieläpä uskottavasti. Muussa tapauksessa uskottavuus on mennyttä.

  Kävi tuossa mielessä, että Junes otettiin talteen siksi, että häntä haluttiin suojella. Voihan olla, että joku suvakki- tai partalapsijoukkio on hautonut häntä vastaan jotain äärimmäistä väkivallantekoa.

  Tykkää

  • Nimetön // 07/12/2017 06:22 // Vastaus

   Juujuu.Ihan varmasti juu.Saksassakin harrastivat samaa joskus..kutsuivat sitä silloin nimellä schutzhaft.Ihan kansan parhaaksi vaan.Kyllä kyllä.

   Tykkää

   • Voihan asia olla niinkin, että mitään yleisen edun kannalta järkevää syytä pidätykseen ei ollut. Ehkä pidättäjä sai pisteitä esimiehensä silmissä.

    Tämän ketjun alussa on otteita pakkokeinolaista ”Pakkokeinolaki 806/2011″. Sen mukaan pidätykseen oikeuttaa pelkkä epäily.

    ”1) rikoksesta ei ole säädetty lievempää rangaistusta kuin kaksi vuotta vankeutta”

    Eli voi pidättää kenet tahansa, jos osaa keksiä pidätykseen oikeuttavan epäilyn. Kyllähän niitä pystyy keksimään.

    Tämä alkaa mennä farssiksi.

    Tykkää

    • Selvisihän se. Ei ollut mitään järkevää syytä Juneksen pidättämiselle.

     Kyse on poliisin asemaan päässeiden kiusanteosta Junesta kohtaan. Juneksen olisi muka pitänyt pysyä Varsapuistossa eikä poistua sieltä kuvamaan Kaisaniementorin tapahtumia. Juneksen olisi pitänyt seisoskella koko itsenäisyyspäivän Varsapuistossa, joka on pieni puistikko Kaisaniemenkadun ja Unioninkadun risteyksessä.

     Juneksen pidätys 6.12.2017:

     Videossa näkyi seitsemän poliisia. Olisi kannattanut jättää Junes pidättämättä. Onko tarkoitus ärsyttää suomalaisia.

     Tykkää

 12. Nimetön // 06/12/2017 22:53 // Vastaus

  Mitähän sekin mies teki kävellessään kun piti ottaa kiinni. Ajatteliko hän siis. Olisi sanonut poliisille että en ajatellut mitään.
  Toinen juttu, mistähän johtuu että tajukankaan sivuilla on lumisadetta. Harvakseen menee kuin lunta pieniä valkoisia palloja ruudun yli.
  Vai onko tarkoituksella talven kunniaksi laitettukin?

  Tykkää

 13. Kininiotettu vai pidätetty? Mitä sano Finlex? // 06/12/2017 23:29 // Vastaus

  Ei pätkääkään kiinnosta edes juristia kun vapaus viedään.

  Tykkää

 14. Nimetön // 07/12/2017 00:22 // Vastaus

  Erikoisaivottomien reinikaisten vaan piti keksiä itselleen jotakin toimenkuvaa, ettei heitä syrjäytetä tarpeettomina.

  Tykkää

 15. KalleK // 07/12/2017 01:07 // Vastaus

  PERKELE. Sinne meni Lokka jua sinne meni PANU. Polpon hoiviin ilman mitään järkevää syytä. TÄMÄ ON VÄÄRIN JA SE KOSTETAAN. Tätä ei voi enää antaa anteeksi.

  Tykkää

  • Qroquius Kad // 07/12/2017 02:20 // Vastaus

   Miten ajattelit kostaa?

   Tykkää

  • Patriootti // 07/12/2017 10:04 // Vastaus

   Maidanilta tuttu Jugi vietti myös yönsä putkassa. Vietiin Narinkkatorilta ennen neljää, ei tehnyt MITÄÄN, mikä olisi oikeuttanut kiinnioton.

   Eli Jugi, Junes ja Panu.

   Tykkää

 16. Aamulla Junes lasketaan kirmaamaan vapaana ja otetaan heti erikoisjoukoilla kiinni ja putkautetaan uudelleen. Taitaa olla ainoa veijari, joka aina Helsingissä vieraillessaan joutuu koppiin.. selvin päin.

  Tykkää

  • Qroquius Kad // 07/12/2017 02:29 // Vastaus

   Niinhän siinä käy, koska kiinniotto saa kestää korkeintaan 24 tuntia eikä Juneksen tapauksissa edes siihenkään ole koskaan ollut todellista perustetta, saati 72 tunnin pidättämiseen.

   Niinpä hänen kiinniottonsakin ovat olleet paljolti poliittisiin perusteisiin pohjustettuja mielivaltaisuuksia, jotka voidaan siis toistaa päivästä päivään.

   Tykkää

 17. Yritin just metskaa jäbää, kun kùulin et Tsadi on nogozone. Junekselle. Ompas ihmettä, taas. Panu kans läks, ei saanu tykkii meeduun. Kaivavat aika isoa kuoppaa ihtelleen, polpotit.

  Tykkää

 18. Olisi kannattanut värjätä parta valkoiseksi ja piippalakki päähän laulanut kulkku suorana joulu yö juhla yö, noin niin kun naamioiden. Poliisi olis hämmentynyt ja mennyt aivan sekaisin.Pidätyskeissi olisi jäänyt vaiheseen kun kenttä ei hämmennyksen takia olisi pystynyt päättämään ja kun ylin johto oli bailamassa, ei ohjeita olisi voinut tarkentaa.

  Tykkää

 19. Törkeää vainoamista ”vapaassa” maassa joka ei enää ole vapaa // 07/12/2017 08:38 // Vastaus

  Menohan on kuin Venäjällä ( kun Putinin vastustajia pidätetään). Suomi on enemmän sekaisin kuin Ruotsi tässä asiassa, ei täällä viedä noin helposti putkaan ketään. Hommatkaa Junekselle oma asianajaja.

  Tykkää

 20. Miksi ihmeessä myös Panu otettiin kiinni?

  Tykkää

 21. Suomalainen mies voidaan pidättää rasismista tai muuten vain. Lehto pidätettiin 22 tuntia niin monta kertaa että ei voinut Tampereella liikkua. Ei mitään syytteitä. Kerran hakivat kotoakin ja sai siitä korvauksia. Mutta samat poliisit jatkaa virassaan. Nyt yritetään Janitskinille tehdä Lehdot. Ja Lokka saa maistaa samaa lääkettä.

  Tykkää

 22. Nimetön // 07/12/2017 15:29 // Vastaus

  Ei poliisi mitään syytä tarvitse, mutu tieto riittää.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: