Ville Tavio: Lakivaliokunta antoi päätöksen luovuttaa tuomiovaltaa ulkomaille

12

Tiedote

Lakivaliokunta antoi mandaatin luovuttaa tuomiovaltaa ulkomaille – Perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja vihreät vastustivat

Lakivaliokunta hyväksyi 12.12. neuvottelumandaatin antamisen EU:lle aloittaa neuvottelut yleissopimuksesta kansainvälisen investointituomioistuimen perustamiseksi.

Mandaatin antamista vastustivat lakivaliokunnassa Ville Tavio (ps.), Antero Laukkanen (kd.) ja Johanna Karimäki (vihr.), jotka hävisivät äänestyksen äänin 3–10 ja jättivät eriävät mielipiteet. Asia käsitellään seuraavaksi eduskunnan suuressa valiokunnassa.

Kyse on uudenlaisesta järjestelmästä, jossa ulkomainen yritys voi haastaa Suomen oikeuteen kansainvälisessä investointituomioistuimessa. Suomalaisten tuomioistuimien käyttöä ei vaadita, mutta yritys voi halutessaan turvautua myös niihin.

– Investointituomioistuimen perustamisella suositaan ylikansallista päätösvaltaa ja esitetään huomattavaa epäluottamuslausetta kotimaisille tuomioistuimille, sanoo kansanedustaja Ville Tavio (ps.).

– Järjestelmässä ei tulla edellyttämään, että sijoittaja käyttää loppuun kansallisen tason oikeussuojakeinot ennen asian viemistä investointituomioistuimeen. Menettely olisi tältä osin aivan erilainen kuin mitä esimerkiksi Euroopan ihmissoikeussopimus edellyttää, korostaa kansanedustaja Antero Laukkanen (kd.).

– Minkä takia ulkomaiselle sijoittajalle ja omaisuudensuojalle halutaan turvata huomattavasti vahvempi asema kuin muille oikeussubjekteille, kuten valtioille, sekä muille oikeushyville, kuten ihmisoikeuksille ja ympäristölle? kysyy kansanedustaja Johanna Karimäki (vihr.).

Eriävän mielipiteen jättäneet lakivaliokunnan jäsenet toteavat, että neuvottelumandaatin antaminen merkitsee EU:lle avoimen valtakirjan antamista suomalaisen tuomiovallan siirtämiseksi ylikansalliselle tasolle.

Aiemmin jokseenkin vastaavassa tilanteessa CETA-vapaakauppasopimukseen sisällytettiin keväällä 2016 määräykset vastaavasta investointituomioistuinjärjestelmästä ilman, että EU:n jäsenvaltioilla oli käytännössä mahdollisuutta vaikuttaa määräysten sisältöön.

Ville Tavio (ps.)

Advertisements

11 thoughts on “Ville Tavio: Lakivaliokunta antoi päätöksen luovuttaa tuomiovaltaa ulkomaille

 1. Nämä ovat juuri niitä päätöksiä mitä tehdään maahantunkeutujiin keskittyneen mediahuomion taustalla. Tässä on tärkein syy miksi maahan roudataan lisää muukalaisia sekoittamaan kantaväestön yhteishenkeä. Hajoita ja hallitse.

 2. Ja taas tämä sama ongelma edessä. TTIP:n yksi uhkakuva oli juuri vastaava. Ei yhtään hyvä juttu. Globalistien märkä päiväuni koko hanke. Näin saadaan taas ajettua Suomea entistä ahtaammalle ja liittovaltiota varten muokattua järjestelmää taas lisää. Voi itku noita kymmentä pölvästiä. Ja samanlaisia poliitikoita on maa mustanaan.

 3. Quislingit tekevät EU:n likaisia töitä, maanpetosoikeudenkäynneille on tilausta…

   1. Kaikki menee jos annetaan. Suomalaisen arvo on (((niille))) tasan nolla. Meidän maanpetturit tekevät myyräntyötä 24/7 valtaamisen helpottamiseksi ja pääsyylliset löytyy kokoomuksen ja keskustan riveistä.

