Skip to content
Mainokset

Kristinehamnin kunta panostaa tulevaisuuteen – yksintulleita autetaan ajokorttiasioissa

Kuvakaappaus 2017-12-15 20-55-16.png

Aivan yksintullut Burhan Adam on saanut opettajakseen keski-ikäistyvän integraatiopäällikkö Siv Sundbergin. Liekö ohjaamon ikkunat huurussa ajotunnin jälkeen?

Kristinehamnin kunnassa ollaan priorisoitu tulevaisuuteen ja kuntaan on laitetty yksintulleille turvapaikanhakijalapsille oma erityinen toimintakerho ”Mobile team”. Siellä yksintulleille opetetaan mm. autolla ajamista, sponsorina toimii veronmaksaja.

Tarkastiottaen toiminta on jatkunut jo vuosia. Ne nuoret, jotka ovat täyttäneet 18 ja joutuvat muuttamaan pois lapsille tarkoitetusta perhekodista, pääsevät Mobile teamin auttamisen piiriin. Mobile team on kunnan alaisuudessa toimiva auttamisyksikkö ja auttaa yksintulleita aikuistumisen kynnyksellä mm. pitämällä heille seuraa tai viranomaisasioilla.

Ajokortin hankinta kuuluu myös tähän auttamispuoleen. Muuan yksintullut Burhan Adam kertoo Kristinehamns Postenille kuinka ajokortti on tärkeää työnsaannin kannalta. Burhan on opiskellut ajokorttiasioita jo viime keväästä toukokuusta asti ja yritti nyt inssiä, mutta eipä vaan mennyt ajo kerralla läpi.

Mobile teamissa yksintulleille on oma erillinen autonajon opettaja. Ruotsissa lisenssin hankkinut henkilö voi opettaa toista henkilöä autolla ajossa. Nuoret eivät toki saa ilmaiseksi korttia, he joutuvat itse maksamaan sen, mutta saavat näin pientä extraa autolla-ajon opiskeluun.

Kunnan integraatiopäällikkö Siv Sundberg tyrmää KP:lle, että tässä suosittaisiin tiettyä ryhmää:

– Näillä nuorilla ei ole isiä ja äitejä kun taas ruotsalaisilla nuorilla on. Ruotsalaiset voivat ajaa korttia ja opetella ajoa isän opastamana ja tässä me olemme vähän kuin varaisiä pojille. Sitäpaitsi tämä on juuri sitä oikeaa integraatiota. Ajokortillinen nuori pääsee paljon paremmin töihin ja muutenkin mahdollisuudet lisääntyvät.

(Toim.huom. Viiden vuoden maassa olon jälkeen alle 40% uusruotsalaisista käy töissä.)

Mainokset

6 Comments »

 1. Jos tällainen ”pakolainen” oleskelee/asuu Tukholmassa tai jossain muussa suuremmassa kaupungissa, niin mitä ihmettä hän tekee ajokortilla? Eikös ne julkiset toimi ihan hyvin noissa Ruotsin suurimmissa kaupungeissa? Entä mistä rahat auton ostoon, menemällä töihin vai sponsoroiko valtio?

  OT:nä eräästä ruotsalaisesta FB-ryhmästä osui tällainen uutinen silmiini et joku kansalaisjournalisti on kuollut suht’koht nuorena, ja keskustelu käy kuumana. Paavo vissiin on kuullut miehestä aikaisemminkin? Omalle kohdalle tämä kaveri on uusi tuttavuus….

  http://www.friatider.se/medborgarjournalisten-bechir-rabani-r-d-d

  Tykkää

  • Huomasin just tuon, en seurannut tyyppiä juurikaan, mutta tiesin sen miehen julkisuutta saaneen keikan, kun hän meni Aftonbladetin ja Expressenin päätoimittajien kotiovelle kameran kanssa kysymään kysymyksiä, mutta nämä eivät avanneet ovia.

   Tykkää

   • Tässä lisää tyypistä, noi ”Megafonerna” pätkät ovat mielenkiintoisia, ja kuten toi muistokirjoitus vai meemiksikö tuota voisi väittää => ”Sanningen framför allt”. Hyvä slogan ja jos kerran kaverin kuolinsyy on epäselvä ja hän oli ns. perusterve, niin tässä keississä ei ole ihan kaikki kohdillansa. Joillekin tahoille totuus sattuu…

    https://www.vaken.se/aktivisten-bechir-rabani-hittad-dod-hemmet/

    Tykkää

 2. Ihan turhaa puuhaa. Jo vuosikymmeniä sitten tiedettiin että ruotsalaisen ajokortin saa vaikka kalastuskortilla. Ei ajokorttia tarvita- eihän nykyään edes monella taksikuskilla sitä oikeastaan ole koska teoriakokeen vastauksetkin on ostettu netistä. Eikä edes kieltä tarvitse osata kunhan opettelee oikeat vastaukset ulkoa:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/taxichauffor-den-som-betalar-kan-fuska-sig-till-taxikorkort

  Tykkää

 3. Kuorma-auto kortti ja raskaanliikeneteen ajoluvat on varmaan suosituimpia. Ajoharjoittelu kaupungissa ja tungoksessa saa ylimääräistä lisäopetusta.

  Tykkää

 4. Tämä on sitä Ruotsin ja Suomen sosiaalidemokratiaa . Kantasuomalaiset maksavat ajokorttinsa itse, jos ei ole varaa niin kortti jää saamatta. Kanta-asukkaat maksavat kortit sun muun ylläpidon maahan laittomasti tulleille. Kyllä on kliffaa, kun kansa piffaa. Ei ihme, kun kansan vihaisuus nousee päivä päivältä. Taikaluukku VK kertoo mistä tässä hulluudessa on kysymys.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: