Enemmistö Ruotsin hallituksesta haluaa ajaa lakiin kolmannen juridisen sukupuolen

0
aHR0cDovL3d3dy5saXZlc2NpZW5jZS5jb20vaW1hZ2VzL2kvMDAwLzA4My84MTUvb3JpZ2luYWwvYmF0aHJvb20tc2lnbi1nZW5kZXJzLmpwZw==.jpeg

 

18.1.2018

Sverigesradion uutisten Ekot:in tekemän kartoituksen mukaan Ruotsin hallituksesta selvä enemmistö haluaisi ajaa lakiin kolmannen juridisen sukupuolen. Tämä tarkoittaisi käytännössä mm. sukupuolineutraalia henkilötunnusta. Naisen ja miehen lisäksi käyttöön tulisi ns. ei-binäärinen sukupuoli, joka ei olisi mies eikä nainen eikä mitään siltä väliltä.

Perusteluina monet mainitsevat mm. sen, että kysyttäessä eri tilanteissa kumpaa sukupuolta henkilö on, niin ne, jotka eivät katso olevansa kumpaakaan, joutuvat kiusalliseen tilanteeseen.

Suurin kannatus nousee sosiaalidemokraattien, vasemmistolaisten ja miljööpuolueen piiristä kun taas kristilliset ja moderaatit sanovat ei. Sverigedemokraatit taas eivät täysin tyrmää ajatusta, mutta haluavat, että transhenkilöiden asioissa keskitytään muihin asioihin kuin kolmannen sukupuolen keksimiseen.

– Ennenkaikkea pitää selvittää kuinka selviä sukupuolet ovat. Onko siis kyseessä vain juridinen sukupuoli vaiko perustuvatko sukupuolet biologiaan, kertoi SD:n puhemies Mikael Eskilandersson Ekot:ille.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

6 thoughts on “Enemmistö Ruotsin hallituksesta haluaa ajaa lakiin kolmannen juridisen sukupuolen

  1. Rakentakoot vaikka jokaiselle yksityisvessan, jos siltä tuntuu. Mutta erityisesti haluaisin nähdä ruotsalaisen viranomaisen vaatimassa ’sukupuoleltaan epävarmojen’ vessaa Rinkebyn moskeijaan.

  2. Kyllä pitää maan olla sekaisin että tuollaista edes mietitään. Ihan kuin maassa ei olisi tärkeämpiäkin asioita ratkottavana.

  3. Kuinka ironista; vallassa olevat henkiset kastraatit haluavat ”ihmisoikeudet” fyysisille kastraateille.

  4. Myös kieltä pitää uudistaa, koska määritelmänä sukupuoli sisältää premissin seksuaaliseen kokonaisuuteen ja josta puolikas on vain puolet.

    Saattaahan joku olla enemmän tai sitten vähemmän.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.