TV-juontaja Facebook-banniin Tanskassa Ruotsi-kriittisyytensä takia

0

suzanne-bjerrehuus_lhl
Suzanne Bjerrehuus.

Facebookin toiminta on saanut Tanskassa varsin kiinnostavia ilmiöitä: TV-juontaja, kirjailija ja arvostettu yhteiskuntakeskustelija Suzanne Bjerrehuus on saanut Facebook-sivustonsa suljetuksi vuoden viimeisen keskustelunavauksensa johdosta.

Bjerrehuus oli kommentoinut Ruotsin väkivalta- ja raiskausaaltoa vertaamalla sitä eteläisessä Meksikossa tapahtuviin äärimmäisyyksiin. Hän ihmetteli myös Ruotsissa ilmentynyttä liipasinherkkyyttä, mikä ylittää esimerkiksi Saksan ja Norjan ampumisvälikohtaukset moninkertaisesti. Ei siis mitään liioittelua, mustamaalaamista eikä edes rasismia – lähinnä tilastollisten tosiasioiden toteamista.

– Olen sanaton – en jaksa kerta kaikkiaan ymmärtää tälläista toimintaa, kommentoi Bjerrehuus BT-lehdelle.

Kirjailija oli lopettanut kommentinsa Facebookissa näin:

– Se [Ruotsin väkivaltaisuudet] vain jatkuu ja jatkuu. Ruotsalaisten tulisikin nousta kapinaan politiikkojaan kohtaan ja vaatia heitä toimenpiteisiin, joilla he korjaisivat päätöksentekonsa seuraukset, jotka ovat täydellisesti turmelleet Ruotsin.

Facebookin tulkinnan mukaan tällainen toteamus rikkoo yhteisösääntöjä, jotka kieltävät hyökkäämästä jotain ihmisryhmää vastaan vihamielisesti. Suzanne Bjerrehus on täysin eri mieltä tuosta tulkinnasta:

– Mielestäni Facebook yrittää vain siirtää huomion pois itse ongelmasta ja vaientaa keskustelun siitä. Oma Facebook-palstani on asiallinen keskustelufoorumi enkä luonnollisesti ole koskaan hyväksynyt tai yllyttänyt ketään väkivaltaan. Alkaa vähitellen tuntua siltä, että Facebookilla on kammottavan suuri valta siihen mistä ja miten asioista saa ”keskustella”.

Hän jatkaa:

– Politiikkojen pitäisikin itse asiassa miettiä miten voisi rajoittaa tällaista lähes monopolisessa asemassa olevan median valtaa. Itse asiassa se kuuluisi EU:nkin tehtäviin, mutta näinhän ei tapahdu koska EU ajaa juuri Saksan ja Ruotsin agendaa ja siksi tämä on suorastaan häpeällista toimintaa.

Nye Borgerlige-puolueen puheenjohtaja Pernille Vermund, joka on myös saanut sivunsa bannatuksi Facebookissa, koska oli todennut oman verenperintönsä tataariset juuret (!). Pernille kertoo:

– Olen täysin ymmälläni Facebookin toiminnan suhteen. Olisin mielelläni jakanut Suzannen keskustelun avauksen palstalla, mutta kaduin ja jätin sen tekemässä bannauksen pelossa. Ja minkä vuoksi? Vain siksi, että joku kertoo miten asiat todella ovat. Ja Ruotsista on ihan ilmeisesti tullut aivan liian brutaalin väkivaltainen mahtuakseen Facebookin  raameihin.

Vermundin mielestä voisikin tässä asiassa ryhtyä toimenpiteisiin Facebookia vastaan, mutta toisaalta kysymyksessä on yksityinen yritys, joka voi ja saa itse päättää asioistaan. Ja juuri samasta syystä hän on kriittinen sitä kohtaan, että Merkel ja EU ovat taivuttaneet Facebookin poistamaan ns. vihapuheet palstoiltaan.

Tanskan eduskunnan (”Folketinget”) puhemies Pia Kjærsgaard (DF) on hänkin ollut bannauksen kohteena ja toteaa asiasta näin:

– Suzanne Bjerrehuusin sivujen sulkeminen on täyttä hölynpölyä, täysin aiheetonta ja se ilmeisesti tapahtuu automaattisesti. Siihen on silti vaikea puuttua poliittisesti. Ehkä kaikkein parasta olisikin, että muutkin kuin  Suzanne Bjerrehuus toisivat asiaa esille ja saataisiin aikaan niin paljon negatiivistä mediajulkisuutta Facebookille, että sen olisi pakko palata järkiinsä.

Suzanne Bjerrehuus myöntää avoimesti olevansa islaminkriittinen näkökulmiltaan, mutta se ei muuta esimerkiksi sitä asiaa miksikään, että Ruotsissa menneenä vuonna ammuskeltiin julkisilla paikoilla käytännöllisesti katsoen vähintään kerran joka ikinen päivä.

