Haki SAS:lle töihin,ei suostunut riisumaan huivia, ei saanut töitä – rasismia

0

aye-sas-jpg.jpeg

Viime keväänä Ruotsissa nousi suuri kohu kun lentoyhtiö SAS ei ottanut töihin nuorta musliminaista, joka kieltäytyi riisumasta huiviaan mahdollisella työpaikallaan SAS:n asiakaspalvelupisteessä Arlandan lentokentällä.

Aye Alhassani haki töitä inchecking-työhön SAS:lle Arlandaan. Työhaastattelussa kysyttiin voisiko tämä ajatella olla pitämättä huivia työpaikalla. Se oli ehto työn saamiselle. SAS perusteli asiaa sillä, että yhtiö ei hyväksy virka-asun kanssa käytettävän uskonnollisia tai poliittisia symbooleja. Alhassani kertoi keväällä, että hän ei voi kuvitellakaan olevansa julkisella paikalla ilman huivia.

Asiasta keskusteltiin Ruotsissa kiivaasti. Saako ja voiko yritys vaatia kuinka työntekijät pukeutuvat. Alhassani itse oli sitä mieltä, että hän on joutunut syrjinnän kohteeksi.

– Jouduin syrjinnän kohteeksi ja se tuntuu väärältä. Tällaisen takia yritykset ja ihmiset eivät kehity, Alhassani kertoi.

Asia vietiin syrjintäasiamiehelle (DO). Siellä kuitenkin päätettiin seurata EU-tuomioistuimen linjaa, jonka mukaan huivikielto ei ole syrjintää, jos työntekijä on asiakaspalvelutehtävässä. SAS vastasi syrjintäasiamiehen lausuntopyyntöön, että yhtiö noudattaa neutraliteettikoodia asiakaspalvelussa olevien työntekijöidensä kohdalla. Muutoin uskonnollisuus ei vaikuta yhtiön työntekijöiden valintaan.

Advertisements

15 thoughts on “Haki SAS:lle töihin,ei suostunut riisumaan huivia, ei saanut töitä – rasismia

 1. Yllättävää että poikkeuksellisesti kerrankin ei muslimin edessä ryömitty swedujen toimesta.Jos arvata pitäisi SAS pomo joka päätöksen teki oli siis norjalainen/tanskalainen.

 2. Pitäähän Hilmakin lypsyllä huivia! No joo, mukavaa, että aivan kaikki erioikeudet eivät mene läpi ja ajoittain lainsäädäntö voittaa suurat.

  1. Ja lärviin voi vetää vaikka kilon meikkiä ja kameralle keikistellä – mutta hiukset, ne eivät saa näkyä, se on haram. Perkeleen taikauskoiset. Paljonhan tämänkin ihmisoikeuden käsittely mahtoi maksaa?

 3. Työnantaja saa vaatia asiakaspalvelutehtävissä tiettyjä asioita. Ei sielä esim. pultsaritkaan ole töissä, vaikka nekin voisivat valittaa syrjinnästä ja vaatia tasa-arvoa. En minäkään palkkaisi tuon näköistä henkilöä jos se tulisi töitä hakemaan. Ja pitäisin kahden metrin välimatkan koko ajan.

 4. Taisi olla enempi hakemassa syrjintäkorvauksia kuin palkkiatyötä tämä siveä neito.

 5. Eli se on SAS:n vika jos tämän naisen isä, eno ja veli tulevat työpaikalle tappamaan hänet kun perheen kunniaa on verisesti loukattu. VITUN TUKANNÄYTTÄJÄHUORA! Islam kyllä on hemmetin siistii hei.

 6. Olisihan tällä huivinaisella mahdollisuus muuttaa johonkin toiseen maahan, jossa voi pitää huivia.

 7. Huivipelleily on muslimien kieroa peliä täällä lännessä. Kun islamilaisissa paratiisivaltioissa vapaudutaan edes hieman tiukasta islamin ikeestä, heittävät naiset huivinsa hitoille. Iranissa on tällähetkellä kansa kapinamielellä ja siellä naiset protestoivat hallituksen politiikkaa vastaan tulemalla mielenosoituksiin ilman huiveja tai burkaa, nigabia ja mitä näitä nyt on. Siellä heitä piestään tästä teosta. Siellä on oikeat feministit kiukkuisina. Länsimaiden feministit ovat oudon hiljaa tästä mutta itkevät vuolaasti juuri tällaisten tapausten johdosta mistä Paavo kirjoitti. Kaksoisstandardi.

 8. Vitun huora, mene sinne missä noita rättejä pidetään ja naiset verhotaan mustaan jätesäkkiin ja kohdellaan koiran tavoin. Älä tule nevomaan korkeampaa ja viisaampaa rotuasi. Noilla länsimaistuneilla muslimihuorilla on asiat liian hyvin täällä kun ruikuttavat asiosita jotka kuuluvat keski-aikaan.

 9. Kyllä tässä on nyt vain yritetty lypsätä rahaa vanhalla manne-konstilla.

  1. Voipi olla. On taas huikea maailmanennätys, jos kalleinta ei ole työnvieroksujien elättäminen vaan heidän työnhakunsa. Pitäisköhän itsekin hakea johonkin hyväpalkkaiseen hommaan vaikka hevosenpäähän pukeutuneena? Paljonhan kannattaisi vaatia syrjinnästä, jos ei paikka irtoaisi?

 10. Jos Ruotsi olisi jättänut matut ottamatta ei olisi kaikkeen paskaan tarvinnut haaskata kansalaisten hikisellä työllä kokoamia miljardeja sanoo:

  Kaikki rahat hupenevat matuihin! Ruotsin kaikilta kunnilta on nyt kysytty miten he aikovat ennaltaehkäistä ja puolustautua terrorismia vastaan (kukapa olisi 10-20 vuotta sitten uskonut että tällaista idiotismia joskus vielä joutuisimme pohtimaan!). Nackan kunta Tukholmassa vastaa kertoo aikovansa laittaa 5 milj. kr vuodessa parempiin valoihin, huumeinformaatioon, kameravalvontaan ja yöpatrulleihin (lasten vanhemmat kulkevat yhdessä öisin) jne. Samanaikaisesti on Nackan kunta ostanut asuntoja pakolaisille ja heidän perheenyhdistämisperheilleen 350 milj. kruunulla.

  https://www.di.se/nyheter/nacka-kopte-lagenheter-for-350-miljoner/

 11. Viime kesänä Helsinki-Vantaalla odoteltiin että päästäisin koneeseen ja pällisteltiin ikkunasta ulos. Erästä konetta lennon jälkeen menneet kaksi savunahkasiivoajaa musuhuivit päässä. Tuli vaan mieleen, että kaikenlaisia ullatuksia nuokin voisivat koneeseen viedä. Suomessa ei tunnu mikään olevan niin tarkkaa, että uussuomalaisia koskisi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.