Kuinka yksi Tukholman kaunis esikaupunki tuhottiin monikulttuurisuudella

13

spanga-centrum-1960x1140

Spånga on yksi Tukholman esikaupunkialue, joka on jaettu muutamaan pienempään lähiöön. Alue sijaitsee Tukholman länsiosissa ja se on aina ollut siistiä, rauhallista ja turvallista omakotitaloaluetta.

Spångaan kuuluu ainakin Bromstenin, Solhemin (=aurinkokoti) ja Sundbyn lähiöt. Alue Spångan juna-aseman ympärillä on vanhaa asutusta – siellä on vanhoja hyvin hoidettuja puutarhamaisia pihoja puutaloineen. Pikkunättejä piha-aitoja. Kesäisin aika pysähtyy – omenapuun alla medel-svenssonin pellavapäinen perhe juopaisee janoon viileää omenamehua. Isä Sven kehtaa jopa riisua pulloverin ja kääriä kermanvärisen kauluspaidan hihat. Poika Niklas puunaa pihalla muutaman vuoden vanhaa Volvoaan.

– Men Gunilla härregyyd, det är så stillt idag.

Spångan keskustassa kaikuu vielä jonkinlainen vanhan ajan esikaupunkitukholmalaisuus. Tai on kaikunut näihin päiviin asti.

Monikulttuurisuus on saapunut Spångaan. 

Kuvakaappaus 2017-12-13 13-55-44

 

Nimittäin Spångan epäonni on se, että sen naapureina yhdellä sivulla ovat Rinkeby-Tensta, toisella Rissne-Hallonberg ja kolmatta nurkkaa vartioi Hässelby-Vällingbyn ghetot. Spånga on joutunut monikulttuurisuuden puristukseen.

Tämä näkyy monenlaisina häiriöinä. Bussilinja 179, joka kulkee Vällingbystä Sollentunaan, kulkee Spångan läpi ja jatkaa edelleen ongelmaghettojen Rinkebyn ja Tenstan läpi. Kukaan tavallinen spångalainen, joka haluaisi matkustaa Sollentunaan, ei takuuvarmasti nouse bussiin 179. Hän tekee matkan miten muuten tahansa, mutta ei bussilla 179.

Viime aikoina sanotaanko kuluvan vuoden aikana uudeksi trendiksi ovat nousseet autoryöstöt. Liikennevalojen punaisiin seisomaan jäänyt auto ryöstetään sen kuljettajalta aseella uhaten. Tällaisia autokaappauksia on tehty muutama kymmenen kuluvan vuoden aikana. Lisäksi henkilöryöstöt, eli hamppislangilla pystyryöstöt ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti. Uusruotsalaiset tekevät puhtaita ryöstöreissuja Spångaan, sillä siellä kulkevalla ruotsalaisella on takuuvarmasti mukana enempi arvokasta kuin Rinkebyssä kulkevalla uusruotsalaisella. Ruotsalainen on sitäpaitsi helpompi ryöstettävä. Ja keikkamatka on lyhyt. Sen luikauttaa mukavasti mopedilla.

Spånga Folkan

 

Nyt ennen niin uinuva Spångan keskusta on saanut ympäröivää monikulttuurisuutta osakseen siinä määrin, että torstaina alueen kauppiaat sulkevat ovensa mielenosoitukseksi ja torilla pidetään jonkinlainen manifesti. Ympäröivistä ghetoista tehdään jatkuvalla syötöllä murto- ja ryöstökeikkoja. Kauppiaat eivät enää jaksa. Alueelle ei saada vartijoita, tai jos saadaankin, ne tulevat aina liian myöhään. Poliisi – turha kai sanoa.

Kauppiaat ovat raivoissaan, heidän putiikkeihin tehdään viikottain ns. smash and grab-keikkoja. Eli kaupan ikkunasta ajetaan jollain esimerkiksi autolla sisään ja viedään mitä äkkiseltään mukaan saadaan, Välikaljaa, tupakkaa ja energiajuomaa. Tavarahävikin lisäksi joutuu maksamaan seinien ja ikkunoiden korjauksia.

