Yksintullut voitti Falunin sosiaalitoimiston oikeudessa-oikeus sosiaalitukeen, jotta hän saa perheensä Ruotsiin

0
170626-jokritik-488918-se-gp-1-jpg.jpg
19.1.2018

Muuan etiopialainen mies saapui Ruotsiin ns. yksintulleena turvapaikanhakijalapsena. Hän haluaa nyt perheensäkin Ruotsiin ja haki siihen sosiaaliavustusta. Sosiaalitoimi ei myöntänyt, mutta lopulta useiden Kamarioikeus päätti toisin.

Mies saapui Ruotsiin vuonna 2016 ja kertoi iäkseen 16 vuotta. Hän tulee Etiopiasta. Mies sai vuoden 2017 keväällä ikuisen oleskeluluvan. Päätöksessä mainitaan hänellä olevan mahdollisuus perheenyhdistämisohjelmaan.

Heti kun oleskelulupa tuli, alkoi mies perheineen puuhata perheenyhdistämistä. Etiopiassa oleskeleva perhe kävi Ruotsin lähetystössä tekemässä hakemuksen, mutta se kaatui hakemusmaksuun 5 250 kruunuun (552 euroa). Perheellä ei ollut varaa tuollaiseen maksuun. Myöskään miehellä ei ole tuollaista summaa. Niinpä hän laittoi Falunin kunnan sosiaalitoimelle hakemuksen toimeentulotuesta. Hakemusta perusteltiin, että miehellä on oikeus elää perheensä kanssa, jotta voidaan saavuttaa ihmisarvoinen elämisen taso.

Sosiaalitoimi teki kuitenkin kielteisen päätöksen perustellen asiaa sillä, että taloudellinen vastuu oli perheellä. Asiasta valitettiin Hallinto-oikeuteen, jossa mies lisäsi, että koska hänellä on ikuinen oleskeluoikeus Ruotsissa ja koska hän edelleen on lapsi, niin kulujen maksaminen ei oikeastaan edes kuulu hänelle. Siksi hänelle pitää myöntää perheen matkarahat Etiopista Ruotsiin.

Hallinto-oikeus antoi myös kielteisen päätöksen. Asiasta valitettiin edelleen Sundsvallin Kamarioikeuteen, joka sitten kumosikin aikaisemmat päätökset ja päätti, että pojan on saatava perhe Ruotsiin. Kamarioikeuden päätöksessä kerrotaan:

– Pakolaisena hän ei voi itse matkustaa kotimaahansa perheenyhdistämistä varten. Tätä taustaa vasten katsoo Kamarioikeus, että saavuttaakseen ihmisarvoisen elämisen tason pitää hänen saada perheensä Ruotsiin.

Päätöksessä todetaan, että miehellä ei ole mahdollisuuksia itse osallistua perheenyhdistämisen kustannuksiin, ja koska Maahanmuuttovirastokin on jo selvitellyt asiaa, niin tällä perusteella Kamarioikeus päätti, että miehellä on oikeus perheenyhdistämishakemuksen kustannuksiin ja sen on maksettava Falunin sosiaalitoimisto.

Dagens Juridik

Advertisements

11 thoughts on “Yksintullut voitti Falunin sosiaalitoimiston oikeudessa-oikeus sosiaalitukeen, jotta hän saa perheensä Ruotsiin

 1. Kyy-y-yyllä NE osaavat!
  Joku neuvonut? Taitavia lapsia lakiasioissa!
  Päihittävät oikeusasteetkin, yhden kerrallaan.
  Taikaseinä on imuvoimainen ja vetää ihan kaiken mahdollisen Ruotsiin, perheineen. Ikuiseen oleskeluun.
  Amen.

  1. Kyllä ne todellakin osaavat, koska niillä on täällä Suomessakin veronmaksajien rahoilla kustannettuja monikulttuurikeskuksia.
   Näissä mm. opetetaan kädestä pitäen miten imetään kaikki tuet kaupungeilta, valtiolta, kirkoilta jne. mistä vaan mahdollista saada.
   Vaimokin tuntee yhden ählymuijan ja se kertoi kuinka kävi vinkumassa kirkon diakonissaltakin rahaa. Ei ole mitään väliä kirkollakaan
   näköjään, vaikka olet ählämi, niin kyllä Jeesus rakastaa ja antaa fyffee ilman jäsenkorttia. On taas verenpaineet katossa SAATANA!

 2. Pitkät perustelut vaikka tosiasiallisesti taikasanat olisivat riittäneet: ihmisarvo,ihmisoikeudet ja kansainväliset sopimukset.

 3. Anomusraha maksettiin mutta ei se takaa sitä että saa perheensä tänne jos eivät ”tulot” ole tarpeeksi suuret ja asunto riittävän iso. Mutta sossu varmasti auttaa siinäkin? Sen jälkeen voikin ottaa lastenteon pääasialliseksi työksi ja hankkia vaikka 15 lasta niin päivääkään ei tarvitse työntekoa miettiä (jos koskaan on edes miettinyt). Ja voihan vielä perustaa kolme muutakin perhettä niin asuntoja ja avustuksia lentelee ovista ja ikkunoista sitä mukaa kuin kikkeli pelaa.

  https://www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Skydd-och-asyl-i-Sverige/Efter-beslut/Om-du-far-stanna/Familjeaterforening.html

   1. … ja isompi asunto ja sossupalkan korotus pitää saada välittömästi. Leveämpi sänky pitäisi myös hankkia, vaikkapa Hästens. Tuleville vaimoille ja lisäperheille olisi myös hyvä hankkia asunnot jo nyt jostakin lähistöltä ettei tämä produktiivinen miesyksilö turhaan joudu rasittamaan itseään matkustelussa perheestä toiseen. Vaihtoehtona Färdtjänst tai joku sellainen VIP- kortti kuin mitä poliitikoillakin on.

    1. …ja rahaa potenssilääkkeisiin. Vaikka hän onkin yksintullut lapsukainen, niin tosiasia on, että nelikymppisellä on joskus ”käynnistysvaikeuksia”.

 4. Kai tämä päätös toimii ohjaavana tuleviin vastaaviin. Ruotsalaisten rakkaus byrokratiaan ja puuttuva ymmärrys tuhoavat kohta koko valtion.

 5. No voihan asian vetää vielä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen? Ja sitten EU- tuomioistuimeen? Paljon vaivaa ja kustannuksia yhden pahaisen ilmaisyrittäjän takia. Tällaiset harkitsemattomat positiiviset päätökset toimivat samalla tavalla kuin ”Kempeleen talo” eli ei-toivottuina magneetteina. Veronmaksaja maksaa kaiken sen typeryyden mitä hallinto- ja lainsäädäntöportaasta löytyy.

 6. Suomessa se Punto vetää hyvät rahat välistä, sillä sairaiden lasten rahtaamisella ilmaisten hoitojen piiriin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.