 4. Voi nyt vittu tätä suomalaista politiikkaa! Kokoomus tuntuu päättävän kaikesta. Olikohan paikalla yhtään uuvattiedustajaa, ja jos oli, niin mitenköhän mahtaa asian perustella?

  Ulkomaiset kaivosyhtiöt valtaa (sic.) koko Suomen ja sitten haastaa tuohon vitunaikaiseen investointituomioistuimeen, jos ei saa kaikkea haluamaansa. Jatkossa esim. ympäristölupien ehtojen tai kaivannaisverojen muuttuminen voi johtaa tuomioon ja miljardien korvauskiin!

 5. > Minkä takia ulkomaiselle sijoittajalle … muille
  > oikeussubjekteille

  Tarkoittaako tämä sitä, että kotimainen sijoittaja ei voi kääntyä tämän uuden tuomioistuimen puoleen mutta ulkomainen kyllä?

  Laki sen mukaan mitä kuningasta kumartaa on uusi kansainvälinen trendi. Euroopan valtioiden sisällä on jo paljon erillisen lainsäädännön alueita. Islamilainen laki, terrorin laki jne. Nämä kaikki ovat yhtä ja samaa SUURTA muutosprosessia, joka on käynnissä; kansallisvaltioiden hajoamisprosessia.

 6. Suomen verotusta vastaan taistellessa on ulkolainen tuomioistuin ainoa mahdollisuus saada oikeutta.

  1. Suomen kaivoslaki on täysi katastrofi kantaväestölle -Verokertymä valtiolle on minimaalinen, sama mitä afrikan mailla. Suomen tekemät ”sopimukset” sisältävät lisäksi valtavat vastuut infrasta ja ympäristön suojelusta veronmaksajien piikkiin. Edes teoreettista mahdollisuutta valtiolle voitolliseen toimintaan ei ole.

 7. Tämä on erittäin tärkeä aihe. Tuomiovaltaa ei pitäisi luovuttaa ulkomaille. Monikansalliset yhtiöt muutenkin lobbaavat täysillä EU:ssa ja käytännössä EU-liittovaltiokehityksen edetessä saavat valtaa aina vaan enemmän.

  Suomalaiset verot on aika pieni pelonaihe tämän asian rinnalla. Johan veroja voi kovasti välttää siirtämällä yrityksensä esim. Viroon.

  Jos EU:sta tulee liittovaltio, ei Suomi ole enää täytä itsenäisen valtion määritelmää. Monikansalliset yritykset eivät lopulta välitä ihmisten terveydestä tms. vaan lähinnä omista voitoistaan ja voittojen maksimoinnista.

  EU:n liittovaltiokehitys ei tuo lisäturvaa suomalaiselle palkansaajalle vaan mahdollistaa palkkojen polkemisen ja aina vaan suuremmat väestövaihdokset ym.

  Joku liittovaltiokehityksen kärkinimistä (Saksasta tai Ranskasta, en muista henkilöä tarkemmin) ehdotti jo aikoja sitten mm. EU:n kansallisvaltioiden omien puolustusvoimien kieltämistä ja niiden tilalle perustettaisiin vain EU:n yhteinen puolustus, ikään kuin EU:lla voisi olla vain yhteisiä vihollisia tai tälläinen puolustus auttaisi tasapuolisesti kaikkia osavaltioitaan.

  Olkaamme tarkkoina äänestyskopissa!

  1. Kyllä. Tämä kymmenien miljardien bisnes -moninkertaisesti parempi rahasampo mitä kehitysmaalaisten rahtaaminen. JOKAISEN itsensä kansallismieliseksi tuntevan on syytä ottaa selvää myös näistä asioista. Isänmaallisuutta on täysin mahdoton toteuttaa jos ei ole sitä maata. Tutustuminen esimerkiksi ulkomaalaisten kaivosyhtiöiden maa-alueiden varaamiseen suomen ja varsinkin lapin osalta on silmiä avaava kokemus. Ne on jo menetetty. Annettu ilmaiseksi vieraisiin käsiin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.