Ruotsinsuomalainen kaunis joulusatu: Maire vietti yksivuotishääpäivää gambiaanonsa kanssa

12
Maire-Gambia-Expressen-2.jpg
Maire ja Lamin viime talvena häämatkalla.

Expressen kertoo kauniin joulutarinan ruotsinsuomalaisesta 72-vuotiaasta Maire Pehkosesta, joka on pitkällä lomalla Gambiassa. Maire viettää yksivuotishääpäivää puolisonsa 34-vuotiaan gambiaano Lamin Sannehin kanssa.

Tarinan mukaan Lamin työntää Mairea rullatuolissa heidän vuokraamaansa bungalowiin. Mairella on monenlaista sairautta. On läppävikaa, munuaisten vajaatoimintaa ja diabetes, jonka takia jalat ovat turvonneet ja kävely on vaikeaa. Lääkkeitäkin pitää syödä lusikallinen päivässä. Tämä ei haittaa parin onnea ja rakkautta.

Loma Gambiaan meinasi mennä vikaan alussa.

– Ensimmäinen hotelli, jonka varasin, perui varauksemme. He sanoivat, että on täyttä. Tarkistin asian netistä ja heillä oli vapaata. Luulen, että he tulivat jollain tapaa epäileväisiksi kun sanoin, että haluan huoneen gambialaisen mieheni kanssa. Mutta tähän Mango Villageen olemme tervetulleita.

1000
Mitäkähän jännää gambiaano keksii Mairelle vuosihääpäivän vuoteessa?

 

Hääpäiväksi Maire suunnitteli afrikkalaista bongorumpumusiikkia, mutta sen tilalle vaihtui gambialainen trio, joka soittaa Beatlesia ja afrikkalaisia lauluja vuoronperään. Hotellin uima-altaalla. Jossain juhlinnan vaiheessa taskuvaras pölli Mairen rannenauhankin.

Loman aikana Maire suunnitteli ostavansa pienen tontin Gambiasta. Ostotilanne oli hiukan vaikea. Puoliso ja taksikuski kantoivat Mairen ostotoimiston toiseen kerrokseen., koska Maire ei jaksanut kävellä portaita ylös. Lisäksi tilaisuuteen tarvittiin todistaja. Sitä ei ollut, mutta taksikuski tuli lopulta todistajaksi. Gambialaista joustavuutta.

Kun kauppa oli selvä, mentiin Senegambia Beachin hotellin pankkiin ja Maire tyhjensi tilinsä maksua varten. Maire maksoi 60 000 dalasia eli noin 1500 euroa käsirahaa. Kauppakirjassa oli yllättäen klausuuli, että jos Maire kuolee, puoliso saa koko tontin. Molemmat ovat kauppakirjassa ostajina. Tämä oli yllätys Mairelle. Koko tontti maksaa kaikenkaikkiaan 260 000 dalasia, joka on maksettava parin vuoden sisällä.

Kotiinpalattuaan Maire kuitenkin tuli katuvaiseksi ja perui kaupat. Peruminen onnistui, meklari vain otti 25 % sisäänmaksetusta summasta. Maire sanoi, että kaikki tapahtui liian nopeasti.

Kun kaupan peruminen tuli puolison tietoon, joka vaikuttaa jääneen Gambiaan, tuli puoliso vihaiseksi. Lamin chattailee Mairen kanssa ja kysyy, rakastaako Maire todella häntä. Maire vastaa, että kuinka hän voi edes kyseenalaistaa. Tottakai! Senjälkeen kauppa päätettiin sittenkin olla perumatta ja tila on nyt pariskunnan omistuksessa. Seuraavaksi tontille pitäisi rakentaa tölli.

1000 (1)
Rakkaus on lumivalkoinen… ja mullanruskea.

 

Yhtäkaikki, monimutkaisesta kaupankäynnistä huolimatta Maire sanoo, että rakastaa miestään ja haluaisi tämän luokseen Ruotsiin.

– Afrikaanot ovat kauniimpia ja liikkuvat eri tavalla, puhuvat ja ovat muutenkin erilaisia. Olen aina ollut kiinnostunut toisista kulttuureista ja kaivannut pois Skandinavian kylmyydestä. Ruotsalaiset ja suomalaiset miehet eivät huomaa minua. Olen kai liian vanha, ruma ja sairas.

Maire sai suurta julkisuutta viime talvena avioituessaan kyseisen gambiaanon kanssa. Avioliitto nykyisen gambiaanon kanssa on jo kolmas gambiaanoavioliitto.

Advertisements

45 thoughts on “Ruotsinsuomalainen kaunis joulusatu: Maire vietti yksivuotishääpäivää gambiaanonsa kanssa

  1. Jep jep, kolmas kerta toden sanoo. Näin pikkuilkeästi sanottuna tämä aviomies nauraa matkalla pankkiin kun armaasta aviopuolisosta aika jättää….

 1. Mairehan on ihan perus-tavallinen ”normaali” suvakkineitonen, samanlaisia löytyy Euroopasta satoja tuhansia. Naurakaa te vaan Mairelle ja kaltaisilleen, mutta tietäkää että maailman kaikki Mairet ovat syyllisiä Euroopan pakolaisongelmaan. Ei se Mairea kiinnosta, Maire haluaa mustaa lerssiä niin paljon kuin sielu sietää ennenkuin Mairesta aika jättää. Menkööt säästöt, menkööt terveys, mustaa kyrpää on pakko saada! Ei Mairea saa syyllistää, normikiimaa tuo vain on.

 2. Voi olla tyyris semmoinen Tarzan-tyyppinen puumaja. Mutta mikään ei ole liian hyvää, mikäli Lamin toivoo joskus roikkuvansa liaanista nuorikkoaan kainalossaan kuljettaen. Kunhan ei vaan sattuis mitään, kovin surullista olisi yksin kansoittaa pienen pientä tonttia.

  Jos haluaa pois kylmyydestä, ei taida ratkaisuksi kelvata afrikkalaisen pojan kuskaaminen Ruattiin? Saa sitä toki kokeilla sitäkin.

  Mäkin taidan olla liian läski, ruma ja tyhmä. Olisipa varaa matkustaa Gambiaan. Kuulemma liikkuvat siellä eri tavalla. Vaimo sitten nostaisi talorahaa Kelasta, jolla saisi unelmat toteen. Punainen tupa ja musta vaimo kuokkimassa suolla, mikäs sen mukavampaa olisi.

 3. Mutta Miare hengittää vielä. Ei ole kuollut hämärissä olosuhteissa. Se kuitenkin on odotettavissa kun tontti on kokonaan maksettu ja siihen on saatu rakennus. Ja sen jälkeen jos Maire matkustaa gambiaanojen maille, on elämän lanka kovin hauras.

  Uskon että ruotsalaiset ja suomalaiset miehet kyllä huomaisivat Mairen, jos hän osoittaisi samanlaista pyyteettömyyttä kuin gambialaisia kohtaan. Jos hän ostaisi itse tontin jonka molemmat omistavat ja jonka puoliso saa toisen kuoltua. Uskon että ”ottopojaksi” olisi tunkua.

  1. olen kuullut huhuja että valkoinen nainen saatetaan heittää ulos omasta talostaan jos mies ja sen sukulaiset ei tykkää hänestä. voivat jopa tappaa tai myrkyttää. sitä kutsutaan nimellä MARABOU ihan niin kuin tuo suklaamerkki ruotsissa. kun tiedän että näin voi käydä olen varovainen ja silmät ja korvat auki…kiitos vain vihjauksestasi!

 4. Miksei valtio tai kunta aseta edunvalvojaa, kun ihminen ei ilmiselvästi kykene enää huolehtimaan itsestään?

  1. Haluaisin itse kysyä että missä on Mairen lapset ja lastenlapset?

   Tämä on myös yksi niistä ongelmista kun ihmiset jättävät lapset hankkimatta ja vanhenevat sitten yksinään kun on tullut avioerot tai on leskeydetty tai muuta. Yhtäkkiä onkin rahaa, aikaa ja omaisuutta eikä ole yhtään ketään tai mitään minkä vuoksi elää?

   Ketään ei kiinnosta enää olemassaolosi ja millään, ei millään rahalla tai omaisuudella enää ole arvoa kun ei sitä voi kenellekään enää jättää muutenkaan joten mitä väliä?

   Tämä ”Maireilu” on yksi kieroutuneen väestöpyramidin ongelmista.

   Entä miksi veronmaksajien pitäisi pyörittää jotain kallista systeemiä millä huolehdittaisiin sitten näiden tonttujen elämästä kun kerran omia lapsia ja lastenlapsia ei enää ole muutenkaan? Kenelle tuokin omaisuus sitten jää?

   Tavallaan ymmärrän Maireakin koska varmasti jossain sisimmissään tajuaa että häntä kusetetaan oikein olan takaa mutta haluaa uskoa satuihin ja valheisiin koska ihmisen taipumus on uskoa aina johonkin ”hyvään” ja samalla saa huomiota ja seuraa.

   – Eli juuri niitä kahta asiaa minkä takia Maire onkin ollut jo ilmeisesti useamman kerran ”Afrikan safarilla” omaan tyyliinsä ja kusetettavana.

   Eli juuri kaikkia niitä asioita mitä Mairella ei ole, niin sitä nämä huijarit Mairelle antavat. Kyse on eräänlaisesta prostituution muodosta omalla tavallaan. Toki tuon jätkän raahaaminen Ruotsiin on estettävä mutta onko ehdotuksia mitä tehdä Mairenkin omaisuudella muuta?

   Itse olen sitä mieltä että mikäli on jättänyt lapset hankkimatta niin saisi sitten maksaa 100% omat kulunsa vanhuksena ja valtio voisi vaikka pakkolunastaa kaiken kiinteästä omaisuudesta lähtien heti kun joutuu laitokseen ja jakaa sen sitten nuorille lapsiperheille jotta näillä olisi edes JOTAIN minkä päälle rakentaa elämää?

   Edes joku pohja minkä turvin hankkia ne lapset kun palkkataso ja reaalielämä eivät enää nykymaailmassa kohtaa ja lasten hankkiminen ja näiden kasvatus alkaa jo olemaan matemaattisesti mahdottomalla pohjalla?

  2. ei ole vielä pantu holhouksen alaiseksi. aika hyvin olen pärjännyt itsekseni elämässä. ex-miehet eivät pahemmin ole auttaneet. vain antaneet enemmän päänvaivaa ja hammasten kiristystä. viime kuussa hankin vasta siivojanaisen kun selän takia on vaikea puhdistaa lattioita hyvin ym ym.

 5. Rakkaus on sokea. Maire voi olla onnellinen, kun pääsi hengissä takaisin. Aivan hyvin olisi voinut päästä ainoastaan.

 6. Ikälopulla kiimaisella mummolla tekee mustaamambaa mieli vaikka toinen jalka on jo haudassa. Lopulta tämä Afrikan ihme jää muiden kustannettavaksi, mutta saipahan Maire melaa mekkoon viimeisinä vuosinaan, se on pääasia. Vai pitäisikö sanoa ”alapääasia”.

 7. Suomessa on valtava määrä samanlaisia ihmisiä.

  Lähettävät omaisuuksien edestä rahaa Afrikkaan ja milloin minnekin eivätkä usko kun heille sanotaan että heitä huijataan. Kaikki jotka sanovat että heitä huijataan ja yrittävät asiaan puuttua ovat sitten ”rasisteja, kiusanhenkiä ja haluavat itse varastaa rahat”. Odottavat koko ajan että se ”rakas” siellä toisessa maassa sitten rakentaa heille talot tai milloin mitäkin valmiiksi tai ovat tulossa heidän luokseen.

  Suomalaiset naiset lähettävät kaikista mustimpiin maihin kuten Nigeriaan, Gambiaan, Norsunluurannikolle, Sudaniin ja siinä ohessa myös huomattavan paljon Turkkiin, Syyriaan ja Afganistaniin huijareille.

  Se mustamies kiinnostaa vaikka ikä ja järki sanoisi mitä tahansa vastaan.

  Miehet taas pääsääntöisesti kylvävät varojaan Venäjälle, Ukrainaan, Filippiineille ja silloin tällöin myös Afrikan ihmemaihin rakkauden toivossa mutta yleensä jälkimmäisissä tapauksissa on mielessä joku huijarin ”Bisnes” juttu tai ”Sijoitus” ja sama homma… Ei uskota kun varoitetaan ja karjutaan vaan takaisin päin naamaa kuin hullu.

  Se ”idän nainen” kiinnostaa vaikka ikä, peili ja järki sanoo muuta, kuten myös ”rikastuminen” kun Lotossakaan ei 40 vuoden pelaamisen jälkeen ”osunut kohdalle”.

  Uskonnolliset kahelit ovat asia erikseen, mikäli joku haluaa rikastua niin ei muuta kuin verkosta imuroimaan kuvia nälkäisistä lapsista ja esiintymään pappina netissä joka pyörittää ”orpokotia” ja johan nousee vuositulot satoihin tuhansiin euroihin kun suomalaiset tontut pistävät tuulemaan. Kummasti sitä rahaa löytyy uskomattomia summia kun on ”hätä”. Pankista saa tuulipuku heiluen lisää lainaa aina sitä perittyä omaisuutta vastaan ja luottokorttikin löytyy?

  Työn kautta tätä joutunut valitettavasti seuraamaan, valitettavasti. Olen tullut siihen johtopäätökseen että ikäihmiset eivät vain osaa varoa, ovat naiiveja koko ikänsä elettyään Suomessa ja sukulaiset eivät tajua tilannetta ennen kuin kaikki on mennyt koska eivät katso perään. Yksinäisyys on kaikista pahin, se altistaa pahiten tällaiselle hyväksikäytölle kuten Mairenkin tapauksessa.

  Katsokaa niiden omien vanhempienne ja vastaavien perään, monella tätäkin lukevalla on jo perinnöt menneet ja oma vanhempi huijattavana ettekä te sitä vielä itse tiedä.

  Näitä ”Maireja” on TUHANSIA ihan Suomessakin….

  1. minä muutin gambiaan jo 2012 siskoni kanssa aikomuksena rakentaa talot itsellemme ja miehillemme siellä. siskoni sai talonsa valmiiksi jo 3kk kuluttua. minä sairastuin pahasti kun menetin jostain syystä painoani 30kg enkä voinut pitää ruokia tai juomia sisälläni enää. piti lentää kiireellä takaisin ruotsiin. eivät osanneet parantaa minua gambiassa. sanoivat vain että sisuskaluni olivat jo tekemässä kuolemaa…

 8. Iltalehdessä oli sama tarina, mutta kerrottiin hieman enemmän syitä miksi edelliset miehet lähtivät.
  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201712272200631095_ul.shtml
  –Maire ei halua olla yksin ja karsastaa yksinäisyyttä. Hänen viimeiset kolme aviomiestään ovat kaikki olleet gambialaisia nuoria miehiä. Ensimmäinen heistä häipyi samana päivänä, kun sai Ruotsissa pysyvän oleskeluluvan. Aviomies numero kaksi jätti Mairen tavattuaan jonkun toisen.

  Että sellaista rakkautta Maire on saanut. Rahalla saa ja hevosella pääsee, sanottiin aikoinaan. Nykyään hevonen on muuttunut lentokoneeksi.

  1. Jos tuon suomeksi sanoisi, mies prostituoidun käyttämistä joka naamiodaan valtamedian jutuissa onnen etsimiseksi. Vastaavia miehistä tehtyjä juttuja sanotaan hyväksikäytettyjen naisprostutoitujen kurjista kohtaloista ja tekee miehistä seksiturismin sikoja ja hyväksikäyttäjiä. Kuten aiemmin sanoin, raskaaksi tulemisen pelkoa ei ole ja siten aiheuttaa jälkeläisille kurjaa kohtaloa.

  2. oikaisu: viimeisin ex-mieheni ei tavannut vain yhtä toista naista vaan koko lauman naisia. ainakin 4 naista oli kosiskellut naapureiden kertoman mukaan. ja jo 5kk ruotsiin tulonsa jälkeen ilmoitti facebookisa olevansa sen ja sen kanssa parisuhteessa. nainen ilmoitti sitä samaa facabookissa, mistä vahingossa huomasin. 7kk jälkeen pistin ex-miehen ulos eli tavarat oven taakse, mistä oli ne noutanut myöhemmin vähin äänin. paria kuukautta ennen kuin 2 vuotta ruotsissa tuli täyteen meni naimisiin viereisen rapun naisen kanssa, joka 30 vuotta nuorempi kuin hän itse. nainen oli joshua kirkossa töissä.

