Iltalehden kokoomustoimittaja Olli Ainola aloitti Laura Huhtasaaren mustamaalauskamppanjan

0

Kuvakaappaus 2018-01-03 15-16-25

Iltalehti aloitti tänään presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren mustamaalauskamppanjan. Iltalehden kokoomusyhteyksistä tunnetun Olli Ainolan mukaan Huhtasaaren kamppanjalogo on Suomi 100-teeman kopio.

Ainola on haastatellut graafisen suunnittelun emeritusprofessori Tapio Vapaasaloa, joka kertoo, että Huhtasaaren kamppanjalogo on tietoinen kopio, ideavarkaus, joka ei ole viestinnässä kovinkaan poikkeuksellista.

Iltalehden artikkelin mukaan Suomi 100-logossa on kopioitu samaa kaunokirjoitusta ja numeroiden fonttia. Vapaasalo jatkaa Iltalehdessä:

– Näin suoraa kopiointia kuin Huhtasaaren kampanjailmeestä löytyy, voi hyvällä syyllä tuomita epäeettisenä. Lähinnä se heijastaa oma-aloitteisuuden puutetta ja laiskuutta. Huhtasaaren kannalta se voi olla hyvinkin ’älykäs’ ratkaisu, mutta se kertoo myös jotain moraalisesta selkärangasta.

Kun tutkii tarkemmin kahta logoa, huomaa, että Huhtasaaren kamppanjalogossa on aivan erilainen kirjaimen fontti kuin Suomi 100-logossa. Molemmat ovat kaunokirjoitusfontteja, mutta jo molempien logojen ensimmäinen S-kirjain on aivan erilainen. Lisäksi Huhtasaaren logossa on eräänlaista penselimäistä ”karheutta” jota Suomi 100-logossa ei ole. Niin ikään taustaväri on erillainen sininen.

5b902b14694923cbc8487c4f2cbb32e6fba5dbc9cb524d5d6ec2618a69f217fb

 

Suomen Uutisten mukaan Vapaasalo on selvä Sauli Niinistön tukija, sillä hän on suunnitellut Sauli Niinistö-postimerkin. Iltalehden Ainola taas on ollut aviossa kokoomuslaisen Marja Tiuran kanssa ja joutui eroamaan aiemmasta työpaikastaan Yleltä Turaan liittyvän lentolippukohun takia. Ainola oli ollut 2010 aktiivisesti yhteydessä kokoomustahoihin, jotta puolue tukisi hänen vaikeuksiin joutunutta vaimoaan vaaliraha- ja loikkauskohussa.

Laura Huhtasaari kirjoitti hetki sitten Facebookissa:

– Mustamaalaaminen menossa. Älkää nyt hyvät ihmiset olko naurettavia. Kampanjani päälogo on leveä ja siinä on koko nimeni. Suomi tai sinivalkoisuus ei lähtökohtaisesti voi olla minkäänlaisella tekijänoikeudella suojattu. Tekstin sijoittaminen neliön sisään ei ole niin mullistava idea, että sen vuoksi kaikkien pitäisi nyt välttää neliötä

 

 

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

13 thoughts on “Iltalehden kokoomustoimittaja Olli Ainola aloitti Laura Huhtasaaren mustamaalauskamppanjan

 1. Tämmönen aivan onneton skeidanjauhanta kielii useimmiten hysteerisestä epätoivosta.

  Entä jos Laura meneekin heittämällä toiselle kierrokselle ja Sauli ei voitakaan kuin marginaalisesti!

  Nyt kaikki lähettämään viesti ja äänestämään Lauraa!!!!

 2. Niin että molemmissa on sininen, neliskulmainen pohja jossa valkoista tekstiä. Sininen on vapaamuurareuden/juutalaisten väri. Minä olisi enemmän huolestunut jos logosta löytyisi jotain 13:sta tai seitsemällä jaollista. Tai jos siinä olisi akaan oksia tai pyramideja. Muusta sematiikasta puhumattakaan. Nyt on vain juutalaisten päävärit.

 3. Ei käy kiistäminen etteikö tuossa olisi käytetty samaa fonttia numeroiden osalta, mutta aika heikkoa jos iltalehti ei löydä mitään merkittävämpää asiaa jota vastaan argumentoida Lauran kampanjoinnissa. Ja sitten on tuo suorastaan herkullinen ad hominem argumentointivirheitä sisältävä lausunto; ”Näin suoraa kopiointia kuin Huhtasaaren kampanjailmeestä löytyy, voi hyvällä syyllä tuomita epäeettisenä. Lähinnä se heijastaa oma-aloitteisuuden puutetta ja laiskuutta. Huhtasaaren kannalta se voi olla hyvinkin ’älykäs’ ratkaisu, mutta se kertoo myös jotain moraalisesta selkärangasta.”

  – Syytetään oma-alotteisuuden puutteesta ja laiskuudesta, ilman todisteita.
  – Esitetään sana älykäs tavalla joka luo kyseisen sanan vastakohdan mukaisen konnotaation lukijan mieleen.
  – Ja lopussa vielä syytetään moraalisen selkärangan puutteesta, jolla syyllistetään assosiatiivisuuden kautta osoittamatta kuitenkaan todisteita että Laura olisi osallistunut tuon logon suunnitteluun.

 4. Alkavat siis olla oikeasti peloissaan että Salea ei nyt sitten äänestäkkään vähintään 155% kansasta vaikka mania on kaikkialla ja hän ooooooooooon niiiiiiin ihq.

 5. Molemmissa sana ”Suomi”. Kovin pöyristyttävää!

  Iltalehti aloitti maalittamisensa jo aiemmin. Laura oli kertonut Venäjän pystyvän lannistamaan Suomen ydinaseilla. IL kertoi meillä olevan ilma-ase. En viitsinyt lukea pidemmälle ketutukseltani. Varmaan joku ”asiantuntija” kertoi, kuinka 64 Hornettia pudottaa 3000 atomiohjusta ihan leikiten.

  Mitenkä Sauli Niinistön kampanjassa käytetty SN-logo? Suomi natseille? Mitä muutakaan se voisi tarkoittaa?

 6. Suvakeissa havaittavissa hermostunutta vapinaa. HYVÄ! Parasta kai aloittaa äänenlaskijoiden rasvaus ja lahjonta pikapikaa myöskin.

 7. Jos nää on jonkun silmissä samalaisia, niin sittenhän iltalehden logo on vähintäänkin suora kopio iltasanomien tunnuksesta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.