Ennen auto otettiin käyttöön murtautumalla autoon – nykyään ryöstämällä auto kuljettajalta

0
Kuvakaappaus 2018-01-23 09-24-55
23.1.2018

Ennenvanhaiset autovarkaudet, tai pikemminkin luvattomat käyttöönotot, ovat loppuneet kokonaan. Sitä mukaan kun viimeiset 90-luvun alun autot, joissa ei ole käynnistykenestolaitetta, häviävät liikenteestä, lakkaa myös ennensvanhainen tapa ottaa auto käyttöön.

Ennenvanhaan ammattilainen sai auton käyntiin helposti. Esimerkiksi monimurhaaja Juha Valjakkala lanseerasi ”haarukka-avaimen”, joka toimi tiettyihin Saabin malleihin, joissa virtalukko oli auton keskikonsolissa vaihdekepin kupeessa. Haarukka-avaimessa yksinkertaisesti kaksi laitimmaista piikkiä käännettiin sivuun ja kahta keskimmäistä käyttämällä avaimena sai auton helposti käyntiin. Ei tarvinnut mitään johtoviritelmiä.

Maamantai-iltana yritettiin Tukholman Alvikissa nykyaikaista auton luvatonta käyttöönottoa. Tässä tapauksessa nimike on muuttunut ryöstöksi. Nainen saapui parkkipaikalle uudenkarhealla Volvo XC60:lään. Samaan aikaan paikalle saapuu nuorukainen, joka suusanallisesti uhkaamalla ja repien naisen ulos kuksin paikalta saa auton käyttöönsä. Mies ajaa pois paikalta.

Autovarkaalla on kuitenkin muutamia ongelmia ratkaistavanaan. Autossa on GPS-paikannin, joten nainen voi reaaliajassa seurata missä auto liikkuu, kun hän ilmoittaa rikoksesta poliisille. Mutta ennenkaikkea keyless-systeemi. Autolla voi ajaa ilman avaimia, jos se on käynnissä. Mutta tässä tapauksessa ryöstäjä ei huomannut ottaa naiselta auton avaimia. Joten kun ryöstäjä sammuttaa auton, hän ei saa sitä enää käyntiin.

Auto löydettiin 20 minuutinpäästä Blackebergsvägeniltä. Kyseisen paikan välittömässä läheisyydessä on yksintulleiden asumisyksikkö. Joka ei välttämättä liity tapaukseen.

Advertisements

11 thoughts on “Ennen auto otettiin käyttöön murtautumalla autoon – nykyään ryöstämällä auto kuljettajalta

 1. Aiheen vierestä: kirjoitin Hesarin kommentteihin Ruotsin synkkenevistä henkirikostilastoista ja sorruin toteamaan, että julkiset, sivullisista välittämättömät teloitusmurhat ovat uusi vahva trendi, jota ei ole ennen ollut – totta kai joku itseensä tyytyväinen vastaaja kuittasi asian Valjakkalalla.

  On tietysti turha ”uskovaisille” argumentoida, koska uskossaan vahvat eivät kuuntele kuin uskontoaan. Mutta kerrotaan piruuttain jatkossakin, niin kukaan ei voi sanoa, ettei tiedetty, kun Ruotsi jonain päivänä joutuu kohtaamaan tilansa.

  1. Valjakkalan tapauksen eroavaisuus matujen tekosiin on siinä, että Ruotsin lehdistö kirjoitti kissan kokoisin kirjaimin Valjakkalan tekemistä murhista. Näitä muslumaanien toilailuja koetetaan vaan selitellä parhain päin.

   Vähintään saman kokoisia kirjaimia ne käytti, kun Valjakkala karkasi taannoin vankilasta ja Ruotsissa pelättiin, että se piipahtaa taas kuningaskunnassa.

 2. Tätä kehityskulkua on tullut odoteltua, koska isossa maailmassa autojen ovet pidetään nimen omaan lukittuna ajossa – ja nyt iso maailma on kylässä jo 30:ttä vuotta.

 3. Jos uhkaukset olivat esitetty äbäläwäbäläksi, niin mahdollisten syyllisten joukko kaventuu melkoisesti. Tällaista tietoa ei ehkä anneta julkisuuteen, koska ihmisoikeudet ja rasismi.

 4. Grand Theft Auto: Swedistan Edition. Helpotettu peli ilman aseistettua liikkuvaa poliisia!

 5. Vähänkö reteetä päästellä pakasta vedetyllä Volvo-Strömbergillä VOK:n pihaan ja näyttää pakotovereille, mikä tuli hankittua. Discoon ei sitten pääsekään ja poruhan siitä syntyy. Saisi olla ns kaupunkiautoja, ainakin pakolaiskeskittymien lähistöllä. Siitä vaan pirssi alle ja tyttöjä kyytille. Kaikki vähempi on eriarvoistamista.

  1. En vaan jaksa ymmärtää, millaiset tytöt lähtevät näiden häiskien kyytiin. Jokainen tietää, että auto on todennäköisesti varastettu, kohta on poliisit perässä ja sitä ennen on voinut tapahtua ihan mitä tahansa jossakin vähän syrjäisemmässä paikassa. Lienevät kai sitten niitä, jotka seisoivat ”Refugees welcome” -kylttien kanssa jo vuonna 2015 ja tekivät juuri niinkuin suvaitsevainen äiti on opettanut. Mistähän mahtaa olla oppinsa saanut sekin neitokainen, joka esti vankilasta juuri vapautuneen afgaanimiehen palautuksen lentokoneessa isiensä maille? Voi tulla lopulta aika kalliiksi, mutta unelmalla ei ole hintaa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.