Sverigedemokraattien kannatus pysyy vakiona kolmanneksi suurimpana puolueena

0
Politiska-Partier
25.1.2018

Sverigedemokraatit ovat tammikuun puoluemielipidemittausten keskiarvotuloksena tällä hetkellä kolmantena 18,6 % osuudella. Sosiaalidemokraatit johtavat 27,4 % osuudella ja Moderaatit (kokoomus) on toisena 22,3 % osuudella.

Ruotsin puoluekannatusta mittaa viisi yritystä; Sentio, Sifo, YouGov, Demoskop ja Inizio. Jokaisella on hieman erilaiset tulokset. Sverigedemokraattien keskiarvo koostuu kahden ääripään Sention 22,2 % ja Inizion 16 % välille sijoittuvista tuloksssta. Sosiaalidemokraateilla tulos koostuu ääripäiden Inizion 28,3 % ja YouGovin 26,2 %  välille sijoittuvista tuloksista.

Kuvakaappaus 2018-01-25 11-58-43.png
Kuvaa klikkaamalla pääset tilastosivuille.

 

 

Ruosin hallitus koostuu Sosiaalidemokraateista ja Miljööpuolueesta. Jo tässä vaiheessa voidaan nähdä, että Sverigedemokraateille ei ole tulossa mitään erityisen suurta jytkyä loppuvuoden vaaleissa. Nykyinen tulos on ollut pitkään aika vakio. Se voi nousta hetkittäin jonkin yksittäisen tapahtuman seurauksena. Tosin tulos nousi vuoden 2015 loppupuoliskon aikana nykyiseen prosenttiosuuteen vajaasta 10:stä prosentista.

Suurin seuraavien vaalien kysymys onkin lähinnä se, että kenen kanssa Sterfan Löfven perustaa seuraavan hallituksen.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

42 thoughts on “Sverigedemokraattien kannatus pysyy vakiona kolmanneksi suurimpana puolueena

 1. Onhan SDn kannatus todellisuudessa suurempi koska ”häpeäeffekti” laskee lukuja. Mutta kannatus ei kuitenkaan ole tarpeeksi suuri jotta Ruotsin politiikka ja tulevaisuus muuttuisi konkreettisesti järkevämmäksi. Nyt tarvittaisiin naapurimaiden painostusta ja sitä taas on turha odottaa…

   1. Ei riitä edes 51% silä SD on vale-oppositio jonka ainut tehtävä on antaa ihmisile harhakäsitys että numeron piirtäminen lappuun olisi jonkinlainen ratkaisu ongelmiin.

    kosher ”kansallismielisyys” on pahempaa myrkkyä mitä vasemmisto ja vihreät yhteensä! PVL on ruåtsin AINUT vastavoima joka ruåtsissa on -muut huulien heiluttajat jotka eivät edes uskalla puhua TODELLISESTA vihollisesta eivät pysty eivätkä edes halua muuttaa mitään. Tyhjää lässytystä mahtuu maailmaan -vihollinen hieroo käsiään, nauraa matkalla pankkiin ja jatkaa nöyryyttämistä.

    -Ja Suomi toistaa kaiken saman perässä. NYT HERÄTYS TODELLISUUTEEN! Edustuksellinen demokratia on järjestelmä jota ei pysty korjaamaan kun se on kertaalleen korruptiolla pilattu. Näin on nyt käynyt sekä ruåtsissa että suomessa. Jos emme ole valmiita tekemään mitään muuta kuin piirtelemään numeroita paperiin niin homma on taputeltu -tämä on karu totuus ja siitä pitää pystyä puhumaan. Turhan toivon ylläpitäminen on suurta idiotismia joka sataa suoraan vihollisen laariin.

    1. ”kosher ”kansallismielisyys” on pahempaa myrkkyä mitä vasemmisto ja vihreät yhteensä!”
     Jos tarkoitat alt-light skeneä niin itselläni on hieman eri näkemys. Itse olen entinen kevytnationalisti ja omasta mielestäni alt-light on ensiaskel ja rekrytointialusta alt-rightiin.

