Ruotsin hallitus ehdotta seksille ”suostumuslakia”

0

Stefan Löfvenin hallitus ehdottaa seksille eräänlaista suostumuslakia (samtyckeslag). Ts. kun jos seksiä harrastaa, tulisi siihen olla molempien suusanallinen suostumus.

Löfven kertoi, että seksin pitää olla vapaaehtoista. Ja jos se ei ole sitä, silloin se on laitonta. Suostumuslailla tähdätään siihen, että seksi tosiaankin on molempien (tai kaikkien) osapuolten välillä vapaaehtoista ja näin ollen kaikkien osapuolten pitää ilmaista suostumus seksiin.

Tarkemmin hallituksen suunnalta ei tarkenneta mitä tällainen tarkoittaisi käytännössä. Pitäisikö henkilöiden sanoa ”haluan seksiä” vai mitä. Se kerrotaan, että tällainen arvioidaan tapauskohtaisesti.

Pt-media ehdottaakin, että jatkossa kukin tekee seksistä sopimuksen, johon pyydetään kumppanilta allekirjoitus. Tällä taataan se, että eriävissä mielipiteissä on mustaa valkoisella. Ohessa esimerkki tällaiseen dokumenttiin.

Kuvakaappaus 2017-12-17 17-26-55

21 thoughts on “Ruotsin hallitus ehdotta seksille ”suostumuslakia”

  1. Hehheh, toisaalta mikään laki maailmassa ei tule poistamaan raiskauksia. No ehkä Hammurabin vastaava, mutta silloin meidän yhteiskunta menee ainakin 3.000 vuotta ajanlaskussa taaksepäin ja se tuskin lienee hyvästä.

   Ehkä noita raiskauksista annettavia tuomioita pitäisi koventaa kohti sinne asteikon yläpäätä, niin se tavallaan ehkäisisi näitä pahimpia ”joukkoyllätysseksisessioita”? Ja jos tekijä(t) ovat jotain turvapaikanhakijoita, niin automaattinen karkoitus päälle plus elinikäinen maahantulokielto. Se antaisi jo vahvan viestin siitä, että emme salli tällaista käyttäytymistä.

   Jos me länsimaalaiset miehet tekisimme samaa puskaraiskaussettiä arabimaissa, me olisimme jo haiden murkinana tai lannoitteena….

 1. Raiskauksia tapahtuu yhtä paljon kuin julmimmilla sotatoimialueilla ja nämä miettivät, että seksin pitäisi olla vapaaehtoista. Että säädetään sellainen laki, joka sanoo niin, niin sitten homma on hoidossa.

  Eivät nämä voi mitenkään olla viikinkien ja entisen suurvallan jälkeläisiä. Kansa on vaihdettu ainakin kerran ennen nykyistä väestönvaihtoa.

  1. Eivät he oikeastaan olekaan.

   Nähdäkseni Ruotsissa on tapahtunut II maailmansodan jälkeen hyvinvointivaltiossa veltostumisen lisäksi samanlaista kehitystä, mikä voitiin tiettävästi Portugalissa mitata siirtomaavallan luhistumisen jälkeen:
   Portugalin väestön keskimääräinen ÄO laski, johtuen entisten Afrikan siirtomaiden (nyk. Angola ja Mosambik & ne muut) väestön mittavan maahanmuuton sallimisesta.

   Ruotsalaiset ovat saaneet veltostua rauhassa 200 vuotta. Ei se silti ole nähdäkseni ainoa syy nykytilanteeseen. Jos kerran portugalilaisten ÄO laski vain neljässä vuosikymmenessä portugeesien sekoittuessa afrikkalaisten kanssa, miten sama kehitys ei olisi voinut olla toistumatta Ruotsissa?

 2. Naiminenhan on pelkkää sopimusoikeutta. Kaikki kirjallisena ja kaksi todistajaa. Kirjoitustaidoton harrastakoot pidättyväisyyttä tai runkkurinkiä. -Mutta muun ohella sovittava palkoista ja mm. oman työkalun käyttökorvauksista.

 3. Edellyttääkö suusanallinen sopimus sitten puolueetonta todistajaa, koska muutenhan tilanne on sana sanaa vastaan kuten tähänkin asti? Näissä ehdotuksissa ongelma on aina se, että ne vain hankaloittavat muutenkin kunnollisten elämää, kun taas uusruotsalaiset jatkavat perseilyään vapaasti olemattomien rangaistusten takia. Soomepois Eestist kertoi ainoat toimivat keinot.

  1. Kai ruotsalaiset muistavat että musupartalapsioletetun todistuksella on kaksinkertainen arvo kantismiehen todistukseen nähden ja nelinkertainen kantisnaisen todistukseen?
   Ja jos musutodistajia on kymmenen niin tuomari heittänee hanskat tiskiin, vai miten se meni?

 4. Ei suusanallinen ole mitenkään riittävä. Kyllä siihen tarvitaan ainakin julkisen notaarin vahvistus. — Niin ja luonnollisesti molemmilla osapuolilla on oltava kahden viikon perumisaika.

  Ei se suostuminen liene kuitenkaan niin suuri ongelma kuin raiskaukset. Valtion pitää järjestää raiskauskurssit kaikille joilla on aikomus raiskata. Muuten teko tuomitaan laittomana raiskauksena. Laiton raiskaus on tuomittava toisin kuin kurssinkäyneen raiskaajan suorittama laillinen raiskaus. Sellaistahan ei edes tutkita rikoksena.

 5. Pohjoismainen luottamusyhteiskunnan malli on perustunut siihen, että naisenkin sana painaa — ja että siihen on luottaminen. Olemme tähän asti eläneet kansalaisten keskinäiseen luottamukseen perustuvassa yhteiskunnassa.

  Onko pohjoismainen malli tullut päätepisteeseen? Eikö naisen sanaan ole enää luottaminen? Olemmeko siirtyneet epäluottamukseen perustuvaan yhteiskuntaan?

  1. Monikulttuurissa naisen sana on puolet miehen vastaavasta. Jos haluat seksiä kahden naisen kanssa, mutta molemmat sanovat ”ei”, se on ei. Yhden naisen ”ei” tulkitaan ehkä-ääneksi, eli se on lupaus. Kahden, tai useamman miehen tivatessa seksiä yhdeltä naiselta, vastaus on käy, käy, käy, sanamuodosta huolimatta.

   Riitatapaukissa naiselta vaaditaan neljän (4) täysikäisen todistus, yksintulleelta pakolaislapselta ei lausuntoa oteta, ettei vahingoiteta tämän henkistä kasvua.

   Ruotsi kusi tämänkin homman kanssa.

 6. Tietääkseni väkisinmakaaminen on ollut aina kielletty, myös avioliitossa. Hulluus vain lisääntyy suvakkilandiassa.

 7. Lain muuttamisen tarkoitus on se, että mitä tahansa seksitapahtumaa voidaan jälkikäteen väittää raiskaukseksi.

 8. Suostumus sukupuoliyhteyteen jonkun henkilön kanssa tulisi rekisteröidä maistraatissa, jotta se saisi lainvoiman. Ruotsin valtio voisi pitää suostumusrekisteriä. Suostumuksessa tulisi mainita sen voimassaoloaika.

  Raiskauksia tämä tuskin vähentää, mutta raiskauksien uhrien asema oikeudenkäynneissä paranee.

  Saapa nähdä toteutuuko tämä skenaario.

 9. Lapusta puuttuu vakuutus, että kumpikaan (kekään) ei ole huumeiden vaikutuksen alainen eikä liian humalassa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.