Myös muslimi voi juhlia joulua, kunhan kinkku piilotetaan

13

Kuvakaappaus 2017-12-17 17-59-43

Kun ihmisillä on hyvä tahto, se ei katso uskontoa tai muitakaan tekijöitä. Tämän sai kokea muuan muslimirouva Marianne Khan, jolla on 10 lasta.

Khan on ollut naimissa kahden muslimimiehen kanssa ja hänellä on siis 10 lasta. Viisi nuorinta vielä aivan pieniä. Nyt Marianne on yksinhuoltaja ja luonnollisesti rahan kanssa on tiukkaa.

Marianne kouluttautuu juuri tervyedenhoitoalalle ja valmistuu tammikuussa, joten marras-joulukuun hän joutuu elämään vain 5 000 kruunulla per kuukausi (reilu 500 euroa). Hän ei häpeä tilannettaan ja rohkaisi mielensä ja kysäisi jouluapua Tanskan Kansanavulta (Dansk Folkehjælp).

Marianne on syntyperäinen tanskalainen, mutta ollut muslimi jo 15 vuotta. Ensin hän avioitui libanonilaisen kanssa, jonka kanssa sai seitsemän lasta. Sitten hän meni avioliittoon pakistanilaisen kanssa, jonka kanssa tehtailtiin kolme lasta lisää. Viimeisen puoli vuotta hän on ollut yksinhuoltaja. Hän on kuitenkin syvästi uskovainen muslimi ja pitää musliminaiselle ominaista huivia.

Marianne kertoo Jydske Vestkysten-lehdelle:

– Olen tottunut huiviin, ja ovathan kaikki lapsenikin muslimeja. Hekin, jotka ovat kohta aikuisia. Olen toisaalta aito tanskalainen, mutta myös ehta muslimi.

Tanskan Kansanapu päättikin lahjoittaa Mariannelle joulukorin, jossa on ruokaa ja herkkuja. Lisäksi kaksi 50 euron lahjakorttia pariin eri liikkeeseen. Herkkukorissa oli oikea ehta kinkkukin:

– Meidän perhe ei syö kinkkua, joten lahjoitimme kinkun pois.

Joulu voi olla myös muslimien juhla.

 

Advertisements

9 thoughts on “Myös muslimi voi juhlia joulua, kunhan kinkku piilotetaan

  1. Ehdottomimpaankin sääntöön löytyy poikkeus, jos verokertymästä saa kiskottua jotain ylimääräistä – ja sieltähän saa, sillä muslimeilla ei ole pikkumaista tarvetta suunnitella perhekokoa tulojen mukaan, koska ”tulot” muuttuvat perhekoon mukaan.

  2. Onko tämä Pohjoismaasta turvapaikan perhesiteiden perusteella saaneen RHC-palleron joululaulu:

  3. Akalta piuhat poikki, sehän on ehta synnytyskone. Musut lataa paksuksi kerta toisensa jälkeen, täysin holhottava tapaus. Yhteiskunta elättää akan ja sen tuottamat musurääpäleet. Tanska rikastuu tai sitten ei.

  4. Mikäs muslimi tuommoinen on, kun antoi kinkun pois? Tosimuslimi olisi heittänyt evään ikkunasta pihalle, marssinut apufirmaan, huutanut kuin ilmahälytyssireeni ja vaatinut kebabia pöytään. Aikoo vissiin työelämäänkin. Onhan tuo toisaalta kantaväestöä, ehkä se selittää käytöksen.

  5. Mielenkiintoista. Kristittynä tanskalaisena naisena hän olisi miettinyt todennäköisesti pitkään hankkiiko ylipäätänsä lapsia, mutta muslimiksi kääntyneenä hän saa ilmeisesti lyhyen ajan sisällä seitsemän lasta. Artikkelista saa myös käsityksen, että hänen alkuperäinen ajatuksensa on ollut olla muslimikotirouva, koska hän vasta aikuisiällä on kouluttautumassa ammattiin.

  6. Pakkosterilointi tuolle muslmien patjalle ettei enää sikiä. Kalliiksi on käynyt Tanskan veronmaksajille tuon hyysääminen. Monellakohan musulla kerkiää panettaa vielä itsensä paksuksi.

  7. Jonkinasteisesta psyykkisesta häiriöstä on kysymys. Olisi pitänyt hoidattaa nuppi ennenkuin toosa alkoi käydä ylikierroksilla.

    1. Nupin hoitoon oiva menetelmä on yhdeksän millimetrin räjähtävä burana kummasta tahansa korvasta sisään ja toisesta ulos.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.