     SD:tä kun tarkastelee niin huomaa kyllä että kyseinen puolue on solutettu ja heidän ideologiaa on selvästi laimennettu ja tuotu mukaan outo erään Lähi-idässä olevan maan palvonta vaikka Ruotsin nykytilanteessa SD:n kannattaisi keskittyä vain Ruotsin asioiden korjaamiseen.

     SD on kuitenkin ainoa jossain määrin tolkullinen vaihtoehto. Toistaiseksi.

    2. Koska NMR/PVL on demokraattisen puoluesysteemin ulkopuolella ei siitäkään ole mihinkään ennenkuin se kasvaa tarpeeksi suureksi eli suuremmaksi kuin nykyiset viidakonmenojoukot ja alkaa toimivaan vähintään yhtä aktiivisesti kuin viidakkosissit.

     1. Ei riitä ei mutta se että tuodaan rohkeasti esille mistä ongelmien todellinen juurisyy löytyy on tässä tilanteessa ainut millä asiaa voi viedä eteenpäin.

      PVL on ainut joka tämän uskaltaa tehdä.

   2. Ainakin 30% tarvittaisiin koska silloin olisi ehkä pientä toivoa että jokin muu puolue kääntäisi kelkkansa ja takkinsa ja alkaisi yhteistyöhön. Absoluuttista enemmistöä on turha odottaa, ei tule onnistumaan ehkä koskaan.

    1. Jos takinkääntöjä tulee niin ne tapahtuu päinvastaisen suuntaan. Raha ratkaisee ja se ei vastapuolelta (((sattuneesta syystä))) lopu koskaan. Ruåtsista ei tule koskaan löytymään riittävää määrää moraalin omaavia poliitikkoja -kaikki ovat ostettavissa.

     Ja suomen nilkit peesaa perässä tässäkin asiassa. TODELLINEN kansallismielisyys on kuollut ja kuopattu poliittisissa piireissä -tämän voi helposti huomata siitä vimmasta millä ”kansan”edustajat täällä meilläkin puolueesta riippumatta irtisanoutuvat niistä järjestöistä jotka ottavat TODELLISET ongelmat esille.

 2. Itse en ainakaan luota mihinkään kyselyihin tässä vallitsevassa tilassa. Mutta jos argumentin vuoksi oletetaan että SD voittaisi vaalit niin sitten ongelmaksi jää yhä se että kukaan ei halua tehdä yhteistyötä niiden kanssa. Eli tuossa on edelleen ongelmana poliittinen järjestelmä. Tässä on hiukan pohdintaa muuan ruotsalaiselta hepulta: https://www.youtube.com/watch?v=HzF7Ss4_G-Y

  Minusta vaikuttaa kovasti siltä että koko poliittinen järjestelmä on kovaa vauhtia matkalla kaatumispisteeseen, eikä siis vain Ruotsissa, vaan kaikkialla Euroopassa.

  1. ”Mutta jos argumentin vuoksi oletetaan että SD voittaisi vaalit niin sitten ongelmaksi jää yhä se että kukaan ei halua tehdä yhteistyötä niiden kanssa. ”

   Mikäli SD saa yli 50% äänistä, se kykenee muodostamaan hallituksen yksinään. Tähän en tosin usko. Olisi kuitenkin hauskaa seurata ihan mielenkiinnosta mitä Ruotsissa tapahtuisi jos SD olisi suurin puolue alle 50% äänimäärällä. Kukaan ei tulisi hallitukseen heidän kanssaan jolloin maan hallitseminen halvaantuisi. Tällöin SD pääsisi syyttämään muita puolueita siitä mistä sitä itseään on syytetty eli demokratian vaarantamisesta. SD:llähän oli vaa-an kieli asema tuossa pari vuotta sitten kun äänestettiin budjetista.

   1. Enemmistöön valtiopäiväedustajista riittänee enemmistö äänikynnyksen ylittävistä äänistä. Eli jos miljööpuolue, liberaalit, kristillisdemokraatit, feministipuolue ja muut pienpuolueet jäävät kaikki alle 4% äänikynnyksen keräten yhteensä vaikka 14% ääniä niin tarvitaan noin 43%. Joku vaalimatemaatikko voi korjata jos ei mene ihan noin suoraviivaisesti. Mutta erittäin kaukainen luku tuo on eli ilman liittoutumia tai loikkaamisia käy kuvaamasi tilanne.

