Espoon kaupunginvaltuusto ei hyväksynyt valvonnan järjestämistä tyttöjen sukuelinten silvonnan ehkäisemiseksi

0
26962315_10215960537473051_1654206709022956136_o
23.1.2018

Espoon kaupunginvaltuustossa nähtiin eilen mielenkiintoisia vaiheita. Valtuuston hyväksyttävänä olivat Lasten ja nuorten sekä Työikäisten hyvinvointisuunnitelmat. Perussuomalaisten varavaltuutettu Henna Kajava teki Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaan lisäesityksen, jota ei kuitenkaan hyväksytty.

Kajavan esitys sisälsi, että toimenpiteisiin lisättäisiin ”Tyttöjen sukupuolielinten silpomista torjutaan neuvoloiden ja kouluterveydenhuollon terveystarkastuksilla ja konseptoidulla keskustelulla tytön kanssa. Valvonnalla ehkäistään samalla kaikkien tyttöjen seksuaalista hyväksikäyttöä. Sukupuolielinten silpomisen vastaisesta valistuksesta tehdään aukotonta Espoossa.”

Kun asiasta päätettiin vain Perussuomalaisten valtuustoryhmän osallistujat äänestivät lisäesityksen puolesta. Muutama äänesti tyhjää, mutta ylivoimainen enemmistö äänesti lisäesitystä vastaan.

Kuvakaappaus 2018-01-23 19-54-56
Henna Kajava

– Perusteluna vastustukselle käytettiin mm. sellaisia argumentteja, että miten jo valmiiksi silpomisesta traumatisoituneet tytöt traumatisoituvat entisestään, jos joutuvat terveystarkastuksessa riisuutumaan, Kajava sanoo.

Hänen mukaansa käytäntö on toiminut kuitenkin hyvin Ranskassa ja ollut tehokas. Norjassa tarkastuksia kokeiltiin vain maahanmuuttajien riskiryhmille, mutta siellä etniset ryhmät kokivat asian sormella osoitteluna, eikä se onnistunut.

Kristillisten Kaarina Järvenpää perusteli lääkärinä asiaa, että silpomista ei pysty todentamaan silmämääräisesti. Myös vasemmistoliiton lääkäri Jaana Westman oli vastaan ja esitti, että valvonnan järjestäminen on sellaista operatiivista alan sisäistä johtamista, ettei siihen ole lainsäätäjillä valtaa.

 

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

15 thoughts on “Espoon kaupunginvaltuusto ei hyväksynyt valvonnan järjestämistä tyttöjen sukuelinten silvonnan ehkäisemiseksi

 1. No eihän Espoossa ketään kiinnosta miten lapsille (varsinkin tytöille) käy. Kunhan vain isot palkat juoksee, siinä on tärkein syy äänestää mitä huvittaa.
  Ihan vitsinä ne äänestelevät mitä sattuu.
  Tuokin ehdotus olisi edes yksi asia tyttöjen puolesta, mutta eipä näytä isopalkkaisia laiskoja isomahaisia valtuutettuja kiinnostavan.
  Kahville vaan äkkiä miettimään menisikö keväällä heti viheriöiden auettua pelaamaan isolla porukalla vai pienellä.
  Ja minkälainen maila kannattaa ottaa aloitukseen. Se on se tärkein miettimisenaihe, vapaiden venepaikkojen lisäksi.

 2. ”Valvonnan järjestäminen on sellaista operatiivista alan sisäistä johtamista, ettei siihen ole lainsäätäjillä valtaa.”

  Tuosta pitäisi saada jokin koukeroisen kielenkäytön Sauli Niinistö -awards 😀 Mutta joo, aika erikoista, että lääkärit alkavat selittämään, miten lasten suojeleminen sukuelinten silpomiselta on kertakaikkisen mahdoton ajatus…

 3. ”Kristillisten Kaarina Järvenpää perusteli lääkärinä asiaa, että silpomista ei pysty todentamaan silmämääräisesti.” Espoossa voi näköjään toimia erikoilääkärinä ihan kuka vaan. Jos piru ei tota silmin näe niin joku voisi lähettää kuvia sille silvotuista vituista ja käskeä lukea vaikka jallua tai kurkkaa peilillä sinne omaan värkkiin. Toi on sitten ollut 28 vuotta lääkärin hommissa, ei oo ihme, että tulee kyllä sellaista p diaknoosia vaikka mistä vaivasta.

 4. Feministinen vihervasemmisto toistaa kuorossa iskulauseet: tasa-arvo, ihmisoikeudet, tasa-arvo, ihmisoikeudet. Mutta kun eteen tulee tilaisuus toteuttaa omia periaatteitaan, niin äänestetään toisin ihme selityksillä. Maahanmuuttajavanhemmat ovat tasa-arvoisempia kuin tyttärensä ja heidän oikeutensa silpoa on tärkeämpi kuin tyttöjen oikeus ruumiilliseen koskemattomuuteen. Tämä kaksinaamaisuus saa minut yrjöämään. Mutta idiootit palkitsee taas seuraavissa eduskuntavaaleissa lipevistä puheista.

  1. Sepä se, itseäni ärsyttää näiden nyky-feministien kaksinaamaisuus ja heidän käyttämät kaksoisstandardit muhamettilaisten suhteen. Kait se on sitä kognitiivistä dissonanssia…?

 5. Tietenkään ei naisgynekologi tiedä mitään naisten sukupuolielimistä. Silvottu, no way. Ja jos nyt vähän onkin, niin varmaan hyvästä syystä joten jatkukoon vaan. Feministit kiljuvat kuorossa tasa-arvoa , mutta nuo ei-tasa-arvoisuutta vaativat eivät ole heidän agendallaan. Oma vika. Mitäs olitte viisvuotiaina niin seksuaalisia että teidät oli pakko silpoa ettette olisi viattomia miehiämme houkutelleet. On järkyttävää, että afrikkalainen käsitys on rantautunut Suomeenkin. – Onko muuten kukaan tullut ajatelleeksi, että silvottu tyttö ei olisikaan nolo vaan haluaisi apua: tämä on minulle vastoin tahtoani tehty enkä halua että se tapahtuu täällä Suomessakin pikkusiskolle. Tai Somaliassa. Sisaruksilla on usein suurempi hätä toisisitaan, varsinkin jos vanhemmat ovat noin julmia. Eikö näitä tyttöjä pitäisi ennen kaikkea auttaa, ei silpojien kulttuuria.

  Jos tekopyhästi ollaan huolissaan tyttöjen hyväksikäytöstä, niin siitä vaan tilastoimaan hyväksikäyttäjät ja poistamaan heidät. Problem solved.

 6. Tyttöjen silpomisista on puhuttu paljonkin, mutta mitään ei siis halutakaan tehdä niiden estämiseksi. Kun nyt oli Henna Kajavalla hyvä ehdotus tyttöjä auttavasta käytännöstä, niin nämä hyväkkäät keksivät aivan onnettomia tekosyitä, ettei vain tarvitsisi tehdä mitään. Se, mikä käy ranskalaisille, ei käy suomalaisille, eikä ainakaan espoolaisille kaupunginvaltuutetuille. Ja jopa kristillisdemokraattinen lääkäri tuon häpeällisen päätöksen takana!

  Olisiko tässäkin takapiruna joku kieroutunut rasistiksi leimautumisen pelko?

 7. Nyt on ongelma lakaistu maton alle ja valtuutetuilla demokraattisesti hyvä mieli. Kaikilla (paitsi tyttölapsilla) on kivaa, jee! Lohivoileipiäkin oli varattu poisheitettäväksi asti.

  Enemmistöllä valtuutetuista ei ole kykyä asettua toisen asemaan ja kuvitella niitä kärsimyksiä, joiden nyt sallitaan jatkuvan. Se ”lääkäri” voisi diagnosoida psykopaateiksi ittensä ja kaltaisensa, kai sillä pätevyys riittää.

 8. Myös miespuolisten matujen sukuelinten silpomista tulisi harkita. Nipsauttaa pallit pois heti syntyessä.

 9. Jos sukulaisnainen poistaa ulkoiset sukuelimet lasinsirulla, sitä ei huomaa kirurgikaan.,

 10. Terveystarkistuksissako ei enää tarvitse riisuuntua vai onko tässäkin eri säännöt lasten ja nuorten kohdalla riippuen lähtömaan kulttuurista? Samalla tavallahan ei pidä muitakaan rikoksia tutkia sillä perusteella, että tutkinta ja tapahtuneiden asioiden uudelleen läpikäyminen aiheuttaa uhrillle kärsimystä.

 11. Onko Espookin jo menetetty muslimeille? Nekö sielä määrää? No, onhan melkein koko maailmankin menetetty juutalaisille. Nekin silpoo sukuelimiään. MIkähän siinä on että juri ”uskovaisimpien” pitää osoittaa uskonsa parantelemalla sukupuolielimiään? Luulisi että evoluutio on tehnyt niistä jo riittävän hyvät.

  Ne joilla on muokkaamattomat sukuelimet saadat lääketieteellisestikkin parempia orgasmeja. Ja tuntevat seksin paljon parempana.

  1. Se kun joissain opeissa naisen osa ei ole elämästä nauttiminen vaan pelkästään miehen palveleminen ja lasten synnyttäminen sekä hoito. Käytännössähän synnyttäminen ja jopa virtsaaminen on myös hankalaa, mikäli alapää on silputtu pahoin ja arpeutumista on – erilaisiin infektioihin aivan varmasti osa menehtyy operaation jälkeen heti ja ajan kanssa. Tiedän, että liukuvoide on ollut monelle silvotulle matu naiselle uusi löytö ja ilonaihe joten kaipa ne seksihalutkin saksimalla saadaan pois. Siispä liukkarikin pian kielletään 😉

 12. Hyvää ehdotusta ei voineet muut kannattaa koska aloitteen teki Persu. Espoon valtuuston enemmistö haluaa ettei toiseuden kulttuuri- ja uskontosidonnaiset sairaat tavat joudu kantaväestön tietoon ja lakien alaiseksi. Laki kieltää tyttöjen silpomisen mutta ei toimi koska valvontaa ei voida tehdä. Eikä voida tehdä tästäkään lähtien ainakaan Espoossa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.