Mainokset

Rinkebyläinen politiikko: Rinkeby ei ole sotatoimialue

1299491-1200x630

Mohamed Haji Farah on rinkebyläinen politiikko.

Valtakunnansyyttäjän Lise Tammen muutama päivä sitten antama lausunto Rinkebystä sotatoimialueena närkästyttää monia, ei vähiten rinkebyläisiä. Rinkebyn lähipolitiikko ja tunnettu monitoimimies Mohamed Haji Farah on surullinen ja vihainen no go-lausunnoista.

– Ulkopuolisuus ja kuilut tekevat sen, että ihmiset eivät tunne kuuluvansa yhteiskuntaan. Ja varsinkin kun viranomaiset puhuvat sotatoimialueesta tuntevat monet itsensä ulkopuolisiksi ja kuulumattomaksi yhteiskuntaan, Mohamed Haji Farah kertoo SVT:n uutisissa.

Mohamed Haji Farah kertoo, että Rinkebyssä on kyllä ongelmia:

– Meillä on työttömyyttä, huonot koulutulokset, ampumisia, nuoriso systeemin ulkopuolella. Mutta tämä ei ole yksin poliisiasia vaan myöskin sosiaalinen ongelma.

Farahin mukaan Ruotsin pitäisi olla esikuva näille ongelmamaille, joiden slummien ongelmien paranemisesta Tamm kertoi.

– Huumeita myydään myös Tukholma rikkailla alueilla. Sitä tapahtuu kaikkialla kaupungissa.

Ratkaisuna Rinkebyn ongelmiin Farah tarjoaa vanhempien koulutusta.

– Jos haluaa auttaa lapsia, pitää auttaa heidän vanhempia. Sisällyttäkää meidät yhteiskuntaan, älkää sulkeko ulkopuolelle. Mutta nyt he puhuvat meistä ilman, että puhuvat meidän kanssa. Tulkaa Rinkebyhyn niin osoitamme, että tämä ei ole mikään sotatoimialue.

”Nyt he puhuvat meistä ilman, että puhuvat meidän kanssa.”

Myös finanssineuvontaviraston Karin Wanngård kertoo uutisille, että valtakunnansyyttäjän sanavalinnat olivat epäonnistuneita.

– Osittain siksi, että monet rinkebyläiset ovat tulleet oikelta sotatoimialueelta eivätkä tunne sellaista kuvausta Rinkebystä oikeaksi. Meillä on haasteita Rinkebyssä ja koko Tukholmassa segregaation takia (=erityminen, syrjäytyminen tms), mutta sotatoimialue on onneton sanavalinta.

Mainokset

12 Comments on Rinkebyläinen politiikko: Rinkeby ei ole sotatoimialue

 1. Jussi Heikelä // 06/12/2017 09:56 // Vastaus

  Mitäköhän tapahtuisi jos kulkisin tuolla runkkupyyssä White Lives Matter-paita ylläni.

  Tykkää

 2. Takuulla myös läpsyttimet jalassa // 06/12/2017 09:59 // Vastaus

  Näyttääpi hyvin sopeutuneen yhteiskuntaan hänkin kun keskellä kirkasta päivää laahustaa kylänraittia kaftaani päällä ja fetsi päässä ja työntekoa ei ole tullut ajatelleeksikaan.

  Tykkää

 3. Mitä sitä nyt viranomaisiin luottamaan.koti maissaankin poliisi tulee vasta sitten paikalle kun hengiltä kivitys on loppunut ettei joudu itse kivitetäväksi.

  Tykkää

  • Sehän on poliitikko, wattu ne mitään työtä ole tehneet. Puolue kertoo, mitä saa sanoa ja mitä ei. Riittää, että on kaljuuna idiooteille.

   Tykkää

 4. Olipa hyvä tarkennus että ”Rinkebyläinen” politikko. Itse jo mietin että kuka ruotsalainen uskaltaa noin sanoa. Mutta eihän se ollutkaan ruotsalainen.

  Tykkää

 5. Nimetön // 06/12/2017 12:01 // Vastaus

  Aiiiivan.Nekrun mielestä ongelma onkin taas ne Ruotsalaiset ja aivan äärimmäisen yllättäen tarjoaa ratkaisuksi koulutusta vanhemmille eli tosiasiallisesti vaatii LISÄÄ RAHAA.Hyi helvetti mitä loisia.

