Ruotsin ja Marokon välinen sopimus katulasten palauttamisesta voimaan

0
(F)+MAROCKO1-HAM
Lapsia siellä jossain. Kuvituskuva.

 

22.1.2018

Yksintulleiden marokkolaisten katulasten asiaa on väännetty ja käännetty vuosia. Nyt asiaan on saatu jonkinlainen välipäätös kun Marokko ja Ruotsi alkavat vertaamaan keskenään Ruotsissa oleskelevien lasten sormenjälkiä marokkolaiseen sormenjälkirekisteriin.

Marokosta tuleville ei pääsääntöisesti myönnetä turvapaikkaa ja siksi moni Marokon suunnalta tuleva nuorukainen tuleekin ilman minkäänlaisia papereita. Idea tässä on takana se, että kun ei varmasti tiedetä minkä maan kansalainen henkilö on, häntä ei voida palauttaa toiseen maahan. Nyt useimmat marokkolaiset katulapset pyörivät kaupunkien keskustoissa elättämällä itsensä pikkurikoksilla ja huumekaupalla.

Maiden välinen poliisiyhteistyö saatiin viime vuonna siihen pisteeseen, että poliisi ja maahanmuuttovirasto voivat nyt verrata Ruotsissa otettuja sormenjälkiä marokkolaiseen sormenjälkitietokantaan. Kun ja jos osuma löytyy ja henkilön identitettii varmistuu, tästä seuraa maastapoistamisprojekti.

Tosin mikään ratkaisu tämä ei tulle olemaan. Yksin Tukholman keskustassa notkuu satoja katulapsia ja viime vuonna saatiin palautettua vain 135 henkilöä, kertoo Svt.

Advertisements

8 thoughts on “Ruotsin ja Marokon välinen sopimus katulasten palauttamisesta voimaan

 1. Onhan se toki mukavampaa haistella kotimaista liimaa kuin ruotsalaista Erikiipperiä.

 2. Millähän kikalla marokolainen katulapsi päätyy Ruotsiin?

  Vaikka esim. Marokon sosiaalisia ongelmia ei pidä eikä voi hoitaa Ruotsissa, niin jos joku täytyy valita palautettavaksi, niin voisi ajatella, että jonon kärjessä ovat Iranista tulleet afgaanit, jotka ovat hakeneet turvapaikkaa Afganistanin tilanteen takia, ja joilla on sukulaisia ja paikka, mihin palata. Jos Ruotsin katulapset ovat oikeasti kuvituskuvan kaltaisia lapsia, niin heillä ei ole oikeasti mitään jakoa tässä maailmassa, jos vaikka vertaa iPhone-nuorisoon, jota nyt ”autetaan”. Mutta näillä raavailla afgaaneilla taitaa olla jotain tarjottavaa, mitä lapsilla ei ole.

  Täytyykö tässä nyt lähteä Vilkun ja Kelan kanssa vetämään konserttia Tukholman katulasten puolesta?

 3. Ei tuohon voi sanoa muuta kuin kehitysmaaralli poikki. Noilla lapsilla ei ole mitään mahdollisuuksia menestyä Ruotsissa ja lopulta heistä kasvaa kuitenkin aikuisia. Ruotsalaiset joutuvat lopulta vuotavalla verellään maksamaan hinnan, että sallivat joutilaiden ihmisten pyöriä katkerina joukossaan. Ei ole Ruotsin vika, jos Marokossa on kurjaa.

  Voidaankin miettiä sitä, mikä on tuo syy Marokossa, että sieltä halutaan pois? Voitaisiinko näille syille tehdä jotain? Vai onko Koraanin resitointi kenties niin tärkeää, että kaiken muun oppiminen jää olemattomaksi?

  1. Ongelma siellä, kuten muissakin muslimimaissa, on moniavioisuus. Eliittimiehet vievät 2-4 naista kukin, niin väistämättä alempitasoiset miehet jäävät kokonaan ilman. Ja kun kotimaassa ei ole pillua minkä perässä juosta, aletaan rötöstelemään ja lähdetään ulkomaille.

