Tukholman metrossa räjähdys – kaksi loukkantui

0

Kuvakaappaus 2018-01-07 13-17-23

 

Tukholmassa on sattunut räjähdys metrossa puolen päivän aikaan Suomen aikaa. Kaksi henkilöä on loukkaantunut ja maasta on löydetty epäilyttäviä esineitä. Räjähdys tapahtui Vårby Gårdin metroaseman yhteydessä.

Räjähdys tapahtui aivan metroaseman sisäänkäynnin luona aseman sisällä, ei siis itse metrossa tai tunnelissa. Poliisin pommiryhmä on paikalla tutkimassa aluetta. 45- ja 60-vuotiaat henkilöt vietiin sairaalaan, joista toinen loukkaantui vakavasti.

SVT:n mukaan epäillään käsikranaattia, mutta asiaa ei ole vahvistettu poliisin taholta. Toisaalta poliisi vahvistaa, että kyseessä ei ole esim kaasuräjähdys, vaan sen on aiheuttanut jonkintyyppinen räjähdysaine. Mieshenkilö oli nostanut maasta ylös jotain ja räjähdys oli tapahtunut tässä yhteydessä. Tämän poliisi on vahvistanut.

Metro Vårby Gårdista molempiin suuntaan on suljettu, mutta muu Tukholman metroliikenne toimii. Poliisilla on suuria sulkuja ympäri Vårbyä. Käytännössä koko metroaseman ympäristö on eristetty 100-200 metrin säteeltä ja poliisin pommiryhmä haravoi aluetta.

Vårby sijaitsee Tukholman eteläpuolella Skärholmenin ongelmalähiön kupeessa. Seuraavina Vårbystä ovat Fittjan ja Norsborgin erittäin ongelmalliset lähiöt.

Advertisements

24 thoughts on “Tukholman metrossa räjähdys – kaksi loukkantui

 1. Toivottavasti molemmat tervehtyvät (mies on vaikeasti loukkaantunut) ja äänestävät SDtä seuraavalla kerralla.

 2. Kovasti, kovasti epäilyttää että kyseessä on etninen räjähtely. Mutta ketään tuskin pidätetään koska valvontakameroita ei ole tai niissä ei ole vilmiä ja jos onkin ollut niin eihän niistä saa selvää kuka räjähteen asetti. Ehkäpä tullaan johtopäätökseen että uudestavuodesta jäänyt ilotulite posahti vasta nyt kun sitä liikutettiin.

 3. Lisää sosiaaliturvaa tekijälle. Eiköhän se rauhoita ja kotouta hänet yhteiskuntaan. ”Nyt täytyy satsata paremmin kotoutukseen” jne jne

 4. Tekijälle pitää äkkiä luoda ohituskaistat asuntoihin, autoihin, kulutushyödykkeisiin ja naisiin.

  Ja kaikille niille, jotka harkitsevat tekemistä, pitää tarjota samat kaistat.

  Ja tietenkin lisää harkitsijoita pitää päästää maahan lisää ilman mitään rajoituksia. Rajoitukset ovat rasismia.

 5. Ruotsi tarvitsee näitä lisää, ehkä sitten joku järki palautusi. Vai oliko asialla kantaruotsalaiset kristityt, sitähän tuossa uutsiessa ei arvailtu. Myös helsinki tarvitsee tämän tapaisia herätyksiä. Noo tai en ole edes varma, senhän todisti tuo juttu raiskaajan suojelusta.

 6. Nej men hej!!! – järjestäkää joku nyt äkkiä äärioikeiston vastainen marssi ja laulakaa vähän kumbayaa Mohammed kuoron kanssa.Lisää rahaa kotouttamiseen tietenkin myös.Kissakuvien jakaminen fb olisi erittäin tärkeätä ja jokaisen hyvän ihmisen velvollisuus ettei nyt vaan rasismi lisäänny.

 7. Lehtien mukaan esine oli käsikranaatti, jonka poiminut 65-vuotias mies kuoli sairaalassa. Toinen loukkaantuneista 45-vuotias nainen ja he olivat pariskunta.

 8. Onko Paavo tehty mitään tutkimuksia siitä, kuinka moni poliisi äänestää ruotsidemokraatteja?

     1. Onko parempi sitten jättää äänestämättä kansallismielisiä puolueita (Suomessa Perussuomalaiset, Ruotsissa SD, Unkarissa Fidesz) ja antaa KepuDemariSekoomuksen ja vihervasemmiston äänestää hallitus, joka jatkaa nykymenoa? He nimittäin tekevät juuri näin eivätkä fantasioi mistään ihan kohta tulevasta kansannoususta, jonka johtajiksi heidät varmaan jo huomisaamuna haetaan kotoaan.

