SCB:n mukaan alle 40% turvapaikanhakijoista käy työssä viiden vuoden maassaolonsa jälkeen

13

Ruotsin tilastokeskuksen (Statistiska centralbyrån SCB) tekemän tilastotutkimuksen mukaan uusruotsalaisten työllistyminen näyttää seuraavalta:

Tilastossa on työssäkäyvien prosenttiosuudet tulovuoden ja maassaoleskeltujen vuosien jälkeen. Esimerkiksi vuonna 2010 tulleista turvapaikanhakijoista viiden vuoden jälkeen töissä käy 37,2 %. Naisista vain 25,2 % käy työssä ja miehistä 44,5 %. Vuonna 2005 tulleista viiden vuoden maassaoleskelun jälkeen vain reilu 41 % käy töissä.

Kaikenkaikkiaan näyttää siltä, että keskimäärin alle 40 % viisi vuotta maassaolleista käy työssä. Vasta noin 7-8 vuoden maassaolonkin jälkeen päästää puoleen.

Kuvakaappaus 2017-12-15 11-46-33.png

 

Koko tilaston voi katsoa täältä:

https://www.scb.se/

Muutama huomioitava seikka:

 • Seurannassa on mukana turvapaikanhakijat ikävuodet 20-64.
 • Tutkimus perustuu työmarkkinatilastoihin (RAMS).
 • Koska ihmisiltä ei voida kysyä minä aikana ja montako tuntia he työskentelevät viikossa, on ”työllisiksi” laskettu myös ne henkilöt, jotka tekevät vähintään yhden tunnin palkkatyötä viikossa.
Advertisements

11 thoughts on “SCB:n mukaan alle 40% turvapaikanhakijoista käy työssä viiden vuoden maassaolonsa jälkeen

 1. ”Mutta mehän tienataan tällä – he hoitavat meidän vanhuksemme – maassa on karjuva pula työvoimasta jne ”

  Facepalm * 3

 2. Tuo tilasto on kikkailemalla saatu yläkanttiin erilaisten työllistämishömpötysten avulla.

  Totuus on se, ettei Afrikasta tai Lähi-idästä tulevilla ole mitään annettavaa ruotsalaisille tai suomalaisille työmarkkinoille, sillä kaikki työ vaatii jonkinlaista osaamista ja työkokemusta. Erilaisissa tehtävissä (päiväkodit, sairaalat, virastot yms.) tulkkaavien mamujen työtä ei voi myöskään laskea todelliseksi työnteoksi. Positiivisen diskriminaation kautta saadut työt ovat sitten niin ja näin kuinka todellista työllistymistä se on.

  1. Asia on juuri näin kun tuossa kirjoitat,mutta jotenki on saatava mamutyöllisyys näyttämään paremmalta mitä se todellisuudessa on.Muuten kansa olis entistäkin pahemmin takajaloillaan tämän helvetin hömpötyksen tajutessaan.

 3. Matu, joka käy viikossa vaivaisen tunnin työssä, esim. jollakin työksi laskettavalla kurssilla tai puuhastelussa (”sysselsättning”), ei pelasta yhtään mitään vaan on pelkkä menoerä yhteiskunnalle alusta loppuun. On aivan ilmeistä että kriteeriot siitä mikä tilastoissa lasketaan työnteoksi pitää muuttaa jotta ei kansalle syötettäisi parempaa todellisuutta kuin mitä se on. Eli tilanne on todella paha matumiehillä ja vielä pahempi naisilla joista suuri osa ei koskaan tule elättämään itseään muuten kuin lapsia synnyttämällä ja valtion ja kunnan avustuksilla.

 4. Eivät vie meiltä töitä. Eivät rasita työvoimaviranomaisia. Kaikki pelkkää säästöä.

 5. Entäs se tutkimus jossa todetaan että KAKSI maahantunkeutujaa sadasta tuhannesta käy verottajalle näkyvässä minimi-osa-aika-työssä 25 vuoden maassa loisimisensa jälkeen? Ja senkin lopettavat MOLEMMAT kahden päivä jälkeen, koska rasismi ja paska palkka. me kaikki tiedämme tämän, mutta me olemme hiljaa. Koska rasismi. Muslimit ovat aina kulu-erä. Yksikään muslimi ei ole koskaan tuottanut länsimaissa mitään. Ei yksikään. Yhteiskunnan syöpää, agressiivista pahimmanlaatuista syöpää.

 6. Muistakaamme Johanna Suurpään kuolematon viisaus:

  ”Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.”

  1. ”Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti kyse loppuelämästä eikä pakolainen koskaan tuota mitään, kuluttaa kyllä veronmaksajien rahoja tehokkaasti” olisi pitänyt lausua.

  2. Huom ”luultavasti”!

   Luulen, että fuusiovoimala tuottaa jo ensi vuonna energiaa koko planeetalle, joten ilmastonmuutokselle voi ja kuuluu nauraa. Arabit alkavat jälleen tuijottamaan vuohia, eikä ilmastopakolaisia näy ikinä missään. Luulen myös, että ko voimalan rakentavat klaanisomalit kolmessa viikossa, kunhan rakennusluvan saavat.

   Luulemiset voivat olla kovasti irti todelllisuudesta, oli pää minkä kokoinen hyvänsä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.