Seura kertoo afgaaniräätälistä, joka kouluttautui Iranissa ja tuli Suomeen sotapakolaiseksi

0

4666cd765e1c653c9b772e7ebe3df00e--afganistan-relief

Sana ”turvapaikka” on monille hyvin epäselvä käsite. Mm. Seura-lehden toimittajalle, joka kirjoittaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneesta 41-vuotiaasta afganistanilaisesta Aziz Razulista, joka majailee tällä hetkellä Suomen Loviisassa.

Seuran juttu alkaa otsikolla ”Afgaanipakolainen tekee töitä ja maksaa vuokransa, mutta turvapaikka evättiin”. Razuli on työteliäs, mikä saatta hyvinkin pitää paikkansa. Mies on räätäli ja eittämättä hyvä työssään. Toimittaja yrittää kuitenkin perustella turvapaikan työteliäisyydellä. Kun juttua lukee pidemmälle huomaa, että miehellä ei ole mitään turvapaikan tarvetta Suomessa.

Razuli on siis afgaani, mutta asunut suuren osan elämästään Iranissa. Mies lähetettiin nuorena poikana räätälin oppiin Iraniin, jossa viettikin 10 vuotta. Iranin vuosien jälkeen Razuli muutti Dubaihin. Siellä hän työskenteli – jutun mukaan laittomana siirtolaisena – vuosikausia. Razuli on toisin sanoen asunut suurimman osan aikuisiästään Iranissa ja sen jälkeen Dubaissa.

Dubain jälkeen Razuli muutti takaisin Afganistaniin ja meni avioon. Liitosta on kaksi lasta. Afganistanissa Razuli työskenteli räätälinä, vaimo oli mukana vaatealalla, koska oli ammatiltaan ompelija.

f1421b52a7ce5cc2847d9d1281c7434c

 

Sitten eräänä iltana ompelimoon tuli lauma talibaaneja, jotka rikkoivat tavarat, huusivat ja sytyttivät ompelimon tuleen. He tuhosivat koko liiketoiminnan. Syyksi tuhotyölle kerrotaan se, että Razuli teki hääpukuja naisille, otti mittoja naisista ja kaikenlisäksi miehen vaimo työskenteli ompelimossa. Seuran artikkelin mukaan talibaanit eivät voineet sietää sellaista.

Kahden viikon päästä talibaanit tulivat taas ompelimoon. Sama toistui. Huutoa ja lopulta paikka poltettiin – toistamiseen. Kaikenlisäksi ladeltiin tappouhkaus; Jos ompeluhommat eivät lopu, hänet tapetaan.

Tämän jälkeen Razuli päätti lähteä. Hän hyvästeli raskaana olevan vaimonsa ja lapsensa, jotka jäivät asumaan Razulin vanhempien luokse. Razulin määränpäänä oli Suomi. Hän oli kuullut Suomesta pelkkää hyvää.

Razuli maksoi 4 000 euroa matkasta Pakistanin rajalle, jossa oli 60 henkilön joukko muita afgaaneja matkalla Iraniin. Porukka saapui Iraniin. (Jossa Razuli siis oli asunut 10 vuotta ja käynyt räätälinkoulunsa!) Iranista jatkettiin Turkkiin, jonne Razuli pysähtyi kahdeksi kuukaudeksi työskentelemään saadakseen lisää rahaa matkan jatkumiseen. Lopulta Razuli souti Kreikkaan ja sieltä edelleen Makedonian, Kroatian, Itävallan, Tanskan ja Ruotsin jälkeen päätyi lopulta eri vaiheiden jälkeen nyt Loviisaan.

scissors-1008908_960_720

 

Seuran toimittaja kirjoittaa nyt miten Razuli on päässyt Loviisassa räätälinhommiin ja on hyvä toimessaan. Mutta kielteinen tuli. ”Mikä Suomea vaivaa, kun antaa kielteisen tällaiselle työteliäälle miehelle?”, toimittaja kysyy.

Kielteinen turvapaikkapäätös on tietenkin ainoa oikea päätös. Razuli ei tarvitse turvapaikkaa Suomesta. Hän olisi aivan hyvin voinut jäädä Iraniin, jossa oli asunut ja opiskellut. Hän olisi voinut aivan hyvin mennä myös Dubaihin. Tai jäädä Turkkiin, jossa pakomatkansa aikana työskentelikin pari kuukautta. Jos Razuli olisi halunnut muuttaa Suomeen maahanmuuttajana, hän olisi voinut tehdä sen kuten maahanmuuttajat tekevät. Maahanmuuttaja muuttaa toiseen maahan paperien ja passien kanssa. Sen jälkeen hän itse rakentaa omilla rahoillaa itselleen elämän.

