Välimeren meritaksi-toiminta vaikeuttaa Libyan tilanteen rauhoittumista

0
Kuvakaappaus 2018-01-28 11-10-12
Suurin osa Libyan kautta tulleista afrikaanoista haetaan ympyröidyltä alueelta.
28.1.2018

Välimerellä pelastustehtävisä olevia aluksia on häiritty useaan otteeseen Libyan rannikkovartioston toimesta. Jotkut hyväntekeväisyysjärjestöt kertovat, että libyalaiset ovat jopa ampuneet varoituslaukauksia alustensa eteen. Viimeksi eilen Italian rannikkovartiosto raportoi, että Libyan rannikkovartioston alukset estivät heitä pelastamasta afrikaanoja Eurooppaan mm. ajamalla omilla aluksillaan pelastettavan veneen eteen.

Mistä oikein on kyse? Miksi libyalaiset häiritsevät pelastustöitä. Kyse on kuitenkin ihmishengistä.

Yksinkertaisesti kyse on siitä, että libyalaiset eivät halua, että koko muu Afrikka käyttää heidän maataan läpikulkumaana Eurooppaan. Tilanne on Libyan kannalta katsottuna kestämätön. Maa on ennestään hieman sekavassa tilassa ja sitä ei ainakaan paranna, että maahan vaeltaa satoja tuhansia miehiä keksien keinoja jatkaa edelleen Eurooppaan. Tällainen transit-maana toimiminen aiheuttaa kaaoksen stabiilissakin valtiossa, kuten aiheutti Unkarissa 2015 syksyllä, joten vielä enemmän se vaikeuttaa Libyan sekasortoisen tilanteen muuttamista stabiilimpaan suuntaan.

Libyan rannikkovartiosto yrittää siis yksinkertaisesti toimia siten, että meritaksin toiminta vaikeutuis siinä määrin, että yhä harvempi rannallaolija näkee reitin hyvänä keinona yrittää Eurooppaan.

Tilanne naapurimaassa Tunisiassa ollee sen verran parempi, että maata ei käytetä läpikulkumaana. Muuten afrikaanot yrittäisivät matkaan Tunisian rannikoilta, josta merimatka Italiaan on lyhempi. Mutta koska afrikaanot ovat nyt oppineet. että heidän ei tarvi muuta kuin siirtyä lillumaan Libyan edustalle niin heidät noukitaan sieltä Eurooppaan. Libyan rannikko on yksinkertaisesti kultarannikko afrikaanoille. Sieltä löytyy teleportaali, joka sujauttaa heidät Afrikasta Eurooppaan.

Näin ollen Italia ja eurooppalaiset hyväntekeväisyysjärjestöt vain ylläpitävät Libyan jatkuvaa kaaosta. Maa ei pääse ikinä rauhoittumaan niin kauan kun sinne virtaa muun Afrikan ylijäämämiehiä. Suurin osa ei pääse ikinä jatkamaan Eurooppaan ja jäävät näin ollen libyalaisten vaivoiksi. Kyse ei siis ole mistään pienestä väkimäärästä vaan sellaisesta joukosta, joka vaikuttaa koko maan toimivuuteen.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

9 thoughts on “Välimeren meritaksi-toiminta vaikeuttaa Libyan tilanteen rauhoittumista

 1. Eurooppalainen hyväntekijä kommari ei ole kiinnostunut Libyan tilanteesta kutina on kuin vesirokkoisella kakaralla ja siitä on turha järkipuheella lääkitä. Pakko saada pilattua länsi maat myös kun muu maailma on jo pilalla.

  1. Mikäli Euroopan suurimmat maat eivät olisi öljyn perässä menneet Gaddafia nirhaamaan, niin nykyistä tilannetta ei Libyassa olisi ollut.

   Nyt ainoastaan öljy-yhtiöt hyötyvät tilanteesta. Kommunismi on kaukana nykyisestä touhusta.

   1. Kyllä se oli Hilary Clintonin ja Barack Obaman järjestämä se Gaddafin murha. Heille ei sopinut, että Gaddafi yhdistää alueen öljyntuottajamaat muun öljyvaluutan kuin dollarin käyttäjiksi. Eikä Obamalle se, että Gaddafi hillitsi riehuvia muslimijoukkoja ja ns. muslimikevään alkua, joka on nyt uhkana koko sivistyneelle maailmalle.

 2. Rasismia!!Libyan äärioikeisto haluaa Putinin tukemana lisää alan kurdeja kuolleina rannalle!!!Hirvittävää!!!Libya on pommitettava kivikaudelle ja merivoimat tuhottava jotta viha ei estä ihmisoikeuksien toteutumista.Nyt on aloitettava rauhan sota ihmisarvon puolesta.

  1. Alan kurdi hukkui ahneen isän takia. Äijä halusi, että länsimaat antaa hänelle uudet tekohampaat ja hukutti perheensä siinä sivussa. Hän oli itse hommannut sen kiulun joka upposi ja rahasti vielä muita. Siinä koko syy ja seuraus. Turhaa on yrittää syyllistää eurooppalaisia tai muitakaan tapahtumasta. Jokainen tekee valintansa ja kantakoon vastuun itse.

 3. Jos Euroopassa olisi järki ei roudaamista tapahtuisi, se voitaisiin kovilla rangaistuksilla kieltää jos vain haluttaisiin. Mutta ei haluta. Mitä hyvää aikoo Eurooppa tehdä miljoonilla analfabeeteilla jotka eivät kelpaa edes siivoojiksi?

  1. Ellen uutista ihan väärin ymmärtänyt, oli kyse siitä, että Italian Guardia di Finanzan merivartioston alukset olivat tulossa Libyan aluevesille hakemaan siellä lilluvia ihmisiä omalle maaperälleen? Siis: Italian valtio oli lähettänyt vakinaisia aseellisia joukkojaan Libyan valtion viralliselle alueelle?
   Jokainen valtio, jolla on ylipäänsä minkäänlaisia asevoimia tekee tuossa vaiheessa ainakin passiivis-aggressivista vastarintaa. – Mikäli jonkin valtion hallituksella olisi jonkin suuuremman valtiomuodostelman kanssa sopimus maahantunkeutujien rajoittamattomasta maahanpäästämisestä, olisi tilanne luonnollisesti toinen;
   silloinhan voitaisiin asevoimien jäseniä käskeä jopa toimimaan maahantunkeutujien matkatavaroiden kantajina…

   Mutta tilanne oli siis, että Italia oli lähettänyt merivartiostonsa yksiköitä hakemaan Libyan aluevesiltä maahansa väkeä, jolla ei ole minkäänlaista laillista oikeutta oleskella edes Libyassa, saati Italiassa. Niinpä Libya esti Italian viranomaisia operoimasta Libyan alueella, johon italialaisilla ei ole minkäänlaista kansainvälispoliittista oikeuttakaan, ja Italia valittaa asiasta virallisella taholla?

   Jos tämä on todellakin mennyt juuri näin, enpä voi ennustaa Rooman Imperiumin vaikutuspiirin alueille kalifaattia kummempaa tulevaisuutta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.