Ranskalainen tuomioistuin päätti, että Dublin-tapauksia ei palauteta Suomeen

0
Kuvakaappaus 2018-01-29 15-12-02.png
29.1.2018

Ranskalainen tuomioistuin on päättänyt, että Ranska ei ainakaan toistaiseksi palauta irakilaisia turvapaikanhakijoita Ranskasta Suomeen Dublin-sopimuksen perusteella. Tuomioistuimen mukaan irakilaiset eivät saa turvapaikkaa Suomesta ja heillä on riski tulla palautettavaksi Irakiin.

Kyseessä on ennakkotapaus, jossa irakilainen turvapaikanhakija oli Suomessa ollessaan arvioinut, että ei tule saamaan Suomesta turvapaikkaa ja lähtenyt Ranskaan, josta haki turvapaikkaa. Dublin-sopimuksen perusteella mies olisi pitänyt palauttaa Suomeen, koska oli rekisteröitynyt ensimmäisen kerran EU-alueella Suomessa.

Asia vietiin Lyonin hallinto-oikeuteen, joka päätti, että turvapaikka-asia pitää käsitellä Ranskassa, ei Suomessa. Perusteluina mainittiin turvallisuusriski Bagdadissa ja jos hänet palautetaan Suomeen on olemassa suuri riski, että mies päätyy Irakiin.

Oikeus viittää Euroopan ihmisioikeusartiklan kolmanteen pykälään, jonka mukaan ketään ei saa saattaa palautettaessa kidutuksen, epäinhimillisen tai ihmisarvoa alentavan toiminnan piiriin. Suomessa ollessaan oli oikeuden mukaan siis riski olemassa joutua palautettavaksi Irakiin.

Oikeus viittasi myös vastaavaan tapaukseen Ranskan ja Ruotsin välillä, jossa afgaani oli saanut Ruotsissa kielteisen, jonka jälkeen lähti Ranskaan. Myös tuolloin ranskalainen tuomioistuin katsoi, että henkilö voi joutua hengenvaaraan kotioloissa, jos tämän palautus ketjutettaisiin Ruotsin kautta Afganistaniin.

Asiasta kirjoitti Huvudstadsbladet.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

16 thoughts on “Ranskalainen tuomioistuin päätti, että Dublin-tapauksia ei palauteta Suomeen

 1. Ihan hyvä näin. Liekö oma osuutensa myös YLEn englanninkielisillä uutisilla, joissa jokaisesta Suomessa ilmenneestä rasismin kärpäsestä tehdään kaamea härkänen, ja tullaan todistaneeksi Suomi erittäin epähumaaniksi ja rasistiseksi maaksi ihan kauttaaltaan?

  Muistelkaapa vain, kun yksi alaikäinen kantasuomalainen poika oli huonona vitsinä askarrellut itselleen KKK- vermeet ja oli mukana mielenilmauksessa VOKin pihalla. Tämän yhden ainoan KKK-pelleilijän kuvaa näytettiin ja vilauteltiin sitten sen verran ahkerasti, etten ihmettelisi, vaikka ulkomailla olisi kuviteltu kyseessä olevan yleinen tapa Suomessa.

  Ehkä YLE tekee sittenkin hyvää työtä, kun se kaivaa milloin kenetkin todistelemaan suomalaisen rasismin kauheutta ja laajaa ilmenemistä. Ehkä sana leviää, ja Suomesta tulee se Barbaristan, jonne ei poloisia irakilaisia, afgaaneja jne. voi millään lähettää…

  1. Oikeat isämmaan pulustajat opiskelevat Joukolla arabiaa ja muita enemmän tai vähemmän keharikieliä ja tehtailevat nettiin sivustoja, joissa Suomea haukutaan rasistiseksi paskavaltioksi, jossa on aina kylmä ja aurinko ei paista ja naiset ovat saat.nan rumia.

  2. On se hienoa ja oikein lämmittää mieltä kun saa huomata että suvakkien oma koira (ylenato) puri itse itseään monikulttuuriseen perseeseensä.

   Suvakostallarit ovat jo pitkään pyrkineet leimaamaan Suomen maailmalla razziztizeksi.
   Nyt kävinkin paska ja jäi heidän seksi-lelu-matu-ukot ranskalaisten siiderivalaiden maskoteiksi.

