Stefan Löfven: Ulkomaiset vaalien häiriköijät: Pysykää kaukana!

0

75988494-7310-4e54-8d2a-9743d7f720ef

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven julisti tänään puolustuvoimakonfrenssissa, että hallitus aikoo laittaa alkuvuoden aikana pystyyn erillisen psykologisen puolustuksen viranomaisen.  Tällaisen viranomaisen ajatellaan puolustavan Ruotsia valeuutisilta, joita maa pelkää eduskuntavaalien lähestyessä. Vaalit pidetään syksyllä.

– On olemassa suuri riski, että ulkopuoliset yrittävät sekaantua asioihimme kuinka me äänestämme, Löfven kertoi puheessaan.

Löfven lupasi, että psykologisen puolustuksen viranomainen on puolustamassa vapaata yhteiskuntaa ja sen tieto- ja informaatiovaihtoa. Kansalaiset voivat soittaa viranomaiselle it-infraa, cyberatakkeja, valeuutisia ja hakkerointia koskevissa asioissa.

– Tällainen viranomainen on välttämätön demokratian ja oikeusvaltion takia. Psykologinen puolustus varmistaa kansan rauhan puolustustahtoa ja vastavasti on sotaa vastaan.

Löfvenin mukaan disinformaatio valtiota kohtaan on lisääntynyt ja erilaiset hakkeroinnit ja tietovarkaudet ovat arkipäivää.

– Tästä huolimatta meillä ei ole ollut tällaista viranomaista, joka harjoittaa psykologista puolustusta.

Löfven lupasi niin ikään, että vaalit tullaan hoitamaan niin, että ulkopuoliset eivät vaikuta niihin. Pääministeri jyrisi:

– Modernin totaalipuolustuksen pitää voida puolustautua myös ulkoisia vaikutuksia vastaan kun se uhkaa demokraattista yhteiskuntaa. Teille, jotka aiotte yrittää vaikuttaa vaaleihinn, sanon yhden asian: Pysykää kaukana!

Mitä Stefan Löfven oikeastaan sanoi?

14.1.2017

Advertisements

23 thoughts on “Stefan Löfven: Ulkomaiset vaalien häiriköijät: Pysykää kaukana!

 1. Ulkopuoliset kuulostaa nyt pelottavasti kolkoilta 30-luvun kaiuilta ja uuninluukkujen kolinalta koska se sisältää oletuksen että jollain ei ole ihmisoikeutta tulla Ruotsiin.Humanitäärinen suurvalta on ottanut askeleen kohti polttouunien aikaa.

 2. Puuttinin vika, jos joku äänestää väärin, eli sverigedemokraternas. Totaalipuolustukseen kuuluu, että semmoiset äänet hylätään ja annetaan kolme ääntä korvaukseksi oikeamielisille?

  1. Jotain varsin tämäntapaista tuo Löfven minustakin sanoi, ellen vallan väärin ymmärtänyt.

 3. Tämähän se meidän ongelma, että väärämieliset nostavat päätään. Vanhalla reseptillä tehdään sama kuin vääräuskoisille.

 4. Tuntuu aika harhaiselta, silloin kun vallassaolijat sanelevat mikä on oikea uutinen tai oikeaa tietoa, kyse on fasismista.

 5. Mitä se Steffani oikein vauhkoaa? Vaaleissahan on vain demokraattisia puolueita ehdolla! Vai eikö demokratia jostain syystä maistu? 😀

 6. Näyttää siltä että Löfven on antanut pelolle vallan. Ruotsidemokraatti on sängyn alla, eikä uni tule silmään. Pelko haisee tänne härmään asti.

 7. Eikö Löfven voisi vaan ilmoittaa että kaikki jotka ovat hänen kanssaan eri mieltä ovat natseja jotka eivät saa äänestää ja jatkaa arabien maahantuomista omiksi äänestäjikseen?Silloinhan ei ole pelkoa ulkopuolisesta vaikuttamisesta ja ihmisoikeudetkin jatkavat toteutumistaan..

 8. ”Teille, jotka aiotte yrittää vaikuttaa vaaleihinn, sanon yhden asian: Pysykää kaukana!”
  Kaikenlainen kampanjointi ja etenkin äänestäminen saattaa olla yritys vaikuttaa vaaleihin.
  Kyllä varmasti paras tapa estää moiset yritykset olisi siirtyä jo vuosituhansia testattuun monarkiaan.

