Swedpankki joutui rasismikohun keskelle-ei myönnä nettipankkia uusruotsalaisille, jos eivät osaa kieltä

0
Swebank-Kreditkort-Kort24

 

17.1.2018

Ruotsalainen pankki Swedbank on joutunut rasismikohun keskelle. Kyse on siitä, että pankin turvallisuustoimenpiteisiin kuuluu, että jos henkilö ei osaa tarpeeksi hyvin ruotsia tai englantia niin henkilölle ei myönnetä nettipankkia.

Asian nosti esille muuan turvapaikka-aktivisti Gunilla Lejman, joka on uskottu mies yksintulleille lapsille. Hänen mielestä kielivaatimus on mitä suurin loukkaus, Gunilla kertoo SVT:n uutisissa.

Lejman oli aiemmin eräälle yksintulleelle lapselle uskottu mies ja kun hän täytti 18 ja sai oleskeluluvan Ruotsista, yritti henkilö avata pankkiin tilin tykötarpeineen. Tranåsin Swedpankin konttorissa henkilön onnistui avata tili ja saada sen yhteyteen pankkikorttti, mutta nettipankkia hänelle ei myönnetty.

Pankki perustelee asiaa turvallisuudella. Swedpankin tiedottaja Josefine Uppling kertoo, että heidän on varmistuttava siitä, että henkilö osaa kieltä niin paljon, että ymmärtää mitä nettipankissa tapahtuu. Kohua siivittää vielä se, että pankkihenkilökunta saattaa nettipankkia avatessa kysyä osaako henkilö tarpeeksi hyvin ruotsia, jos tulee ilmi, että kielitaidossa on heikkouksia.

Lejman ei kuitenkaan ymmärrä perusteluita vaan näkee asian puhtaana diskriminaationa:

– Mikä on seuraava ryhmä jota voidaan loukata? Eläkeläiset vai liikuntavammaiset?

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

5 thoughts on “Swedpankki joutui rasismikohun keskelle-ei myönnä nettipankkia uusruotsalaisille, jos eivät osaa kieltä

  1. Tottakai – ja sitten kun se sama henkilö joka saattaa vielä olla täysin luku ja kirjoitustaidotonkin siirtää ne rahansa nettipankin kautta epähuomiossa vaikkapa Somaliaan al-shababille onkin rasismia ellei pankki korvaa ”menetettyjä” rahoja koska henkilöhän ei voinut ymmärtää..

  2. Onhan se Forexin käyttö työläämpi tapa lähetellä sosiaalitukia sukulaisille, mutta pitäisin kykyä käyttää nettipankkia myös varsin kohtuullisena – myös eläinten ja vammaisten ja kaikkien muiden ryhmien kohdalla.

  3. Olen nähnyt kahdesti kun uussuomalainen mätkii pankkiautomaattia oikein tosissaan ja raivolla johon vain apina pystyy. Automaatin kanssa on takuulla kieliongelmia. Eihän kehitysmaalainen voi millään ymmärtää sanaa ”kate puuttuu”. Taikaseinän on nääs toimittava aina ja juur niin kuin kehitysmaalainen haluaa. Kielitaidon puute on vakava vaiva.

  4. Kyllä oli typerä akka tuo valittaja. Eikö pankki nimenomaan toimi viisaasti ja suojele kaikkia muita asiakkaitaan, että saavat vähäiset eläkkensä ja toimeentulotukensa kun pankin rahoja ei siirretä suoraan eräisiin nimeltämainitsemattomiin kehitysmaihin.

  5. Eli kaikki kieliä osaamattomaan ryhmään kuuluvat suomalaiset hoitakoot nettipankkiasiansa tuon akan kautta jatkossa. Tuskin puhuu Samiran kanssa samaa kieltä, eli hän hommaa tulkin aina paikalle omaan laskuunsa? On se mahtavaa, kun suomalaisilla on noin reipas asiamies, jo oli aikakin. Loppu tuli loukkauksille.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.