Haluaako Facebook (ja EU) kuvata Ruotsin todellisuuden jollain muulla tavalla?

-Jutun koosti Kari Ilmarinen-

Advertisements

13 thoughts on “TV-juontaja Facebook-banniin Tanskassa Ruotsi-kriittisyytensä takia

 1. Sananvapaus on mennyttä eurooppa tuhotaan tarkoituksellisesti ja euroopan valtioiden johtajat sallivat sen jopa ajavat asiota siihen tavallisena kansalaisena täytyy vain ihmetellä että miksi. Miksi tämän islamin annetaan nostaa päätään kristillisissä valtioissa onko raha niin tärkeää että pitää mennä sielunsakin myymään eikä siitä rahasta ja vallasta ole kenellekään hyötyä kun eurooppa tuhotaan.

  1. Tästä sekasorrosta voimme kiittää Ruotsin sosiaalidemokraatteja, jotka alkoivat koko maailman syleilemisen Palmen johdolla 1970-luvulla.

 2. 30 päivän banni totuuden sanomisesta 3 päivän ja 4 tunnin kuluttua loppu. Luultavasti olen liian vaarallinen ihminen kaiken suvaitsevaisten mielestä, kun en hyväksy maahanmuuttoa, globalisaatiota tai monikulttuurisuutta. Se että kaiken suvaitsevaiset ilmiantavat kommenttini, jotka eivät sisältäneet kirosanoja, rasismia, tai vihapuhetta, osoittaa heidän pelkonsa totuuden paljastumisesta. Onneksi vielä on tahoja, jossa voi sanoa mielipiteensä ilman Facebookin banneja . Kaiken suvaitsevaisille on näköjään aivan sama, jos lapsiamme raiskataan, miehiämme tapetaan ja maamme ajetaan sekasorrontilaan . Uudenvuoden juhlinta kansalaistorilla antoi kuvan Suomen tulevaisuudesta.

 3. Perimmäinen kysyys onkin se:”Miksi faceboksissa pitää olla?” Se kun luo vain narsistisia dopamiini-riippuvaisia henkilöitä joiden ajattelu muuttuu hyvin nopeasti hyvin lyhytjänteiseksi. Ja joiden sietokyky kaikenlaista informatiota kohtaan laskee romahdutavat alas. Oma elämä ja se että on kaveripiirin keskipiste, se on näille facebook-henkilöille arvokkaampaa kuin elää oikeasti sitä omaa elämää. Eikä tietokneiden eristämää yksinäistä muka-elämää.

  Jos ärsyynnyit, niin luovu facebookista ja kaikesta sosialisesta mediasta kuukaudeksi. Jos et pysty, olet jo dopamiini-riippuvainen. Jos pystyt, et kuukauden päästä niitä katsottuasi halua enää niitä käyttää.

 4. Turun joukkoteurastuksen uhri, nuori äiti, on toipunut hyvin. Hän tulee aina pysymään suvakkina. Ei edes tämä verinen vihateurastus riittänyt kääntymään pois suvakkiuskosta.
  (olikohan ts.fi, mistä luin tämän).

  Kaikki partavauvat ovat yhä vain hyviä, ja vain ihquja?
  Tuhansia, valehtelevia ja ylimielisiä loisia virtaa maahan. Petoksella loisimaan toisten selkänahat verille, juu juu ihquilee suvakki ja toivottaa welcome refugees?
  Refugees ovat ihan jotain muuta, kuten kaikki jo tietävät.

  1. Uutisesta sai sellaisen käsityksen, että tuo terroristin kohteeksi joutunut nainen olisi itse maahanmuuttaja Italiasta.

 5. https://m.iltalehti.fi/kotimaa/201801022200639015_u0.shtml

  Siihen Aikin kommenttiin yritin vastata, tässä juttua teurastetusta aikuisesta suvakkinaisesta, Turun torin veretseisauttava halal teurastus.

  Muistamme varmaan vielä Arto Mikkosen törkeän, pitkään kestäneen, kiduttamalla kuolemaan johtaneen teurastuksen. Syyllisiä kaksi läheisen vokin pummia, oikein ihan että refugees???
  Tämmöisiä säälittäviä pakolaisia.
  Kidutusteurastus kesti ja kesti…
  Suomalaisen isoisän henki heitettiin suvakin huuman, moraalisäteilyn, sairauden, suvakin yybernarsismin alttarille.

  Muistatteko vielä Marjaana ”hyvyys” Toiviaisen?
  Mikä Marjaanan sai hiljaiseksi? Eikö refugees tarvitsekaan enää raivopäisiä puolustajiaan? Miten ne ressut ’refugees’ nyt pärjää!?

  Jokainen suvakki on verinen suvakki. Jokainen suvakki on teurastaja, pisteiden keräilijä, minä-minä alpakat ensin.

  Ilmiantonappi on suvakkiteurastajan kiero onni.