  1. Löhveenin pitää demokratiaan kuuluvat vaalit jättää pitämättä, jos niitä vaaleja kerran niin kovasti pelkää!

 9. Stefanin puoluetoveri, puolustusministeri Peter Hultqvist sanoi eilen uutisissa (ja on ennenkin sanonut) että ”vieras valta” ( lue: Venäjä) kartoittaa Ruotsin infraa, varsinkin tieverkostoa ja energiantoimitusta. Kansalaisille jaetaan joukkojakeluna uusi painos (viimeksi 80- luvulla) oppaasta ”Jos sota tulee” (”Om kriget kommer”). Se sitten pullahtaa myös moniosaajan postiluukusta. Eli se on takuulla käännätetty monen miljoonan kustannuksella myös arabiaksi, pashtuksi, dariksi, zoomaliaksi jne.

 10. Täydellinen uutissulku. Siinä on ainut konsti jolla homman voi pitää hallussa. Kaikki netin sos mediat kiinni ja sitten vaihtoehtomediat kans. Vain Löfvenin hyväksymää uutistelua lehdissä, radiossa ja TV:ssa. Myös SD vaalimateriaalin jako kielletty. Ja sitten virallinen valvoja äänestyskoppiin ettei Hannu Hanhi vain äänestä väärin. Lopuksi väärennetään äänestystuloskin ja hyvää yötä. Kalifaatti vaatii demokratian hävittämistä svedustaniasta ikiajoiksi.

  1. Tuommosen pystyisi varmaan edelleenkin kiertämään helposti VPN:ää käyttäen. Ja jos jonkinlaisiin tietovirran manipulointiin tietyissä palveluissa ryhdytään niin se paljastuu hyvin nopeasti kuten Facebookin, Twitterin ja Youtuben kohdalla on käynyt, jolloin se aiheuttaa ei-halutun tuloksen niille jotka ovat näitä palveluja manipulointiin vaatineet. Valtamediakin on alkanut pikkuhiljaa huomaamaan että edes mummon kissa ei enää usko heidän harmaata propagandaansa, joka näkyy siinä että he ovat alkaneet uutisoida asioista hieman avoimemmin. Joskin sellaiset tapaukset ovat edelleenkin melko harvassa, mutta näyttäisivät olevan lisääntymään päin, ainakin minun havaintojeni perusteella.

   Faktatieto ja totuus ovat ainoat toimivat keinot tänä päivänä tiedonvälityksessä. Mutta koska Löfven kumppaneineen ovat maalanneet itsensä valehtelulla ja epärehellisyydellä nurkkaan, heillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa tuota toimintaa.

 11. Sanoi, että äänestäkää oikein tai psykologinen puolustus joutuu tekemään vaalivilpin.

 12. Perus politiikkakieltä. Sanotaan paljon samalla kuitenkaan sanomatta oikeastaan yhtään mitään. Kunnon liirumlaarumia. Ja vakavasti ottaen, nyky-yhteiskunnan teknologisen kehityksen sallimat tietoliikenneyhteydet jo yksistään takaavat sen, että ulkopuolisten on mahdollista vaikuttaa vaaleihin. Sitä vaihtoehtoa on mahdoton sulkea pois millään teknisellä ratkaisulla.

  Pelkästään jo se on vaikuttamista jos meikäläinen kommentoi vaikkapa Nyheter Idag:n uutiseen facebookissa. Tai jos joku Ruotsalainen äänestäjä omasta tahdostaan haluaa vaikka katsoa jonkun muun Eurooppalaisen kommentointia Ruotsin tilasta tai poliitikkojen kämmeistä.

  Poliitikot eivät ymmärrä tiedettä eivätkä teknologiaa. Näitä samanlaisia älynväläyksiä on ollut ympäri Euroopaa, jossa poliitikot toistavat tietämättömyydessään samat virheet yhä uudelleen ja uudelleen. Politiikka on vanhentunut hallintojärjestelmä. Sääliksi käy näitä erinäisissä hallintotehtävissä toimivia käveleviä ylivertaisuusvinouman oppikirjaesimerkkejä, heidän räpiköintinsä seuraaminen on surullista.

 13. Edellekään pääminsterillä ei ole todellisuuden taju kohdallaan. Oma takapiha on lähes sotatilassa ja harhaisia kuvia ja uhkia nähdään muualla. Koko hallitukselle pikavauhtia lääkärintarkistus ja nimenomaan psykiatrinen.

  1. Leipää ja sirkushuveja.Tietää kyllä hyvinkin mitä on tapahtumassa ja siksipä toimiikin noin.Tuota tullaan käyttämään toisinajattelijoiden tukahduttamiseen uudessa ja uljaassa Länsi-Neuvostoliitossa.

 14. Ei kait vaa oo niin..et Sverige demokraatteja äänestävät ovat perustaneet näkökantansa valeuutisiin, joita täten on syytä suitsia?

 15. Löfgren, tuo Eino Grönin salattu veli, on siis tohkeissaan ettei menestyisikään vaaleissa. Voi voi sentään.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.