Skaraborgin läänissä noin 30 raiskausta puolen vuoden sisällä

0

Kuvakaappaus 2018-01-11 22-53-03.png

 

Ruotsin rikostorjuntavirasto BRÅ ei ole vielä julkaissut viime vuoden rikostilastoja. Mutta jotain osviittaa seksuaalirikoksista kertoo vaikkapa Skaraborginläänin paikallislehti, jonka mukaan Skaraborgin poliisilla on noin 30 raiskaustapausta tutkinnan alla viimeisen puolen vuoden ajalta.

Skaraborgin läänissä (entinen lääni, mutta tässä tarkoitetaan entisen läänin aluetta) asuu noin 270 000 henkilöä ja sen pääpaikka on Skövde. Tällä alueella poliisilla on siis kolmisenkymmentä raiskaustapausta tutkinnan alla. Poliisipäällikkö Lars Johanssonin mukaan asiassa ei kuitenkaan ole mitään kummallista.

– Tämä on ihan normaali määrä mitä tässä nyt käsitellään. Jonkinlaista nousua on nuorisoasioissa, joissa osapuolet ovat alle 18-vuotiaita. Kolmasosa on tällaisia tapauksia. Lisäksi suhteessa tapahtuneet jutut ovat yleisiä. Meillä on loppujen lopuksi aika vähän tapauksia, joissa tekijä on tuntematon.

Ainoa mikä asiasta tekee vaikean, on se, että henkilökuntaa on vähän. Yksi tutkija tutkii 8-10 raiskausta. Siksi tapausten tutkinta viipyy. Huomiota herättänein tapaus oli kun 80-vuotias vanhus joutui päällekarkauksen uhriksi Varassa viime kesänä. Tuntemattomaksi jäänyt mies meni avoimesta parvekkeenovesta huoneistoon sisälle ja raiskasi naisen. Poliisi ei avaa tapahtunutta, tekijää ei ole vielä saatu kiinni, mutta tapaukseen on käytetty kaikki mahdolliset resurssit. Lisäksi on muutama muu avoin tapaus.

Vuonna 2016 joka viides nainen alueella koki tulleensa jollain tapaa häirityksi. Poliisin mukaan iso osa on myös pimennossa ja niitä ei ole ilmoitettu.

– Skaraborgin alue on jokatapauksessa valtakunnallisessa vertailussa raiskaustilastoissa häntäpäässä ja turvallista aluetta. Sitäpaitsi priorisoimme raiskaustapaukset etusijalle, Johansson kertoo lehdelle.

 

Advertisements

8 thoughts on “Skaraborgin läänissä noin 30 raiskausta puolen vuoden sisällä

 1. 30 ILMOITETTUA siis. Voidaan ainostaan spekuloida montako jäänyt ilmoittamatta syystä tai toisesta. Supersuvakki-Ruotsissa voin kuvitella että muslimin raiskaamaksi joutuminen ei ehkä ole yhtä karmaisevaa kuin rasistin raiskaamaksi joutuminen..? Anteeksianto ja ymmärtäminen on subjektiivista.

 2. Ilmoittaminen ei ole riskitöntä joten moni kärsinee vain hiljaa nahoissaan eikä uskalla ilmoittaa. Siitähän vasta se varsinainen helvetti alkaa kun ilmoituksen tekee.

 3. ”Skaraborgin alue on jokatapauksessa valtakunnallisessa vertailussa raiskaustilastoissa häntäpäässä ja turvallista aluetta.”

  Ruotsalainen normi: 1 (ilmoitettu) raiskaus viikossa vie tilaston hännille. 🙁

 4. Ruotsin naiset kestävät kyllä tämän. On pieni hinta siitä valtavasta mahdollisuudesta mitä nämä raiskaajat tuovat muuta Ruotsille. Kulttuuria, kebakioskeja, valtavia uusia innovaatioita vientimarkkinoille jolla Ruotsi nousee maailmalla, mm.kamelien sielunelämän ymmärtämisessä.

 5. Montakohan raiskausta tapahtuu muslimikodeissa per päivä Ruotsissa? Veikkaisin alakanttiin että noin 5-10.000. Niitä ei ikinä ilmoiteta. Siinä teille mörkertaalia. Noitten kylillä kävelevien mustien kaapujen alla on ihmisraunioita.

 6. Jos valkoinen mies raiskaa random naisen, voidaan tekijän olettaa olevan mieleltään jotenkin epätasapainoinen yksilö. Jos puntissa alkaa pullottaa kun ajattelee väkivaltaista seksiä pusikossa kauhuissaan olevan uhrin kanssa, niin psykopatiaahan se on. Kun läpsy rakastelee.. siis raiskaa, niin kyseessä on läpsylle ominaista seksuaalitoimintaa. Yksin kadulla kulkevat puolipukuiset naiset ovat huoria, joihin voi surutta tyhentää pussinsa. Fuck, eat, sleep, repeat. Knulla, äta, sova, börja igen.

 7. Feminatsit ovatkin varmasti jo nostaneet kovan metelin asiasta??? – jaa eivät??No eihän siinä sitten mitään.Toivottavasti arabimuna maistuu.Kukapas minä olen arvostelemaan jos huorat haluavat yllätysrakkautta.

 8. Kaikki tietävät että tuo ei voi pitää paikkaansa. Jos Ruotsissa raiskataan keskimäärin 17 henkilöä vuorokaudessa niin väkilukuun suhteutettuna tuon kokoisessa läänissä pitäisi tapahtua 0,8 raiskausta päivässä. Eli 284 raiskausta vuodessa. Ja kun tiedetään että kultamunat ovat aktiivisempia Tukholman eteläpuolella (jossa asuu pääosa ruotsalaisista) niin suhteellinen määrä saattaa tuostakin.

  Kumpaako lukua uskoa? Keskimääräistä väestötiheyteen suhteutettua 284 raskausta, vai pliisin ilmoittamaa ”rikokseton kunta” lukua 30 raiskausta? Vai voisiko se olla niin että raiskauksia olisi tuo 300 ja poliisilta on tipahtanut yksi nolla pois. EIväthän nollat matemaattisesti merkitse mitään.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.