Malmön poliisiasemalle tehdystä kranaatti-iskusta pidätetty kaksi henkilöä

0
Kuvakaappaus 2018-01-18 09-00-26
Kranaatti räjähti suurinpiirtein sinivalojen kohdalla poliisitalon edustalla.
18.1.2018

Malmön eillisen poliisitalon kupeessa tehdyn räjähdyksen johdosto on kiinniotettu kaksi 20-vuotiasta nuorukaista. Rikosnimikkeenä on yleisvaarallinen tuhotyö (allmänfarlig ödeläggelse)Teon katsotaan kohdistuneen poliisiin, joten koko Lounais-Ruotsin poliisivoimat on valjastettu asian tutkintaan.

SVT:n uutisten mukaan valvontakameranauhoista voidaan nähdä, miten kaksi henkilöä heittää jotakin kohti poliisilaitosta. Räjähdyksen arvellaan johtuneen käsikranaatista. Kiinniotettuja kuultiin yön aikana ja heidät päätettiin pidättää aamulla. Molemmat pidätetyt ovat poliisin tuttuja.

Kranaatti-isku on herättänyt valtavaa pahennusta. Etelä-Ruotsin aluepoliisipäällikkö Carina Persson kertoo, että kranaatti-iskut poliisia vastaan ovat ”täydellisen epähyväksyttäviä”.

– Taas kerran tunnen suurta kiitollisuutta, että kukaan ei loukkaantunut tapahtuneessa. Samalla olen kiukustunut, että yhteiskunnassamme on kriminaaleja, jotka rohkenevat tehdä tällaisia tekoja, Persson kertoi.

Poliisien ammattiyhdistys kertoi, että väkivaltaisuudet poliisia kohtaan ovat jo yhteiskunnallinen ongelma:

– Poliisia kohtaan tehtävät iskut on saatava loppumaan. On yhteiskunnallinen ongelma, että ne, jotka suojelevat yhteiskuntaa, joutuvat iskujen kohteeksi.

Kuvakaappaus 2018-01-18 09-00-14
Aseistautuneet poliisi suojasivat rakennusta aamuun asti.

 

Oikeusministeri Morgan Johansson kutsui iskua inhottavaksi ja raukkamaiseksi teoksi.

– Taas kerran inhottava ja raukkamainen isku poliisia kohtaan. Mutta poliisi ja yhteiskunta ei tule perääntymään rikollisten edessä. Poliisilla on suuren yleisön tuki takanaan jengirikollisuutta vastaan. Nyt lisätään resursseja ja kovennetaan rangaistuksia, Morgan uhosi.

Poliisin isopäällikkö Dan Eliasson antoi medioille yleisen paheksuntansa:

– Malmön isku osoittaa taas kerran, että rangaistuksia pitää koventaa niitä kohtaan, jotka iskevät poliisia ja pelastuslaitosta kohtaan. Nyt on tärkeää, että hallitus ajaa sellaista politiikkaa nopeasti eteenpäin. Yhteiskunnan pitää näyttää selvästi, että yhteiskunna suojelevia voimia vastaan ei pidä hyökätä.

Poliisi pitää aamulla tiedotustilaisuuden asiasta, seurataan tilannetta.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

2 thoughts on “Malmön poliisiasemalle tehdystä kranaatti-iskusta pidätetty kaksi henkilöä

  1. Ehkä Ruotsinkin poliisi pikku hiljaa ymmärtää että Vastarintaliike ei ole se heidän ykkösvihollisensa. Vastarintaliike ei heittele käsikranaatteja eikä ammuskele pistooleilla. Vastarintaliike marssii ja ehkä siksi he ovat polisille se helpoin kohde purkaa omia agressioita ja turhautumista pampuilla.

    Ruotsi on menetetty maa. Onneksi meillä on vettä välissä. Muute olisimme samassa jamassa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.