Ruotsissa 40 kuollutta vuonna 2017 ampumistapauksissa

0

uncategorized-contemporary-types-of-guns-pictures-and-names-different-types-of-guns-with-pictures-different-types-of-guns-and-their-names-with-pictures-types-of-guns-with-pictures-and-na

SVT:n tekemä tutkimus Ruotsin ampumistapauksista kuluvalta vuodelta näyttää seuraavalta: 306 ampumistapausta, 135 haavoittunutta ja 40 kuollutta.

Tilasto kattaa vain ampumistapaukset ja mukana ei siis ole vaikkapa puukotuksia tai katolta heittämistä. Suurin osa uhreista on nuoria parikymppisiä miehiä ja ampumiset tapahtuvat useimmiten julkisella paikalla kuten kadulla tai ravintolassa.

Poliisin mukaan ampumistapaukset ovat muuttuneet entistä raaemmiksi. Kyseessä on kylmäverisiä teloituksia ja suuri kostomentaliteetti. Teot ovat useimmiten kytköksissä jengien välisiin kiistoihin huumekaupasta tms. Lisäksi uusruotsalaiset ovat jos mahdollista entistä heikkohermoisempia. Tarkoittaa sitä, että henkilöllä saattaa hitsata aivan mitättömistä asioista tai jos hän ei saa ”rispektiä”.

Kuvakaappaus 2017-12-31 18-40-29

 

Poliisin toiminta on myös mielenkiintoista. 40:stä kuolemaan johtaneesta ammuskelusta vain kuusi on selvitetty. Useisiin julkisella paikalla tapahtuneisiin ammuskeluihin ei ole saatu yhtään todistajaa, vaikka teon on nähnyt kymmeniä henkilöitä.

Kuolleiden määrä on noussut muutamassa vuodessa reippaasti. Kun vuonna 2011 ammuttiin hengiltä 17 henkilöä niin tämän vuoden luku on siis 40.

7 thoughts on “Ruotsissa 40 kuollutta vuonna 2017 ampumistapauksissa

  1. Lisää poliisivetoisia lenkkiporukoita ja syyllisyydentuntoa ruotsalaisesta orjakaupasta ja taas jaksaa iloita rikkaudesta

  2. Kovin huonoon tulokseen pääsevät edes keskenään. No, kohta on tammikuu ja entiset ennätykset on tehty rikottaviksi. Joten, odotellaan tuloksia.

  3. MUTTA MISTÄ LAPSET SAAVAT RAKETTEJA??? Terveisin, Eva-Lotta Poliisista.

    Hesarin mukaan poliisi ei näe edes yhteyttä Malmön joukkoraiskauksissa. Olisko aika kaivaa pää perseestä? Ei kai vielä, ehkä jossain on vielä joku tyttö jota ei ole raiskattu.

  4. Tämä itsensä humanitääriseksi maailmanvallaksi julistamansa valtio halusi ottaa Balkanin sodan jaloista ne kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat eli viattomat serbit ja Kosovon muslimit, ei kroataatteja puhumattakaan nyt sloveneista. Sitten oltiin niin heepnaadilla lyötyjä että oho, serbi- ja albaniamafia. (Suosittelen Jens Lapiduksen Stockholm Noir osia 1-3). Nyt hämmästellään että oikeinko ampumisia tapahtuu, ja jengimurhia, vaikka kotoutettu on niin maan perkeleesti, kustannuksia säästämättä. Mutta kotoutetaan lisää. Jos poistamme sen viimeisenkin Peppi Pitkätossun kaikista kirjastoista, valmistamme 236 erisävyistä ruskeaa/mustaa laastaria, käristämme roviolla natsitortut, laitamme naiset juhlimaan pilttuisiin jonne ei Svante tai Göran pääse, niin saatamme ehkä hieman paremmin kotoutua emmekä ammuskele muita paitsi noita jotka sössivät diilimme. Ja rispektiä vaan, Ruotsin poliisi. Oikein 40 murhasta ratkaistu peräti 6! Huikean tehokasta. Suomessa oli parisen vuotta sitten ratkaisuprosentti yli 77 %.

  5. Onko tuossa kuvassa alarivissä Nagant. Isäukolla oli tuollainen sodan jälkeen aina kun lähti ”reisuille” Se livahti povarista melko vikkelään jos tilanne äityi liian vakavaksi jos joku alkoi isotella, pieni mies kun oli. Kerran ”vekseliperällä” isä oli jo virittänyt ampumakuntoon kun jonkun rähinäviinaa ottanut oli meinannut käydä päälle. Huuto oli ollut melkoinen ja kaupan omistaja, upseeri sodassa, oli saanut maaniteltua aseen ukolta pois kun oli tullut katsomaan sitä huutoa. Sai kyllä mutkansa takaisin seuraavan päivänä. Oli kuulemma vituttanut tapaus melkoisesti.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.