 3. Kehitysmaalaiset liputtaa punavihreitä, se on selvä asia. Mutta jos kantaruotsalaisistakin alle kolmannes kannattaa SD:tä kaiken tapahtuneen jälkeen, niin kansa on pumpulissa eläviä aivopestyjä lampaita, ei voi kyllä muuta sanoa. Tietysti aikaa on, mutta kuinka paljon huonommaksi turvallisuustilanteen sitten täytyy vielä muuttua että siitä ei ruotsalaisten mielissä pelkillä korulauseilla ja unelmahötöllä selviä? Solidaarisuus on pelkkää paskapuhetta eikä mistään tarvitse välittää kunhan oma napa pysyy turvassa.

  1. Löfven on pistänyt miljoonia hyvinvointisatsauksiin, jotka siis valuvat paljolti kuntien ja läänien poliittisesti (SDP, Vihreät) työntekijöiden palkkoihin. Sieltä niitä ääniä tulee – ihan oman edun takia. Paskat sille miten Ruotsille käy..

 4. Tällä hetkellä puhutaan vahinkojen rajaamisesta – väkivaltaetnoghetot on jo luotu -, mutta eiväthän nämä Karlssonit mihinkään kykene. Ensiksi täytyisi pystyä itselle myöntämään ongelmat ja sitten pitäisi epäkorrektisti pystyä sanomaan asia ääneen. Liian kovia vaatimuksia nykyruotsalaisille. Tämän päivän ruotsalaiset jättävät lapsilleen merkittävästi huonomman Ruotsin kuin minkä itse saivat. Ei taida ruotsidemokraatit enää auttaa. Enemmän tässä itseä mietityttää, että onko meillä naapurivaltiona 20 – 30 vuoden kuluttua muslimivaltio.

  1. Älä suotta mieti noin pitkälle meneviä asioita -jos nykyinen kehitys jatkuu ( oli muslimeita täällä tai ei ) niin koko pohjolasta ei välttämättä ole enää mitään jäljellä. Nyt olemme niin mielipuolisten ihmisten(?) hallinnassa että ihan mitä tahansa voi tapahtua. Suursodan merkit on ilmassa.

 5. Ehdotan Stefan Lövenille liittoutumista islamistien kanssa eli vallankaappausta. Muut puolueet voidaan liittää demareihin ja lakkauttaa. Kalifaattia hallitsee yksi islamistipuolue joka johtaa kalifaattia miten parhaaksi näkee. Vaaleja ei tarvita ja meno on muutenkin sharian leppoisaa vesipiipunpolttelua ja tarinointia entisistä huonoista ajoista. Huvittelua joukkomestauksilla ym. uuteen kulttuuriin kuuluvilla viihdykkeillä. Mitä sitä turhia kansalaisten päätä vaivaamaan jollain puoluepolitiikalla. Moskusta löytyy se ainoa totuus.

 6. Todella ihmeellinen ilmiö. Johtuuko tämä siitä, että kun SD on tähänkin asti syrjäytetty muiden puolueiden toimesta rasistiseksi puolueeksi leimattuna (sillä verukkeella muut puolueet ovat mahdollisesta hallitusyhteistyöstä kieltäytyneet), niin ihmiset eivät usko asioiden voivan muuttua SD:a kannattamalla?

  Toinen vaihtoehto on se, että ruotsalaiset ovat niin aivopestyjä valtamediansa uutisoinnin johdosta, että he eivät vieläkään tiedä uusruotsalaisten olevan hyvin pitkälti vastuussa useastakin nousukäyrää näyttävästä yhteiskunnan ongelmasta.

  Veikkaan jälkimmäistä. Vain pieni osa ruotsalaisista on poliittisesti hereillä. Suuri osa unelmoi ja uneksii, vaikka Ruotsin oma valtamedia jo vihjailee tilanteesta enenevässä määrin. Välillä julkaistaan tekijöiden kuviakin, vaikka etnisyydestä ja erinäisistä -ismeistä ei mainita sananpuolikkaallakaan.