      Joten jos äänestämisellä ei ole koskaan missään mitään merkitystä – miksi sitten Unkarissa, Tšekissä, Slovakiassa ja Puolassa ei ole tällaisia ongelmia kuin meillä, muissa Pohjoismaissa ja Länsi-Euroopassa, vaikka he ovat vain äänestäneet kansallismielisiä puolueita?

      Onko näissä maissa siis todellakin niin paljon älykkäämpi ja kyvykkäämpi kansakunta kuin meillä ja muualla Pohjoismaissa ja Länsi-Euroopassa?. Jos näin, niin miksi sitten meillä pitäisikään olla mitään oikeutta olla itsenäinen kansakunta, jos kerran emme siihen pysty, toisin kuin unkarilaiset, tšekit, slovakit ja puolalaiset?

      1. Suomi on ainoa itä-euroopan maa jossa ei tehty jonkinlaista lustraatiota neukkulan romahduksen jälkeen.Voit toki teeskennellä että Suomi on länsi-eurooppaa jos se on mukavampaa.Yhdentekevää.Toisin kuin kaikissa ylistämissäsi valtioissa meillä vihollinen on ollut koneistossa koko ajan.Tekee asioista paljon,paljon vaikeampaa.Kansannoususta tuskin kukaan haaveilee.Se vain tulee olemaan ainoa mahdollinen lopputulos tietyn pisteen jälkeen.

       1. Joten mielestäsi emme voi vaikuttaa äänestämällä kansallismielisiä puolueita, koska maassamme on liikaa niiden vastustajia? Jos näin, miten sitten kansastamme löytyisi riittävästi väkeä kansannousuun?

      2. Jokainen saa äänestää jos siltä tuntuu. Järjestelmä on kuitenkin jo päässyt niin huonoon kuntoon ettei sitä pysty korjaamaan. Monipuolue/edustuksellinen ”demokratia” ovat systeemi joka mahdollistaa ulkoapäin vaikuttamisen ja on kuin tehty korruptiota varten. Käytännössä riittää jos saat 20/200 henkilöstä jollain konstilla (lahjonta, kiristys, uhkailu) puolellesi niin hallitset koko järjestelmää. Näin on nyt käynyt myös meillä suomessa. Puoluekuriin perustuva äänestyskäyttäytyminen antaa lopullisen niskalaukauksen kansanvallan toteutumiselle. Kun se ei toimi niin se ei toimi. Henkilökohtaisesti olen lisäksi sitä mieltä että ääntenlaskentaa pystytään manipuloimaan -suomen järjestelmä ei todellakaan ole aukoton ja mahdollistaa monenlaisen huijauksen että tulos saadaan halutuksi. Vain muutamien oikeilla paikoilla olevien henkilöiden lahjonta mahdollistaa tämän -ja kuten kaikki ovat varmaan huomanneet täällä meillä moraalin hinta on hyvin halpa, joillekkin laittomuuksiin ryhtymiseen riittää pelkkä tieto työpaikan säilymisestä.

       Voit olla hyvinkin oikeassa että me emme ansaitse olla kansallisvaltio -näin paljon maanpetturuuteen valmiita ihmisiä joiden suuri pelko on työpaikan menetys mielipiteidensä/tekemisiensä vuoksi ovat este mikä tekee asioiden muuttamisesta mahdotonta.

 9. Mies kuoli. Olisi voinut elää vielä 40 jos ei massainvaasiota ja sen vanavedessä tullutta rikollisuutta olisi sallittu. Haastateltu paikanpäällä sanoi: ”Tulen maasta jossa oli sota. Ruotsi ei ole enää turvallinen paikka, nyt Ruotsissa on sota. Ruotsi on mennyt rikki.”

 10. Ei räjähdys ollut metrossa vaan sen edustalla kadulla/torilla.

 11. Onkohan sattumustahti kiihtynyt merkittävästi viime aikoina vai tuntuuko minusta vain siltä? Tuntuu kuin ammuntaa ja joukkoraiskausta tulisi joka tuutista jopa suomalaisessa valtamediassa.

  1. Joku haluaa sekoittaa ruåtsin sisäistä turvallisuutta entisestään omiin päämääriinsä pääsemisen takia. Näemmekö kenties ratsuväen saapumisen ”palastamaan” tilanteen?

   -Nyt pelataan todella korkeilla panoksilla.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.