   Moniavioisuus ei ole vain ihmisten henkilökohtainen valinta, sillä tuho jota se yhteiskunnalle aiheuttaa on suuri.

   https://www.al-monitor.com/pulse/culture/2013/05/increasing-popularity-of-polygamy-in-morocco.html

 4. Suomi munasi tahallaan tai ministeriöiden idioottimaisuutta kun suomeen tuli 2015 Ruotsin kautta kymmeniä tuhansia matuja ja kirjasivat ne kiltisti suomessa. Migri oikein kehuskeli miten tehokkaasti kirjaaminen sujui. Nyt suomesta lähteneet tai ”kadonneet” halutaan palauttaa takaisin Dublin-järjestelmään vedoten. Saatana mitä idiootteja, noista ei näköjään pääse eroon ei millään kun on oltu näin tehokkaita. Veikkaan ettei ruotsi ole ollut näin tehokas, tai sanotaanko viranomaiset eivät olleet sellaisa idiootteja kuin suomalaiset.
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005534004.html

 5. Turun puukkoterroristihan oli juuri tällainen Ruotsiin kautta tullut marokkolainen katupoika. Nyt kiehuu Tunisiassa ja porukkaa lähtee vääjäämättä Pohjoismaihin. Tunisialaiset ovat jo tehneet useita törkeitä rikoksia (ryöstöja, murhayrityksiä etc) Tukholmassa, ei heitä lisää, kiitos. Tälle importille pitää saada loppu.

 6. Saako Ruattissa noin vaan mennä ja ottaa lapselta ilman huoltajan suostumusta sormenjälkiä? Aikuisiltakaan ei oteta, ettei kylpyläloma Suomessa suotta vaarantuisi.

 7. Paljonkohan ruotsalaiset maksoivat marokkolaisille. Nyt on alettu maksamaan näille nykysiirtolaisille ”kotiinpaluu-rahaa”, että saataisiin heidät lähtemään. Tämä paljastaa heidän todellisen matkansa syyn. Jos tulevaisuudessa maksetaan vaikkapa 100 000 euroa, niin varmasti nämä niinsanotut ”pakolaiset” palaisivat tukka putkella takaisin sinne lämpimään.

  http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/ft-eu-kaavailee-sakkoja-maille-jotka-eivat-ota-turvapaikanhakijoita/726763/
  –Euroopan unioni suunnittelee sakkoja jäsenmaille, jotka eivät suostu jakamaan vastuuta turvapaikanhakijoista, kertoo talouslehti Financial Times.
  Lehden mukaan sanktio voisi olla 250 000 euroa jokaisesta turvapaikanhakijasta, jota maa ei suostu ottamaan vastaan.

  https://www.vihdinuutiset.fi/artikkeli/559323-laittomasti-maassa-oleville-jopa-2500-euroa-paluusta-kotimaahan-usu-suomi-antamassa
  –Laittomasti maassa oleville jopa 2500 euroa paluusta kotimaahan – USU: Suomi antamassa tuntuvat korotukset

  Meitä siis kiristetään. Että tälläisia ”pakolaisia” he todellisuudessa ovat. Jos tuo EU:n suunnittelema sakko tulee voimaan, niin annetaanko se raha jossakin muodosssa noille siirtolaisille, joita kutsutaan nykyään pakolaisiksi. Sekin on unohdettu, että alunperin pakolaiseksi ei voinut tulla sisällissodasta ja nyt puhutaan jopa julkisesti näiden siirtolaisten havittelevan parempaa elintasoa. Ilmastonmuutoksella syyllistetään henkisesti, vaikka kehitysmaalaiset ovat itse aiheuttaneet ongelmansa liikaa lisääntymällä ja hakkaamalla metsänsä polttopouiksi. Tästä asiasta on puhuttu jo hyvin kauan aikaa. Muistan että jo 70-luvulla siitä oli puhetta. Mutta eivät he meitä kuuntele, vaan syyllistävät omista ongelmistaan meitä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.