  1. Olisikohan punapappi menettänyt lopullisesti mielenterveytensä, vai muuttiko hän maasta pois, kuten uhkasi.

 6. Viestintään Facebookia ei kannata käyttää sen epäluotettavuuden takia. Ehkä asialla on jokin algoritmi tai suvakki tai molemmat. Kannattaa käyttää muita väyliä.

  Minut on bannattu Hommafoorumilta täysin asiallisen viestin julkaisemisesta Manchesterin iskua käsittelevässä ketjussa. Viestissä oli englanninkielinen siteeraus, jossa en huomannut mitään asiatonta. Ihmettelin aluksi, minne viesti hävisi. Julkaisin uudestaan ja viesti hävisi minuutissa ja bannia tuli. Bannin jälkeen muutaman viikon kuluttua julkaisin ketjussa täysin suomenkielisen hyvin asiallisen kommentin. Testasin siis systeemiä. Taas tuli bannia.

  Ryhdyin tutkimaan Hommafoorumia. Ilmeisesti he käyttävät jotain ”ilmaispalvelua” joka poistaa automaattisesti viestejä. Ovat ehkä antaneet sisällön hallinnan ulkopuolisille. Sinne jonnekin tallentuvat kaikki Hommaan kirjoitetut viestit.

  Ihmisten bannaamista ei tulisi antaa algoritmille. Bannauksen tulisi olla ihmisen tekemää ja vieläpä siten, että toimenpiteen asiallisuuden varmistaisi toinen ihminen, jolla ei ole
  siteitä bannaajaan. Pidän mahdollisena, että ihmisissä on sellaisiakin, joilla neste nousee päähän heidän saadessaan valtaa.

  Ja sitten Turun henkiin jääneeseen uhriin.

  En ihmettelisi, jos tästä suvakkinaisesta tehtäisiin julkkis. Haastatteluja valtamediassa. Mukana haastatteluissa myös puukottaja, jolle annettaisiin anteeksi ja jota jopa tuettaisiin aineellisesti. Syyllinenkin löytyisi eli suomalaiset.

 7. Facebookissa voi valittaa estosta, mutta siihen ei kukaan vastaa. Vaan banni jatkuu automaattisesti loppuun asti. Olisiko syytä valittaa suoraan pääkallopaikalle tästä Eurooppalaisten sananvapauden rajoittamisesta.

 8. Aivan niin. Sodan ensimmäinen uhri on totuus. Tällä tavalla ei kuitenkaan kansaa nujerreta, mitä enemmän autoritäärisesti yritetään puskea, sitä kovaäänisemmäksi kansa muuttuu. Totuus ei muutu lakaisemalla se maton alle tai sensuroimalla ihmisiä.

  Kuten samankaltaiseeen tapaukseen Beatrix von Storch:n tapaukseen http://www.dw.com/en/afd-politician-censored-under-new-german-hate-speech-law-for-anti-muslim-tweet/a-41992679 kommentoidessani kirjoitin

  Saksa on taantumassa yhä enemmän ja enemmän kohti yhteiskuntaa joka muistuttaa DDR:ää, jossa ihmiset saavat puhua vain siitä minkä valtiohallinto mieltää ”viralliseksi totuudeksi”. Tämä on surullista ja huolestuttavaa.

  Tällainen myönnytyspolitiikka tekee tilanteesta vain pahemman, koska mitä enemmän alistutaan, sitä enemmän Islam ja sen harjoittajat vaativat, kunnes ei ole enää mitään jäljellä mitä voisit heille antaa. Islam ja sen harjoittajat arvostavat vain fyysistä voimaa.

  Sen lisäksi, mitä enemmän valtiohallinto jatkaa alistumistaan ja hiljaista tottelevaisuuttaan tätä väkivaltaista ideaa kohtaan, samalla kun valtiohallinto rankaisee omia kansalaisiaan jotka kieltäytyvät alistumasta, sitä alemmas Saksan yhteiskunnan koheesio laskee. Mitä alemmas koheesio laskee, sitä enemmän kitkaa siitä syntyy ja mitä enemmän kitkaa on, sitä lähemmäksi sisällissotaa Saksa lähestyy.

  Sanan Islam käännös on alistuminen ja sen tavoite on pakottaa vääräuskoiset – eli kafiirit – alistumaan, käyttäen kaikkia Islamille ja sen harjoittajille käytettävissä olevia keinoja. Muslimiveljeskunta käyttää yleistermiä yhteiskuntajihad kuvaamaan tätä strategiaa. Termi on mainittu Muslimiveljeskunnan sisäisessä muistiossa joka julkaistiin osana Holyland säätiön oikeudenkäyntiprosessia. Muistion sisältö on käännetty englanniksi ja sen voi lukea täältä: https://clarionproject.org/Muslim_Brotherhood_Explanatory_Memorandum/

  AfD poliitikon Beatrix von Storch:n puheiden sensuroinnista uutisoi suomeksi Yle: https://yle.fi/uutiset/3-10001938

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.