Spångan torille odotetaan torstaina klo 16-17.00 väliseksi ajaksi mielenosoitukseen tuhansia ihmisiä. Spångan yrittäjien puheenjohtaja  Jan Westberg kertoo paikallislehti Mitti:lle, että heidän vaatimuksenaan on saada alueelle oikeat ja pätevät vartijat. Lisäksi kameravalvontaan halutaan. (Ruotsissa kameravalvonta vaatii lääninhallituksen luvan ja sen saaminen vaatii erityiset perustelut).

Spångan yrittäjät varoittavat, että tilanne on nyt todella paha ja protestit saattavat levitä muillekin alueille. Husbyssä on pidetty jo useita mielenilmaisuja yrittäjien toimesta.

– Mutta enpä olisi uskonut sellaista täällä rauhallisessa Spångassa, Westerberg kertoo.

Advertisements

56 thoughts on “Kuinka yksi Tukholman kaunis esikaupunki tuhottiin monikulttuurisuudella

 1. HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHA!!!

  UPEAA! Nyt kun vielä saataisiin Suomessakin ongelmat siirrettyä sinne missä niiden aiheuttajat asuvat!

 2. Islam on kohtalo-oppiaa, joten mitäpä tässä hätää. Mennään maa, kaupunki ja kaupunginosa kerrallaan. Onneksi avittajat löytyvät sieltä sisältä.

 3. Sääliksi silti käy vaikka vahingonilo myös nostaa ylpeästi päätään.Tämä TÄYTYY Suomessa saada estettyä.Muuten on perintö tulevalle sukupolvelle karmea.

 4. Kun tämä roska johtaa lähivuosina johonkin isompaan ja laajempaan konfliktiin, Suomessa mennään kestoshokkiin: Miten näin on käynyt ilman ennakkovaroitusta? Epäilemättä spångalaisetkin ovat tehneet kaikkensa tilanteen eskaloimiseksi – nyt vain poimitaan hedelmät eikä kiukutella.

 5. Ja tämän ANKARAN mielenosoituksen jälkeen protestiksi Ruotsista muuttaa pois miljoona muslimia, ja loput alkavat käyttäytymään sivistyneesti. Hyvä Spångan kovat kundit! ..40 vuotta liian myöhään, mutta HYVÄ! Ruotsi nousuun!

  1. Mielenosoitus on kiertoilmaisujen juhlaa niin, ettei kohdetta ole ymmärtävinään kukaan. Joku hourinee jotain rikollisista ja äärioikeistosta.

   Pois muuttavat ne spångalaiset, jotka asioita tajuavat. Tuolla sijainnilla ei vain voi olla mitään toivoa. Voisikin olla hyvä lähettää Pettersson Spångaan raporteeraamaan ikään kuin lopun sinetiksi.

 6. Katsotaan mahtaisiko iso pyörä pyörähtää sittenkin kierroksensa ympäri takaisin alkuun ja Uppsalan yliopistoon perustetaan taas rotubiologinen instituutti.

 7. Tätä jatkuu niin kauan että ihmiset alkavat ottaa lakia omiin käsiin, se on saletti. Tai no se on kait toive ajattelua, suurin osa ihmistä on kuin sataanan lampaita teuraalle menossa. Ruotsin isot kaupngit tuohoutuu pikku hiljaa ja samaa kehitystä on nähtävissä myös suomessa. Oikein toivon että helsinki hukkuu matu paskaan ja heidän kulttuuriinsa. Toivon että helsinki saa oikein helvetin ISON moskeijan keskelle kaupunkia josta kuuluu joikha joka puolelle ja vetää muun maan musut pääkaupunkiin.

  1. Kehä kolmosen sisäpuoli luovutetaan matu muslimeille. Sillä ehdolla ,että tuon saatte,mutta suomalaiset ei teitä sinne elätä euronkaan edestä.Ja pysykää siellä kehäkolmosen sisäpuolella,suomeen että enää tule.

 8. Mitä, järjestääkö ruotsalaiset Ei rasismille-konsertin?
  En nyt pidättäisi hengitystäni, että asiat saataisiin muuttumaan, Mutta kiva kun unelma voi hyvin.

