Pelkosenniemelle Turkista saapuneet pakolaiset eivät viihtyneetkään kunnassa

13

Kuvakaappaus 2017-12-19 17-13-53.png

Yle uutisoi Pelkosenniemelle saapuneista sotapakolaisista, jotka ovat päättäneet jättää kunnan ja muuttaa pääkaupunkiseudulle.

Yle kertoo:

– Pakolaisohjaaja Hannaliisa Sutinen ymmärtää muuttohalukkuuden. Perheet tulivat Pelkosenniemelle miljoonakaupungeista synnyinmaastaan Syyriasta ja välimaastaan Turkista. He eivät vain löytäneet pienestä Pelkosenniemestä pysyvää sijaa.

On ihan sama löysivätkö syyrialaiset Pelkosenniemeltä sijaa tai eivät. On ihan sama kotoutuivatko he vai eivät.

Nimittäin he eivät ole oikeita pakolaisia vaan paremman elämän perässä tulleita henkilöitä, joiden päälle puettiin suomalaisten toimesta jonkinlainen säälistatus, ”pakolainen”. Henkilöt tulivat Turkista, joka ei ole mikään sotaa käyvä maa vaan ihan tavallinen islamilainen maa. Sieltä kenenkään ei tarvitse hakeutua Pelkosenniemelle turvaan.

Syyrialaiset pitää palauttaa Turkkiin ja heille ei pidä antaa mitään oikeuksia Suomessa. Jos pelkosenniemeläiset haluavat ottaa kuntaansa pakolaisia, heidän pitää olla oikeita pakolaisia eikä mitään maskotteja.

Advertisements

31 thoughts on “Pelkosenniemelle Turkista saapuneet pakolaiset eivät viihtyneetkään kunnassa

 1. Nuinhan se tietenki on niin kuin asian ilmaiset.Mutta kerroppa tuo sama suomalaisille suvakeille ja suurta teatteria esittävälle poliittiselle eliitille.

 2. Taidanpa muuttaa sinne,jos siellä ei matut viihdy. Alkaa riittää monikulttuurisuus kerrostalossa asuminen

 3. Farssin parhaita osia: jätkät tulevat diskoomaan suomalaisten piikkiin – ja sitten Suvaitsevaisto suuressa hyvyydessään panee heidät tuulentuivertamaan tunturiin! On siinä mahtanut 17-vuotiailta leuat loksahtaa, kun Helsingin neonvalojen sijaan löydetäänkin itsensä tunturierämaasta. No joo, lienevät jo Helsingissä.

 4. Eivät tietenkään viihdy missään peräkylässä. Tässä on pienten kuntien oltava tarkkana, kun tekevät valtion kassa sopimuksia pakolaisten ottamisesta.

  Näiden kuntien on pyrittävä kiinteähintaisiin sopimuksiin, isoihin kertakorvauksiin pakolaisten vastaanottamisesta. Sitten kun pakolainen tulee, tarjotaan tonni rahaa, matkalippu Helsinkiin ja taskuun Helsingin kaupungin mainos ilmaisesta ylläpidosta.

  1. Mulla on semmoinen käsitys, että kolmisen vuotta valtio maksaa kaiken eli kunta sa työtä ja verotuloja ilman riskiä. Eikä taida Pelkosenniemellä olla pelkoa, että yksikään elintasopakolainen sinne jäisi. Maksimimäärä vaan taksikyytejä ja muuta paikallisen yritystoiminnan tukemista niin kauan kuin ehtii. Kaamos ja -40 C ajaa kyllä jokaisen pois ennen kuin kunnan pitäisi itse maksaa tukia. Homma menee tasan suunnitelmien mukaan.

   1. Ilmeisesti idea oli nostaa kolmen vuoden könttäsumma ja maksaa niistä rahoista matkalippu sinne, missä discon värivalot kutsuvasti tuikkivat. Loput rahat voi pitää itse.

   2. Tuo käsitys on hyvin yleinen — mutta virheellinen. Valtio siis kaikki veronmaksajat (koska valtiollahan ei ole rahaa vaan se on veronmaksajilta otettua rahaa) maksaa majoituksen ja ravinnon, sekä pikkuisen diskorahaa. Kunnalle jää maksettavaksi kaikki muu. Erilaiset terveydenhuollon toimet, hammashoidosta tubilääkityksiin ja erityistarpeet, opetus kaikkine kuluineen tilakustannuksia myöten, harrastustoiminta välineineen Torstain toppatakit, Fubun farkut ja timberlandin Nupukkijalkineet. Semmoiset maksaa kunnan veronmaksaja, tietysti sen oman osansa n.s. valtion korvauksen maksettuaan. Valtion osuus harvoin yltää 60% kokonaiskustannuksista, mutta ei semmoista kuntalaisille yleensä kerrota.

    1. Sosiaali- ja terveysministeriön sivuilla todetaan seuraavaa: ”Sisäministeriön hallinnonala vastaa kustannuksista niin kauan, kuin turvapaikanhakijat ovat vastaanottokeskuksissa. Turvapaikanhakijat eivät ole vielä julkisen sosiaaliturvan tai kunnan sote-palvelujen piirissä.

     Jos turvapaikanhakija saa oleskeluluvan, hänen asuinkuntansa saa valtiolta kolmen vuoden ajan laskennallisen korvauksen. Maahanmuuttajataustaisen väestön osuus kunnan väestöstä vaikuttaa kunnan valtionosuuden määrään. Se tarkoittaa vieraskielisyyskerrointa, joka lisää kunnan saamaa valtionosuutta.

     Lisäksi kunta saa kolmen vuoden ajan korvauksen maksamistaan kotoutumistuesta, toimeentulotuesta, tulkkauksen järjestämisestä ja tietyistä erityiskustannuksista. Korvaussumma on 7 vuotta täyttäneestä henkilöstä 2 300 € vuodessa ja alle 7-vuotiaasta lapsesta 6 845 € vuodessa. Kiintiöpakolaisten palveluista ja tuesta kunnille maksetaan korvausta neljältä vuodelta.” http://stm.fi/turvapaikanhakijoiden-palvelut

     Kyllä tuo aika hyvin jyvitetyltä hommalta kuulostaa. Enkä oikein usko, että persaukiset kunnat olisivat tarjoamassa suljettuja kyläkouluja vastaanottokeskuksiksi, jos se tarkoittaisi lisäkuluja. Olisi tietysti kiva lukea jonkin kunnan budjetista ihan suoraan minkälaisista summista puhutaan ja mihin suuntaan virta kulkee.

    2. Tämä on tietoa jota tarkoituksella pimitetään -valtion korvaus ei todellakaan kata lähimainkaan kaikkia kuluja. Katsokaapa huviksenne tilastoista niin ne kunnat (varsinkin pienet) jotka ovat viimevuosina ottaneet pakoloisia ovat samoja missä kunnallisveron määrää on jouduttu nostamaan. Sattumaa?

     Jos asut tälläisellä paikkakunnalla niin selvitä ketkä ovat päättäneet loisten sijoittamisesta ja mikä porukka korjaa kaiken rahallisen hyödyn. Samoja nimiä tai sukulaisia löytyy molemmista listoista. Pieni porukka nilkkejä tekee bisnestä kunnan muiden asukkaiden maksamilla veroilla. Se on helvetillinen vääryys.

 5. Ylläpitokulut vähintäänkin tuplaantuvat kun juhlapaikanhakijat livistävät pohjoisesta humukaupunkiin paremman puuron ja pi***n perään.

 6. Mutta tilaa on Pohjoisessa, kysykää vaikka Ruotsin ent. päämonsterilta sanoo:

  Ehkäpä diskoläpsyttimet jäätyivät hankeen kiinni?

  1. Oletko pahoillasi jos lainaan sanontaasi? Toihan on ihanaa parhautta :-)!

   On juu siinä Ahmedilla, Abdilla & Mohammedilla ihmettelemistä kun on niin kylmä ja pimeetä. Ihan täysin valmis kylddyyrishokki 17-vuotiaille aivan yksin saapuneille ”iPakoloisille” plus paska puuro päälle….

