Värmdön kunta tarjoaa sotapakolaisille ilmaisen uimakoulun kylpylässä

0
2918525-650x
Sotaa pakoon Ruotsiin uimakouluun.
22.1.2018

Värmdön kunnassa Tukholman kupeessa ollaan panostettu pitkään ja huolellisesti juuri maahan saapuneisiin turvapaikanhakijamiehiin. Yksi tällainen osa-alue, jolla kototuttamista nopeutetaan on mm. ilmainen uimakoulu Gustavsbergin urheilukoulun kylpylässä.

Joka keskiviikko kylpylään kokoontuu kymmenpäinen rento miesjoukko uimaoppia saamaan. Talven ja kevään mittaan järjestetään 10 uintikertaa. Sen sponsoroi kirkko, Gustavsbergin kylpylä  ja Värmdön kunnan veronmaksajat.

Muuan syyrialainen sotapakolainen 24-vuotias Wael Rahmo El kasm kertoo paikallislehti Mitti:lle:

– Äiree opetti minua uimaan kun olin pieni, mutta isäukko sanoi ei. Hän pelkäsi, että hukkuisin. Osaan uida hieman, mutta nyt haluan oppia uimaan oikein tosissaan, El kasm kertoo.

Uimataidon katsotaan olevan yksi tärkeä asia, jota useilla paikkakunnilla opetetaan uusruotsalaisille. Ruotsi on kymmenien tuhansien järvien maa (Suomi vain tuhansien, toim.huom.) ja sitä silmällä pitäen uimataito voi pelastaa hengen.

– Olimme viime kesänä rannalla ja kaverini lähtivät soutelemaan järvelle. Minun piti jäädä rannalle. Nyt aion olla täällä kylpylässä niin kauan, että osaan uida, Wael Rahmo El kasm sanoo.

Advertisements

15 thoughts on “Värmdön kunta tarjoaa sotapakolaisille ilmaisen uimakoulun kylpylässä

 1. Kaikki ovat selvästi 16-17 vuotiaita. Kuvassa näkyy altaassa pulikoiva nainen. Saanee kohta lapsosilta rikastusta.

 2. Uimataito on se, mitä hengenhädässä oleva ihminen ekana tarvitsee. Kun pakolaisleirille saavutaan, ei kysellä ruokaa, juomaa, turvaa tai petipaikkaa vaan uima-allasta.

 3. ”Nyt aion olla täällä kylpylässä niin kauan, että osaan uida, Wael Rahmo El kasm sanoo”

  Ja jos ei työt tulevaisuudessa oikein maistu niin ilmoittaa vaan, että en osaa vieläkään uida…

 4. Mutta nuo ihanat pikku pallerothan ovat kaikki jo uineet välimeren yli passin mereen kadottaen rasistien armotonta tulitusta hädissään paetessaan.Pieni punamekkoinen neekerityttökin kuoli matkan varrella.Iphone pelastui koska allah sen hyväksi näki.Jotenkin kuvittelisi että siinä matkan varrella uidessaan olisi öö..no vaikka oppinut uimaan?

  1. Taisivat tulla talvella jäitä pitkin. Laivaväylään se passi jäi. Onneksi oli naskalit kaulassa ja poikalapset sankari-isä sai noukittua ylös tyttöjen jäädessä tälläkin perheellä Allahin tahdosta äidin huomaan. Huonoja noilla naiset veden kanssa läträämään, onneksi voi kompensoida ostamalla niitä monta. Loput 3 perhettä tulevat perheenyhdistämisinä, kunhan miesväki opettelee ensin uimaan.

 5. Tähän mennessä on esim. Eriksdalsbadetin uimahallissa ollut pakko pitää erillisiä porealtaita naisille ja miehille koska maahantunkeutuneet sotamiehet ovat urakalla kähmineet tyttöjä ja naisia. Nyt, kun sotamiehet oppivat uimaan, ei heidän enää tarvitse kököttää pienessä porealtaassa ja saalistaa vaan tarjonta ikäänkuin moninkertaistuu.

 6. Kukaties Värmdön kunta on ostanut ison varaston mustia puolihousuja? sanoo:

  Ovatko nuo mustat uimahousut/puolihousut koraanin määräyksestä? Tuo ainoa, jolla on muun väriset ”uikkarit”, yrittää peitellä niitä pyyhkeellä. Mitä enemmän sotureita paapotaan sitä enemmän heitä tulee kuntaan muuttamaan. Onko Värmdön tarkoitus muuttua Haningeksi?

 7. Naapurikunnassa Nackassa varastetaan vaatteet lasten päältä ja kaikki muu irtoava tavara puukolla uhaten.

  ”Signalement på gärningsmännen är att de är ca 14-18 år gamla, ca 185-190 centimeter långa, är av afrikanskt ursprung och har normal kroppsbyggnad. De har varit klädda i mörka jackor samt vid rånen maskerade över ansiktet” (Expressen 23.1.2018). Taitaa olla Fiskiksen tai Henriksdalin afrikaanovesselit asialla?

  https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/brutala-ungdomsgang-ranar-barn-med-kniv/

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.