Malmössa suht rauhallinen joulu – muutama autopalo ja rikottu koulu

12
fgBiDpsWyBZJiu_9D3G3lqy6EI4
Lattialle viskottuja läppäreitä. Kuvat Nils Lindgren.

Malmössa joulua vietettiin suhtkoht rauhallisesti. Jouluaattona poltettiin vain muutama auto ja Rosengårdissa sytytettiin pari jätekonttia tuleen. Lisäksi muutama pienempi äbäläwäbälä.

Bultoftakoulun entiset tai nykyiset uusruotsalaiset oppilaat kokevat koulun kuitenkin jollain tavalla vihamieliseksi paikaksi, sillä jouluaattona joukko nuorukaisia tunkeutui kouluun sisälle rikkoen ikkunan.

Sen jälkeen rikottiin parikymmentä läppäriä, jotka ovat koulun oppilaiden käytössä. Koneet revittiin hyllyiltä lattialle ja niiden päällä mm. hypittiin. Mitään ei varastettu, mutta koneet rikottiin. Sen lisäksi pätkittiin viidestä luokasta seiniä, ovia ja irtotavara rikki sekä rikottiin aulassa ollut iso lasielementti. Myös jauhesammuttimia tyhjennettiin käytäville.

Au1OJTxFGVR2hsCNhF8nVGQvZ5s

 

Hetken päästä löydettiin koulun välittömästä läheisyydestä kuulokkeita, muistitikkuja ja muuta datatilpehööriä, jotka oltiin myös rikottu.

Poliisin tullessa paikalle oli porukka jo ehtinyt häipyä. Ketään ei saatu teosta kiinni.

Bulltoftakoulu tavataan rikkoa aina lomien aikana. Viimeksi kouluun murtauduttiin syysloman aikaan, jolloin myös rikottiin kiinteistöä ja irtaimistoa.

Advertisements

4 thoughts on “Malmössa suht rauhallinen joulu – muutama autopalo ja rikottu koulu

  1. Lähes joka yö on ihmisiä tapettu Malmö-Göteborg-Tukholmassa. Niin no, onhan se rauhallista siinä mielessä että esim. puukotus on aika äänetöntä jos ei uhri kilju….

  2. Taisihan Malmössä räjähtää poliisiautokin poliisiaseman edessä. Tosin eihän se ole kuin mielikuvitusta jos uskoo Uuninpankkopoikaa. Hesari ja Iltalehti kertovat jutun totena. Kuinka lie asian kanssa?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.