Kielteisen oleskeluluvan saaneet käyttävät hyväkseen ”opiskelukikkaa”

13

680

Ruotsin hallitus ajoi loppukesästä läpi lain, jonka mukaan henkilö, joka on saanut kielteisen päätöksen turvapaikkahakemukseensa, voi jättää uuden hakemuksen opiskelun perusteella ja sillä tavalla saada ikäänkuin jatkoaikaa Ruotsissa oleskeluun.

Kielteisen oleskeluluvan saanut ja karkoitusuhan alla oleva henkilö voi siis estää karkoituksen jättämällä hakemuksen jatko-opintoihin (Gymnasiet, joka tarkoittaa jotain peruskoulun jälkeistä ylemmän tason koulua, amis, lukio etc). Koska kenelläkään kolmansista maista tulleilla, tai hyvin harvalla, on sellaista alemman tason koulutodistusta, että sillä pääsisi sisään ylemmän tason kouluihin, niin vain äärimmäisen harva saa tällaisen jatkoajan oleskeluunsa. Puhutaan vain yksittäistapauksista.

Nyt kuitenkin tätäkin ollaan alettu käyttämään hyväksi väärällä tavalla. Rajapoliisin päällikkä Patrik Engström kertoo Sverigesradion Ekot-uutisille, että kuka tahansa voi jättää hakemuksen kouluun riippumatta minkälainen tausta tai pätevyys henkilöllä on. Myös rikolliset, joille on määrätty oikeuden päätöksellä karkoitus, hekin voivat jättää hakemuksen kouluun ja sillä tavalla välttää karkoituksen.

Toisin sanoen henkilö voi jatkaa ilmaista elämää Ruotsissa vain jättämällä puolivuosittain hakemuksia kouluihin. Kun päätös tulee, että ei valittu, uutta hakemusta sisään ja taas saa jatkoaikaa.

Tätä porsaanreikää käytetään siis sumeilematta hyväksi ja erilaiset refugees hospitality clubin kaltaiset järjestöt ja turvapaikka-aktivistit auttavat laittomia tässä asiassa.  Lisäksi joidenkin oppilaitosten henkilökunta auttaa laittomia tekemällä heille hakemuksia.

Advertisements

12 thoughts on “Kielteisen oleskeluluvan saaneet käyttävät hyväkseen ”opiskelukikkaa”

 1. Kaikenlisäksi ei ”lukuhaluisuudella” ole mitään yläikärajaa joten kolmekymppinen haittamatu voi haeskella lukioon ryöstökeikkojensa ohessa miten monta kertaa vaan. Ja varmaan kuusikymppinenkin. Kantisten eläkeikää nostetaan jotta matujen hyvinvointi taataan koko opiskeluhakuilun, muun vilpinteon ja rötöstelyn ajan.

  1. ikävää tässä on se että vitsi ei ole juurikaan naurattanut missään vaiheessa. pelottaa enemmän. ruotsalaiset vaan jaksavat jatkaa samaa vitsiä päivästä toiseen, vuodesta toiseen. ruotsalaisten huumorintaju on todella omituinen. makaaberi.

 2. Niinpä niin. Pitäisi olla vaatimuksena alemman tason koulutuksen hyväksytty suoritus, ennen kuin mitään jatkopaikkoja sallitaan haettavaksi.

  Jos tuollaiset todistukset ovat jääneet kotimaahan, niin voitaisiin järjestää mahdollisuus osoittaa osaaminen jossain testissä, jossa myös voisi arvioida, mikä henkilön todellinen mahdollisuus edes olisi omaksua jotain puuttuvia taitoja.

  Jos taidot katsottaisiin niin vähäisiksi, että vaadittaisiin vuosien koulutus edes peruskoulun taitojen hanskaamiseen, niin opiskelumahdollisuus pitäisi tuossa vaiheessa jo evätä.

  Tällainen pelleily on juurikin loputon vitsien lähde kuten Revolution edellä kirjoitti.

  HumanitaariTarjakin itki Päivärinnalle kuinka pakkopalautukset syövät kansan luottamusta lainsäätäjiin. Asia on kylläkin aivan päin vastoin. Yhteiskunnan varojen syytäminen ulkomaalaisille sosiaaliturvanautiskelijoille on se asia, joka tässä mättää.

  Kouluttamattomalla väellä ei tee yhtään mitään nykyaikaisessa yhteiskunnassa. Tai jos he kerran ovat äärimmäinen rikkaus ylittäessään rajamme niin silloin looginen toimintatapa on ajaa alas turha koululaitoksemme ja tehdä omastakin kansasta tuollainen kerrassaan mainio voimavara, niin kansakunnan voittokululle ei ole mitään rajoja.

 3. Ei oppimatusysteemi ojaan kaada muuta kuin kantiksen lasten tulevaisuuden sanoo:

  Aina löytyy joku koulutus ja kurssi mitä hakea ettei vaan tarvitse TÖITÄ (hyhhyh!) tehdä, iästä ja lähtötasosta riippumatta. Hampaaton kaljupääukko 60 vee? Kouluun vaan niin opit ehkä aakkoset ennekuin jäät hyvinansaitulle eläkkeelle kantisten loputtomasta pussista.

  http://enskedegardsgymnasium.stockholm.se/sprakintroduktion

 4. Ilmeisesti näihin gymnaaseihin ei vaadita lähtötasoksi edes lukutaitoa.

  Ruotsissahan nykyään kaikki toisen asteen oppilaitokset ovat tasapuolisuuden nimissä nimetty gymnaaseiksi (gymnasium) ja niistä saa ylioppilaslakilta näyttävän hatun valmistujaisjuhlassa. Heikompi aines punnerretaan vaikka väkisin läpi matalammin vaatimuksin aivan kuten meillä jossakin syrjäseudun AMK:ssa.

 5. Kuka voi olla niiiin rakastunut näihin…öö…läpsyttelijöihin? Sama kuin kaatas öljyä jokeen.

 6. Tähän ei voi sanoa mitään muuta kuin että, hallitus siis auttaa siirtolaisia keksimään tekosyitä maahan jäämiseen. Mitähän he miettivät siellä hallituksessa?

 7. Mitä sillä on väliä jos matu ei osakaan lukea..Tarviiko sen mennäkään sine gymnaasiin..Nå kyllä ne Ruåtsalaiset nyt saavat sitä rikkautta tarpeeksi ,vaikka olisivatkin lukutaidottomia ja muutenkin pöljiä matuja .Aivan kateeksi käy ..hah ..

 8. Tänään sanoi Lööperi taas jälleen kerran että Puolan, Unkarin ja Tsekin on otettava osansa ”vastuusta” ja että sisäiset rajatarkastukset pitää lopettaa niin pian kuin mahdollista. Luulenpa että Lööperi haaveilee kuskaavansa ne kaikkein kehnoimmat matut Puolaan, Unkariin ja Tsekkiin ja sen jälkeen aukaisevansa rajat katsoakseen mitä uutta porukkaa olisi tarjolla.

 9. Meni vähän armosta läpi, mutta sain jäädä Suomeen. Muuten minusta olisi leivottu pakolainen ja ev.lut- vainottu.

 10. Ulos joka sorkka kotimaahansa vittuako me Suomi Finland alamme elättämään ilmaiseksi näitä musulaattioita ilmais elättejä rosvoja raiskaajia huumeen myyjiä Isis murhaajia pysykööt kotimaassaan!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.