Hovioikeus nosti Jesse Torniaisen tuomiota – oikeuden mukaan teossa oli rasistinen motiivi

0
Jesse-Torniainen-Eppu-Vastarinta.jpg
26.1.2018

Helsingin hovioikeus korotti Jesse Torniaisen tuomion ns. Asema-aukion tapauksessa kahden vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Hovin mukaan teko oli rasistinen, joka oli tuomion korottamisen peruste. Käräjäoikeuden mukaan teko ei ollut rasistinen.

Hovioikeuden ratkaisu on mielenkiintoinen. Sekä Torniainen että uhriksi joutunut Jimi Karttunen molemmat ovat kantasuomalaisia. Tekijällä eikä uhrilla ollut pienintäkään ”rodullista” eroavaisuutta. Siitä huolimatta oikeus katsoo, että teko on rotuun viittaava eli rasistinen.

Hovi perustelee rasistisen motiivin jotenkin siihen tapaan, että Torniainen edusti Karttusen mielestä rasistista järjestöä ja Karttunen oli ilmaissut paheksuntansa tästä. Tästä seurannut pahoinpitely teki teosta näinollen rasistisen.

Näin ollen tuomio kaksi vuotta kolme kuukautta tuli törkeästä pahoinpitelystä, joka käsittää Karttuseen kohdistuneen potkun. Hovioikeus hylkäsi kuitenkin syytteen kuolemantuottamuksesta, kuten käräjäoikeuskin alunperin.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

18 thoughts on “Hovioikeus nosti Jesse Torniaisen tuomiota – oikeuden mukaan teossa oli rasistinen motiivi

 1. Olihan tuo selvästi rasistinen. Natsimpaa (Karttunen: juutalaiset uuniin) henkilöä potkaisi vähemmän natsi Torniainen. MOT

  1. Miten se nyt rasistinenteko voi olla, kun kumpainenki oli valkoisia suomalaisia potkaisija ja potkaistu???
   En ollenkaan väitä, että eikö Torniainen rangaistuksensa ole ansainnut,mutta rasistinentekohan se nyt ei kyöhä ollut.
   Menee nämä oikeuden päätökset mielivaltaisiksi perusteluissaan,semmonen ei kuulu oikeusvaltioon.

 2. Eikö kansallissosialistinen liike aja paljon muitakin asioita kuin rotuun liittyviä kysymyksiä? Mistä Torniainen täsmälleen voi tietää, mitä nimenomaista asiaa Karttunen niin kovasti piti syljeskelyn arvoisena? Oikeus ei voi olettaa, että tuossa tilanteessa Torniainen on ollut täysin varma siitä, että juuri tuo rotuasia on se, mikä kiikasti. Sehän täytyy oikeuden näyttää toteen, eikä vain olettaa, että juuri tämän täytyy olla syy. Muuten asia täytyy ratkaista syytetyn hyväksi.

  Jotenkin tuntuu siltä, että nyt tuo rasismi on vedetty väen vängällä tähän juttuun. Voi olla, että korkein oikeus myöntää asiassa valitusluvan.

  1. Ei kannata valittaa. Nämä päätökset tehdään jo kauan ennen varsinaista käsittelyä ja korkein”oikeus” korottaa tuomiota entisestään. Torniainen varmasti tietää tämän eikä lähde hankkimaan itselleen lisää istumista.

 3. Pitääkin tulla tuomio, mutta syystä. Nyt on väkisin keksitty lisäsyy, joka ei liity todellisuuteen millään tapaa. Olisivat samoin tein väittäneet Jessen olevan lentävä liskomies ja antaneet 6 vuotta noituudesta.

  Naapurikaupunginosassa narkkari hakkasi siivoojatytön huonoon kuntoon. Ei käynyt laatuun viedä edes oikeuteen asiaa, kun narkkarilla niin hiton vaikeaa tms. Meni johonkin sovitteluun, eli ei ehdollistakaan saanut. Jospa narkki olisi ollut oletettavasti rasistillinen…

 4. Demla. Nyt tehtiin ennakkotapaus jota tullaan jatkossa käyttämään kun halutaan korottaa väärää mieltä olevien tuomioita -syyksi riittää järjestöön kuuluminen.

  No, tämä oli tiedossa -itse veikkailin hovista suurempakin korotusta tuomioon. Mitä pienempi porukka päättää niin sitä helpompi se on käskyttää tekemään eliittiä miellyttävä päätös. Kuka onkaan demlan seuraava uhri?

  1. Tuosta Demlasta oli aikoinaan enemmänkin
   puhetta.

   Jonkun olisi syytä tehdä aiheesta kattava
   selvitys, Paavo? Tai ehkä hakea jonkun netsin
   vanha blogi aiheesta ja luvalla tai ilman
   julkaista se täällä mahdollisesti täydennettynä.

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Oikeuspoliittinen_yhdistys_Demla

   Näin äkkiseltään tuntuu (ja yo. artikkelin pj.-luettelo
   tukee ajatusta), että yksi Demlan päätavotteista on
   ollut ja on vankiloiden tyhjentäminen ja ajatus
   siitä, että koko vankeinhoitojärjestelmä pitäisi
   ehkä kokonaan lakkauttaa. Rikollisuushan
   on nimittäin sosio-ekonominen ilmiö eikä mitään
   muuta.

   Mutta sitten toisaalta Demlalaiset ovat kunnostautuneet
   natsijahdissa ja kansalaisoikeuksien rajoituspyrkimyksissä.

   1. Demlan ja vapaamuurarien yhteys toisiinsa on myös varsin selkeä. Suomen ”oikeus”laitos on umpikorruptoitunut eikä käräjäoikeuden päätöksestä kannata lähteä valittamaan jos vastapuolella on paremmat taloudelliset resurssit omaava taho. Raha ratkaisee -hyvät veljet pitävät suomen lakia pilkkanaan.

 5. Ottamatta kantaa itse tapahtumaan, huomaa missä mennään oikeuslaitoksen suhteen. Menosta tulee sairaampaa kunhan saavat lait puolelleen.

 6. Väkivaltaa en hyväksy, mutta tässä asiassa ei ole kyse siitä. Vaan kansallismielisyyden tuomitsemisesta. En voi ymmärtää, kuinka alas on vajonnut Suomen oikeusjärjestelmä.Toivottavasti ihmiset herää ja ajattelee omilla aivoilla, eikä valtamedian (paskavalhemedian) aivoilla.

  1. Todella monet ymmärtää miten sairas suomen ”oikeus”järjestelmä on mutta se ei auta jos siellä vaikuttavia porsaita ei saada vaihdettua. Tilanne vain pahenee vuosi vuodelta -oikeusjärjestelmä on rikollisten käsissä. Antti Häkkäsen (Kataisen oppipoika) valinta oikeusministeriksi oli kruunu paskakasan päälle. Erittäin huono asia…(tiedän sattuneesta syystä vesselin aikaisemmista tekemisistä melko paljon) Jälki tule olemaan todella rumaa kautta linjan. Höpinät oikeusvaltiosta voidaan viimeistään nyt lopettaa -Suomi ei ole enää sellainen ollut vuosikausiin.

 7. Suuria kansallissankareita Suomessa ja lähialueilla:
  1. Anders Behring Breivik
  – oli aikaansa edellä toteuttaakseen upean työnntavoitteena käynnistää muslimien hävitys planeetalta
  2. Jesse Torniainen
  – osaa hyppypotkun erinomaisella, silmiänhivelevällä tekniikalla ja myös käyttää sitä räkiviä sekohuumehörhöjäen hoiteluun.
  3. Mr Putin.
  – hoitaa Suomen haltuunoton kaikkien aikojen ennätysajassa, 2 tuntia ja homma bueno!
  Vertailuksi: planeetan ylivoimaisesti paras kansanjohtaja on Donald John Trump. Jos joku ei ole kuullut kuka hän on: The President Of The United States Of America.

 8. Raukkapaska nutipää ansaitsisi raukkamaisuutensa vuoksi kymmenen vuotta ehdotonta. Mutta rasistinen tuo teko ei ollut.

 9. Itse kans ihmettelin, että mistä helvetistä se hovi sen rasistisuuden siihen tuomioon tempas? Ilmeisesti jonkinasteisena tilauksena ollut, että maahan pitää saada edes yksi rasistinen rikos ja kaikkihan ”tietää”, että ulkomaanelävä ei voi syyllistyä rasismiin. Veikkaisin, että taustalla vaikuttaa Torniaisen kuuluminen vastarintaliikkeeseen ja sitä kautta se rasistisuus on tähän kaivettu. Tarkoittaneeko sitä, että jatkossa mikäli rikoksen tekijä kuuluu vastarintaliikkeeseen, niin hänen tekonsa ovat rasistisia. Oli niillä teoilla mitään tekemistä vastarintaliikkeen kanssa tai ei. Aika natsistiseksi menee oikeuslaitoksenkin puuhat.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.