Mariestad päätti olla tekemättä rikosilmoituksia sosiaalitukia huijaavista turvapaikanhakijoista

0

20111019_ensamkommande-e1427219870779-460x249.jpg

 

Mariestadin kunnanhallituksen työryhmä päätti viime kesänä, että se tekee rikosilmotuksen kaikista yksintulleista, joiden ikä korjataan siten, että lapsista tuleekin aikuisia. Heidän asia annetaan poliisin tutkittavaksi sosiaalirahan väärinkäytöksenä. Toisin sanoen iän valehtelusta saatiin tarpeeksi – hetkellisesti.

Nyt Keskustapuolue ja Sosiaalidemokraatit kuitenkin peruvat kunnanhallituksen työryhmän päätöksen. Syynä on se, että kunnasta löytyi 11 lasta, joiden ikä nousi tarkistuksen jälkeen lapsesta aikuiseksi. Kahden ikä nousi parikymmpiseksi, loppujen teini-ikä loppui kun iäksi veivattiin 18 vuotta. Keskustan Anders Karlsson kertoo tilanteen muuttumisen taustoja Mariestadin lehdelle:

– Olemme käyneet poliittista dialogia alliansin kesken ja tulleet siihen tulokseen, että meillä on eri näkökulmia. En ole tyytyväinen miten asiat etenivät. Tarkoitan sitä, että tämä asiahan on hallituksen ja Maahanmuuttoviraston vastuu eikä poliisia pitäisi kuormittaa tällaisilla asioilla.

Karlsson kertoo, että kesäinen päätös tehtiin hieman liian hätäisesti.

– Kyse ei ole siitä, ettemmekö me olisi sosiaalitukipetoksia vastaan. Kaikki ovat niitä vastaan. Yksintulleet, jotka ovat valehdelleet ikänsä eivät ole tehneet sitä saadakseen sosiaalitukea vaan siksi, että saisivat jäädä Ruotsiin.

Yksintulleet, jotka ovat valehdelleet ikänsä eivät ole tehneet sitä saadakseen sosiaalitukea vaan siksi, että saisivat jäädä Ruotsiin.

 

Muutamat kunnavaltuutetut pitävät uutta päätöstä järjettömänä. Moderaattien Johan Abrahamsson kertoo:

– Nyt tehdään päätös, joka tarkoittaa sitä, että sosiaalitukipetoksista ei voida enää tehdä rikosilmoituksia. Se on todella kummallista. Jos näemme, että joku tekee selvän petoksen niin nyt meillä on päätös, että emme tee rikosilmoitusta.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

9 thoughts on “Mariestad päätti olla tekemättä rikosilmoituksia sosiaalitukia huijaavista turvapaikanhakijoista

 1. Ei tunnu missään tuossa Ruotsin konkurssipesässä. Valtion varoja tullaan kylvämään vielä miljarditolkulla pelkästään rauhan ostamiseksi kalifaatin sotatoimialueilla kuten Malmössä, Göteborgissa ja Tukholmassa. Kaikkialla missä on uusruotsalaisten no-go zonet. Sehän on vain rahaa joka sijoitettuna uusruotsalaisiin tulee takaisin kymmenkertaisena. Eiko mites se nyt oli.

 2. Ei niin että rikosilmoituksilla olisi mitään oikeaa merkitystä, mutta se taitaa olla ainoa merkki siitä, että tällaista toimintaa ei hyväksytä. Luovutusvoitto integraatiohaasteisille.

 3. Suomessahan oltiin sen verran edistyksellisempiä jo 10 vuotta sitten että oikeudessa päätettiin ettei törkeä petos tukihuijauksissa ole edes rikos – edellyttäen toki että tekijä on rikkaammista kulttuureista.Esimerkiksi Faiza A rikkaan afrikkalaisen tarinankerronta perinteensä kanssa voi kertoa hieman tarkemmin.

 4. ”Yksintulleet, jotka ovat valehdelleet ikänsä eivät ole tehneet sitä saadakseen sosiaalitukea vaan siksi, että saisivat jäädä Ruotsiin”
  No älkää sitten maksako niitä sosiaalitukia.

  1. Jees, jännää on myös se miten tässä pohjolan jälki-marxilaisessa ajassa motiivista ja etnisyydestä on tullut ratkaisevia tekijöitä rikostapauksissa.

   Itse teko on enää sivuseikka. Raiskaajakin voi olla sankari sekä uhri ja oikea rikoksen uhri syyllinen.

   Syyllisyyden tai syyttömyyden määrittelee rikoksen sijaan vähemisstöstatus, ihonväri ja poliittinen tai uskonnollinen suuntaus.

   Voi helvetin perse että voin tuntea tummia tuntoja suvakismia kohtaan.

 5. Voi miten nuokin nyt voivat hyvällä omalla tunnolla nukkua kun ovat tehneet päivän hyvän työn.

 6. Ruotsissa asuva tanskalainen kaverini sai kuukauden ”yliaikaista” asumistukea – nuorin lapsi ehti tulla täysi-ikäiseksi – niin tämä vajaa 100 euroa meni perintään voudille asti. Puuttuikohan suojaväri vai oliko väärä lähtömaa?
  Vai puhuiko joku kaksoisstandarteista taas kerran?

 7. Ruotsi uppoaa päivä päivältä syvemmälle tähän sontaan.Entäs sitten kun rahat loppuu. Alkaako vinkuminen EU:n suuntaan ja muiden maiden jäsenmaksujen nosto.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.