 7. Mikä yllätys tämä nyt taas muka on? Muslimi on laumaeläin, muslimi ei mitään omaa isoa reviiriä/omaa tilaa halua sillä urosmuslimi ratkaisee naarasten muitten urosten siittämiksijoutumis-ongelman lukitsemalla naaraansa luolaansa ja pukemalla naaraansa säkkeihin, ovelaa maastoutumista. Kaikki ongelmat muslimiuros ratkaisee väkivallalla. Muslimiuros on myöskin halujensa/sairaitten viettiensä orja, joten joku syrjäkylä jossa ei ole paljoakaan mahdollisuuksia olla aito muslimi, raiskaten ja tappaen ei-muslimeita, ei todellakaan ole muslimin mieleen. Siispä Helsinki, Turku, Tampere ja Oulu: Täältä tullaan! Onnea Suomi!

 8. Irak ja Syyria yms… Siellä sotatoimet on lopetettu, joten turvapaikkahakijoiden pitää kotouttaa kotimaatansa jälleenrakentamaan kuten lrakin pääministeri toivotti maamiehiään tervetulleeksi jälleenrakentamiseen omaa kotimaatansa. Siellä he palvelevat parhaiten itseään, sukulaisiaan sekä kotimaatansa…

  Tämä on sitä parasta kotouttamista…

 9. Mitähän nuo siirtolaiset ovat oikeastaan tulleet tekemään Suomeen? Tampereella he tyrkyttivät minulle huumesätkää suuhun ja hokivat: ”ota, ota…”. Huumeen tyrkyttäminen oli agressiivista. Olen nähnyt ja haistanut heidän polttavan huumetta aivan julkisesti pikkutyttöjen kanssa. Kukaan ei kuitenkaan puutu asiaan, eivät edes vartijat. Minähän herraskansana heitä pidetään.

 10. Eikö ruoanlaitto ja kaikki kiva kantaneetakaan vaativien vieraiden kanssa. Vain parasta olisi pitänyt olla mutta eivät saaneet esim. säätä muutettua vieraille sopivaksi.

 11. Suomessa loisivista ns. Pakolaisista pitää päästä eroon. Sekin riittää jos kaikki muuttavat Helsinkiin. Helsinkiin kannattaisi muutenkin tulla vaikka puolet Afrikan asukkaista.

 12. Nämä siis vain PÄÄTTÄVÄT muuttaa pääkaupunkiseudulle… Täällä ei ole asuntoja kantiksillekaan!

 13. Hyvä vaan että lähtevät pesimään pk-seudulle. Vaikka itse vielä asun täällä, mutta en kauaa.
  Pelkosenniemellä on varmaan vapaita asuntoja, tai missä tahansa muuallapäin maaseutua.
  Suomi pysyy ainakin puhtaana ja siistinä muualla paitsi pk-seudulla.
  Odottelen vaan missä vaiheessa uudet espoon metroasemat alkavat paskautua ja muuttua sikalaumojen tyyssijoiksi.

 14. Miksi muslimeille kerätään H&M- muotivaate- ja elokuvarahaa joululahjaksi vaikka muslimit eivät edes vietä joulua? Onko tästä tehty oikein bisness HenkkaMaukan kanssa?

  Moni krämppä vanhus istuu yksinään eikä ole rahaa edes jouluruokaan, samoin vähävaraiset yksinhuoltaja- äidit. Heistä ei ole kukaan kiinnostunut, kuolkoot nälkään vaikka jo huomenna.

  http://dieselverkstaden.se/evenemangarkiv/julklappsinsamling-2017/

 15. Pelkosenniemi on niitä harvoja Lapin kyliä jotka jäi saksalaisilta polttamatta perääntymisvaiheessa. Hieno paikka – sikäli hyvä että läpsyttävät pois maisemia pilaamasta.

 16. Kehitysmaalaisen ja valkoisen ero on siinä, että kehis ei välitä paskaakaan luonnosta ja luonnonrauhasta. Tämä on ihan universaali ilmiö joka puolella maailmaa. Vai oletteko nähneet missään neekereitä tai hiekkiksiä kairassa tai vuorilla retkeilemässä?

 17. Vielä nyt oikeita pakoloisia Pelkosenniemelle! Kuka enää edes uskoo, että oikeita olisi edes olemassa ?

 18. Takaisin Turkkiin sitten hopi hopi se on islamilainen valtio ja sen uskoisille ihan turvallinen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.