Sandvikenissä poltettiin päiväkoti maan tasalle

0
600 (1)
Kuva Andreas Björklund

Sandvikenissä lähellä Gävleä poltettiin viime yönä päiväkoti. Koko lastentarha paloi kivijalkaa myöten maan tasalle. Poliisi tutkii asiaa tuhopolttona.

Palolaitos sai illalla klo 21.20 aikaan hälytyksen Solgårdenin päiväkotiin. Sivullinen ilmoittaja kertoo nähneensä, kuinka päiväkodin pihaterassilla ollut sohva oli sytytetty tuleen. Sieltä palo levisi koko rakennukseen. Kun palokunta saapui paikalle, oli koko rakennus jo ilmiliekeissä.

Rakennuksen katto romahti yöllä, palo ei kuitenkaan edennyt hallitemattomasti vaan palolaitoksen kerrotaan pitäneen palon hallussa koko ajan. Aamuun mennessä palo saatiin varmistettua jälkisammutukseksi. Poliisi aloittaa heti kun mahdollista teknisen tutkinnan tuhopolton tiimoilta.

 

Kuvakaappaus 2018-01-05 06-43-45.png

 

Sandviken on siitä mielenkiintoinen pitäjä, että se ei poikkea millään tavalla Ruotsin kunnista. Jostain syystä se ei vain ole ollut julkisuudessa. Kunnassa asuu 38 000 henkilöä ja 7 000 heistä on kolmansista maista tulleita sotapakolaisia. Eli kunnan väestöstä 20 % on ei-ruotsalaisia. Nämä ovat siis asukkaita. Tämän lisäksi kunnassa on kaksi jättimäistä usean sadan hengen vastaanottokeskusta ja yksintulleisiin kunta on panostanut.

Lisäksi sandvikeniläiset ovat erikoistuneet pakolaisten värväämiseen kuntaansa. Kunnassa on useita yksityisiä toimijoita. Invaasiosyksyn 2015 aikaan muuan suomalainen pariskunta ajoi päivittäin Tukholmaan ja nouti omalla autolla Tukholman keskusasemalta pakolaisia Sandvikeniin. Niin ikään muuan ruotsalainen nainen matkusti Kreikkaan pakolaisleireille ja sieltä palattuaan avasi kotinsa aivan yksintulleille lapsille.

Advertisements

8 thoughts on “Sandvikenissä poltettiin päiväkoti maan tasalle

 1. Tuleekohan päivkodin polttamisesta perinne Gävlen olkipukin polttamisen tapaan? 😨

 2. Nykyruotsissa tuhopoltot ovat pelkästään iloinen asia.Jokainen poltettu rakennus tuo väistämättömän taloudellisen romahduksen lähemmäksi.

  1. Totta. Se on viimeinen oljenkorsi joka voi muuttaa tilanteen. Ongelma tosin on siinä että yksityiset pankit syytävät lainaa valtioille ja ovat samalla rahoittamassa maahantunkeutumista mikä tarkoittaa sitä että nimenomaan matut ovat viimeinen kohde minkä rahoitamisesta luovutaan. Tilanteen pitää siis mennä todella katastrofaaliseksi ennen muutosta -kansanvaihdon lopetus on viimeinen mikä lopetetaan vaikka maa ajautuisi täyteen konkurssitilaan.

   Samat realiteetit koskevat myös suomea. Itseasiassa tilanne on täällä ruåtsiakin pahempi koska valtionvelkaa on paljon suurempi ja sillä kiristämällä raha-eliitti voi pakottaa ottamaan lisää maahantunkeutujia oli talouden tilanne miten surkea tahansa. Sama (((ryhmä))) hallitsee molempia osa-alueita -kansanvaihtoa sekä valtioiden rahoittamista.

   1. Eräällä sivustolla kerrottiin että G.Soros olisi pidätetty. Aivan mahtavaa jos tuo tieto pitää paikkansa -suuri voitto kaikille euroopan kansallismielisille!

    Voi tosin olla pelkkä uutisankka…liian hyvää ollakseen totta.

 3. Ruotsihan palaa päivä päivältä enemmän. Sytyttäkää matut noita Ruotsille tärkeitä historaillisia rakennuksia muslimien kulttuurin tieltä, ei siihen feministihallitus mitenkää reagoi, voivat jopa kannustaa.

 4. Ruotsia ei enää kohta ole ja suomen pitäisi suhtautua siihen kuin islamilaiseen valtioon kunhan ensin saadaan oma hallitus vaihtoon niin voidaankin lähettää kaikki ei toivotut ruotsiin.

  1. Kuka lähettää? -Nykyisistä ”kansan”edustajista ei yhdelläkään ranteet riitä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.