Synagoogaiskun kiinniotetut lähi-itätaustaisia nuorukaisia

12
palestina-sten
Illustratiivinen kuva.

Expressen tietää kertoa, että synagoogaiskun takana on kolme lähi-itätaustaista henkilöä. 18-vuotias kiinniotettu on Syyrian kansalainen ja kaksi muuta parikymppistä ovat ns. kansalaisuudettomia. Se tarkoittaa yleensä, että henkilö on palestiinalaistaustainen.

Syyttäjä kertoo Expressenille, että teossa ei ole oikeistomotiivia, mutta toisaalta ei halua arvuutella motiivia julkisesti.

– Meillä on kyllä teolle motiivi, mutta en halua avata sitä tässä vaiheessa enempää. Toivottavasti saamme huomisen päivän aikana asiat siihen järjestykseen, että vangitseminen tullaan järjestämään tai ei.

Syyttäjän mukaan teossa oli parisenkymmentä henkilöä mukana ja tapahtumasta on olemassa filmejä, joita ei kuitenkaan ole saatu julkisuuteen. Teko katsotaan hyvin vakavaksi ja poliisin vihapuheryhmä on ottanut asian tutkintaan, koska teko on kohdistunut kansanryhmää tai uskontoa vastaan.

Poliisi on päivän mittaan käynyt dialogia palestiinalais- ja juutalaisryhmittymien kanssa tarkoituksena lisätä turvallisuutta Göteborgissa. Göteborgin poliisista Klas Friberg kertoo Expressenille, että teon takia koko kaupunki on kovassa käymistilassa ja siksi poliisi haluaa keskustella asioista.

Malmössä juutalaisia siis halutaan ampua, Göteborgissa taas polttaa.

Advertisements

11 thoughts on “Synagoogaiskun kiinniotetut lähi-itätaustaisia nuorukaisia

 1. Epäilin ählyjä heti.Ei ollu ullatus.Israel hävittää kaikki ählyt vielä maastaan.😝

  1. Kun mutiaiset tekevät näitä temppujaan kantaväestölle ne ovat yksittäisiä mielenterveysongelmaisia, kun kohteena on juutalaiset kyseessä on kummasti isku uskontoa tai kansanryhmää kohtaa ja tekijöitä saadaan kiinni.

 2. Jännää, että ainoastaan muslimien kohdalla ollaan kovia ymmärtämään ns. sivullisille kostamista. Israelin tekojen tai tässä tapauksessa oikeastaan USA:n presidentin toimien kostaminen Ruotsin juutalaisille kun saa ymmärrystä Suomenkin valtamediassa.

  Mutta jos joku äksyilee muslimeille, kun joukon jäsenet hiukan teroilevat, niin jo puheet tuomitaan viharikoksina.

  1. Hesari analysoi viiltävästi, ettei mikään viittaa äärioikeistoon. Kuitenkin samalla kerrotaan, että tekijät ovat Syyriasta ja Palestiinasta, mutta ilmeisesti mitään yhdistävää tekijää ei kyetty löytämään. Mutta okei, tiedämme etteivät ollet Palestiinan tai Syyrian natseja.

 3. Mtäh???Ei kai sentään???Ei voi olla totta!?!?!?Etusivu uusiksi!!!!Talvi yllätti autoilijat ja yksittäistapaus yllätti toimittelijat,poliitikot sekä virkavallan.

 4. Onneksi ei ollut Pohjoismaisen VastarintaLiikkeen suorittama viharikos, vaan normaali muslimien keppostelu.#kivapuhe

 5. Onneksi ei ollut Pohjoismaisen VastarintaLiikkeen suorittama viharikos, vaan normaali muslimien keppostelu.#kivapuhe

  1. Olen innoissani jos nuo satutarnoihin perustuvat vihasaarna paikat tuhotuvat yksi toisensa jälkeen savuna ilmaan.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.