Rakhmat Akilovia vastaan nostettiin tänään syyte Tukholman käräjäoikeuteen

0
c-akilov-0-jpg
30.1.2018

Tukholman terrori-iskun tekijää Rakhmat Akilovia vastaan nostetaan tänään syytteet Tukholman käräjäoikeudessa huhtikuisesta kuorma-autoiskusta. Esitutkintapöytäkirjoja on kertynyt yli 9 000 sivua. Todistajien lausuntojakin on satoja.

Oikeudessa tullaan käymään tarkasti läpi mitä Akilov teki ennen iskuaan ja oliko hänellä kontakteja Ruotsissa ennen iskua. Suurin osa esitutkinnasta on salaista, joten kaikkea mitä oikeudessa kerrotaan, ei tulla tuomaan esiin julkisuuteen. Asianomistajia eli uhreja on 150; uhrien omaisia ja muita, joihin teko jollain tapaa vaikutti. Tapauksessa kuoli viisi henkilöä.

Akilov on myöntänyt teon eli ajaneensa autoa ja tarkoituksella ihmisten päälle. Miestä tullaan syyttämään terroririkoksesta, jollaisesta nostetaan nyt ensimmäistä kertaa syyte Ruotsissa, kun teko on johtanut kuolemaan. Laki terroririkoksesta on ollut voimassa vuodesta 2003. Jotta tuomio terroririkoksesta saadaan on syyttäjän pystyttävä toteennäyttämään kolme asiaa. Teon pitää ensinnäkin olla rangaistava, tässä tapauksessa viisi murhaa, lisäksi teon pitää vahingoittaa valtiota ja tekijällä pitää olla sen tarkoitus. Kolmas kohta on se, että teon pitää olla aiheuttanut väestössä kauhua tai sen pitää olla aiheuttanut tuhoa valtion struktuurissa.

Terroririkos ja murha eroaa siinä, että terroririkoksessa tavoite on ollut ikäänkuin suurempi, ts. uhrien määrä tms. Terroririkoksessa tavoite ei ole yksin surmata paikalla olleita ihmisiä vaan se on kohdistunut koko yhteiskuntaan. Se tekee teosta entistä vakavamman.

Tuomion pituuteen Akilovin tapauksessa ei vaikuta se tuomitaanko hänet terroririkoksesta vai viidestä murhasta ja mahdollisesti muista asioista. Hän saa elinkautisen, joka Ruotsissa tarkoittaa normaalitapauksissa 15-20 vuotta, jonka jälkeen voi hakea elinkautisen muuttamista vuosituomioksi Örebron hovioikeudesta.

Itse oikeudenkäynti alkaa helmikuun loppupuolella.

offren-jpg

 

Iskussa menehtyi viisi henkilöä. 11-vuotias Ebba Åkerlund, 69-vuotias Lena Wahlberg, 31-vuotias Maiylis Dereymaeker, 41-vuotias Chris Bevington ja 66-vuotias Marie Kide.

Advertisements

10 thoughts on “Rakhmat Akilovia vastaan nostettiin tänään syyte Tukholman käräjäoikeuteen

 1. Tukholman iskun (07.04.2017) kuorma-auto oli Mercedes-Benz Actros.

  Nizzan iskun (14.07.2016) kuorma-auto oli Renault Midlum.
  Lontoon iskun (03.07.2017) pakettiauto oli Renault.
  Pariisin(Levallois-Perret) iskun (09.08.2017) henkilöauto oli BMW.
  Barcelonan iskun (17.08.2017) pakettiauto oli Fiat Talento.

  Ja Berliini 19.12.2016 Scania R 450.

 2. Tämä maahantunkeutujajätkä pitäisi luovuttaa uhrien omaisille.Heillä olisi varmaan vähän asiaa.

 3. Yli 9000 sivua esitutkintapöytäkirjoja.

  Maahanmuuttajilla ja terroristeilla on työllistävä vaikutus.

 4. Oikeudenkäynnin kunniaksi tai ehkä iskun muistopäivänä Ruotsalaiset järjestävät rasisminvastaisen rakkausmielenosoituksen. I Love Refugees kylttejä väsätään jo varmasti jossain massiivisia määriä.

  1. Harmi, ettei 60-luvun rakenteellisesta rasismista johtuvaa tunnekuohua voi muslimista enää rehevinkään blondi halata ja rynkyttää pihalle. 4kk pakolainen mittaili katuja, kuvasi ja ahdistui koko ajan pahemmin. Sitten lapsiparka ikään kuin ajautui kuormurin ohjaamoon valitettavin seuraamuksin. Ehkä hän vain koki ajoharjoittelun tarpeelliseksi päästäkseen paremmalle asuinalueelle life seekingiä jatkamaan. Jokin kumma voima tavallaan tarttui ohjauspyörään ja ajoneuvo ohjustautui väkijoukkoon. Nyt hänellä on palveluntarjoajat summerilla tilattavissa mihin vuorokaudenaikaan tahansa, mutta ah, niin kovin myöhään tuli helpotus. Yhteiskunnan tulisi ottaa koppi näistä nuorista joka paikan kullittajista.

   Kunnon väenpaljoutta toivon tuenilmaukseen. Jospa se hieman keventäisi Akilovin sydämen raskautta.

 5. Kyllä käy niin sääliksi, kun uhrien kuvia katsoo. 11- vuotias tyttöparka.

  Ja terroristit ovat tervetulleita hakemaan turvapaikkaa. Sairasta touhua.

  Jos taustoja ei tunneta, niin silloin ei pitäisi päästää vapaana vaeltamaan vain sillä verukkeella, että on kovia kokenut kehitysmaa-asukki. Puhdastaustaiset ihmiset ovat tervetulleita. kriminaalit ja terroristit eivät.

 6. Akilov ei maksa äyriäkään- eikä Uzbekistan- vaan Veronmaksajalle jää koko potti sanoo:

  Saas nähdä miten korkeiksi vahingonkorvausvaatimukset nousevat. Asianomistajia on 150. Tokko tavaratalon seinän korjaaminenkaan oli ihan halpaa, varsinkaan jos rakenteet vaurioituivat.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.