Nackassa ryöstöaalto: uusruotsalaiset ryöstelevät ruotsalaisia nuorukaisia

0
Kuvakaappaus 2018-01-23 22-30-51
23.1.2018

Tukholman naapurikunnassa Nackassa kourallinen uusruotsalaisia pitää lapsia ja varhaisteinejä kauhun vallassa ryöstelemällä heitä. Ryöstöjä vauhditetaan usein puukolla uhaten. Poliisin tietoon on tullut vajaassa parissa kuukaudessa kymmenkunta ryöstöä, joissa nuorilta on viety kaikkea mahdollista vaatteista kännyköihin.

Muuan ruotsalainen nuorukainen 14-vuotias Lukas Andersson kertoo Expressenille, että hän oli menossa 8. joulukuuta perjantai-itapäivällä jalkapallotreeneihin kun oikopolulla pienellä metsälämpäreellä kolme naamioitunutta henkilöä pysäytti hänet. Yksi osoitti puukolla rintaan kun kaksi putsasi taskuja. Lukakselta vietiin pankkikortti, paikallisliikenteen kuukausikortti ja viidenkympin seteli (reilu 5 euroa).

Samana päivänä luultavasti saman ryöstöporukan saaliiksi tuli viisi ryöstöä samalla alueella. Kaikki uhrit olivat 12-15-vuotiaita ruotsalaisia nuorukaisia. Saaliiksi ryöstäjät saivat puhelimia, takkeja ja käteistä.

Nackan poliisi epäilee, että kaikissa teoissa on sama jengi ja kertoo Facebookissa tuntomerkkejä:

– Tekijät ovat noin 14-18-vuotiaita, noin 185-190 senttiä pitkiä, afrikkalaista alkuperää ja normaaleja ruuminrakenteeltaan. Tekohetkellä heillä on ollut tummat vaatteet ja kasvot on peitetty huivilla.

Nuorukaiset ovat tietenkin peloissaa ja monet vanhemmat huolissaan lapsistaan. Nackalaisissa Facebook-ryhmissä tunteet vellovat. Tekijät halutaan kiinni. Jotkut suunnittelevat omankäden oikeutta, Expressen kirjoittaa.

Viimeisin ryöstö tehtiin viime torstaina, jolloin 2-4 tekijää kävi nuorukaisen kimppuun ja ryöstön päätteeksi pahoinpitelivät uhrin. Poliisi alkaa olemaan jo hieman epätoivoinen, sillä ketään ei saada kiinni. Viime vuonna 38 alaikäistä nuorukaista joutui uusruotsalaisten ryöstelijöiden uhriksi Nackassa.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

12 thoughts on “Nackassa ryöstöaalto: uusruotsalaiset ryöstelevät ruotsalaisia nuorukaisia

 1. Ja millainen helvetti alkaa sitten, kun Ruotsin valtion sossubudjetti ehtyy eikä uusruotsalaisia pystytä enää pitämää rahalla ja palveluilla tyytyväisinä? Koko yhtetiskunta tulee pirstaloitumaan etnisten ja uskonnollisten rajojen mukaan, kuten Lähi-idässä on ollut tapana.

 2. iPhonesta tietty julkaistu uudet mallit – vai mitä vittua?! Afrikkalainen gansta tarvii rahaa, kultakorut kaulaan ja coolin ajopelin alle. Ja jos sossu ei helly näihin vaatimuksiin niin sitten pitää itse jatkaa kuukausitienestejä.

 3. ”Tekijät ovat noin 14-18-vuotiaita, noin 185-190 senttiä pitkiä, afrikkalaista alkuperää ja normaaleja ruuminrakenteeltaan.”

  Yllättävää, että poliisi rohkeni kertoa tekijöiden alkuperästä. Luultavasti Suomen poliisi olisi ollut asiasta hiljaa. Ovat nyt Ruotsissa vaarallisella tiellä. Tästä se alkaa, kun kertoo pienen totuuden, niin pian pitää kertoa enemmän totta ja jättää tietojen pimitys vähemmälle ja vähemmälle. Lopulta sitten kertovat asiat niinkuin ne ovat, jolloin ihmiset yhtäkkiä ikäänkuin putoavat ruusunpunaisista pilvilinnoistaan todellisuuteen.

  Nacka on saanut julkisuutta muussakin yhteydessä. Irakilainen mies oli tullut turvapaikanhakijana Ruotsiin ja sai pysyvän oleskeluluvan 1998, vaikka maahanmuuttoviraston mukaan perusteita ei turvapaikalle ollut. Päätöksen jälkeen kolmen kuukautta myöhemmin saapui perhe. Kunta antoi 1999 irakilaiselle perheineen 11.5 miljoonan kruunun arvoisen huvilan asuttavaksi. Nyt mies asuu talossa yksinään vaikka talossa on kirjoilla kolme henkilöä. Vaimo on muuttanut Irakiin ja lapset asuvat muualla.
  Parikymmentä vuotta ovat kaikki olleet käytännöllisesti katsoen työttöminä.

  ”Hur rimligt är det att en familj på tre personer som i praktiken är arbetslös i tjugo år får besittningsrätten till en villa värd många miljoner?”
  https://samnytt.se/kom-som-asylsokande-fick-en-villa-i-nacka-vard-115-miljoner/

 4. Ja mikä neuvoksi? Poliisin kommentti: ”Vanhempien pitää olla tietoisia ongelmasta kun ostavat teini-ikäisille lapsilleen uuden Iphonen tai kalliin merkkijakun” (”Man ska som förälder vara medveten om problemet när man köper en ny Iphone eller en dyr märkesjacka till sina barn i tonåren.” Expressen 23.1)

  Siis: naiset istukaa kotona ja nuoret kulkekaa säkissä jos ette halua rikoksen uhriksi.

 5. Kuuluu afrikkalaiseen luonteeseen, se on niiden geeneissä ryöstellä muita ja tuhota toisten omaisuutta. Ei vaikka kuinka valkopesee, koira ei karvoistaan pääse.

 6. Poliisin kannattaisi varmaan jalkautua kaduille ja katsella sielä tilannetta eikä voivotella munkkien äärellä ja lukea Nordfront:in sivuja.

 7. Ikäväähän tämä on lapsille ja nuorille, mutta silti; ruotsalaiset saavat nyt maistaa monikulttuuria kaikessa ihanuudessaan kun sitä niin äänestyskopeissa ovat aina halunneet.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.