 9. Sitä SAA mitä tilaa. Hienoa, Etta alkaa tuntumaan kukkarossa. Ainoa, mitä ihmiset uskovat.

 10. Monestikko kyseisen idyllisen valkoisen lähiön väki on itseään selkää taputtaen äänestänyt maahanmuuttomyönteisiä puolueita ja jättänyt mamutuksen tuomat murheet rinkebyläisten yms harteille. Nyt kun paska valuu yli äyräiden omillekin varpaille alkaa kiukuttelu.

  1. Juuri näin. Itse en halveksi/vihaa mitään ominaisuutta ihmisessä niin paljoa kuin tekopyhyyttä. Samanlaisia ”hyviä” ihmisiä on Suomessakin; äänestävät vihreitä, mutta eivät itse suostu asumaan Itäkeskuksessa.

   1. Tunnen näitä tekopyhiä ihmisiä. yksikin on aivan hysteerisesti maahanmuuton puolesta mutta ei suostu käymään Varissuon ostarilla vaikka asuu melki vieressä.. näitä tälläisiä ihmisiä inhoan aivan erityisesi ja teen sen myös selväksi heille.

    1. Noinhan se tuppaa menemään. Maailmaa pelastetaan, mutta mitään ei panna peliin. Tiedän hieman liian monta yksityisautoilevaa, maailmalla lentelevää vihreää, jotka ilman muuta kannattavat turviksia, mutta eivät suostu ymmärtämään, että sitten alijäämätaloudessa leikataan jostain. Ja mukavia leikkauskohteita ei ole.

 11. Täällä kommenteissa vähän nauretaan ruotsalaisille, mutta otetaanpa palanen todellisuutta Suomesta: olin tekemässä Itäkeskuksen laajennusosaan projektiasennusta 2010-2011 vuodenvaihteessa ja satuimme asennusryhmän kanssa kerran ”erehyksessä” hakeutumaan lounaalle Puhoksen puolelle – kyllä tuo alue oli ”menetetty” jo 5-6 vuotta sitten.
  Yritetäänkö edes ottaa haltuun uudestaan – vai oletteko Suomessa asuneet jo antautuneet?
  Sama kysymys alueesta Sörnäisten ja Hakaniemen välistä??
  En nauraisi ja ilkkuisi niin paljon.

  1. Kerropa vähän tarkemmin että millä tavalla ajattelit ottaa alueet takaisin? Väkivallallako?

   Asuin itse mokulähiössä senverta kauan että voin sanoa ettei näiden menetettyjen alueiden takaisinvalloitus onnistu ilman laittomia keinoja.

   Jos muutat mokulähiöön, saat tottua siihen että ulkomaalaisilla on kaikki oikeudet tehdä mitä vaan ja sinulla ei ole mitään oikeuksia. Jos vaikka ikkunoitasi kivitetään neekeripentujen toimesta, sinun on parasta tottua siihen. Jos menet vetämään turpaan, saat poliisin niskaasi välittömästi ja sinä olet silloin se pääsyyllinen ja neekerit täysin viattomia rasismin uhreja.

   Minä opin monikulttuurista sen että monikulttuurisessa yhteiskunnassa kantaväestö on se suurin vihollinen joka pitäisi saada tuhottua keinolla millä hyvänsä ja poliisi sekä sosiaaliviranomaiset ovat siinä yksi suurimmista tekijöistä jotka oikein nauttivat siitä kun ne saavat järjestää paskaa kantaväestön niskaan.

    1. Asun Suomessa. Asuin eräässä itä-helsinkiläisessä lähiössä jonka monikulttuuriprosentti huitelee jo kolmenkympin tienoilla. Se ei toki ole läheskään niin kova luku kuin mitä se on Rinkebyssä ja muissa vastaavissa, mutta ne samat merkit ovat jo siellä näkyvissä enkä yhtään ihmettele miksi ruotsalaiset lähiöt ovat niinkuin ovat.

