Ängleholmin kunta osti koulutytöille burkiinit uimatunneille

Burkini debate
”Lähtisitkö silloin kanssani järvelle…”
19.1.2018

Opettajisto Ängelholmin Kungssårdin koulussa päätti, että kouluun ostetaan burkiineja, jotta muslimitytöt saadaan urheilun ja etenkin uimakoulun piiriin. Tähän asti tytöt ovat lintsanneet uimatunneilta vanhempiensa käskystä.

Jotta saa urheilusta hyväksytyn, pitää osata myös uida. Kuitenkin kaikki muslimitytöt jättävät uimatunnit väliin, koska heidän mielestään on kiusallista käydä uimapuvussa poikien joukossa. Perussyy taustalla on uskonnollinen. Koulun rehtori Teresa Torle kertoo SVT:lle, että he kävivät dialogia muslimivanhempien kanssa ja siinä yhteydessä päästiin sopuun, että tytöille ostetaan burkiinit. Nyt he oppivat uimaan ja tytöt tykkäävät uimisesta.

Kansallisen kunniaväkivallan vastustamisen yhdistyksen Östergötalandin puheenjohtaja Juno Blom on kuitenkin kriittinen.

– On hyvin ongelmallista, että koulu tai kunta ostaa burkiineja. Millaisen signaalin me oikein annamme tytöille? Tässä pelataan suoraan huoltajien toiveiden mukaan ja myönnämme heidän arvot suoraan. On huoltajien tehtävä ostaa tyttärilleen burkiineja, jos halutaan välttää oikea uimapuku. Mutta jos koulu tekee sen, se on kummallista.

Rehtorin mielestä burkiini kuitenkin tekee tytöistä yhteiskuntakansalaisia.

SVT:n haastattelussa kaksi nuorta tyttöä, jotka ovat muuttaneet Ruotsiin pari vuotta sitten, kertovat:

Uimatunnit olivat stressaavia ja se stressasi etukäteenkin todella paljon. Ketä oikein kuuntelisimme? Isää, äitiä, uskontoamme, koulua vai todistusta, joka rakentaa tulevaisuuttamme.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

15 thoughts on “Ängleholmin kunta osti koulutytöille burkiinit uimatunneille

 1. En kyllä tuon akan kanssa lähtis mihinkään.. Burkini tarkoittaa kait säkkiä vai mitä ,onko tuo muka uima-asu?

 2. Ihanko totta?Että islam meni Ruotsistanissa ihan poikkeuksellisesti taas kaiken muun edelle?Kertakaikkiaan shokkiullatus.Etusivu uusiksi..

 3. Näyttää ei-binääriltä henkilöltä:

  ”En ickebinär person känner sig inte som man och inte som kvinna heller. Ibland är ickebinär en rubrik för alla som inte
  följer tvåkönsnormen, till exempel intergender eller genderqueer. Ordet betyder inte samma sak för alla som känner att de är ickebinära. En del känner sig som både tjej och kille. Andra ickebinära tycker att de är mellan att vara tjej och kille. Många ickebinära känner sig inte som något kön.”

  Huhhuh, mutta voisitteko sittenkin ensin pistää rajat kiinni ja siivota maassa vallitsevan kaaoksen?

 4. Jos Ruotsi olisi yksilö, se olisi aika päivää sitten määrätty tahdonvastaiseen hoitoon ja edeunvalvontaan.

 5. Ja taas annettiin periksi kun karvaranne polkee jalkaa tai heristää sormea. Olisi ollut parempi jos olisi jättänyt hiekkanekerit katselamaan kun muut uivat. Ei siinä sen kummempaa.

  Kuvassa olevan henkilön kanssa en lähtisi kuin hautausmaalle, ja silloinkin niin että se on arkussa. Valmiina haudattavaksi.

 6. Ei ole helppoa niillä lapsillakaan, jotka taiteilevat normaalin maailman ja
  kivikautisia tapoja noudattavien sairaiden vanhempiensa käskyjen välillä…
  Eihän se niiden lasten vika ole, niin kauan kunnes hekin ovat tulleet aivopestyiksi.

 7. Tuohon kaapuun sotkeuttuu kuin verkkoon, varma hukkuminen. Mutta väliäkö sillä jos näin on määrätty.

 8. Koulujen tai kuntien pitäisi sitten rahoittaa kaikkien lasten uima-asut, oltaisiin tasa-arvoisia. Vai ollaanko taas eläinten vallankumous-kirjan maailmassa, toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.
  Kyllä se Orwell sitten oli viisas, vaikka ei ne viisaudet tässä tilanteessa auta.

  1. Joo kyllähän se niin on, että jos 3-4 kakaralle saa uudet Speedot ostaa (ei Ruotsissa voi oikein kalsareissa kersoja halliin päästää) niin tekeehän se loven vähätuloisen, yksinhuoltajan tai vaikka kokonaan työttömän kuukausiansioihin. Näistä kaksoisstandardeista voisi pitää enemmänkin hälyääntä.

 9. Monkeys start to fuck munckys at 13 years old ,that means others must svim between ”matu” sperma or matu ”horo” blood .Congratulations ruotsi .But what about finnnnnnnnish people ,would you like the same story .

 10. Jos ei kelpaa olla maassa maantavalla niin tiiätte mitä voitte tehä . ei ole ennenkään vaatteet päälä uimaan menty uimahalliin tai saunaan ja suihkuun. Ruskeita kieliä taas lisää. Nuo kaavut muuten lisäävät turvattomuutta ja riskejä suomessa kin sinne kun on niin kiva piilottaa vaik pommireppu tai koko ukko.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.