Ei halunnut mennä takaisin vaaralliseen Afganistaniin-menetti henkensä Ruotsissa

13

Eillisen Enskeden koulusurman uhri oli afganistanilainen, Iranissa koko ikänsä asunut Mahmoud Alizade. Hän tuli Ruotsiin 2015 ja ilmoitti olevansa 17-vuotias. Itse hän oli saanut jo oleskeluluvan Ruotsista.

Fatemah Khavari, joka on afgaanisissien keulakuva, kertoo Aftonbladetille, että Alizade oli hyvin kiltti henkilö. Hän oli mukana Khavarin järjestössä, joka on kesästä asti osoitellut mieltään afgaanien puolesta, jotta nämä saisivat jäädä Ruotsiin. Afganistan on heidän mukaansa liian vaarallinen. Mies oli mukana kesällä viikkoja jatkuneessa Medborgarplanin mielenosoituksessa.

– Hän oli alusta alkaen mukana mielenosoituksissa ja seisoi rinnallamme alusta loppuun, Khavari kertoo Aftonbladetissa.

Alizaden vanhemmat oleskelivat vielä Iranissa ja miehen tarkoitus oli saada perhe Ruotsiin. Mutta niin pitkälle asia ei edennyt, sillä hänet surmattiin.

Ruotsin media on koko päivän käyttänyt mielenkiintoista uuskieltä tapahtumasta. Media on kertoillut pitkiä tarinoita kuinka teossa ei ollut muukalaisvihamielistä motiivia. Sitä ollaan vältetty kertomasta kuka teon takana oli.

Tässä tapauksessa Ruotsiin jääminen oli vaarallisempaa kuin kotiinpaluu.

 

Advertisements

19 thoughts on “Ei halunnut mennä takaisin vaaralliseen Afganistaniin-menetti henkensä Ruotsissa

 1. Kuka sitten on muukalainen kenellekin.

  Teon motiivi epäilemättä tulee julkisuuteen ennemmin tai myöhemmin. Ennenkaikkea kiinnostaa tietää, lähtikö henki jostain mitättömästä syystä, vai oliko kyseessä jonkin isomman kaunan aiheuttama väkivallanteko.

  1. Kuka tuon afkaanin sitte päästi hengiltä ?Tuski Olle tai Åke kuitenkaan.

  2. Niinpä, motiivilla riittää vaihtoehtoja, kun Eurooppa otetaan täyteen toisilleen vihamielisiä ryhmiä ja EU:ssa on vapaa liikkuvuus. Myöskään Ruotsi sen paremmin kuin Suomikaan eivät virallisesti tunnu mitenkään ottavan huomioon tiedettyjäkään vihamielisyyksiä tulijoiden välillä.

   Lisäksi kun tiedetään, että tulijoiden joukossa tuntematon osa on esim. soluttautumista ISIS-taistelijoita ja muita radikaaleja oikeaoppisen islamin noudattamisen vartijoita, niin soppahan siitä syntyy.

   Ruotsissa hengestään päässyt on voinut olla oikea pakolainen, joka pääsi hengestään tismalleen samasta syystä, jota hän Afganistanissa pelkäsi.

   Tätä nähdään varmaan lisää.

 2. Kannattaisi varmaan pitää pojat kotona. Se ei Rinkebykään sellainen taivas ole, että kannattaa myydä suvun omaisuus ja panna tottumattomat poikaset maailmalle pyörimään. Ei vaikka Suvaitsevaisto kuinka huutaisi tervetuloota.

 3. Ruotsi on turvallinen ,twiittasi eräs luomakunnannan vastenmielisin olio Trumpille. Niinpä niin…

 4. Hesari on ottanut tuon DDR:ssä ja NL:ssä paljon käytetyn ”ei ole…” aivopesun käyttöön aivan viime päivinä, alpakkagaten jälkeen.
  Sehän toimii niin, että standardisoidaan ihmisille ajatus että tekijä oli natsi, äärikoistolainen, maahanmuuttovastainen jne ja nyt tässä poikkeustapauksessa, ihme kyllä, ei ollutkaan.

  1. Niinpä, 17 ei ole varmasti, mutta eihän sillä ole mitään väliä ollut tähänkään mennessä.

   1. Eipä niin mutta jotenkin se vain on niin käsittämätöntä, että joku aikuinen ihminen näkee sen hyväksi, että nuo pörrää pikkutyttöjen kanssa kaiket päivät.
    Koraani lupaa, että hyvä taistelija saa 72 neitsyttä ja sitten joku idiootti luulee, että ne on taivaassa eli täytyy tehdä itsemurhapommitus. Ei tarvitse. Riittää kun muuttaa Ruotsiin.

    1. Taivaasta tuskin löytyy 72 neitsyttä afkaanillekkaan.Eikä Ruotsistakaan jos niitten pitää neitsyita olla,vähän horommat neidot jos kelpaava niin sitte löytyy ruotsalaisistaki.

     Suomessahan nuile kelpaavat rahakkaat eläke muoritki.

     1. Niin, niin mutta pikkutyttöjen paneskelu on huvi mutta SPR-mummojen paneminen on työtä.

    2. Neitsyet ovat käännösvirhe, 72 kuivattua rypälettä tai rusinaa on oikea käännös.

     1. Voi hyvinkin olla näin.
      Naapurin vanhapoika-Untollakin kävi köpelösti, kun osti Thaimaassa kuivattuja pilluja pussillisen. Kotiin päästyään käyttöönottaessa (pitää liottaa haaleassa vedessä 2 tuntia) ilmenikin, että olivat myyneet kuivattuja persreikiä. Näin voi käydä musulmaaneillekin.

 5. Ukko oli tullessaan 17v ja kuollessaan 17v, taisi ammentaa salatusta lähteestä taikajuomaa.

  Rasismi ei motivoinut tekoon, eli tappajakin oli pakolainen.

  Paska tsägä kuolleille(?) sukulaisille, etteivät päässeet turvallisesta maasta toiseen loisimaan. Niitä siellä nyt tapetaan ihan koko ajan.

 6. Yritin etsiä suurempien päivälehtien sivuilta kommenttiosuuksia uutiseen liittyen, mutta en löytänyt ensimmäistäkään, tiedä sitten osaanko vain etsiä. Tarkoituksena olisi ollut kerätä tietoja siitä mitä mieltä keskivertosvenssoni on, lehtien harjoittamasta sensuurista verrattuna ainoaan kommenttiosastoon minkä löysin, mikä nyt vain sattui olemaan pimeyden voimia edustavalla sivustolla, muualla keskustelua ei näytetä käytävän. Hmm.. Viestinsä toki voi lukea siitäkin. Pitääköhän vaikutelmani paikkansa?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.