     Ne alueet on ihan erikseen varattu jo sitä varten että niihin annetaan kasautua sellaista porukkaa joka ottaa ne haltuun ja ne hiljaa pysyvät tavalliset ihmiset jäävät sinne loukkuun. Viranomaiset laskevat vain kylmästi että koska sinun postinumerosi on se ja se, niin siksi sinä olet roskaa eikä sinusta välitä kukaan.

     Tämä on asia jota te muualla asuvat suomalaiset ette ikinä tule käsittämään kuin vasta sitten kun te itse olette samassa kusessa.

     1. Näin tämän on tarkoitettu menevän -kansanvaihdon suunnittelijat tietävät kyllä mitä tekevät ja mitä mistäkin toiminnasta seuraa. Valitettavasti tämä on vasta lopun alkua -viimeinen näytös koittaa kun muukalaisia on riittävästi kantaväestön vastaiseen sotaan joka on helppo aloittaa yhdellä toimenpiteellä -sosiaalietuisuuksien poistamisella.

      -Nyt kerätään massaa tulevaa varten. Emme ole nähneet kuin alkutekstit tulevasta näytelmästä jonka lopputulos tulee olemaan karu. Todella karu.

      1. ”-viimeinen näytös koittaa kun muukalaisia on riittävästi kantaväestön vastaiseen sotaan joka on helppo aloittaa yhdellä toimenpiteellä -sosiaalietuisuuksien poistamisella.”

       Juuri näin. Monikulttuuri on rikkaiden suunnitelemaa todella kieroa sotaa köyhää kantaväestöä vastaan. Tavallisilta ihmisiltä jotka luottavat virkamiehiin vedetään matto jalkojen alta ja ne jätetään kylmästi oman onnensa nojaan ihmettelemään: ”mutta sinähän olet poliisi, ethän sinä voi…” jne. jne.

       Rikkaat ovat laskeneet ettei tulevaisuudessa tarvita enää niin suurta työvoiman määrää kun automatisaatio hoitaa lähes kaiken, joten valtava määrä jää täysin toimettomiksi. Kuinka moni ihan vakavissaan kuvittelee että rikkaat suvut jotka ovat käyttäneet vuosikausia omaisuuksiensa keräämiseen, alkavat nyt tulevaisuudessa makselemaan omistaan köyhille jotain ”perustuloa/kansalaispalkkaa” sillä jostainhan nekin rahat on saatava.

       Ja kun olot lähiöissä pahenevat, alkavat ne vaikuttamaan myös ympäröiviin alueisiinkin joissa monikulttuuria ei ole lainkaan. Siellä asuvat ihmiset joutuvat seuraavana hyökkäysten kohteiksi ja siten ne saadaan kannattamaan poliisivaltiokehityksen kiihdyttämistä. Juuri niinkuin tässäkin artikkelissa tämä Jan Westberg sanoo: kameroita pitäisi saada ja lisää poliiseja/vartijoita. Lisää kyttäämistä ja fiksummat tajuavat jo keitä kohti ne kamerat todellisuudessa käännetään.

       Kun jihadistit ovat saaneet eliitille tarpeellisen kaaoksen aikaan, tehdään juuri niinkuin sanoit: sossutuet poistetaan ja armeija tulee kaduille. Köyhät, niin valkoiset kuin mustatkin, pyyhitään pois kaduilta.

       En itse usko että Eurooppaan mitään kalifaattia koskaan syntyy. Päinvastoin, syntyy moderni poliisivaltio jossa kaikki kaaoksesta hengissä selvinneet ovat erittäin tiukassa valvonnassa ja kasvoton eliitti viettää leppoisaa elämää.

     2. Kiitos tarkennuksesta. Itse asun Helsingissä alueella jonka rikastusprosentti on lähellä nollaa, joten en tiennyt että asiat voivat olla Suomessa noinkin huonosti. Itse vihaan ihmisiä, jotka kannattavat/äänestävät monikulttia, mutta eivät itse suostu asumaan siinä.

      1. Se on juuri huono juttu kun toiset ovat ihan pihalla siitä mitä lähiöissä todella tapahtuu koska kaikki tapahtuu hiljaa, vaivihkaa ja vähitellen. Ei ne tapahdu kerralla eikä näkyvästi.

