Ruotsissa varaudutaan uuden vuoden juhlintaan monin keinoin

13

620@80

Parin viime vuoden uuden vuoden aikana sattuneet ahdistelutapaukset ja Kölnin suuri joukkotaharrus ovat saaeet ruotsalaisetkin valmiuteen. Mm. #metoo-kamppanjan suunnalta ruotsalaisia miehiä kehoitetaan varovaisuuteen ja harkintaan.

Ainakin Malmössa ja Tukholmassa tehdään naisille erityisiä ”miesvapaita vyöhykkeitä” Saksan malliin. Tukholman Kungsträgårdeniin rajataan jonkinlainen aitaus, jonne pikkutytöt voivat paeta ahdistelevia miehiä. Aitausta vartioi järjestysmiehet, jotka eivät päästä miesvapaalle vyöhykkeelle kuin naisia. Paikalla on lisäksi sairaanhoitohenkilökuntaa ja jonkinlainen kriisiryhmä.

Lisäksi sinne tänne on sijoiteltu erilaisia betoniesteitä mahdollisen islamilaisen terrori-iskun varalta. Juuri Kungsträgårdenin ympäristö on varmistettu siten, että sinne ei pysty ajamaan autoilla. Myös joitakin esteitä on laitettu Gärdetin viherkentän ymäristöön.

Skoonen suunnalla ihmisille on kerrottu, että Malmön Möllevångintorin viime vuoden kaltainen järjetön ilotulitteiden ampuminen päin ihmisiä on vanha ruotsalainen traditio, jota ruotsalaiset miehet ovat harrastaneet jo ainakin 80-luvulta alkaen. Rautakauppaketju Byggmaxista kerrotaan, että Malmön alueen rautakaupoista on ostettu suojalasivarastot tyhjiksi.

 

Advertisements

6 thoughts on “Ruotsissa varaudutaan uuden vuoden juhlintaan monin keinoin

  1. Päästetään maahan korkean raiskausprosentin uusväestönosia ja syntynyt ongelma ratkaistaan suoja-aitauksilla. Moro!

    Päivän Hesarissa olikin taas kerrottu, että suomalaiset ovat rasisteja, kun somalit niin kerta ovat todenneet. Siinä on kyllä aivan paras kansanosa: tieltä on lakaistu pieninkin kiven murunen, että olisi helppo kulkea, mutta ei onnistu toisessa, ei kolmannessa polvessa edes ammattiin kouluttautuminen. Vain rasismista vinkuminen onnistuu. Ja lisääntyminen. Ja terroristeiksi lähteminen maailmanennätysprosentilla. Ja se saatana Virtasen syytä!

    1. Ruotsin aseteollisuus on huippua mutta niitä ei vielä toistaiseksi käytetä kuokkavieraiden toppuuttamiseen.

  2. Rinkebyssä löydettiin jo tapettu mies autotallista tänään ja eilen ammuttiin siellä kohti asuntoa. Eilen haki raskaasti varustettu poliisi myös jotakin Hammarby Sjöstadenissa. Poliiseja oli katollakin. Eli normimeininkiä Nyky-Swedustanissa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.