Afgaanin raiskaama 13-vuotias tyttö yritti itsemurhaa lääkkeillä teon jälkeen

0
Kuvakaappaus 2018-01-26 13-17-59
26.1.2018

Uppsalan käräjäoikeus tuomitsi viime viikolla 17-vuotiaan yksintulleen afgaanin Zabi Zoltanin lapsen kohdistuneesta raiskauksesta nuorisohoitoon neljäksi kuukaudeksi.

13-vuotias tyttö ja kaverinsa tapasivat Zoltanin viikkoa ennen raiskausta Uppsalan matkakeskuksessa viime vuoden elokuun 8. päivä. He olivat keskustelleet hieman ja muodostaneet yhteyden Snapchattiin.

Raiskauspäivänä afgaani kysyi tytöltä haluaako tämä tulla hänen seuraan ongelmalähiö Gottsundaan, johon tyttö suostui. Tapahtumat etenivät nopeasti. Afgaani yksinkertaisesti riisui tytön ja raiskasi tämän. Heiveröinen tyttö ei osannut tai pystynyt vastustelemaan, sillä tilanne oli hänelle täysin uusi ja hän ei osannut suhtautua tekohetkellä asiaan mitenkään. Hän antoi raiskauksen vain tapahtua.

Afgaani kiisti syytteen ja ei osannut sanoa, miksi tapahtumapaikalta ja tytöstä löydettiin hänen DNA:taan. Mies sanoo, että ei ole pelehtinyt tytön kanssa ja kuvitteli tämän olevan 18-19-vuotias. Oikeuden mukaan tämä olisi pitänyt ymmärtää.

Tapahtuma alkoi selvitä, kun tytön kaveri kertoi tapahtumasta samana päivänä tytön isälle, sillä tyttö ei uskaltanut kertoa vanhemmilleen asiasta.

4576456trf.png
Kuva Fria tider:istä, jossa miehen kuva on sensuroitu.

 

Tyttö ajatui pari päivää tapahtumien jälkeen syvään depressioon ja yritti itsemurhaa lääkkeillä. Hän kertoi, että tapahtuma oli niin raskas. Syötyään lääkkeitä hän soitti isälleen ja kysyi mitä tapahtuu jos syö paljon lääkkeitä. Tyttö otettiin sisään sairaalaan.

Uppsalan käräjäoikeden päätös on kummallinen. Siinä todetaan, että koska Zabi Zoltani on syntynyt marraskuussa 2000 eli oli näin ollen 17-vuotias kun syyte nostettiin niin tuomiossa pitää ottaa huomioon raiskaajan hoitotarve. Tuomioksi luettiin siis nuorisohoitoa neljä kuukautta (sluten ungdomsvård = suljettu nuorisohoito, tarkoittaa jonkinlaista terapiantapaista mielisairaalan ja kasvatuslaitoksen sekoitusta, jossa ”hoidetaan” nuoria rikoksentekijöitä pois rikollisuudesta.)

Kummallisuus tulee siinä, että jopa Maahanmuuttovirasto on aiemmin arvioinut, että afgaani on oikeasti reippaasti yli 18 ja oikeudessa viraston lausumassa kerrottiin, että Zabi Zoltani ei kuuluisi näin ollen sosiaalitoimen piiriin vaan Maahanmuuttoviraston. Mutta koska oikeudessa iästä ei tullut selvyyttä niin se uskoi miehen itse ilmoittaman iän. Eli afgaanin katsottiin tekohetkellä olleen siis 16-vuotta.

Lisäksi uhrille tuli maksettavaksi 100 000 kruunua vahingonkorvauksia.

Karkoituksen suhteen ei tehty päätöstä, sillä Maahanmuuttovirasto oli tehnyt miehelle kielteisen turvapaikkapäätöksen pari viikkoa raiskauksen jälkeen (teolla ei ollut tekemistä kielteisen päätöksen kanssa, se vain tapahtui samaan aikaan).

Zabi Zoltani, syntynyt 17.11.2000, afganistanin kansalainen.

Uppsala TR B 4591-17 Dom 2018-01-15

Advertisements

10 thoughts on “Afgaanin raiskaama 13-vuotias tyttö yritti itsemurhaa lääkkeillä teon jälkeen

 1. Tässä olisi jo aihetta alentaa rikosvastuullista ikää sinne 15 vuoteen. Kyllä sen ikäinen normaali ihminen jo tajuaa, mikä on oikein ja mikä rikollista. Sitten onkin selittämistä 20+ ikäisillä kun yrittävät tekeytyä 13-14-vuotiaiksi.

  1. Eiköhän tässä ongelma ole siinä, että Ruotsi haluaa päästää nämä vajeenpaikkaajat kuin koira veräjästä. Vaikka rikosvastuu alennettaisiin yhteen vuoteen, nämä geelitukat sanoisivat olevansa kolme päivää vaille yksi ja yhteiskunta näyttelisi kesäteatteria.

   Siksi toisekseen ei tämmöinen ole normaalin yhteiskunnan tai normaalin ihmisen toimintaa, joten ei sitä ymmärrystä kannata ainakaan henkeäpidätellen jäädä odottamaan.

   Enneminkin pitäisi muuttaa laki vastaamaan normaalia ja yleisesti hyväksyttyä käytäntöä. Lapsia saa raiskata, autoja poltaa, ammuskella toreilla, ravintoloissa jne.

   Vääristä mielipiteistä joutuu kuitenkin edelleen ankaraan edesvastuuseen.

   Kuinka helvetin paljon sitä voikaan vihata omaa maataan ja kansaansa?

  2. Alentaa 15 vuoteen? Siinähän se Ruotsissa onkin. Toisin on monessa EU-maassa:

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_rikosoikeudellisen_vastuun_ik%C3%A4rajoista_eri_maissa

   Kuten listauksesta nähdään, huonomminkin voisi olla:
   parissa EU-maassa lainsäätäjän mielestä 17-vuotias on vielä ymmärtämätön lapsi, joka ei voi olla vastuussa teoistaan. Vaan onpa useampia maita, joissa katsotaan 12-vuotiaan jo ymmärtävän mikä on rikollista ja mikä ei.
   Samalla kannalla olen itsekin. – Mutta kuten sanottu, ei sillä ole maahantunkeutujien rikollisuuteen tietenkään mitään vaikutusta.

  3. Ruotsalaiset antoivat kehitysmaalaisten roistojen muuttaa Ruotsin kehitysmaaksi ja kaiken lisäksi vapaaehtoisesti.

   Eoivottavasti Suomessa saadaan edes jonkunasteinen kapina aikaan ennen kun Suomelle tehdään sama temppu!!!!!!!

 2. En ylipäätään ymmärrä näitä Ruotsin kytköksiä Afganistaniin eli mistä johtuu että Ruotsi on sotkeutunut yhteen sun toiseen asiaan Afganistanissa mikä puolestaan aiheuttaa afgaanien tyrehtymättömän virran Ruotsiin?

  Äskettäinen IS-isku kohdistettiin RUOTSIN Rädda Barnen- toimistoon ja vieressä ollut RUOTSIN Afganistankomitean/Svenska Afganistankommitten toimisto sai myös osumaa.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6869458

  1. Afganistan on jopa Persestanien sarjassa alinta kastia, sodittu on tauotta aina. Ei ole kansallista yhteinäisyyttä, on vain kaikki kaikkia vastaan -asenne. Pelkästään oma tai oman klaanin etu kiinnostaa.

   Ja sitten Pohjoismaat löysivät Suuret Sydämensä ja lähtivät turvaamaan rauhaa, jota ei ole koskaan ollutkaan. Nyt ollaan kuitenkin siellä, missä rynkyllä ilmaistaan normaaleja tunteita ja lapset imevät maitonsa rynkyn piipusta. On lyöty käsi paskaan ja sitten on käsi paskassa.

 3. Minä en syytä tästä asiasta täysin yksi afgaania. Minä syytän ensisijassa tytön vanhempia jotka eivät ole kertoneet asiasta ja päästävät noin nuoren tytön kaveeraamaan partalapsen kanssa. Ei valkopyykkiäkään pestä värillisten kanssa. Toiseksi minä syytän Ruotsin yhteiskuntaa, sen poliisia ja rajavalvontaa. Heidän ei ikinä olisi pitänyt päästään yhteiskuntaa tähän kaoottiseen tilanteeseen jossa tuhatmäärin henkilöitä joita ei ola saatu reksiteröityä, kulkevat maan kaduilla ja hakevat silti sossusta tukia. Jokainen joka tulee maahan olisi pitänyt pidättää, laittaa eristyksiin lääkärintarkastusta varten sekä odottamaan mahdollisia etsintäkuulutuksia Interpolilta tai siitä maasta josta hän väittää tulevansa.

  Venäjän malli on todistettu toimivaksi tässäkin suhteessa. Ja sitä toivoisi pohjoismaissakin käytettävän.

 4. Toivottavasti netissä on paljon ruotsinkielistä materiaalia, mistä nuoret voivat näistä asioista lukea.

  Tapauksia on jo niin valtava määrä, että kenen tahansa pitäisi jo tajuta, ettei kannata kaveerata tuntemattomien vierasmaalaisten miesten kanssa.

  Nuorille pitäisi korostaa sitä, että eivät aikaisemmat uhrit varmasti voineet kuvitellakaan että hullusti voi käydä, kun Ahmed on niin valtavan mukavan tuntuinen poika. Mutta kuinkas sitten kävikään? Älkää nuoret tytöt ja naiset siis uskoko siihen, että olette tekemisissä mukavan ihmisen kanssa, vaan muistakaa aina, että tytöt eivät ole kaikille ihmisiä, vaan vain viihdykettä ja kulutustavaraa, jota voi kohdella ihan niin kuin sattuu vaan kulloinkin huvittamaan.

  Kuka tahansa osaa näytellä mukavaa. Eivät aiemmat uhrit taatusti ole lähteneet minkään kiroilevan pahantuulisen änkyrän matlaan.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.