       Kyllähän Rinkebyn ostarillekin voi vielä tänäpäivänä mennä vaikka keskellä yötä, eikä välttämättä tapahdu yhtään mitään. Mutta siellä asuminen ihan pysyvästi on ihan toinen juttu. Siksi mokufanaatikkojen on niin helppo lässyttää kuinka ”ei siellä minulle mitään tapahtunut kun kävin siellä autolla minuutin verran kääntymässä, kaikki on vaan valeuutista”.

       1. Toinen asia mitä ulkopuolinen ei välttämättä tiedä on väestöryhmien väliset jännitteet. Kävin ihan mielenkiinnosta käymässä Itiksessä tuossa jokunen päivä sitten ja rikastusprosentti oli tuskallista katseltavaa. Mutta, olisi mielenkiintoista saada tietää onko Itäkeskukseen kehittymässä suurta kuilua/jännitettä väestöryhmien välille, mikä voi sopivissa oloissa johtaa kärhämöintiin? Tämäkin on asia jota kaltaiseni ulkopuolinen ei huomaa lyhyellä visiitillään.

        Oma puhdas veikkaus on että virolaisten olemassaolo ei kiinnosta itähelsinkiläisiä…Vaan mahdolliset jännitteet ovat muiden väestöryhmien välillä.

       2. Totta! Ulkopuolinen voi luulla, että paikka on ihan ”normaali”, ainakin päiväsaikaan. Illala kaikki muuttuu. Naiset häipyvät koteihinsa. Samoin vanhemmat arabiäijät kävelykeppeineen häipyvät centrumin penkeiltä. On aika kyseenalaista että voiko naishenkilö kulkea vaikkapa pitkän Tenstan centrumin läpi, kun siellä on VAIN laumoittain hämäräperäisen ja aggressiivisen näköisiä nuoria miehiä nojailemassa seiniin ja mulkoilemassa ohikulkijoita. Ja katseet eivät ole hyvänsuopia. Huomaa olevansa väärässä paikassa. Samoin huomaa tulevansa tarkoin punnituksi: Onko kalliita koruja? Millaiset vaatteet? Millä asialla? Onko poliisi? Jos kerran sinne erehtyy, ei erehdy toista kertaa.
        Nyt on Tenstan ja Rinkebyn keskuksissa valvontakamerat. Ehkä senkin takia rikolliset siirtyvät Spångaan. Tukholma on pian yksi suuri favela. Valtava murtoaalto on käynnissä jo rikkailla omakotialueillakin, Autot palavat ja vanhuksia ryöstetään kauppamatkalla. Surullista!

     3. Ruotsissa parikymmentä prosenttia kehitysmaalaisia riittää alueella millä tahansa siihen,että valkoinen väestö alkaa muuttamaan pois sieltä ja vähä vähältä alue on kehitysmaalaisten hallinnassa.

 12. Näin saadaan videovalvonta mtä ihmiset ei myöskään halunnut.Kohta lentelee vartiointi drone idyllissä.

 13. Ja Ruotsin eduskuntavaaleissa 10 kk kuluttua äänestetään taas mokutuspuolueita jotta viidakon meno jatkuisi ja lisääntyisi.

 14. Olin 2014 itäkeskuksen melkein vieressä Lujatalon työmaalla asentajan tehtävissä reissuhommissa. Tuolloin sinne rakennettiin satoja asuntoja niin kerros kuin rivitalo muodossa myös päiväkoti rakennettiin samaan ns pihaan. Juuri sopivasti ennen suurta mutavyöryä.. Todella suuria työmaita oli tuolloin paljon kivenheiton päässä itiksestä. Sattumaako?

   1. Ole Paavo huoleti, Viro rikastetaan aivan varmasti mutta se ei ole taktisesti viisasta juuri nyt. Näin tapahtuu vaikka virossa ei olisi ensimmäistäkään vihervassarihyyssäri jotka niitä sinne haluaisi. Sillä ei ole mitään merkitystä kun hetki lyö.

