Miten Journalistiliitto voi olla sitä mieltä, että joku on ja ei ole valemedia?

12

gsmith-premier _4312_1424873488

Media-ala on tällä hetkellä kummallisessa tilassa uutisoinnin ja journalismin osalta. Perinteinen painettuun mediaan perustuva mediataho on lanseerannut termin valemedia, jonka alle se listaa kaikki uudet toimijat, jotta saisi pitää itsellään monopoliaseman.

Tällainen toiminta on tuttua mafialle. Kun sen reviirille astuu uusi toimija, vanhat valtaa pitävät toimijat yrittävät eliminoida uuden tulokkaan. Valta on yleensä jakaantunut eri mafioille ja he liittoutuvat nyt keskenään tulokasta kohtaan. Valtamedia ei tietenkään virittele autopommeja eikä palkkaa salamurhaajia, mutta he ovat liittoutuneet keskenään uusia tulokkaita kohtaan.

Kuka tahansa voi olla ”media”, tai perustaa median. Sen kun vain laittaa nettisivut pystyyn tai alkaa painamaan lehteä. Tällainen perustettu media on ihan yhtä aitoa mediaa kuin vanha media. Sen toimittaja/ journalisti on ihan samanlainen toimija kuin vanhan median työntekijät. Vanha media ei voi mitenkään yrittää omia itselleen ”median” yksinoikeutta. Vaikka se sitä yrittää.

Journalistiliitto kirjoittaa artikkelissaanvaletoimittajien vuosi” kuinka Pt-median edustaja kuvasi kesällä aseman lakkoilevia sotapakolaisia. Journalistiliitto kertoo, että kyseessä on ”suomalainen valeuutissivusto”. Niin ikään journalistiliitto kertoo itsenäisyyspäivänä Helsingissä Nordfront-tv:n toimittajan olleen valetoimittaja.

sjliso6rgb.0x100

 

Pär Sjögren, joka oli tuon Nordfront-tv:n toimittaja, kertoo Pt-medialle:

– Tarkastiottaen journalistiliitto sanoo, että heillä on monopoli kertoa kansalaisille mitä informaatiota ihmisille tarjotaan. Toisin sanoen he yrittävät kertoa, että vain heillä on yksinoikeus kertoa mitä ympärillä tapahtuu. Joka tapauksessa ovatpa he mitä mieltä tahansa, me tulemme jatkamaan live-lähetyksiä.

Journalistiliitto väittää artikkelissaan, että toimittaja käyttäytyi jollain tapaa epäeettisesti, joka on ikäänkuin haitaksi jollekin ”oikealle” journalismille. Sjögren sanoo:

– Lähetyksen aikana, jonka teimme Suomessa, annoimme useiden eri toimijoiden ja erilaisten ihmisten äänen tulla kuuluviin. Myös sellaiset henkilöt, jotka eivät tykkää meistä, saivat äänensä kuuluviin. Joten, miten nyt joku ”journalistiliitto” voi olla sitä mieltä, että se on huono asia?

Myös sellaiset henkilöt, jotka eivät tykkää meistä, saivat äänensä kuuluviin. Joten, miten nyt joku ”journalistiliitto” voi olla sitä mieltä, että se on huono asia?

Journalistiliitto joutuu hyvin outoon valoon artikkelinsa tiimoilta. Nimittäin myös sen takia, että Pt-median avustaja kuuluu journalistiliittoon. Ts. journalistiliitto solvaa järjestöönsä kuuluvan työntekijän työnantajaa.

 

Advertisements

17 thoughts on “Miten Journalistiliitto voi olla sitä mieltä, että joku on ja ei ole valemedia?

 1. Vale ja vale. Kyllä totuus yleensä tulee ilmi ennemmin tai myöhemmin. Suurin ongelma on sen sijaan kansan tyhmyys, hyväuskoisuus ja poliittinen hurmio: uskotaan monttu auki kaikki mikä on präntättynä vakiolehdessä eikä oteta asioista laajemmalti selvää ja mietitä vaihtoehtoja eli mites jos asia onkin päinvastoin.

  1. Hienosti kiteytetty. Sitä kun aina luotettava paikallis-Pravda kertoo, että nyt tulee rajan yli syyrialaista naista ja lasta, niin sitten se on niin, vaikka omat silmät muuta todistaisivat.

 2. Jos tarkasti otetaan, niin mediakentässä tuskin olisi ollut PT-median mentävää aukkoa, jos ei olisi aivan yksiselitteisesti puhuttu paskaa turvapaikanhakijoista siellä valtamedian norsunluutorneissa – noh, nyt puhuttiin ja aukkoa löytyi hieman isommallekin laumalle. Ja nyt sitten lennätellään takaisin raketti-insinöörejä ja monialatohtoreita, joista useimmat ovat naisia ja lapsia.

 3. Journalistiliiton mielestä oikea media on vain se joka kirjoittaa oikeita asioita oikealla tavalla. Tämä pitää lukea ”journalstiliiton kasnnan mukaisia”.