  3. voin kertoa miten ex-mieheni lähtivät/pantiin lähtemään. nr1: saksalais-venäläinen mies, tsaarin romanof jälkeläinen äiti ja saksalainen upseeri isä, adoptoitu suomalaiseen perheeseen suomessa, minä 20, hän 21 mennessämme naimisiin. on kuollut kauan sitten. oli istunut vankilassa huvilamurroista, viinanmyynnistä etc etc. jätin hänet 25-vuotiaana, 2 lapsen äitinä. ei pitänyt huolta perheestään, piti muita naisia hyvänä. nr2: turvapaikanhakija Bangladeshista, minä 48, hän 42 mennessämme naimisiin, oli kokki intialaisessa ravintolassa, jätti minut kun sai luvan tulla asumaan suomeen. huijasi, että lähdemme bangladeshiin koko perhe asumaan. erottuamme tappoi keittiöveitsellä naisen suomessa leikkaamalla kaulan auki. on istunut elinkautisvankeuden mutta saanut jäädä kuitenkin suomeen nr3: gambialainen mies, ehkä 26 kun menimme naimisiin. en muista minkä ikäinen itse olin enää. oli töissä yleismiehenä backpackers paikassa missä vietin pitkän loman. ja jossa omistajat veivät kaikki rahani, myös bootsiin piilottamani 3.500kr. hän jätti minut samana tuntina kun postiluukusta tupsahti lupa jäädä ruotsiin. hän valitsi mieluummin pizzerian ja tiskityön siellä kuin olisi etsinyt muita töitä ja asunut kanssani edelleen. huom, pizzerian omistaja oli kieltänyt minua tulemasta paikkaansa koska olin valittanut että palkka on väärin laskettu. ei saanut koskaan ylityökorvausta tuntiakaan vaikka teki joka päivä, viitenä päivänä viikossa 4 tuntia ylimääräistä. eli 9 – 21. en saanut edes odotta kadulla pizzerian ulkopuolella miestäni. uhkasi poliisilla. en halunnut että mieheni olis töissä tuollaisessa paikassa orjana. nr4: gambialainen mies, 24-vuotias kun menimme naimisiin, kokki ammatiltaan, mutta ei yhdessäolomme aikana koskaan ollut missään töissä. elimme minun eläkkeillä. piti säästää rahaa talon rakentamiseen gambiassa. ei ollut koskaan puhetta että olisimme muuttaneet ruotsiin. olin nimittäin jo muuttanut itse gambiaan vähän aikaisemmin. hän teki kyllä temppuja jo gambian aikana, 9kk minä asuimme yhdessä. laihduin liian nopeasti 30kg enkä pystynyt pitämään ruokia tai juomia sisälläni. piti 3 viikon sairaalaolon jälkeen lentää takaisin ruotsiin. odotin häntä n. 2 vuotta ennen kuin pääsi tulemaan perässäni. olin lähettänyt hänelle n. 100.000kr vuokriinsa, ruokiin, sähköön etc etc. hän alkoi heti juoksennella muitten naisten perässä lue pedeissä. naapurit kertoivat minulle että ainakin 4 naista on kiinni hänessä. hän varasti pankkikorttiani heti kun silmä vältti, väkisinmakasi pari kertaa, töni ja puristeli käsivarsiani löi kasvoihin, käytti huumeita. tuli huumeisena kotiin, jätti pöydälle huumeita. maissipiippu tuli kuvaan mukaan. soitti 8.000kr edestä mobiilillani ympäri maailmaa. sanoi ettei maksa mitään. olin ostanut uuden älypuhelimen jonka hän otti omakseen. ei edes näyttänyt kuinka se avataan. sitten oli rikkonut sen eikä kukaan voinut sitä käyttää. ei ollut vakuutusta siihen. 7kk katselin touhuja ja toivoin että se loppuisi. naispoliisi sanoi että heitä hänen tavarat ulos. tein sen. kuulin/hän tuli itse sanomaan että menee naimisiin viereisen rapun naisen kanssa, joka on töissä kirkon parissa. hän sai jäädä ruotsiin vaikka olin ilmoittanut poliisille hänen monista rikoksistaan, mistä häntä ei koskaan tuomittu. naispoliisi, joka kävi meillä oli rakastunut tai ihastunut häneen, sanoi minulle hänen lähdettyään. nr5: nykyinen gambialainen mieheni, 34 kun menimme naimisiin, minä 71. ei mitään pahaa sanottavaa ainakaan toistaiseksi.

  4. viimeisimmän ex-aviomiehen panin minä ulos poliisin kehoituksesta pistää tavaransa oven ulkopuolelle. olin katsellut hänen toimiaan n. 7kk odottaen että hän rauhoittuisi ruotsin oloihin. hän nimittäin alkoi heti kättelyssä soitella uudella älypuhelimellani ympäri maailmaa kunnes puhelin suljettiin puheluilta. lasku oli 2 viikon jälkeen 8.000kr. sitten alkoi pankkikorttini varastelu ja rahojen jos oli käteistä jossakin. osti tupakkaa ja viiniä. sitten tuli kuvaan huumeet, joita käytti itse ja möi. löysin kotoa piipun, nenäsuihkepullon, ruskean huumepalan keittiönpöydältä. alkoi olla neljäkin päivää yhtä mittaa pois kotoa eikä edes soittanut missä oli ja mitä teki. teki juoksuretkiä päivittäin muka etsien samalla töitä taloista. tosiasiassa etsi parempaa naista mennäkseen uusiin naimisiin. hänellä oli ainakin 4 eri naista lähistöllä minne mennä päivin ja öin. naapurin vanha mies kertoi näitä juttuja koska asui alakerroksessa ulko-oven lähellä ja näki kaikenlaista. sanoi, että hän on ns. sol och vårare mies. myös alkoi estää että voin nukkua kun katsoi filmejä tietokoneelta ja tv:stä yömyöhään ja tupakoi sisällä vaikka olimme sopineet että vain parvekkeella. löi minua, puristeli käsivarsia ja kämmeniä niin että sain suuria mustelmia. väkisinmakasi pari kertaa vaikka sanoi että tämä on rikos ruotsissa. omi älypuhelimeni kokonaan. piti sitä käsissään koko ajan, ruokaa laittaessa, vessassa, yöllä tyynyn alla. mitähän salaisuuksia hänellä oli? naapurin nainen tuli kotiimme hakemaan ex-miestäni muka kirkkoon. sinne oli muka niin pitkät raput ylös etten minä muka voinut tulla mukaan rullaattorini kanssa. ex-mieheni meni tämän naisen kanssa naimisiin 1kk ennen kuin 2 vuotta hänen ruotsiin tulostaan oli mennyt umpeen. eli… kun hän nyt oli taas naimisissa ei häntä voitu karkottaa takaisin gambiaan. olin ilmoittanut poliisille hänen rikoksistaan kun olin kuullut hänen naisjutuistaan. poliisi ei tehnyt mitään rangaistakseen häntä. ”ord står mot ord” sanoivat. kuinka voidaan uskoa enemmän 27-vuotiasta hyväkuntoista miestä kuin minua 70-vuotiasta sairasta, vanhaa naista, jolla jo rullaattori kulkuvälineenä. jossain on vikaa poliisien toiminnassa. kerran oli todella narkotiikan vaikutuksen alaisena kun tuli kotiin. silmät olivat hyvin punaiset ja lasiset. soitin poliisille mutta eivät tulleet. oli nimittäin n. 25km ajettavaa meille.

