Myös Malmössä palopommi-iskuja juutalaisten seurakuntien tiloihin

13
pc9vBtc2K61FrhcBCdHKg6NocWA
Kuva Johan Nilsson, tapahtumapaikkaa.

Maanantaipäivän aikana on selvinnyt, että myös Malmön juutalaisten seurakuntien tiloihin on yritetty sytyttää tulipaloja. Juutalaisen seurakunnan kappelin tilohin on heitetty luultavasti viime yön aikana ainakin kaksi palopommia.

Juutalaisen seurakunnan puheenjohtaja Freddy Gellberg kertoo Sverigesradiolle, että seurakuntatyöntekijä huomasi aikaisin aamulla, että talon ovea päin oli heitetty ainakin kaksi molotovin koktailia. Palot olivat kuitenkin sammuneet itsestään ja eikä yritys ollut saanut tulta alleen.

Teko on nyt Malmön poliisin viharyhmän tutkittavana ja tekopaikka on teknisen tutkinnan alla. Malmön poliisi on nostanut turvallisuustasoa ja kaikkia juutalaisten seurakuntatiloja vartioidaan yötäpäivää.

Perjantaina Malmön muslimit julistivat kansannousun torikokouksessaan. Paikalla olleiden satojen muslimien tunnelma oli hyvin kiihkeä ja puhujat huusivat:

”Olemme julistaneet intifadan (kansannousun). Haluamme vapautemme takaisin ja tulemme ampumaan juutalaisia.”

Tilanne Ruotsissa on nyt hyvin räjähdysherkkä. Seuraamme tapahtumia.

 

Advertisements

12 thoughts on “Myös Malmössä palopommi-iskuja juutalaisten seurakuntien tiloihin

 1. Suomi voisi tunnustaa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi, niin ehkäpä ainakin uskonnolliset muslimit alkaisivat vieroksua Suomea ”Israelin ystävänä” ?!

  1. Mielenvikainen idea. Eiköhän tämä nykyinen ”ystävyys” riitä aiheuttamaan suomelle riittävästi ongelmia.

 2. Tekijät ovat yksintulleita sotaa- ja vainoa paenneita lapsia. Joten eiköhän selitetä tämäkin asia heidän kokeillaan kauhuilla ja traumoilla? Ja koiteta halata heitä entistä kovempaa jotta lämpö ja rakkaus tarttuisi heihinkin. Kyllä heistä vielä tulee hyviä yhteiskunnan jäseniä jotka rikastuttavat lapsikatraillaan Ruotsia vuosisatoja.

  ”Sveden says Welcome”

 3. Ei kovinkaan kannatettava idea. Muslimien – varsinkin niiden uskonnollisten – ajatusmaailma on täysin erilainen kuin länsimaalaisten. Surkeimmallekin muslimiluuserille tämän olisi henkilökohtainen ja ennen kaikkea epäkunniottava loukkaus ja vastatoimi olisi se mihin parhaiten pystyvät eli rettelöiminen ja väkivalta. Sotilaalliset kyvyt tosin vielä hakusessa, ja sattuneesta syystä ei arabimaiden tiedustelupalvelutkaan ihan ensimmäisellä sijalla ole muuten niin luotettavissa Bond-leffoissa…

  Muslimit eivät tule ”vieroksumaan” Suomea vaikka koko kansa muuttuisi juutalaisiksi, kunhan sosiaalipalvelut säilyvät nykyisellä tasolla. Mikä tietenkin olisi mahdottomuus koska ”ei Luoja laiskaa ruoki”. En tiedä onko tuo raamatusta mutta ainakaan ei koraanista.

  Suomi ei koskaan voi tunnustaa Jerusalemia Israelin pääkaupungiksi koska Ruotsi on tunnustanut Palestiinan. Ihan sama mitä jonkun USAn pressa sanoo, Ruotsi on meille niin rakas naapuri ettei millään maalla koko maailmassa voi niin rakasta naapuria ikinäkoskaan olla! RKP antaa mielellään lisätietoja.

 4. Ongelma on lähempänä kuin arvaammekaan… Ei tarvitse uuninluukkujakaan kolistella, kun tekijät jo valmiina!

 5. Muslimien tekemät polttomurhayritykset Ruotsin juutalaisia kohtaan eivät sitten olleetkaan yksittäisen mielenterveysmuslimin tekemiä yksittäistapauksia…
  Tässähän alkaa haiskahtaa ihan kristalliyö 2.0.
  Onko Jerusalemin mufti saanut Aatun ja Muhametin haamuilta tai kirjoista ohjeet ja pistänyt ne iPhonella Ruotsin moskeijoihin?

 6. On se tietty palestiinalaisilla kovaa, kun Israel on aivan eri kaliiperin vastustaja kuin mitä he pystyvät hanskaamaan. Veikkaisin, että älykkyyserot ja rauhanuskonnon rationalisuudenvastaisuus ovat johtaneet tähän epäsuhtaan.

  Toisaalta Israel ei heikkene siitä millään lailla vaikka ihan täällä Pohjolassa asti palet riehuvat ja tekevät tumpeloiskujaan. Se kyllä kääntää ennemminkin kantaväestön mielipiteet heitä vastaan, mikä ei ole välttämättä paha asia – edellyttäen, että ruumiinvammoja ei pääse syntymään juutalaisille.

  Siinä tulee väistämättä perussvenssonillekin vaikea dilemma: onko kaikki menossa kohti monikulttuurista utopiaa vai saavatko jälkipolvet raskaan taakaan ja ikuisuuksiin jatkuvat ongelmat.

 7. Ai hitto kun asuisinkin tuolla päin, niin kävisin heittelemässä sianpaskaa sotkettuja koraaneita sinne tänne 😀

 8. En koe pienintäkään antipatiaa juutalaisia kohtaan, mutta pytinki olisi saanut palaa: muslimit polttamassa juutalaisrakennuksia on niin vahvaa symboliikkaa, että vaikea olisi ollut vaieta edes Ruotsissa.

 9. Aikamoinen pommi oli, ovimatto näyttää kärähtäneen mutta seinissä ei ole mitään jälkiä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.