 15. Hah! Tuosta karttakuvasta tuli mieleeni, että Helsinkiin on muodostumassa hyvää vauhtia vastaava ”piiritetty” alue. Vartioharju. Menkääpä huviksenne sivulle https://palvelukartta.hel.fi ja klikatkaa oikean yläkulman sinisen palluran vieressä olevaa karttapalluraa ja valitkaa ilmestyvästä valikosta kohta ”väestötiedot – lämpökartta” ja sitten kohta ”muunkieliset” (Tämän jälkeen kartalle pitäisi ilmestyä ”syöpäpesäkkeitä”). Tämän jälkeen etsikää Vartioharju. Ei ole vaikeaa. Se on se lähes syövätön alue Itäkeskus-Meri-Rastila-Vuosaari-Mellunmäki-Länsimäki-Vesala-Kontula-Myllypuro -akselin keskellä.. 🙂

  1. Vielä parempi jos asettaa samalla päälle ”väestötiedot – tilastot”, joka näyttää suoraan kaupunginosan muunkielisten osuuden, niin se ei ylikorosta tiheitä paikkoja joissa asuu paljon suomen- ja ruotsinkielisiäkin.

   Vartioharju on tosiaan valkoinen omakotialue keskellä Itä-Helsingin syöpää ja Vantaalla näyttäisi Rekola ja Matari jäävän vastaavalla tavalla muunkielisten mottiin. Melkein kaikilta vitivalkoisilta alueilta puuttuu tiedot. Hyvä sivusto meni kirjanmerkkeihin.

  2. Jep, kiitokset hra ”Kuolonkankeudelle” tästä linkistä :-). Veikkaan et toi poistetaan jossain vaiheessa ”ei-ihan-niin-poliittisesti-korrektina” saittina, liikaa tietoa ja se tunnetusti lisää tuskaa. E.m. faktoista kun pystyisi tavan kansalainen tekemään kiusallisia kysymyksiä valtaapitäville, joihin heillä ei olisi vastauksia….

  3. Marjaniemikin on aika kivasti sumpussa. Sieltä voi tosin paeta veneellä, jotka onnekkaasti tuppaavat olemaan siellä hieman isompaa mallia.

 16. Luonnollisesti siirtolaisuuden kasvaessa, siirtolaismyönteisyys kasvaa, sillä siirtolaisten saadessa äänestysoikeuden, he tietenkin kannattavat siirtolaisuutta. Näin onkin noidankehä valmis, se pitää vain saada alkuun. Propagandalla vaiennetaan kritisoijat ja pyritään siihen, että ihmiset heräisivät totuuteen liian myöhään. Näin on käymässä Ruotsille ja Suomi tulee kovaa vauhtia perässä. Tähän olisi ratkaisu, ja se olisi sellainen ettei näille siirtolaisille annettaisi kansalaisuutta ja siten äänestysoikeutta.

  1. Malli Dubai. Enemmistö asukkaista on siirtotyöläisiä, mutta kenellekään ei anneta kansalaisuutta.

 17. Tampereen Hervannassahan noi äälyt soittaa rukouskutsua niin että lähitalot raikaa.. oli hauska kääntää kans kotiteatterista nupit kaakkoon kun nää alotti. Hyväksi todetuksi biisiksi valikoitui Olen suomalainen. Sai muuten aika pahoja katseita karvaranteilta. Ei nöyristellä näitä paskakasoja eivät nekään kunnioita kantasuomalaisia. Terveisiä vaan opiskelijankadulle.

 18. Taitaa olla joku rasisti sika joka on kirjoittannut tämän artikkelin, mitä muuta voi odottaa PT Medialta? Hässelby ja vällingby ei todellakaan ole mitään ”gethoja” olen asunnut niilä nurkilla toistakymmentä vuotta, grimstagatan 199,mistä kävelee välingby centrumiin 10 min. nopeaminkin jos oikaisee bergslagsvägenin yli. Koko artikkeli on xenofobisen ihmisen harhoja.

  1. Oikeastaan kun miettii niin eikö ole aika rasistista asua Spångassa. Vieressähän olisi Rinkeby jossa voisi nauttia monikulttuurisuudesta.
   Japani on monokulttuurinen ja monoetninen yhteiskunta, miksi samaa ei sallita Ruotsille? Itse pidin Japanissa ollessani hyvänä asiana että he pyrkivät säilyttämään kansansa tulevaisuuden. Japanilaiset ovat olemassa kansana vielä 200 vuoden päästä, miten pieni vähemmistö omassa maassaan ruotsalaiset ovat tuon ajan kuluttua?