  5. ensimmäisen gambialaisen mieheni sain ruotsiin siinä uskossa että hän saisi paremman elämän täällä. kun kuulin että voi saada etuilupaikan jonossa ruotsiin jos jommalla kummalla on joku vakava sairaus. menin Tukholmassa migrationsverkettiin hakemaan etuoikeutta. 11 päivän perästä tuli kirje että saa tulla ruotsiin nyt. 2 vuoden kuluttua meidät kutsuttiin uppsalaan migrationsverkettiin haastateltaviksi. kysyivät ensimmäisenä kuka ensimmäisenä aamuisin herää ja tekee aamiaisen. ja että haluanko jatka elämää hänen kanssaan, ei sitten muita kysymyksiä. ei kysytty onko lyönyt minua, onko löytynyt huumeita taskuista tai onko ollut sexiä siskoni kanssa. nämä jutut hän oli tehnyt. olisi pitänyt siinä vaiheessa kertoa. viikko sen jälkeen tulla tupsahti kirje missä sanottiin että hän saa jäädä ruotsiin. kysyin mieheltäni josko hän haluaa jäädä orjaksi pizzeriaan missä oli tiskaajana ( 09.00 – 21.00 5 päivää viikossa) vaiko jää asumaan kanssani. en hyväksy että on töissä paikassa missä minulla on porttikielto syystä että olin uskaltanut mennä pari kertaa valittamaan työajasta ( 4 tuntia joka päivä ylitöitä ilman palkaa) ja että kesälomarahat ym olivat laskettu väärin. olin sähköttäjänä laivoilla ollessani joutunut laskemaan miehistön palkat ja tiesin mistä summista nuo rahat on laskettava. en saanut edes tiellä, pizzerian ulkopuolella odottaa miestäni iltaisin. uhkasi poliisilla. sellaisessa työpaikassa ei minun mieheni saa olla. ok. hän teki valintansa ja alkoi kasata vaatteita pusseihin komerosta.