   1. Vain massiivinen talouden romahtaminen pystyy aktivoimaan riittävän määrän ihmisiä riittävän radikaaliin toimintaan.

    Muuten käy juuri niin mitä Paavo veikkaa. Kansa joka on menettänyt yhteisen päämäärään ja elää pelkästään omia nautintojaan tavoitellen on tuhoon tuomittu.

 7. Löveeni on takinkääntäjien takinkääntäjä. Ei tiedä jos vaikka S ja SD alkaisivat tehdä yhteistyötä(!!!) jos maan tilanne menee vielä hullummaksi. SD saattaa hyvinkin äänestää sossujen budjettia jos se on SDlle mieleisempi kuin alliansbudjetti. Tästä on jo vihjailtu. Mikään ei ole täysin mahdotonta; se on vähän niinkuin taistelisi ulkoavaruuden hyökkäystä vastaan. Yhteistyötä löytyy vasta sitten kun on PAKKO tehdä yhteistyötä koska muuta keinoa ei ole.

  1. Koko porukka puolueesta riippumatta pelaa samaan maaliin. Vain henkilökohtaisten etujen tavoittelu aiheuttaa näennäisiä ristiriitoja ja toimivat typerien äänestäjien houkuttimina -lopputulos on kuitenkin sama
   olipa vallassa kuka tahansa.

   ”Demokratia on kuoleman uskonto” -Pentti Linkola-

   1. Jos siirtyisimme suoraan demokratiaan voisimme kaikki tavoitella henkilökohtaisia etujamme ilman ”tukkuporrasta”. Se olisi paljon parempi vaihtoehto mutta edellyttäisi älykkäämpää ja tietoisempaa kansaa kuin mitä meillä on.

    1. Ei kyse ole kansan älystä vaan (((erään ryhmän))) itse itselleen valehtelemalla hankkimasta ”valitun kansan” suojasta jonka avulla meitä kusetetaan päivittäin. Liian hyväsydämiset suomalaiset ovat helppo kohde -itkunsekaiset tarinat uppoavat sinisilmäiseen kansaan erittäin tehokkaasti.

     Sveitsin malli missä ennen kansanäänestyksiä jaetaan PUOLUEETTOMASTI tehty selvitys äänestettävän asian vaikutuksista on erittäin toimivaksi osoittautunut järjestelmä. Tästä on kuitenkin turha edes haaveilla niin kauan kun kuulumme EU-mafian alaisuuteen -systeemin joka on täysin vihollisen hallinnassa.

     1. Tarkoitakko, että (((valittu kansa))) kusettaa meitä päivittäin ja suomalaiset hyväsydämisinä ovat erittäin hyvä kohde? Ja tarkoittakko, että (((valittu kansa))) ohjaa EU:ta jo koko maailmaa??

      1. Talvisodanmeininki meinaa että (((ne))) säät ja ilmatkin säätää ja aallotkin tainnuttaa. Hyisestä hallasta en tiedä.

       1. HAARP on jäänyt minulta toistaiseksi tutkimatta. Monet ovat sitä mieltä että (((ne))) todellakin säätävät myös ilmastoa keinotekoisesti. No, sen tiedän kertoa varmasti että niin ne tekevät jos pystyvät! Ilmastokusetus on satojen miljardien bisnes. Arvaappa mihin osoitteeseen nekin rahat menevät ja kenen selkänahasta ne revitään?

        Eli lorusi saattaa hyvinkin olla täyttä totta!

      2. Eurooppalaisten yleinen ongelma on patologinen altruismi ja hyväuskoisuus. Olisi epärealistista ajatella etteikö tällaista heikkoutta hyödynnettäisi. On itsestäänselvä asia että tietämättömyyttä ja hyväuskoisuutta hyödynnetään. Suomalaiset ovat eläneet liian kauan vaaleanpunaisessa pumpulikuplassa, eivätkö aina tiedä miten ns suuri maailma toimii.

       Monella suomalaisella on selkäytimessä väärä käsitys siitä että maailma olisi oikeudenmukainen paikka, jossa valta-asemaa ei väärinkäytettäisi ja että lehdistö edustaa jumalaista rehellisyyttä. Harva suomalainen tietää että esimerkiksi Nürnbergin oikeudenkäyntien tunnustukset saatiin kiduttamalla.