  1. Onko nämä mielenosoituksetkin sitten jotain kauppiaiden harhoja? Sinulla on pää syvällä puskassa valitettavasti, kuten on niin monilla muillakin ruotsalaisilla.

 19. No, ehken tässä tuli hivenen mustamaalatuksi paria aluetta, mutta kun katsot tätä tilastoa (siis vain syntyneitä!) niin kyllä siinä on raju yhteenmenevyys maahanmuuttajien ja No Go -alueiden kanssa. Ja tästähän artikkelissa pääasiassa kirjoitettiin – hirveitä, virallisia lukuja, jotka osaltaan kertovat, ettei paluuta juurikaan ole kun pikkusormi ja koko käsikin on annettu:
  https://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Temaomraden/Integration/Statistik/Registerdata-for-integration/Andel-fodda-i-Sverige-med-utlandsk-bakgrund-efter-stadsdel/

  1. Tästä taulukosta näkee montako vuonna xxxx Ruotsiin tulleista pakoloisista käy ansiotyössä 1-18 vuoden maassaolon jälkeen:

   https://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Temaomraden/Integration/Statistik/Registerdata-for-integration/Andel-forvarvsarbetande-kommunmottagna-flyktingar-20-64-ar-efter-antal-ar-efter-mottagandet-kon-och-mottagningsar/

   Esim. vuonna 2010 tulleista miehistä kävi viiden maassaolovuoden jälkeen töissä 47%, naisista 25% MUTTA huomatkaa: ”ansiotyössä käyväksi katsotaan kaikki jotka tilastoviikkona tekivät VÄHINTÄÄN YHDEN TUNNIN ANSIOTYÖTÄ! (”alla som utfört ett inkomstbringande arbete minst en timme under en mätvecka ska betraktas som förvärvsarbetande”)

   Yhden vaivaisen tunnin työpanos viikossa katsotaan ansiotyössä käymiseksi. Todelliset pakolaisten työllistymisluvut ovat siis kaukana näistä luvuista jotka itseasiassa ovat pelkkää puppua koska kukaan ei-rikollinen ei elätä itseään yhdellä työtunnilla/viikko.

 20. Mietin seuraavaa. Jos saat oleskeluluvan suomesta ja ns kansalaisuuden eikös tää porukka ole silloin asevelvollista vai koskeeko vain kantasuomalaisia. Ma olin ene 17 nut ma ola yli 30 ee ma voi menna enaa.

  1. Tuo oli muuten hyvä taulukko. Sen verran huomiota, että tuo linkki johtaa Tenstan keskustan äänialueelle. Tensta kuuluu laajempaan Spångan esikaupunkialueeseen. Esimerkiksi Tenstan keskustan postinumero ja -toimipaikka on 16364 Spånga. Rinkebyn keskusta on 16371 Spånga.

   Samalla tavalla Spångan parempi alue esimerkiksi Solhem on 16351 Spånga. Siellä äänestysprosentti näyttää aika tavalla erilaiselta ja Ruotsin kokoomus eli Moderatit ovat 39 prossan johdolla suurin kun taas sossuilla on vaivaiset 15 prossaa. Lisäksi Sverigedemokraateilla on yli 6 prossan tulos.

   http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/R/valdistrikt/01/80/4105/index.html

 21. Hienoa Ruotsi,itse asuin akainaan RINKEBYYSSÄ 78 ,siloin oli kylä vielä melkein yhteiskunnan kannalta asuttava,vaikka oli silloinkin ählämeitä siellä jo.Viime kesänä kävin Rinkebyyssä sekä Tenstassa kaverin luona,niin näin korkeintaan 10 valkoihoista.Sitä Ruotsi saa mitä tilaa,onnea Ruotsin hallitukselle,teillä on hienoa politiikkaa,kun tuhoatte Ruotsalaisen kulttuurin ???

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.