   toista gambialaista miestäni en alkuunsa halunnut tuoda ruotsiin. en halunnut näytelmän toistuvan kuten ehkä ymmärrätte. mutta 9 kk jälkeen oli jätettävä gambia, minne olin muuttanut kaikkine kamoineni ruotsista rahdattuna kontainerissa yhdessä siskoni tavaroitten kanssa (minun osuus 20.000kr kuljetuksesta + monta tuhatta nuoremmalle tyttärelleni ja miehellensä, jotka auttoivat vuokratun auton pakkaamisessa ja rahtaamisessa Tukholmassa olevaan odottavaan kontaineriin). laihduin 30kg tuona aikana enkä enää pystynyt pitämään ruokia tai juomia, lukuunottamatta coca colaa ja olutta) sisälläni. oksensin kaikki ulos. oli lennettävä pian ruotsiin takaisin. olin niin sairas etten pystynyt juuri tulemaan toimeen yksin. sairaalasta päästettiin vain jos oli kodinhoitaja järjestettynä. 1.5 kk ruotsiin tuloni jälkeen, samana päivänä kun olin juuri muuttanut uuteen asuntooni, kaaduin lumihangessa enkä päässyt ylös. minut löysi naapurin vanha mies joka hälytti ambulanssin. oli todennut että heikko pulssi oli vielä, 1 tunti ehkä vielä elinaikaa jäljellä. kun olin vähän parempi aloin kaivata miestäni gambiassa. olisin tarvinnut myös hänen apuaan. kesti 2 vuotta ennen kuin lupa tuli. olin maksanut hänen vuokransa, ruokansa ym (yhteensä n. 100.000kr). hän alkoi heti juoksennella ulkona (etsimässä muita naisia). minulle sanoi että tarvitsee liikuntaa, ei voi vain istuna minun kanssani keskustelemassa. kuulin naapureilta että hän kulkee käsi kädessä rannalla jonkun naisen kanssa, tulee jonkun naisen asunnosta huumeiden vaikutuksen alaisena, ainakin 4 naista tapailee päivin ja öin. alkoi olla poissa 4 päivää peräkkäin jossakin ilmoittamatta mitä tekee, missä on. tuli silmät lasimaisina, tuli humalassa tai jossakin niin ettei voinut juuri pysyä pystyssä. ilmestyi maissipiippu kaappiinsa, huumepala keittiön pöydälle, polkupyörä, pari rantatuolia, ongenvapa, puukkoja, vedenkeittimiä, leivänpaahtimia, ihkauusia miesten takkeja ja liiviä, vanhoja kenkiä, paksu tv, nässpray. varasteli pankkikorttiani, mitä jouduin joka päivä piilottelemaan uusiin paikkoihin mutta mistä aina löysi, löi minua kasvoihin, puristeli käsivarsiani ja kämmentäni mihin tuli suuria mustelmia, väkisinmakasi pari kertaa, ei halunnut mennä ulos kävelemään kanssani (pakotin hänet ehkä n. 4 kertaa kuitenkin) 7kk aikana. tuli kotiin kerran harmaan, pitkän hiuksen roikkuessa parransängessä. 5kk hänen ruotsiin tulonsa jälkeen löysin sattumalta hänen Facebook palstaltaan ilmoituksen että hän 28/8 2015 on solminut sen ja sen nimisen naisen kanssa ystävyyssuhteen. sama luki tuon naisen fb-sivulla. ok. kun olin heittänyt miehen tavarat ulos hän oli muuttanut kirjansa tuon naisen luokse n. 25km missä asuimme, toiseen kaupunkiin västerviikkiin. hän tule myöhemmin luokseni käymään ja sanoi ettei enää asu naisen kanssa. hän oli halunnut häntä lastensa vahdiksi ja oli ollut alkoholisti. myöhemmässä vaiheessa kuulin että naisen oli muutettava asunnostaan pois ex-mieheni takia, mutten tiedä syytä. tank grön kahvilan omistaja sanoi minulle, että hän oli ollut töissä heillä ja asunutkin kahvilan yhteydessä olevassa asunnossa. nyt hänellä on porttikielto kahvilaan koska hän oli varastanut rahaa heiltä ja että seuraavassakin työpaikassaan sama juttu.

   tuli toisen kerran luokseni kertomaan että on mennyt naimisiin viereisessä rapussa olevan naisen kanssa (30 vuotta vanhemman kuin hän itse). ok. minä menin kuukautta aikaisemmin gambiassa naimisiin. hän siis kuukautta myöhemmin ruotsissa. olin ilmoittanut poliisille muutamia kertoja pankkikorttini ja rahojen varastelusta, väkisinmakuista, huumeiden käytöstä ja myynnistä (naapurit olivat tulleet sanomaan minulle että hän myy huumeita).tuli kirjeitä että sanat ovat sanoja vastaan eikä voida todistaa mitään. juu juu. ex-mieheni oli tuolloin 27, minä 70. hän hyväkuntoinen ja treenattu, minä monivaivainen ja vanhus. hän siis saa jäädä ruotsiin vaikka jo aikaisessa vaiheessa olin iloitellut migrationsverketille että hänet pitää karkoittaa takaisin ruotsiin. minä luulin että avioliittomme oli oikea eikä mikään feikki, mutta kuulin naapureiltani vasta että hän kertoilee kuinka hän on tullut ruotsiin vain saadakseen luvan jäädä tänne. eipä ollut otsaa sanoa sitä minulle kun 2 vuotta odottelin häntä ja makselin hänen asumis- ruoka ym kulut. ja kuuntelin Skypessä kuinka hän rakasti ja kaipasi minua…. että silleen!

   luulen, että minä se jätin hänetkin. kuka nyt viitsii olla naimisissa väkisinmakaajan, varkaan, huumeveikon, toisten naisten kanssa vähtäävän, vaimon pahoinpitelijän kanssa. en minä ainakaan.

 9. Iltelehden artikkelissa luki jopa näin.
  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201712272200631095_ul.shtml
  –Päiviä piristävät vain chattaily aviomiehen kanssa. Lamin kirjoittaa rakastavansa Mairea, ja kaksikko toivottaa joka ilta toisilleen hyvät yöt.
  –Aviomies ei ole ollut kovin innoissaan ideasta, että vaimo muuttaisikin Ruotsista Gambiaan.

  Siinä sitä rakkautta on, ainakin sanallista kuten gigoloilla tuppaa olemaan. Näihin sanoihin ne naiset lankeavat. Vaikka gambialainen sanoo rakastavansa paljon Mairea, niin ei kuitenkaan halua Mairen muuttavan Gambiaan. Itse on kyllä änkeemässä Ruotsiin. Näin suomalainen nainen on isona haittana ruotsalaisille.