  Tykkää

 6. JKH1975 // 06/12/2017 12:46 // Vastaus

  Pakkohan Rinkebyn on olla rauhallinen kun siellä on kerta niin paljon rauhanuskonnon edustajiakin.

  Tykkää

 7. Valtsu // 06/12/2017 14:15 // Vastaus

  Perusmuslimia: kaikki ongelmat ovat jäljitettävissä jonkun muun syyksi.

  Tykkää

 8. Nämä pojat etsivät vain oikotietä rahaan- ei ne mitään koulutusta ja työpaikkaa halua // 06/12/2017 14:21 // Vastaus

  Rinkebyn (tai Tenstan, Kistan etc) pojat ovat juuri aseiden kanssa ryöstäneet El-Gigantin Täbyssä:

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/a2wLb2/vapnat-ran-mot-elgiganten-i-taby

  Tykkää

 9. Suomi Finland // 06/12/2017 15:00 // Vastaus

  ”– Meillä on työttömyyttä, huonot koulutulokset, ampumisia, nuoriso systeemin ulkopuolella. Mutta tämä ei ole yksin poliisiasia vaan myöskin sosiaalinen ongelma.”

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/09/28/tieteen-ahdinko-muslimimaissa

  ”Agha Pathanista tuli muutama vuosi sitten Pakistanissa kansallissankari. Tiedepiireissä täysin tuntematon mies väitti keksineensä auton, joka kulki pelkällä vedellä. Vesi olisi hajonnnut vedyksi ja hapeksi jonkinlaisen elektrolyysin avulla. Se oli fysiikan perusoppien vastaista humpuukia. Hallituksen ministerit, opposition poliitikot ja television uutisankkurit kilpailivat pääsystä yhteiseen kuvaan tämän kansallisen kuuluisuuden kanssa. Suurena keksijänä esiintynyt Agha Pathan paljastui lopulta entiseksi pankkirosvoksi”.

  Ullatus.

  Vaikkapa islamilaisissa maissa täytyy olla jonkin verran fiksuakin porukkaa, sitä on niin vähän että se ei riitä siihen, että tämän fiksumman joukon ajatuksensa löisivät läpi takapajuisuuden kyllästämästä pyllynreiästä. Siksi muslimit ovat tuomittuja sortumaan karkeisiin virhepäätelmiin vielä epämääräisen tulevaisuuden syövereihin.

  ”Tiedettä opetetaan sunnimuslimimaissa usein kertauksen ja ulkoa muistamisen avulla – samalla tavoin kuin lapset pänttäävät mieleensä pyhiä Koraanin tekstejä. Yliopistoni opiskelijat saattavat valmentautua tentteihin resitoimalla ryhmässä ja opettelemalla ulkoa kurssin keskeisiä kohtia. Luonnontiedettä pidetään kaavoina ja diagrammeina, jotka on osattava ulkoa, eikä sellaisena taitona joka kehittäisi opiskelijan luovia analyyttisia kykyjä.

  Kun pakistanilaiset koululaiset avaavat fysiikan tai biologian oppikirjan, he eivät välttämättä tiedä käsitteleekö kirja luonnontieteitä vai teologiaa. Jokaisen valtion julkaiseman oppikirjan on nimittäin käsiteltävä ensimmäisessä luvussa sitä, kuinka Allah on luonut maailman. Samassa luvussa kerrotaan muslimien ja pakistanilaisten luoneen tieteen.”

  Tilanne on todellisuudessa näköjään paljon pahempi, mitä olin itse aiemmin ajatellut. Tämä oli ihan uhka oikea yllätys, eikä ns ullatus.

  Islamin ’neropattien’ tulisi laajemmin omin silmin nähdä, mikä on ero läntisen- ja kaukoitäisen maailman, sekä muslimialueiden ero. Silloin ei esimerkiksi olisi kovinkaan helppoa selittää, miksi allah antaa omilleen teelusikalla ja jumalattomille vääräuskoisille kaivinkoneella.

  Mutta kuten on nähty miten kehitysmaalaiset lännessä käyttäytyvät ja kuinka he menestyvät länsimaalaisessa ympäristössä, voidaan olettaa, että asia ampuu täysin yli heidän ajattelukykynsä.