Razuli olisi voinut käyttää salakuljettajille maksamansa 4 000 euroa vaikkapa uuden elämän aloittamiseen Iranissa, joka on hänelle tuttu maa. Siellä mies olisi voinut järjestellä asioita tuolla summalla siten, että olisi saanut sinne myös perheensä. 4 000 euroa olisi luultavasti riittänyt mukavasti uuden elämän ja ompelimon alkuun Iranissa.

Nyt Razulin hommat menivät mönkään kerralla. Hän soittelee kerran viikossa vaimolleen ja ikävöi lastaan, jota ei ole nähnyt lähtönsä jälkeen. Lapsi syntyi muutama viikko Suomeen tulon jälkeen.

Edessä on karkoitus.

Se on ainoa oikea ratkaisu. Sinä Refugees hospitality clubin nainen: jos tuntuu, että karkoiutus on epäoikeudenmukainen, katso peiliin.

30 thoughts on “Seura kertoo afgaaniräätälistä, joka kouluttautui Iranissa ja tuli Suomeen sotapakolaiseksi

 1. Tekee valituksia ja hakemuksia eri perusteilla, kunnes joku kusetus menee läpi. Eihän tuo ainoa rehellinen pakolainen voi olla? Tosin passi on ilmeisesti hävittämättä, eli saattaa ollakin.

  Joku tyyppi oli puhunut hyvää Suomesta, nyt kaikkien hazaroiden pitää päästä tänne polkemaan Singeriä, tai kuka mitäkin polkee. Millähän konstilla nuo alkaisivat puhumaan pelkkää pahaa?

   1. Minulla olisi tuo pylväskin jo veistettynä, ja valmiina lahjoitettavaksi mainitsemaasi hyvään tarkoitukseen.

 2. Tuntuu niin hyvältä sielun ja sydämenjuuria myöden että melkein itkettää.

  Ehkä maallamme on sittenkin vielä mahdollisuus pelastua. Tälläiset järjen ja ihmisyyden pilkahdukset lähes läpeensä marxilaisessa helvetissä antavat toivoa.

  Ruotsi taasen on menetetty ja suuri uhka.
  Todennäköisin seuraava sota johon Suomi joutuu mukaan on kun Swedistanin kalifaatti lähettää jiihaad joukkonsa 5 vuoden sisällä ryöstöretkelle Suomeen.

   1. Ei kai sillä viinatarjoilun vähentämisellä mitään vaikutusta ole laivalla tapahtuviin raiskauksiin,koska muslimimiehethän ei ”teoriassa juo” viinaa.On se kumma, että sitäkään ei voida sanoa ketkä on syyllisiä laivoilla tapahtuvien raiskausten räjähdysmäiseen nousuun, vaikka se on hyvin tiedossa.

 3. Tässä tulee mieleen ajatus, että Suomen tulisi lopettaa Suomessa asumiseen oikeuttavien turvapaikkojen myöntäminen. Siis ihan kaikki ja kokonaan.

  Sensijaan voitaisiin turvaa hakeva lähettää turvaan johonkin kehitysmaahan sijoitetulle, Suomen ja kenties muidenkin maiden rahoittamaan, aidosti turvalliselle alueelle. Sieltä käsin saisi hakea siirtolaiseksi minne vaan. Suomeenkin pääsisi siirtolaiseksi, jos se olisi Suomen ja suomalaisuuden kannalta hyödyllistä.

  1. Tätä on Sveridemokraterna ajanut päivästä 1 eli apu lähialueille. Rahalla saa siellä paljon enemmän. Roudaamalla matu tänne ovat kustannukset hirvittävät ja hyöty pelkkää tappiota.

   1. Mutta pääsevätkö Sverige demokraterna koskaan valtaan kun uusnasimat käyvät kimppuun ja yrittävät kammeta lisää ja lisää afgaaneja iloksemme?

 4. Tollasia ne on vaimot ja lapset jätetään sodan keskelle ja tullaan tänne jolokutteleen himaan vaan ja äkkiä eikä tolla oo ees ollu mitään todellista hätää oishan ne listiny sen muuten heti oikein moni osaaja räätäleitähän tänne tarvitaan joo joku sipilän kultamuna.

 5. Kuka minunkin työhaalarit korjaisi, ellei itämaan räätäli Välityönään hemmo kutoo persialaista mattoa saliini.

 6. Ei ole muslimituristilla kuitenkaan kivaa Suomessa: Ihmiset puhuvat outoa kieltä ja ovat vittumaisia, naiset eivät tottele ja ovat kaikki vittumaisia huoria, sää on vittumaista, ruokakin vituttaa, kauppojen hinnat ovat vitutuksen multihuipentumaa kun lottovoitoksi luultu refugee-salary hupenee silmissä, ihmisiä ei saa raiskata eikä tappaa ilman että siitä tulee jotain ihme kitinää, kylillä ei kohdella kuin kuningasta, ilmaisia bemareita ei ollutkaan kaikille, lääkärinvirka vaatii jotain vitun pitkää koulutusta ja edes jonkun asteen älykkyyttä, lista on loputon. Ainut tapa miten tämän homman voi muslimi keplotella voitokseen on valehdella nimensä ja tarinansa. Jos Migri-Allah suo, niin Kela-dirhamit rupeaa valumaan taskuun, jolloin on kiire hankkia kämppä ja siihen 7-8 muslimikaveria asumaan ja hoitamaan meidän vale-pakolaisen kaikki byrokratiahommat kun meidän muslimimme on itse jo takaisin Iranissa tai Turkissa odottamassa jokakuukautista Kela-voittoaan. Kotimaassa elää leveästi Suomalaisten kustannuksella. Tätä näkee joka kaupungissa, ovessa lukee Mohammed ja sisällä on 10 Mohammedia mutta asunto-Mohammed on jo kauan sitten karistanut Suomen tomut sandaaleistaan. Sitten nämä muut Mohammedit lompsivat vuorotellen Kelaan ja teeskentelevät olevansa eri Mohammed. Kätevää. Tyhmä on se joka maksaa.

  1. Tähän vielä pieni lisäys: tuo kohuttu Suomalaisten työttömien aktiivimalli, koskeeko se myös maahantunkeutujia? Olisi reilua. Heidän jos kenenkään pitäisi aktivoitua ja yrittää integroitua joka päivä. Ja Suomi säästäisi muutamassa vuodessa 500 miljardia Kela-tukien huijausrahoja jos muslimivalehtelijan pitää itse olla paikalla aktiivisesti jollain pöljäkursseilla joka kuukausi. Vitun paskarasisti-Suomi pistää kapuloita rattaisiin.

   1. Ei todellakaan koske matuja työttömien aktivointi.Ei vaikuta heidän ruokapöytänsä sunsauteen ,asumiseen eikä diskorahaan.
    Tuo oli vain suomalaisen työttömän kusetukseet tehty laki,niin kuin ei niillä olis jo entuudestaankin tarpeeksi ankeaa elämä.

   2. Ei kannata keksiä lukuja päästään kuin Stubb konsanaan. Mutta muuten samaa mieltä. Ja sossutädit jakaa mamuille tolkuttomasti harkinnanvaraisia tukia, satojen eurojen tasasummia jopa ilman kuitteja ja hakemuksia.

   3. Oikeesti. Niiden pitää painua vittuun koko Euroopasta. Ei mitään kursseja tai muuta ”aktivointia”.

 7. ”Mikä Suomea vaivaa, kun antaa kielteisen tällaiselle työteliäälle miehelle?”, toimittaja kysyy.

  Pari muutakin kysymystä tuli mieleen: Mikä noita mädättäjiä vaivaa ja ovatko he vain mielisairaita jotka pitäisi sulkea laitoksiin vai maanpettureita jotka pitää teloittaa?

  1. Maanpettureita. Teloituskomppaniat liikkeelle: NYT! Kun viimeinenkin saatanallinen hyyssärisuvakki on hävitetty niin muslimit ovat helppo nakki. Ja lämpöä virtas polttolaitiksista globaalisti.

 8. Kannattaa aina tilaisuuden tullen muistuttaa jutun toimittajan kaltaisia ihmisiä, että juuri he ovat tervetuloa-huudoillaan saaneet Razulit realisoimaan oman ja sukunsa omaisuuden. Sehän näyttää mitä parhaalta sijoitukselta, kun perillä muutetaan pääministerin kämppään ja raha alkaa virtamaan ja torilliset kansaa hurraavat – ja sitten tuloksena onkin kotiinpaluu tyhjän päälle ja rahat ovat menneet. Mutta sellaista se on, kun Uuninpankkopojat alkavat säätämään reaalimaailmaa utopioiden pohjalta – kaikki häviävät paitsi Italian mafia.

 9. Jos Razul olisi oikeasti halunnut tulla Suomeen töihin niin hän olisi anonut työviisumia ja sen saatuaan koittanut onneaan Suomessa yrittäjän. Sen sijaan että hän olisi halunnut olla yhteiskuntaa pystyssä pitävä voima, hän päätti pelata asyyli-lottoa. Ja tällä kertaa uhkapeli ei kannattanut ja rahatkin menivät.

  Mutta kuka oikein palkkaa noita asyylejä töihin? Suomen laissahan sanotaan että turvapaikkapätöstä odottava henkilö ei saa tehdä töitä.

  1. Ei, Suomen laissa ei sanota että turvapaikkapäätöstä odottava henkilö ei saa tehdä töitä. Turvapaikanhakija saa tehdä töitä 3 kk kuluttua turvapaikkahakemuksensa jättämisestä, jos hänellä on passi, ja 6 kk kuluttua jos on liikkeellä ilman passia.

   1. On Suomessa löysää. Siis kun ilmoittaa hakevansa turvapaikkaa pääsee ainakin Helsingissä heti täyden terveydenhoidon ja ehkä koko maassa myös sosiaaliturvan piiriin ja kolmen kuukauden kuluttua saa mennä töihin. Ja tähän riittää, että maahanpyrkijä sanoo hakevansa turvapaikkaa. Suomalaiset ovat luopuneet vallastaan päättää kuka ja millä ehdoin saa tulla elämään Suomessa.

 10. Ei taida olla markkinoita Afganistanissa opitulle muotisuunnalle. Saattaisi olla kova sana vaikka pohjois-koreassa.

 11. Muutto kotimaassa alueelle, jossa talibanit eivät voi tehdä mitä huvittaa, olisi auttanut. Ei kai ne nyt voi mielivaltaisesti kulkea tuhoamassa ihmisten busineksia?

  Paikallinen kyllä tietää, mikä niitä talibaneja ärsyttää. Siksi on hieman kömpelöä väittää, että talibanit tulee kiusaamaan, kun naisia on liian vapaasti mukana säheltämässä. Tuollaisessa maassa naiset eivät tarvitse räätäliä, vaan mustan säkin, joka ei vaadi sen kummempaa suunnittelua. Malli on lyöty lukkoon jo 600- luvulla ja mitä turhia sitä hyväksi havaittua mallia muuttelemaan.

  Jos maastaan mielii pois sen takia, että tuollainen soopa ei kiinnosta niin se on ihan ok, kunhan ei vain odota, että muut elättävät koko suvun, joka kuitenkin laahautuu ennemmin tai myöhemmin mukana.

 12. Luin tuon jutun lomallani ulkomailla ihan painetusta lehdestä. Ei ole pientä Loviisaa niin suuri onni ennen kohdannut kuin Razulin myötä. Räätäli, ihan oikea räätäli! Lehdessä Razuli esitteli uusinta luomustaan, sinipunaista koristeellista takkia jonka oli tehnyt – tietenkin itselleen. Kun oli kutsuttu ”suomalaiseen perheeseen syömään”. Piti olla korea ja edustava ja tällä tavoin osoittaa merkittävyyttään. Isäntäperhe ehkä olisi tyytynyt vähempäänkin, mutta tässä näkyy juuri se kulttuurien valtava ero: muslimimiehelle on tärkeää että näyttää merkittävältä, sillä saa kunnioitusta mikä on se must. Ja tärkeyttä osoitetaan vain ulkoisilla seikoilla. Siitä se röyhkeys ja pröystäily ja kukkoilu.

  Vaimo viimeisillään raskaana, kaksi pientä lasta ja eikun kohti Euroopan viimeistä maata kun kaveri kertoi että täällä saa aina turvapaikan. Siinäpä hieno ja vastuullinen mies. Samoksella pahimman invaasion aikana olleena en nähnyt yhtäkään kumivenettä, ihan tavallisilla turistilaivoilla tulivat kun Turkki ei vielä silloin saanut EUlta kiristysrahaa. Muuten, jos onnistuu hukkumaan tuolla pikkuisella matkalla jonka Joona Puhakka tai Jani Sievinen tekisi vasurilla, niin oliskohan kantsunut opetella uimaan eikä ”maksaa matkasta tuhansia euroja. – Kummasti silminnäkijät ovat aina ällistyneitä kun lukevat median versioita.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.