 4. Toimittajat, lehdet sekä auttamattomasti ajasta jälkeenjääneet televisiouutiset ovat kaikki paniikki-modessa. Nykyään jokainen joka osaa kirjoittaa voi julkaista tekstejään missä vaan ilman että tarvitsee journalistin ”koulutusta”, ja joka jannu joka puhelimellaan lähettää livekuvaa jostain kadunkulmasta kun muslimit räyhää on enemmän faktatoimittaja kuin kaikki televisiouutiset yhteensä. Tottakai haukutaan valemdiaksi ja vähätellään ja mustamaalataan kun on oma työpaikka ja ura vaakalaudalla. Homma vaan on niin että vanhoillismedia on jo hävinnyt tämän matsin, uutisia telkkarista katsovat eläkeläiset jotka vielä tuohon paskaan uskovat, sillä ovat siihen tottuneet. Sama homma lehtien kanssa, ainoastaan eläkeläiset noita vessapapereita ostavat. Hesarin paskajutuilla voi laittaa saunan tulille kätevästi, on meinaan sen verran tujua lantaa sivut täynnä. Nuoriso ei lehtiä lue eikä suvakkiuutisia katsele. Nuoriso jyrää teidät kaikki. Nuoret ovat ajan hermolla ja he myöskin näkevät ja KOKEVAT kylillä miten esim. turvapaikanvalehtelijat eivät sopeudu yhteiskuntaamme. Suvakkivanhukset eivät tiedä mistä puhuvat, menevät joka päivä töistä kaupan kautta suoraan kotiin facebookiin kirjoittelemaan miten maailmassa menee. Nyt on menossa vallankumous, vallanvaihto suorastaan, vanha huonoksi kerta toisensa jälkeen todistettu tapa vaihtoon vaan. Ollaan sitä TOLKUN VÄKEÄ, käytetään omia aivojamme ja korjaamme kaiken paskan mitä edelliset sukupolvet ovat surutta sabotoineet.

  1. Joo paniikki on päällä, oletteko panneet merkille miten yle, mtv ja nelonen koettaa kosiskella nuorisoa tuomalla youtube ”tähtiä” melkein joka ohjelmaan, että saataisiin katsojalukuja ylöspäin. Milloin youtuben parhaimistoon kuuluvat tähdet Monokulttuuri FM:n toimituksesta nähdään valtakunan televisiossa?

 5. On tainnut olla synagoogan polttoyrityksen tiimoilta mediassa aika hiljaista. Toista olisi jos sama kohdistuisi moskeijaan

 6. Osaakohan kirjoittaa sanaakaan oikein, vaikka haluaa olla tiedotusvälineiden edustaja. Liekö akateemista taustaakaan?

  1. Akateemisen taustan omaavat ovat luoneet Suomeen terroriuhan. Koulutus tai sen puute eivät itsessään merkitse mitään. Vain se, mitä niiden pohjalta tai puuttimisesta huolimatta pystyy ajattelemaan ja tekemään.

   Maaiman fiksuimpia ohmisiä ovat 1. vuoden filosofian opiskelijat. Siis omasta mielestään.

 7. Journalistiliiton ääliöt tietysti kuvittelevat, että lukijat uskoivat jokaisen sanan Pravdasta ja Izvestijastakin niiden huippuaikoina mutta todellisuus onkin tarua ihmeellisempää.

 8. Valtamedia on Suomessa vallanpitäjien työkalu. Sodan jälkeen sopivalla uutisoinnilla pidettiin Tehtaankatu ja myös suomalaiset rauhallisina. Neuvostoliiton lakkaamisen jälkeen jatkettiin valikoivan uutisoinnin perinnettä. EU:hun liittymistä edesauttoi valtamedian propaganda. Sittemmin uudeksi pyhäksi lehmäksi on noussut monikulttuuri.

  Suomen valtamedia kuuluu rehellisyydessään ja objektiivisuudessaan samaan joukkoon kuin Neuvostoliiton, Kolmannen valtakunnan ja Itä-Saksan lehdistöt.

  Valtamedian edustajat mieltävät itsensä osaksi valtakoneistoa. Nyt kumminkin valtaapitävien ja heitä palvelevan valtamedian viestintämonopoli on murtumassa. Uudet riippumattomat viestimet koetaan uhaksi.

  Valtamedian toimittajat eivät edes käsitä, että tiedonvälitys voisi olla vapaata ja erilaisia kantoja saa julkisuudessa esittää. Heidän aivonsa ei riitä tällaisen käsittämiseen. He selittävät tilanteen itselleen ja lukijoilleen leimaamalla uudet viestimet pahoiksi. Vallassaolijat pyrkivät kriminalisoimaan uudet heistä riippumattomat viestimet.

 9. Olen sataprosenttisesti lukenut ihan kolmen vuoden sisällä jotkut journalistin ohjeet tai journalistin eettiset ohjeet, joissa sanottiin mm. että journalistin on tarkasteltava uutisoitavia asioita useammalta/mahdollisimman monelta kantilta, eikä toimittajan oma mielipide saisi näkyä asiassa, vaan pitäisi pyrkiä puolueettomuuden maksimointiin tms.
  En muista tarkkoja sanamuotoja.
  Nyt en löydä ko. ohjeita enää mistään. Onko kenelläkään hajua asiasta?
  Huomasin asian, kun luin jossain välissä jotain oikein paksua maailmanhalaustekstiä, ja päätin tarkastaa, mitä tämä suurmedioiden pykäämä yhteislausuma pitää sisällään, mutta eipä enää löytynytkään pykälää tai ohjetta, missä toimittajan pitäisi kirjoittaessaan asenteellisuutta vältellä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.