  1200- luvulla muslimien tieteen taantumisessa lienee osallisena jokin älykkäiden ihmisten joutuminen vartaalle. Ja puupäät ovat jääneet jatkamaan uskonnollisessa hurmiossa kulttuurinsa kehittämistä erääksi historian takapajuisimmista kehitelmistä.

  ”Lännen on kannettava vastuunsa tapahtumista. Reilu puolivuosisataa sitten Mohammed Mossadeq Iranissa, Ahmed Sukarno Indonesiassa ja Gamal Abdel Nasser Egyptissä kamppailivat modernismin puolesta. Länsi kuitenkin syrjäytti heidät imperialistisen ahneuden vuoksi. Samaan aikaan Yhdysvaltojen konservatiiviset Saudi-Arabian tapaiset liittolaiset alkoivat viedä aggressiivisesti islamilaista fundamentalismia muslimimaihin. Ehkä tärkein yksittäinen tapahtuma oli Neuvostoliiton Afganistanin miehitys vuonna 1979. Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu CIA aseisti Saudi-Arabian tukemana globaalin jihadistiverkoston ajamaan Neuvostoliiton miehitysjoukot Afganistanista. Se juurrutti fundamentalismia kaikkialla.”

  Niin. Tietenkin länsimaat ovat syyllisiä siihen, että kehitysmaista löytyy yhteensä kolme viisasta miestä.

  Tykkää

  • Qroquius Kad // 06/12/2017 23:17 // Vastaus

   Näinhän se on.

   Egypti ja muut arabimaat sekä persialainen Iran olivat hyvää vauhtia länsimaistumassa Gamal Abdel Nasserin ja muiden nimellisesti islamilaisten mutta todellisuudessa maallistuneiden diktaattoreiden suosiollisella myötävaikutuksella.

   Sitten alkoi tulla rankkaa islamistista takapakkia: naisten minihameet saivat lähteä ja tilalle tulivat päärätit ja vartalosäkitykset, edeten naisten burqaamiseen. Naiset alistettiin ankaraan Koraanin mukaiseen muottiin, josta poikkeamisesta rangaistiin kivityksillä ja sensellaisilla Koraanin, hadithien ja muiden islamin tuottamien säädösten seuraamuksilla.

   Islamilaiset maat alkoivat taantua Iranin islamilaisen vallankumouksen seurauksena nopeasti edenneestä länsimaistumisesta alati syvenevään islamistiseen barbariaan, jota asianomaiset parhaansa mukaan levittävät nykyään syvästi vihaamiinsa länsimaihin.

   Kaiken tämän jälkeen meillä länsimaissa lukuisat, jopa tohtoritasolle korkeakoulutetut ihan vakavissaan väittävät tämän olleenkin länsimaiden tahallaan aiheuttamaa toimintaa?

   Tykkää

 10. Onko nämäkin voimavaroja poliitikkojen mielestä? // 07/12/2017 14:16 // Vastaus

  Fetsiukko paseeraa omalla reviirillään tärkeän näköisena samaan aikaan kun Suur-Tukholman alueella on tuhansia kodittomia. Olisi mielenkiintoista tietää moniko näistä on kantiksia ja montako jotakin muuta ja mitä? EU-kerjäläisiä? Katugangstereita? Miksei kantiksille anneta ilmaisia asuntoja kuten syyrialaisille jne?

  Stockholmskommunernas hemlöshetsiffror
  Botkyrka: 429

  Danderyd: 73

  Ekerö: 44

  Haninge: 201

  Huddinge: 260

  Järfälla: 342

  Lidingö: 11

  Nacka: 137

  Norrtälje: 62

  Nykvarn: 61

  Nynäshamn: 106

  Salem: 9

  Sigtuna: 56

  Sollentuna: 228

  Solna: 318

  Stockholm: 3239

  Sundbyberg: 217

  Södertälje: 731

  Tyresö: 111

  Täby: 136

  Upplands Väsby: 136

  Upplands Bro: 68

  Vallentuna: 74

  Vaxholm: 8

  Värmdö:109

  Österåker: 71

  Källa: Socialstyrelsen

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: