Skip to content
Mainokset

H&M joutui sulkemaan kaikki Etelä-Afrikassa sijaitsevat kauppansa vandalisoinnin takia

Kuvakaappaus 2018-01-13 15-08-47

H&M:ä vastaan suunnatut protestit ovat saaneet hyvin kummallisia piirteitä Etelä-Afrikassa, jossa useita H&M-kauppoja on vandalisoitu ja tavaraa ryöstelty. Oppositiopuolue EFF on kehoittanut ihmisiä protesteihin.

SVT:n Etelä-Afrikan kirjeenvaihtaja Johan Ripås kertoo uutisissa, että H&M ei ole oikein ymmärtänyt, että mustia on historian aikan verrattu usein apinoihin ja nyt tämä tempaus, jossa huppariin oli laitettu teksti ”coolest monkey in the jungle” oli liikaa mustille.

– Kolonialismin historian aikana mustia on verrattu usein apinoihin ja H&M:n olisi pitänyt ymmärtää tämä. Mainosten poisvetäminen ei ole yhtä tärkeää kuin se, että ne on jo julkaistu.

Johannesburgissa useita liikkeitä on rikottu ja ryöstetty. H&M tekikin nopealla aikataululla päätöksen sulkea kaikki Etelä-Afrikassa olevat H&M-liikkeensä ainakin toistaiseksi. Ripåsin mukaan sabotaasi ja vandalisointi on organisoitua toimintaa.

Mainoskuvissa esiintyvän pojan äiti on kertonut julkisuudessa, että ei ymmärrä ihmisten närkästymistä mainoskamppanjasta. Hän kehoittaa ihmisiä lopettamaan krokotiilin kyyneleiden vuodattamisen.

Oheinen video on kuvattu jostakin liikkeestä ja luultavasti ruskeat ihmiset ovat itse kuvanneet oman mellakointinsa.

Mainokset

18 Comments »

 1. Mitä sen Trumpin väitettiinkän puhuneen jostakin maista? Ettei vaan Donald ollut taas oikeassa, kuten taisi olla myös Ruotsia koskeneessa lausunnossaan (tämän hän ilmeisesti myös lausui, ensimmäisestä ei ole takeita valemedian takia).

  Tykkää

 2. Samalla logiikalla neekereiden nykyinen Euroopan kolonisaatio oikeuttaakin sitten aikalailla kaiken toiminnan heitä vastaan.

  Tykkää

 3. Nyt ovat taas rasisminvastustelijat tyytyväisiä. Liikkeet suljetaan nyt kukaties lopullisesti, eihän tuollaisessa ympäristössä kannata mitään yritystä pitää. Siinä meni sitten työpaikatkin ja toimeentulo mutta ehkä sillä ei niin väliä? Kaipa sielläkin on sossu jonne voi mennä mankumaan?

  Tykkää

 4. Annaskuarvaan: me nyt rikottiin tää mesta ja pöllittiin kaikki tavarat, koska rasismi ! Juuri noinhan keenerit iltashoppailee muuallakin, ikkunat paskaks ja kurkku suorana huudetaan rasismia black lives matter ja syli täynnä adidas lenkkareita ja apple tuotteita. On ne niin hassuleita.

  Tykkää

 5. AHHAHHAH!! Ruotsin SJW-suvakit aiheutti someraivollaan oman maan firmalleen jättitappiot ja välikappaleena toimi ketkäs muutkaan kuin ihanat pikku neekerisuojatit!

  Tykkää

 6. Etelä-afrikka oli vielä afrikan maista kehittynein ennen madelan aikaa. Infra oli Euroopan tasoa ym. Nyt johdossa on superkorruption saastuttamia mustia. Maa on matkalla sille tasolle mitä afrikan muut maat ovat. Sitä se totuuskomissio tettää, kun kaikilla muilla kuin valtaapitävillä on kurjaa, kaikki on hyvin.

  Tykkää

 7. Mikään ei kerro psyykkisestä tilasta niin paljoa kuin tuo käytös, jonka syy on taas kerran jossain muussa kuin omassa kyvyttömyydessä käyttäytyä inhimillisesti kun tarjotaan hyvä tekosyy riehua. TAPPAKAA BUURIT, kuten paikallinen presidenttikin huusi. YLEn tulkinnan mukaanhan kyseessä oli vain symbolinen tappaminen, joka koski epätasa-arvoa. Huolimatta siitä että valkoisia tapetaan päivittäin.

  Viimeisen viiden vuoden ajan, keskimäärin 17h välein valkoisen kotiin on tunkeuduttu väkivaltaisesti. Ihonvärin ollessa ainoa motiivi. Niggerin ja black manin ero on kuin yö ja päivä.

  Onneksi terroristi Mandela hoiti homman kotiin. Nyt kun on neekerit puikoissa valkoisten sijaan niin hyvin menee. Tasa-arvo kukoistaa, segregaatio hävitetty, infra kehittyy, ja kaikilla on kivaa. Meno on yhtä kehittynyttä kuin Liberiassa.

  Mistä johtuu että neekeri triggeröityy niin herkästi? Valkoisia taas ei juuri kiinnosta ihonväriin liittyvät luonnehdinnat. Ärsyttääkö neekeriä kun ei ole valkoinen/keltainen vai mistä lie kysymys? Olen tätä miettinyt pitkään.

  Tykkää

  • Jokaiselle valtamedian toimittajalle ja muulle suvakille tekisi hyvää käydä vuosi asumassa Etelä-Afrikan ghetoissa, ennen kuin huutavat samaa touhua omaan ja muiden naapurustoihin.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: