Ruotsissa vauhdikas lauantai-ilta ja -yö

0
Kuvakaappaus 2018-01-21 09-41-26
21.1.2018

Uusuotsalaisilla on ollut taas hurja tahti viime yönä. Ympäri Ruotsia on ammuttu, puukotettu, räjäytelty kranaatteja, yritetty raiskata ja aiheuttettu monenmoista häiriökäyttäytymistä.

19-vuotias nuorukainen sai luoteja jalkaansa Malmössä Sorgenfrillä Rosengårdin kupeessa. Miestä ammuttin kerrostalon pihamaalla leikkikentällä hieman ennen klo 19.00. Poliisin tullessa paikalle löydettiin pihalta panikoiva uhri, joka toimitettiin akuttiin. Poliisi eristi ison alueen kerrostalojen pihamaalta tutkintaa varten.

Poliisi otti myöhemmin kiinni kaksi parikymppistä miestä epäiltynä murhan yrityksestä.

Helsingborgissa uusruotsalaiset taas laittoivat pystyyn kunnon joukkotappelun ruotsalaisvahvistuksin. Joukkio piti jonkinlaisia juhlia helsingborgilaisessa juhlatilassa, kun juhlat muuttuivat joukkotappeluksi. Poliisi sai hälytyksen klo 23.00 jälkeen ja paikalle saavuttuaan partiot löysivät useita loukkaantuneita ja yksi oli kuollut.

Tappelu oli jatkunut pihamaalla puukoin ja kepein. Ainakin kolme vakavasti loukkaantunutta ja muutama lievemmin. Yksi ruotsalainen kuskattiin ruumispussissa pois paikalta.

Poliisi oli jo aiemmin illalla rauhoittelemassa tilannetta samalla paikalla. Toistaiseksi on hieman epäselvää mitä ruotsalainen teki uusruotsalaisten juhlinnoissa.

1den
Poliisi kampasi maastoa lisäkranaattien toivossa Göteborgissa. Kuva Joakim Eriksson.

 

Göteborgissa Biskopsgårdenissa heitettiin käsikranaattin huoneiston ikkunan läpi sisään huoneistoon. Poliisi sai hälytyksen klo 03.00 jälkeen. Omakotitalon ikkunan läpi heitetty kranaatti aiheutti suurta vahinkoa. Talossa oleskeli tekoaikaan kuusi aikuista, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Poliisin mukaan talon asukkailla ei ole mitään uhkakuvaa, ts. ei kytköksiä huumeisiin tai mahdollisiin tuleviin oikeudenkäynteihin. Siksi on hieman epäselvää miksi teko on tehty. Alue on siistiä omakotitaloaluetta. Oliko kyseessä leikkimielinen hurvittelu? Poliisi eristi alueen tutkintaa varten ja pommiryhmä harjasi ympäristöä metallinpaljastimella josko löytyisi lisää kranaatteja.

Ketään ei kuitenkaan ole otettu kiinni, asiaa tutkitaan murhan yrityksenä.

Sundsvallissa uusruotsalainen ei vointu hillitä kiimaansa edes pakkasessa vaan hyökkäsi klo 04.30 aikaan 30-vuotiaan naisen kimppuum Sundsvallin keskustassa keskellä metrisiä lumikinoksia. Pakkanen, ja naisen päällä olleet paksut talvivaatteet hidastivat väkisinriisumista, joten tekijä päätti keskeyttää teon ja poistui paikalta.

Poliisi aloitti ison etsintäoperaation ja sen seurauksena otettiin kiini 25-vuotias mies epäiltynä raiskauksen yrityskestä.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

8 thoughts on “Ruotsissa vauhdikas lauantai-ilta ja -yö

 1. Kuka vielä väittää ettei rikkaus ja voimavara kohenna työllisyyttä, ainakin joissain ammattiryhmissä. Ei sinänsä ole varsinainen vientituote kuitenkaan.

  1. Toisaalta traumakirurgia ja vastaavat fyysisten voimien aiheuttamien vaurioiden hoidon menetelmät ottaneet aina harppauksia sotien myötä, joten ehkäpä Ruotsistakin voi kehittyä tämän lääketieteen osa-alueen kansainvälinen edelläkävijä – samalla kun voi ylläpitää ”ei-sotaakäyvän valtion” statustaan?

 2. Miksis se ruottalainen lähti sinne uusruottalaisten fästiin. No ne uusruottalaiset pistit ranttaliksi ja tämä ruottalainen otti osumaa, niin kuin ruottalaisen kuuluukin ottaa osumaa uusruottalaisilta. No se ruottalainen kuoli ja kuskathiin ruumishuohneelle niinkö tapana on. Niin no, tämä on sitä mångfaldia eli kulttuurista monimuotoisuutta,

 3. Tuo Göteborgin tapahtuma on mielenkiintoinen. Joko perhe tietää olevansa ongelma mutta ei yöntänyt sitä poliisille. Eli työllistää uusruotsalaisia tai myy niille jotain tiskinalustavaraa ja on joutunut ritoihin. Tai sitten uus-ruotsalaiset ovat katsoneet ko. asuntoalueen miellyttäväksi asua ja ovat päättäneet muuttaa sinne, korttelinvaltaus taktiikalla.

  Muuten, näistä ikkunoista sisään heitetyistä kappaleista pääsee eroon kun laittaa uloimman ikkunalasin ulkopuolelle 4mm PMMA (polycarbonaatti) levyn. Se joustaa melko paljon ja estää joka tiettyjen luotien sisään tulemisen. Siis jos ne on ammuttu kauempaa (=harhalaukaukset). Sitä voi suositella esim. suurpääkaupunki-alueen asukkaillekkin. Lisää polycarbonaattia ikkunaan niin sisällä on turvallisempi liikkua.

  1. Peli on vaan menetetty siinä vaiheessa kun asuinrakennusten ja infran suunnittelussa täytyy ottaa huomioon maahanmuuttajataustaisilta suojautuminen. Ranskassa on paikoitellen menty niin pitkälle ettei yksittäisiä katukiviäkään enää ole. Se on vaan loputon suo, kun mamuilla löytyy kyllä aina uusia keinoja tuhota paikkoja ja häiritä ihmisiä. Mihinkään järkevään ja tuottavaan ei kekseliäisyys sitten riitä.

 4. Viidessä vuodessa jo Ruotsin maaseudullakin on niin turvatonta, että jokaisen tulee harkita tällaisten asentamista pihalle isojen varoituskylttien kera:

 5. Missä lähde URL? Tiedän tilanteen Ruotsissa mutta lisää ne lähteet Tajukangas.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.