Värmdön uusruotsalaisille tarjottu ilmainen uimakoulu suurmenestys

0
gustavsbergsbadet-jf-3
Ennen altaaseen menoa uusruotsalaiset kuivaharjoittelevat kroolaamista. Kuvat Jenny Frejning.
24.1.2018

Värmdön kunnassa saatiin uimakoulu vihdoin käyntiin suurmenestyksellä. Värmdön seurakunnan puuhapetteri diakonissa Anna Björnströmin mukaan uimataito on erityisen tärkeä saaristokunnassa. Hänen mukaansa uimataidossa on kyse myös kehon tuntemisesta.

– Värmdö on saaristokunta ja ottaa paljon vastuuta pakolaisista, jotka tulevat Afganistanista. Siellä ei ole meriä eikä järviä, joissa voi uida. Lapset, jotka tulevat tänne oppivat uimaan koulussa. Minun mielestäni on erittäin tärkeää, että myös aikuiset oppivat uimaan, Björnström kertoo paikallislehti NVP:lle.

gustavsbergsbadet-jf-5
Takapotkun harjoittelua.

 

Uusruotsalaiset, jotka saapuvat Värmdöseen ovat siis riskiryhmässä, koska Värmdö on saaristokunta ja vettä ja rantoja on jokapuolella. Tässä on se syy miksi seurakunta haluaa opettaa afgaanimiehille uimista. Myös terapeuttiset syyt ovat Björnströmille tärkeitä:

– Kyse on myös kehontuntemisesta, keho otetaan takaisin. Uskon veden lääkitsevään voimaan.

Uimakoulu oli niin suosittu, että paikkoja ei saatu millään kaikille. Nyt seurakunta ja kylpylä aikovat aloittaa uusia kursseja.

Uimakouluun oli eksynyt myös yksi nainen. Hän selvästi ei ole muslimi. Suomi voisi ottaa oppia Värmdön thinkthankista. Suomi on tuhansien järvien maa ja uimataito on vähintään yhtä tärkeä kuin Värmdössä.

gustavsbergsbadet-jf-1

Advertisements

14 thoughts on “Värmdön uusruotsalaisille tarjottu ilmainen uimakoulu suurmenestys

  1. Todellakin vastenmielisen näkösiä karvaranteita. Pitäähän hiekkakulttuurista tulleille opettaa ettei sivistysmaissa kusta ja paskota altaaseen, niinku kaikki muukin länsimaiden ihmisten tavat perseenpyyhkimisestä ja käsienpesusta lähtien.

    1. Jokainen tämän viiteryhmän kanssa samassa uimahallissa ollut tietää, ettei peseytyminen ole kovin kovassa huudossa: uimahousuja ei oteta koskaan pois. Mutta onneksi uimahallien erilaiset (hygienia)säännöt on huomattu tarpeettomiksi ja uimashortsit ja vastaavat eivät olekaan hirvittäviä bakteeripesiä vaan hyvä juttu. Että turhaan varjeltiin vuosikymmeniä uimahallihygieniaa kuin lapsen silmää.

  2. Ruotsi, ole kiltti ja romahda jo tyystin. En jaksaisi enää lukea tätä absurdia realitytrippiä, mutta en voi olla lukemattakaan. Kaikki tietää mihin on matka, niin mitä turhia enää odottelemaan.

    1. Mutta ei huolta Paavo, suojelurahat tulee silti vaikka olisi miten loppu Ruotsin sekoiluun. Eihän niistä muuten saisi tietää.

  3. Suodattimet kovilla karvojen tukkiessa kaikki puhumattakaan eritteiden tuomaa ylimääristä kusta(nnusta).

  4. Mitähän se Sven-Pelle ajattelee mielessään kun hieroo etumustaan uimahallin kaakelilattiaan karvaisten syriaanojalkojen edessä?

  5. Kohta useammalla maisterin paperit kourassa. Kahluualtaassa polskimisestahan se akateeminen ura alkoi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.