Ruotsin eläinoikeusjärjestö ei hyväksy enää sverigedemokraatteja järjestössään

0

64570

Ruotsin eläinoikeusjärjestön Djurens rätt (Eläinten oikeudet) hallitus päätti vuoden alussa, että Sverigedemokraattien kansanedustaja Richard Jomshofille ei voida antaa johtavaa asemaa eläinoikeusjärjestössä. Tämän vuoksi Jomshof katsoi parhaaksi erota kokonaan järjestöstä.

Richard Jomshof on ollut vegaani 25 vuotta ja eläinten oikeudet ovat olleet yksi suuria asioita, jota hän on ajanut eteenpäin vuosikymmeniä. Eläinten oikeus-yhdistyksen toiminnanjohtaja Benny Andersson, joka on päätöksen puuhapetteri, kertoo, että luottamustehtäviä ei anneta henkilöille, joilla on ääriajatuksia.

– Työtä eläinten kanssa tekevät ihmiset. Siksi tarvitaan myös sellaiset arvot, jotta eläinten kanssa työskentelevät ihmiset tuntevat itsensä tervetulleiksi ja turvalliseksi. Tässä on se syy, miksi teimme päätöksen kuten teimme.

Jomshof kertoo, että aikoo lopettaa kokonaan organisaation tukemisen ja sama tendenssi on puolueen sisällä.

– En usko, että eläimet välittävät onko heidän hyväntekijänsä sverigedemokraatti tai vasemmstolainen. Tällainen on vain ärsyttävää.

Benny Andersson kertoo, että tapahtuman takia he ovat saaneet uhkailuun viittaavia viestejä:

– Osa kommenteista, joita olemme saaneet, vahvistaa vain sitä, että teimme oikean päätöksen. Ne eivät ole suoria uhkauksia, mutta hieman toisenlaista retoriikkkaa jollaiseen olemme tottuneet ottamaan osaa.

Jomshof kertoo Sverigesradion Ekot-uutisille, että eläinten oikeus on ollut vuosikymmeniä hänen sydämen asian, mutta nyt jatkossa hän aikoo valita toiset organisaatiot toimintaansa.

– Jos Jomshof katsoo, että Eläinten oikeus-järjestö ei ole enää tukemisen arvoinen, olen vakuuttunut, että on olemassa paljon muitakin vaihtoehtoja tukea eläinten oikeuksia. Esimerkiksi Sverigedemokraattien sisällä voidaan laittaa tällainen luottamustoimi pystyyn ja harjoittaa hyvää eläinpolitiikkaa. Sitä vastaan meillä ei ole mitään, Benny Andersson kertoo.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

17 thoughts on “Ruotsin eläinoikeusjärjestö ei hyväksy enää sverigedemokraatteja järjestössään

 1. Tämä ei ole mitään muuta kuin poliittista vainoa jolla ei ole mitään tekemistä eläisuojelun kanssa.

  1. Eläimet, joista saa paskoja fiboja, paistetaan grillissä. Täysin valkoinen elukka on varraskamaa. Silläkään ei ole mitään tekemistä suojelun kanssa, mutta se on oikein.

 2. Eläimiä kiduttaen tappavat ja samalla taikajoikujaan kirkuvat keharit kuitenkin varmasti edelleenkin kelpaavat.

 3. Orwel olisi syvästi kateellinen ruotsalaisten suvaitsevaisuudeksi naamioidusta ajatuspoliisiudesta. Todellisuuden juonenkulut voittavat jälleen fiktion.

 4. ”– Osa kommenteista, joita olemme saaneet, vahvistaa vain sitä, että teimme oikean päätöksen. Ne eivät ole suoria uhkauksia, mutta hieman toisenlaista retoriikkkaa jollaiseen olemme tottuneet ottamaan osaa.”

  Okei. Eli muutama kommentti todisti että ulos savustettu henkilö oli ääri-ihminen? Eikö sitten muutama tuhat raiskausta kvartaaleittain todista että matut ovat naisvihaajia ja äärimmäisen äärimmäisiä väkivallantekijöitä? Ehkä se ei haittaa jos vähän raiskailee, ammuskelee ja myy huumeita, kunhan ei ajattele liian radikaalisti?

 5. Noin vuosi taaksepäin suomessa perustettiin KELSU (kansallismieliset eläin ja luonnonsuojelijat) järjestö. Syyt olivat ainakin osittain samat mitä tässä ruåtsin tapauksessa. Kannattaa tutustua kyseiseen KELSUun sillä se vaikuttaa olevan tervejärkisten ihmisten käsissä -mihinkään luonnosta täysin erkaantuneiden city-vihreiden hulluuksiin ei kenenkään pidä lahjoittaa ensimmäistäkään euroa sillä ne käytetään kaikkeen muuhun paitsi OIKEAAN eläinten tai luonnonsuojeluun.

