Ruotsin Miljööpuolue haluaa Euroopan maiden kesken jonkilaista vapaamatkustuslupaa kolmansien maiden henkilöille

0

680 (1)

Ruotsin vihreiden eli Miljööpuolueen tutkija Maria Ferm ehdottaa uudessa tutkimuksessaan, että Ruotis ja muut EU-maat laittaisivat pystyyn systeemin, jonka avulla Euroopan ulkopuoliset tulijat voisivat helpommin tulla EU-alueelle ja sitä myöten hakea turvapaikkaa jostain EU-maasta.

Fermin mukaan turvapaikanhakijoiden pitäisi voida tulla turvallisesti Eurooppaan. Fermin ehdotuksesta hallitukselle käsitellään ”laillista tietä” Eurooppaan ilman vaarallista Välimeren ylitystä. Ehdotuksessa sanotaan, että kaikkia EU-maita on nyt alettava painostamaan, jotta saadaan yhteinen ”sisämatkustuslupa”, jonka avulla kolmansien maiden henkilöt voivat vapaasti matkustaa Euroopassa ja valita asuinpaikakseen sellaisen maan kuin haluvat.

Kun turvapaikanhakija esimerkiksi Afrikasta haluaa tulla Ruotsiin, niin hän voisi hakea etukäteen elektronista kulkulupaa Unionin alueella. Sen jälkeen heille annettaisiin lyhyt oleskelulupa, jonka jälkeen aloitettaisiin turvapaikkatutkinta.

Maria Fermin mukaan on tärkeää avata kolmansien maiden henkilöille uusi ja turvallinen tapa tulla Eurooppaan. Lisäksi ehdotelmassa sanotaan, että turvapaikanhakija voisi hakea turvapaikkaa jo lähtömaassa Ruotsin suurlähetystöstä. Hallituksen mukaan tämä aiheuttaisi kuitenkin vain kaaoksen lähetystöissä, joten hallitus itse ei lämmennyt tälle asialle.

16 thoughts on “Ruotsin Miljööpuolue haluaa Euroopan maiden kesken jonkilaista vapaamatkustuslupaa kolmansien maiden henkilöille

 1. Siinäpä joulupaketti vihreiltä.. Kyllä siitä riemu repeää jokaisella terveen järjen menettäneellä.

 2. Vihreissä virtaa sen verran kommunistiverta, että byrokratialla ja lupamenettelyllä asia kuin asia hoituu. Ehdottakaa nyt vielä km -korvauksia, ettei matkaaja joudu oma pussiaan kaivelemaan.

 3. Mitäs jos vain ryhdyttäisiin polttamaan noita vihreitä kommareita uuneissa?Vaikkapa kivihiilen tilalla.Luonto kiittää ja huomisen lapset.

 4. Kun puolueen kannatus on jo niin pohjilla kuin voi, ei haittaa vaikka päästelisi tällaista ja vielä hurjempaa. Ehkä seuraavaksi ehdottavat Siljan ja Vikingin lauttaliikenteen siirtoa välimerelle rahtaamaan rikkautta ja voimavaraa afrikasta.

  1. No jos lukevat ton,niin en yhtään ihmettelisi, vaikka ehdottaisivatkin. Eestin lautat samalla ja miksei karibian risteilijät myös. Nääs ruotsi kuuluu kaikille ja Suomi matkii ruotsia.

 5. > turvapaikanhakijoiden pitäisi voida tulla
  > turvallisesti Eurooppaan

  Onhan lentokone keksitty. Yksi turvallisimmista tavoista matkustaa pitkiäkin matkoja.

  Mikään ei estä Ruotsia myymästä oleskelulupia jo ulkomailla. Suurlähetystöjen verkosto on jo nyt olemassa. Jos Ruotsin laki kieltää sen, on sitä muutettava. Lain muuttaminen on ruotsalaisten oma ongelma.

  1. Ehdottomasti turvatarkastukset ja muutkin tarkastukset lentoliikenteestä pois, eihän muuallakaan ole. Ruotsalaisten rasistiseen vihaan ei auta pehmeät keinot, lailla se on murskattava. (Laista puhuit itsekin, se myönnetään.)

 6. Eikö haahka ole vain voinut mennä Malmöön tai Tukholman lähiöihin sitä patukkaa hakemaan.
  Miksi pitää aloitteita väsätä?

 7. Näillä kummajaisilla on aina näitä ”hyperhyviä ideoita”, mutta ei minkään valtakunnan käsitystä siitä, mitä näiden ”ideoiden” toteuttaminen kustantaa, ainakaan mitään laskelmia eivät koskaan esitä. Tosin kyseessä saattaa myös olla jonkin sortin myötäsyntyinen typeryys ja kuvitelma, että mikään ei maksa mitään, kun kyseessä on maailmanhalaaminen.

 8. Eiköhän sitä painetta pitäisi laittaa niihin maihin joista tämä kansaivaellus on alkanut. Asiat näissä maissa kuntoon. Jos ei kiinnosta niin voidaan ensin vaikka poistaa kehitysapu.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.