  1. aviomieheni on huolissaan terveydestäni jos muuttaisin gambiaan taas. siellä ei ole esim kaikkia lääkkeitä mitä tarvitsen. myös henkivakuutus tulee kalliiksi jos on pitkään siellä. haluamme käydä gambiassa talossamme niin usein kuin vain on mahdollista. eikä hän änkeä tänne. minä haluan mieheni läheisyyttä ja haluan että hän tulee. on aika normaalia että halutaan olla yhdessä jos on kerran menty naimisiin vai mitä.

 10. She knows what she is doing .If she enjoy it ,good for her .At least rest of her day’s she has fancy to have full fun .

 11. Kundi ei halua rakasta Maireaan Gambiaan pilaamaan bisneksiä muiden vastaavien ”Mairejen” kanssa. Täytyyhän mummon tajuta, että sitä vedetään kuivana kakkoseen mutta kuten vahoissa kunnon huijauksissa aina niin uhri ei tajuamisestaan huolimatta halua asiaa hyväksyä.
  Jos Maire nyt saa Gambian sonninsa holattu svedulandiaan ja säilyy sairauksiensa kanssa hengissä vaadittavat 2 vuotta niin tasan varmasti rakas sonni häipyy edellisten tavoin samantien.
  Jos Mairella tämän jälkeen vielä fyffee ja puhtia riittää niin eikun takaisin Gambiaan, vaikka ambulanssilennolla hakemaan sitä seuraavaa oikeaa.
  Aika kallis kiimainen mummo jos ehtii elämämsä ehtoon aikana roudata viisi bumsteria Ruotsiin elätettäväksi , veronmaksajien piikkiin tottakai.

 12. Ainakin se hyvä puoli on noiden vanhojen naisten kohdalla, etteivät he enää saa lapsia. Etelämaalaiset tekevät kyllä mielellään lapsia pohjoisten kansojen kanssa, mutta eivät taida huolia näitä lapsiaan omiin maihinsa, otaksun. Näin olen havainnut elämäni aikana tapahtuneen.

  Toinen juttu on se, että he tulevat pohjoiseen ja ovat suurena harmina. Näin on käynyt Ruotsissa todellisuudessa.
  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vakivallasta-karsiva-malmo-asentaa-keskustaansa-laukausten-aanet-tunnistavat-sensorit/ueQBMTwu

  Kolmas juttu on se, että ihmiset eivät enää aikuistu ja siksi heillä ruumiilliset halut ovat pääasiassa elämässään. Tästä seuraa ylensyöntiä ja ylikorostunutta seksuaalisuutta. Ei ole mitenkään hyväksi, että ihmiset jäävät henkisesti lapsen asteelle.

  1. kyllä minulla on vielä ruumiilliset halut ja tulee aina olemaan. kaikilla on. mutta ne eivät ole pääasia elämässäni. tuntuu siltä että sinä olet jäänyt henkisesti lapsen tasolle kun väität moista minusta. aikuistu ihminen!

 13. tietysti minullakin on ruumiilliset halut kuten muillakin elollisilla olioilla, mutta ne eivät ole pääasia elämässäni. juuri nyt on pääasia että pidän itseni hengissä kunnes african hut on rakennettu valmiiksi ja kukat ja puut istutettu palstallemme… olen kauan halunnut rakentaa tai ostaa pienen paikan missä asua jossakin kivassa maassa…. että näin

 14. kun lukee tällaisia kirjoituksia internetissä ei voi muuta kuin todeta kuinka paljon suomessa ja ruotsissa on ilkeitä ihmisiä. siksi osittain muutinkin jo vuonna 2012 gambiaan. vain sairastumiseni esti siellä asumiseni. nyt on talomme jo nousemassa tontillemme. että ei meitä teidän paskapuheenne lannista koskaan. toivottavasti sinäkin keksit elämääsi jotain mikä kiinnostaa enemmän kuin toisten elämien arvosteleminen.

 15. mistä olet napannut tuon tiedon? olen maksanut tulomatkan vain kahdelle (2) gambialaiselle miehelle. tätä nykyistä miestä ei valitettavasti päästetty ruotsiin väärien epäilyjen takia. kohta meidän talo on valmis gambiassa ja voin asua siellä 6kk vuosittain. aikaisemmin olen ollut naimisissa suomen kansalaisen kanssa, joka oli adoptoitu lapsena. oikeat vanhemmat olivat venäläisen ja saksalainen. venäläinen äiti, tsaari romanoffin sukulaisia. toinen aviomies-ex oli bangladesilainen, turvapaikanhakija. kaikki miehet olen elättänyt, syötättänyt ja juotattanut ja maksanut jopa vatsahaava tähystyksen kameralla ja hammashoitokulutkin. niin kauan kun olivat käyttäytyneet kunnolla. sitten pois!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.