 6. Ihmisten syrjiminen näiden poliittisten tai uskonnollisten mielipiteiden perusteella on Ruotsissa sallittua.

 7. Hieno ajatus ehdottaa uutta organisaatiota, koska väärät arvot. Oikeampi arvo Djurens rättille on pitää huoli, ettei ihmisille tule paha mieli, elukat on toisarvoisia heille. Organisaatio vaan syö suurimman osan rahoituksesta. Kysykää vaikka, montako somalien puuhakerhoa on olemassa ja paljonko niihin pumpatuista rahoista menee johonkin järkevään. Politiikka ennen eläimiä ei vaikuta järkevältä periaatteelta edes alpakoiden ja pupujen parissa touhuaville.

 8. Minäkin ja tuttuni olimme tuossa järjestössä monta vuotta jäsenenä mutta erosimme kun he eivät tuominneet halal- teurastamista.

  1. Vegaani saa tietysti arvostella myös teurastustapoja ja vaikka tuomita ne kaikki. Lihansyöjillä asia on pikkuisen kaksinaismoraalinen ja suorastaan tekopyhyyttä – tai sitten tietämättömyyttä.

   Ihan kantaruotsalaisissa teirastomoissa on tullut ilmi tapauksia, joissa tainnutus ei ollut onnistunut ja sikoja oli joutunut nylky-/kalttauslaitteeseen täysin tiedostavina.

   Suomessa voi olla tapahtunut samoja asioita. Kun kuulin Ruotsin kauhuteurastomoista ja sikojen kärsimyksistä (vuosia sitten), lopetin sian syönnin, vaikka meillä mieheni ostaa vain suomalaista sikaa.

   Sika on sympaattinen eläin ja oppii temppuja jne. ihan yhtä hyvin kuin koirat. Sika säälittää suuremman älynsä takia minua vielä enemmän kuin lammas tai nauta – ja jostain kumman syystä ihan yhtä törkeitä paljastuksia ei ole lampaiden tai lehmien teurastuksessa ilmi tullutkaan.

   Ennen kuin tällaiset epäkohdat normiteurastomoissa korjataan, ei lihansyöjillä ole mitään oikeutta arvostella halal-teurastusta. Jos meikäläisissä teurastomoissa tainnutusta ei oikeasti tapahdukaan, on koko touhu vielä suurempaa ja pitkäkestoisempaa kärsimystä aiheuttava kuin ”välitön verentyhjennys”.

   Teurastamot kaiken kaikkiaan ovat eläimille ihan hirveitä laitoksia, ne ymmärtävät joutuvansa tapettaviksi ja näkevät edellä monen lajitoverin kohtalon. Metsästä suoraan metsästettävän eläimen elämä on huomattavasti parempi loppuun asti.

   Mitä enemmän näitä miettii, sitä pahemmalle ihan tavallisen teurastamon liha maistuu ja sitä vähemmän mitään teurastamolihaa tulee syötyä.

   1. En syö lihaa, lopetin jo monta vuotta sitten. ”Välitön verentyhjennys” ei niin välitön ole kuin mitä voisi luulla. Sama koskee juutalaisten suorittamaa kosher- teurastusta. Eläin kokee kauhua ja paniikkia ja aistii ja kuulee lajitoveriensa pelon ja ahdistuksen. Olen ollut teurastamossa kesätyöläisenä Suomessa ja se riitti.

 9. Sverigedemokraattien syrjintä Ruotsissa saa aina vain naurettavampia muotoja.

  Djurens rätt paljasti todelliset karvansa: se ei sittenkään ole ihan vain eläinsuojelun asialla, vaan on varmasti valmis tinkimään eläinten hyvinvoinnista ns. paremman ja rikastavan kulttuurin (lue ansiottomasti suojellun kulttuurin) edessä.

  Oikeasti eläinrakkaan ja esim. koiraihmisten voi olla vaikea hyväksyä muslimien koirien halveksuntaa ja huonoa kohtelua. Heidän keskuudessaan eläinrääkkäys on hyvin yleistä. Tokihan juuri sellainen totuus on Ruotsissa asia, josta ei saa puhua.

 10. Jomshof ei kelpaa Djurens Rätt- organisaatiolle mutta kriminellit matut kelpaavat Ruotsin urheiluseuroihin…

 11. eläinten..luonnon..koko planeetan suurimmat viholliset..mulliturvat ja suvakit..pistää koko planeetan tasaseks..”ihmisoikeuksien” varjolla

 12. Rauhanuskovaisillehan ne paikat kannattakakin jakaa. Ovat tunnettuja rakkaudestaan ja suvaitsevaisuudestaan kaikkia elämänmuotooja kohtaan.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.