 2. Kymmenet tuhannet muslimit tekivät vuosituhannen emämunauksen kun valitsivat Suomen kohteekseen, epäilemättä sen hirmuisen suuren 350e/kk refugee-salaryn sokaisemina. Kappas kummaa kun Suomessa 350e ei riitä vittu mihinkään, kaikki maksaa enemmän kuin mikään missään ja Suomalaisetkaan eivät kohdelleet kuin Jumalia kuten pohjoisen alempiarvoisen orja-rodun kuuluisi. Mahtaa vituttaa. Ranskassa on paljon kivempaa, siellä kun on jo muutama sata miljoonaa muslimia älämölöilemässä. Olo on kuin kotimaassa, paitsi että saa juoda viinaa ja raiskata mielin määrin! Suosittelen nyt tämän uuden juonenkäänteen valossa jokaista Suomessa loisivaa muslimia lähtemään Ranskaan, myöskin kaikki turvapaikan itselleen keplotelleet; Suomen hintataso, sää ja muslimeita halveksuva ilmapiiri ei tästä mihinkään muutu. Vitun kusipäät vihaavat muslimeita vaikka niitä puukottaisi kuinka monta torilla, saatana kun eivät suostu millään tottelemaan! Siispä: Kuuma, himokas Riviera kutsuu!

 3. Toivottavasti ulkomailla uutisoidaan Suomesta epäystävällisenä ja rasistisena maana turviksille, vähemmän vetovoimaa lompsia tänne.

  1. Se paljon tänne kehitysmaalaisia tulevina vuosina tuodaan on jo päätetty muualla. Nimikkeet saattavat vaihdella mutta virta ei pysähdy. Mamu, matu, kiintiö, perheenyhdistys tai taakanjako -lopputulokseen sillä ei ole mitään merkitystä.

 4. Hienoa, kerrankin hyviä iloisia uutisia. Tämä antoi voimaa jatkaa taistelua hienon Suomen puolesta.

 5. Mitenkäs tämä nyt oikein menee? Olen ymmärtänyt, ettei ulkoministeri Soini ole vieläkään saanut aikaan sopimusta, jolla Irak suostu vastaanottamaan kansalaisensa ja sen takia niitä kielteisen päätöksen saaneita notkuu ostareilla ehkä maailman tappiin eli Suomeen pääsy takaa ainakin toistaiseksi varman oleskeluluvan oleskeluyhteiskunnassamme ilman työn rasitusta ja vastuuta mistään.

  1. Sika-soini on (((niiden))) täydessä hallinnassa. Häipyy ennen seuraavia vaaleja palkintovirkaan ulkomaille -ellei räjähdä omiin läskeihinsä tai menetä loppua mielenterveydestään (mikä ei kovin vahvoilla kantimilla näytä olevan…)

   Mitään palautussopimusta ei ole eikä sitä koskaan myöskään tule.

 6. Kukahan tuon uutisen osaisi kertoa niille pakolaisille? Suomi ei välitä piiruakaan, vaikka tietää heidän joutuvan kidutettaviksi ja tapettaviksi. Mutta Ranska ottaa nämä pohjattomasti vihatut uhrimuslimit avosylin vastaan. Tästä on nyt ennakkotapaus olemassa, joten kaikki muutkin saavat varman turvapaikan. Kannattaa lähteä vaivihkaa yöllä ja mahdollisimman pian, sillä Pariisin keskusta-alueella on asuntoja rajoitetusti. Tänne on turha tulla, jos joku empii lähtönsä kanssa, suoraan Ranskaan vaan. Mikäli joku ehdottaa kiintiöpakolaisuutta Suomessa, on kieltäydyttävä ehdottomasti. Trumpkin sanoo, jotta ”shithole country”.

  Baskeri päässä ja patonki kainalossa nojailet omaan, tai naapurin sitikkaan ja siemailet punaviiniä. Nizzan promenadilla päästelet rellulla ”rajoitinta vasten”. Eiffel torniin voi roudata jenkkavehkeet ja luukuttaa kotikylän imaamin väkevää sanaa yleisön kuunnellessa haltioituneena. Semmoinen on Ranska. Päätös on helppo.

 7. Nyt pitää saada lisää puhtia palautuksiin ja sassiin! Hyöty ei tule pelkästään siitä että laittomasti maassa notkuva häiskä saadaan sinne minne oikeasti kuuluu. Lisäksi tänne tulemista harkitseva pelästyy ja hönkäisee taikasanan ’aslyl’ jossain muualla. Ja kaiken kukkuraksi muualle Eurooppaan hatkat ottaneita ei palauteta bumerangina takaisin!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.