      3. Kyllä. Pankkimaailman kautta näin tapahtuu -rahajärjestelmä on täysin (((niiden))) käsissä. Suomi on velkaa 110 miljardia yksityisille pankeille eli juurikin (((niille)))

       Sillä on helppo kiristää. Rahalla tätä maailmaa hallitaan -se jolla on painokone määrää mitä muut tekee!

       1. ”Rahalla tätä maailmaa hallitaan -se jolla on painokone määrää mitä muut tekee!”
        – Tismalleen näin. Toinen asia millä maailmaa hallitaan on media.
        – Rahalla ostat poliitikot
        – Medialla saat ihmiset äänestämään haluamallasi tavalla

       2. Läntisten maiden mediasta 96% on (((niiden))) hallinnassa. PT-MEDIA kuuluu (kuuluuhan???) jäljelle jäävään 4% ryhmään.

        Tämän takia on erityisen tärkeää että jokainen boikotoi valtaapitävien mediaa kaikin mahdollisin keinoin -kyseessä on vihollisen toiseksi tärkein ase (rahan jälkeen) millä meitä hallitaan.

     2. Juurihan itse tuossa ylempänä kirjoitit että äänestäjät ovat typeriä:

      ”Vain henkilökohtaisten etujen tavoittelu aiheuttaa näennäisiä ristiriitoja ja toimivat typerien äänestäjien houkuttimina -lopputulos on kuitenkin sama”

      1. Suorassa demokratiassa ei äänestetä henkilöä joka kusettaa vaan puolueettoman asiatuntiaryhmän esityksen mukaan. Esimerkiksi Sveitsissä ennen äänestystä kansalaisille lähetetään hyvin yksityiskohtainen selvitys miten kyseinen asia vaikuttaa jos se hyväksytään tai jätetään hyväksymättä.

       Osan päätöksistä kansanedustajat voivat päättää myös keskenään MUTTA silloinkin kansalaisilla on mahdollisuus puuttua peliin ja pakottaa esitys kansanäänestykseen. Mitään suomen kaltaista väkisin runttaamista on täysin mahdoton Sveitsissä tehdä -näin varmistetaan ettei läpi pääse vähemistön etuja ajavia päätöksiä.

       Edustuksellinen ”demokratia” on kuin tehty korruptiota varten (ja niinhän se onkin!) 20/200 ”kansan”edustajan lahjominen mahdollistaa järjestelmän hallinnoinnin ulkopuolelta. Puoluekuri (eli yksittäisten edustajien munattomuus olla eri mieltä äänestyksessä) antaa viimeisen voitelun katastrofaaliselle systeemille.

 8. Esim. myssy ja ympärileikattu vimpain on molemmilla, miten erotat? sanoo:

  Nyt kun vihapoliisi kyttää vihapuhetta eikä sanaa mus**** enää uskalla sanoa ettei saa kahta vuotta linnaa niin pitäisi keksiä uusi koodikieli tyyliin:

  (((valittu kansa))) versus (((valittavainen kansa)))
  (((ne))) vs. (((ne toiset)))
  (((koukkunokat))) vs. (((kyömynenät)))

  1. Asiayhteys paljastaa kumpaa itse itsensä muiden yläpuolelle asettanutta kansanryhmää tarkoitetaan. Ja muslimeja voi sitäpaitsi kutsua muslimeiksi mutta (((ne))) ovat noidenkin ns.kansallismielistenkin mielestä niin hienoja ihmisiä(?) ettei saa arvostella tekivätpä mitä tahansa.

   Mitenkäs sen sananvapauden kanssa taas olikaan…kannatetaanko sitä vai ei?

  1. Jos rohkeus on tätä tasoa mitä se tällähetkellä on niin tämä peli on pelattu. Homma ei etene jos ainut mitä ”kansallismieliset” miettivät on se että käyttääkö joku musu huivia tai onko niille erillinen uimavuoro uimahallissa.

   (((Ne))) nauraa meille ja pitävät meitä täysin idiootteina lampaina.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.